NWE Nederlandse AM Hypotheek Bank « Terug naar discussie overzicht

Forum Continental Land Companie, (voorheen NWE Nederlandse AM Hypotheek Bank)

35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
Heeft iemand een link naar een profiel van dit fonds?
Kan nergens iets vinden?

Groet Henk
DeZwarteRidder
0
quote:

IEX - Forummoderator schreef op 22 januari 2018 18:03:

Heeft iemand een link naar een profiel van dit fonds?
Kan nergens iets vinden?
Groet Henk
Niemand weet of deze 'bank' nog wel bestaat....!!
DeZwarteRidder
5
NIEUWE NEDERLANDSCH AMERIKAANSCHE HYPOTHEEKBANK IN LIQUIDATIE
Op maandag 6 oktober 2008 togen twee bestuursleden van de VVOF (Fré Schaaf en Peter Baas)
naar het Amsterdamsch Trustee's Kantoor voor de vergadering van de Nieuwe Nederlandsch Amerikaansche Hypotheekbank in liquidatie. Het aantal gedeponeerde aandelen door ons was 95.
Het administratiekantoor had er 4 gedeponeerd en zodoende waren 99 aandelen op deze vergadering aanwezig want meer aandeelhouders waren er niet.
Het doel van de vergadering was het vaststellen van de jaarrekeningen over 2004 t/m 2007. Het eerste wat opviel was de doorgevoerde naamswijziging in N.V. Continentel Land Company in
liquidatie. Op de vraag van onze kant waarom er een naamswijziging is doorgevoerd terwijl er in principe nog miljoenen moeten worden uitgekeerd en extra onkosten uit den boze zijn werd
geantwoord dat dit op verzoek van de Nederlandse Bank heeft plaats gehad. De naam bank in de naam, terwijl geen bankactiviteiten meer plaatsvinden, is verboden. Tevens heeft men met de
wijziging de zetel overgebracht van Groningen naar Amsterdam uit kostenoverweging. Het klinkt misschien vreemd, maar het bestuur van de VVOF, met overmacht van stemmen, heeft alle
jaarstukken goedgekeurd.

www.google.nl/url?sa=t&rct=j&...
twinkletown
0
quote:

IEX - Forummoderator schreef op 22 januari 2018 18:03:

Heeft iemand een link naar een profiel van dit fonds?
Kan nergens iets vinden?

Groet Henk
www.euronext.com/nl/products/equities...
DeBrakkeGrond
1
N.V. Nieuwe Nederlandsch-Amerikaansche Hypotheekbank (in Liquidatie)
[N.V. Continental Land Company i.l.]

Amortisatiebewijzen (ISIN-code: NL0000121622)

Er staan 36.864 amortisatiebewijzen uit. Deze bewijzen geven recht op NLG 500 per stuk uit de liquidatie-opbrengst. Op de uitstaande amortisatiebewijzen moet nog 73,00 EUR per amortisatiebewijs worden terugbetaald. De beurskoers bedraagt slechts 18,25 EUR.
twinkletown
0
Onbekend maakt onbemind. Geldt ook zeker voor dit aandeel. Hoewel, een aandeel is het niet; het is een Amortisatiebewijs. In het lastig te doorgronden jaarverslag van 24 pagina's 2016/2017 lees ik op blz. 4 dat er op de 36.864 uitstaande bewijzen nog een EURO 73 per amortisatiebewijs moet worden terugbetaald. Het jaarverslag is opgesteld door Holthuijsen-Van den Berg uit Hoofddorp.
Mijn advies is: Probeer een (beperkt) aantal van deze bewijzen te kopen op Euronext Brussels (met een doorlopende notering) voor rond de EURO 20 voordat G.S. van Beursgenoten dit "aandeel" ontdekt en gaat promoten ;-)) Succes!
PS/ Zelf heb ik er 10 maar deze zijn niet te koop. Ik wacht rustig af.
Zilverduit
0
Deze amortisatiebewijzen hebben jarenlang niet gedaan. In de boedel van de voormalige bank zitten nog rechten op amerikaanse gronden, waardoor met de zoektocht naar volgens mij schaliegas er enige jaren geleden geld is binnengekomen en er daadwerkelijk ook een uitkering is gedaan voor het eerst sinds 20 jaren. De vraag is alleen of er nog weer een uitkering komt mogelijk wel, want de koers is fors opgelopen. Ik had een aantal stukken die ik weer verkocht heb.
twinkletown
0
quote:

Zilverduit schreef op 7 april 2018 11:00:

Deze amortisatiebewijzen hebben jarenlang niet gedaan. In de boedel van de voormalige bank zitten nog rechten op amerikaanse gronden, waardoor met de zoektocht naar volgens mij schaliegas er enige jaren geleden geld is binnengekomen en er daadwerkelijk ook een uitkering is gedaan voor het eerst sinds 20 jaren. De vraag is alleen of er nog weer een uitkering komt mogelijk wel, want de koers is fors opgelopen. Ik had een aantal stukken die ik weer verkocht heb.
Dit schrijft de heer J W Scholten, v/h handelaar bij van der Werff & Hubrecht op Beursplein 5:

In de jaren zestig werkte ik als handelaar voor het commissionairshuis van der Werff & Hubrecht op Beursplein 5. Ik deed daar o.a. ook in amortisatiebewijzen Nieuwe Nederlandsch Amerikaanse Hypotheekbank in liquidatie(in beurstaal werden ze kortweg ‘lappen Nedam’ genoemd.) Ze deden toen zo tussen de 5 en 12 gulden.
Ik heb 100 van die stukjes. De laatste uitkering was voorjaar 2014. Ik dacht ca. 40 eurí per ‘lap’!! Het lange wachten (50 jaar!) werd beloond. Er is nog steeds een restantuitkering te verwachten van ca. 75 euro’s. Kreeg ik vroeger elk jaar een jaarverslag toegestuurd. Sinds een paar jaar niet meer.

www.oudefondsen.nl/banken/nederlandsc...
twinkletown
0
Nederlandsch-Amerikaansche Hypotheekbank, aandeel, NLG 500

Opgericht 19 april 1893. Maatschappelijk kapitaal NLG 5 miljoen, verdeeld in 10.000 aandelen á NLG 500.

Bij de oprichting van de N.V. Nieuwe Nederlandsch-Amerikaansche Hypotheekbank op 24 mei 1929, welke oprichting plaatsvond om zaken van de N.V. Nederlandsch-Amerikaansche Hypotheekbank over te nemen, werden 40.000 amortisatiebewijzen uitgegeven ten behoeve van die houders van pandbrieven in aandelen in de oude instelling die met de reorganisatie wensten mee te gaan. Er staan 36.864 amortisatiebewijzen uit. Deze bewijzen geven, nadat aan aandeelhouders het nominale bedrag van hun aandeel is uitgekeerd, recht op ten hoogste NLG 500 per stuk uit de liquidatie-opbrengst. Inmiddels is hiervan een groot deel terugbetaald.
DeBrakkeGrond
0
quote:

DeBrakkeGrond schreef op 17 juni 2018 21:22:

Notering op Euronext (Expert Market) Brussel nu onder de nieuwe naam: Continental Land Companie.
www.euronext.com/nl/products/equities...
Continental Land Company (i.l.)
twinkletown
0
’Olieprijs kan naar $150 per vat’

Amsterdam 29 jul - Het lijkt onvermijdelijk dat de olieprijs de komende jaren gaat stijgen. Ruwe olie wordt namelijk in een hoger tempo verbruikt dan er op het moment wordt opgepompt.

Dat komt omdat oliebedrijven sinds de daling van de olieprijs sinds 2014 minder investeren in nieuwe projecten. In 2014 kostte een vat ruwe olie nog $120, om in 2016 een dieptepunt aan te tikken van rond de $30. Inmiddels wordt er weer $74 betaald voor een vat ruwe olie, maar nog altijd houden energiebedrijven de hand op de knip.

Analisten vrezen dat dat leidt tot een piek in olieprijzen, meldt zakenkrant Wall Street Journal. Mogelijk stijgt de prijs voor het eerst sinds 2008 naar bijna $150 per vat. Daar gaan bedrijven en consumenten weer last van hebben.

De olie-industrie moet jaarlijks 33 miljard vaten extra oppompen om aan een toenemende vraag te kunnen voldoen. Vooral China en India gebruiken steeds meer olie. Maar volgens cijfers van onderzoeksbureau Rystad Energy zijn er slechts investeringen gedaan voor een toename van 20 miljard vaten.

Bovendien duurt het een aantal jaar, en vele miljarden, voordat nieuwe projecten op gang komen. BP investeerde al $9 miljard in een project in de Golf van Mexico. De verwachting is dat er pas in 2021 olie uit de grond komt, hoewel het project in 2016 al groen licht kreeg.

Ook Shell zegt dat er meer investeringen nodig zijn om een prijsstijging te voorkomen. “Ik hoop nog steeds dat we een crisis aan de aanbodkant kunnen voorkomen”, zei topman Ben van Beurden vorige week bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Bron: dft
DeBrakkeGrond
0
'Olieprijs mogelijk naar 100 dollar per vat'
(bericht 24-sep)

(AFN/BLOOMBERG) - Grote oliehandelshuizen houden rekening met een olieprijs die kan stijgen tot 100 dollar per vat, vanwege het wegvallen van Iraanse olie door de Amerikaanse sancties tegen Iran.

De voorspellingen komen van de grote oliehandelaren Mercuria Energy Group en Trafigura Group. Volgens de kenners is er onvoldoende productiecapaciteit om het wegvallen van meer dan 2 miljoen vaten Iraanse olie op de markt te compenseren. In de zomer van 2014 bereikte de olieprijs voor het laatst een niveau van meer dan 100 dollar per vat.

Oliekartel OPEC hield samen met andere grote producenten zoals Rusland na een bijeenkomst op zondag de productie onveranderd. Daarmee negeerde de OPEC druk van de Amerikaanse president Donald Trump om de productie te verhogen om zo de prijzen te drukken.

De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde maandagochtend 1,7 procent hoger op 71,98 dollar. Brentolie was 1,9 procent hoger op 80,32 dollar per vat.
twinkletown
0
Opeens zit de olieprijs weer in een bullmarkt

Na een dieptepunt eind december 2018, klimt de olieprijs in rap tempo tot boven de $60 per vat.

Beweeglijke olieprijs zit weer in de lift Waren de olieproducenten eind december nog somber gestemd, nu zit de olieprijs weer in de lift. Voor West Texas Intermediate werd deze week een bullmarkt afgekondigd. Daarvan is sprake als de prijs met een vijfde stijgt. Zo’n drie maanden geleden leek de olieprijs juist in een vrije val terecht te zijn gekomen door een groot aanbod. Olieproducenten draaien de oliekraan iets dicht en lijken zich dit keer aan de afspraken te houden. Olie lijkt meer dan eens een schaakspel tussen Saoedi-Arabië, Rusland en de VS. (FD 11-01-2019, p.27)
twinkletown
0
Olieprijs sluit week hoger af
18-01-2019
Optimisme over handelsgesprekken stuwt olieprijs.

De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, vanwege optimisme over een mogelijke doorbraak in het handelsconflict tussen de VS en China.

De olieprijs steeg de afgelopen week in totaal 4,3 procent.

Vrijdag kwam het gerucht in de markt dat de Verenigde Staten overweegt de importtarieven voor Chinese producten op te heffen. The Wall Street Journal baseerde zich hierbij op bronnen.

Het bericht zette beleggers ertoe aan om hun aandacht te verleggen naar risicovoller beleggingen, zoals grondstoffen.

Verder reduceerde oliekartel OPEC heeft in december de olieproductie met bijna 600.000 vaten per dag, zo meldde de International Energy Agency vrijdag in zijn decemberrapport.

Dagelijks produceerde het kartel 32,39 miljoen vaten.

Saoedi-Arabië heeft volgens het IEA daarbij aangegeven dat het in januari en daarna de productie "in belangrijke mate" verder omlaag brengt.

Daar staat tegenover een productieverhoging in de laatste maand van 2018 door Rusland naar een nieuw record van bijna 11,5 miljoen vaten per dag. Onduidelijk is volgens het agentschap of en in welke mate de Russen zullen overgaan tot reductie. Ook andere olielanden die geen OPEC-lid zijn, waaronder Mexico zagen de productie oplopen.

Het IEA houdt vast aan de verwachte groei van de vraag naar olie voor 2019 van iets meer dan 1,4 miljoen vaten per dag op basis van een lager gemiddeld prijsniveau op jaarbasis. Voor 2018 gaat de IEA nog altijd uit van een groei in de vraag naar olie met 1,3 miljoen vaten per dag.

Een februari-future voor een vat ruwe olie eindigde vrijdag 3,3 procent, ofwel 1,73 dollar, hoger op 53,80 dollar op de New York Mercantile Exchange.
twinkletown
0
Olieprijs stijgt
ABM Financial News - 05/04/2019

De olieprijs is vrijdag hersteld van de dip een dag eerder. Op een settlement van 63,08 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,6 procent meer waard.

Net als op de aandelenmarkten werd een solide Amerikaans banenrapport ook op de oliemarkt positief onthaald.

"Elk sterk economisch cijfer spreekt het idee tegen dat we afstevenen op een mondiale recessie en minder vraag naar olie", aldus vermogensbeheerder Gene McGillian van Tradition Energy.

Daarnaast blijft de markt optimistisch over een positieve afloop in de handelsbesprekingen tussen Amerika en China, hoewel de onzekerheid en het ongeduld zo nu en dan toeslaan. De Amerikaanse president Donald Trump zei vrijdag dat een akkoord met China in de komende vier weken kan worden bereikt, maar hij ging niet zover dat hij ook al een concrete datum gaf voor een ontmoeting met zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping.

"We lijken dichter bij een deal te komen, maar tegelijkertijd lijkt er maar geen eind te komen aan de onderhandelingen. Maar als het dan zover is, kan dit 3 tot 5 dollar toevoegen aan de olieprijs", denkt marktanalist Phil Flynn van Price Futures.

Uit het wekelijkse rapport van Baker Hughes bleek vrijdag dat het aantal actieve boorplatforms in de VS vorige week is gestegen.

Door: ABM Financial News
twinkletown
0
Olieprijs door het dak

Op de grondstoffenmarkten brak de olieprijs technisch door. De dalende trend werd verlaten, na nieuwe incidenten in de Perzische Golf.

De prijs van Amerikaanse olie is deze maand al 8% duurder geworden en kost nu ruim 60 dollar per vat.

Nieuwe incidenten in Straat van Hormuz zorgen voor een verdere stijging van de olieprijzen. De regio is strategisch erg belangrijk voor het transport van olie en aardgas.

Het lijkt erop dat de spanningen in de Golf een tijdje zullen aanhouden. De laatste maanden hebben er al verschillende incidenten plaatsgevonden in deze regio.
35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 apr 2020 11:30
Koers 20,400
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 251

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront