FUGRO - Juli t/m December 2018

3.632 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Profitmaker
1
Blijkbaar ook moeiijkheden met lezen Saartje want ook over Heijmans is PM al lang negatief. Kendrion is volgens PM wel een mooi aandeel op de plank te leggen en waarvan PM verw8 dat dit naar 25 tot 30 euro gaat in 2019. Maar PM heeft zelden gezien dat 0mensen in dit tempo bij Fugro hun geld zien verdampen na jouw positieve adviezen. Overigens is iedereen 100% verantwoordelijk voor zijn eigen beleggingen en keuzes daarin. Een olijke kerst iedereen!
SAHR-0310
1
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
MTG.VR
0
quote:

IQ schreef op 24 december 2018 14:12:


met de huidige olieprijs is zoeken naar nieuwe velden uitgesloten, drastische maatregen moeten genomen worden door de OPEC, voor ons zou dat enigszins een redding van ons geïnvesteerde geld zijn in het aandeel Fugro, maar een koers van de door mij gepropagandeerde 20€ voor het aandeel Fugro gaan wij voorlopig niet meer zien


Die 20 euro hoeft het aandeel voor velen ook niet te bereiken.
De eerste up wordt 12 euro, daarna 14 euro. Er van uitgaande dat er geen emissie komt en fugro zwarte cijfers gaat laten zien.
Erny
0
quote:

IQ schreef op 24 december 2018 14:12:


met de huidige olieprijs is zoeken naar nieuwe velden uitgesloten, drastische maatregen moeten genomen worden door de OPEC, voor ons zou dat enigszins een redding van ons geïnvesteerde geld zijn in het aandeel Fugro, maar een koers van de door mij gepropagandeerde 20€ voor het aandeel Fugro gaan wij voorlopig niet meer zien

Fugro zou binnenkort zelfs wel eens kopje onder kunnen gaan. Het bedrijf is financieel ongezond. Fugro zit dicht tegen de onderste grenzen van hun bankconvenant aan en beleggers gaan en masse short.
SAHR-0310
0
Ach komende twee dagen zal de koers in elk geval niet zakken.

Allemaal mooie kerstdagen toegewenst (ja, jij ook PM). Geniet van familie, vrienden en geluk om je heen. Gaan we daarna wel weer zien waar het met Fugro en de beurzen naartoe gaat.
IQ
0
quote:

Erny schreef op 24 december 2018 14:24:


[...]
Fugro zou binnenkort zelfs wel eens kopje onder kunnen gaan. Het bedrijf is financieel ongezond. Fugro zit dicht tegen de onderste grenzen van hun bankconvenant aan en beleggers gaan en masse short.

Denk het ook, CEO heeft duidelijk gemaakt 14 november dat de mogelijkheden om geld aan te trekken niet meer is en zij aan hum maximale zitten wat zij kunnen lenen, reden genoeg met de duikeling van de koers dat de zwakte van Fugro blootgelegd is en door shorters uitgebuit is en gelijk hebben de shorters, het is legaal geld verdienen.
IQ
0
Iedereen een prettige feestdagen toegewenst, twee dagen om te overdenken om elkaar niet te kwetsen met uitlokkende postings.
Bernardo
0
quote:

Profitmaker schreef op 24 december 2018 14:08:Waarschijnlijk niet zo veel Fugro beleggers op de piste bij mij in Italie dit jaar
zal het buiten de piste zoeken maar!!
Wolfie67
0
Dit was belangrijkste met tradingupdate afgelopen november.
Het is zaak dat Fugro dit evt herhaalt, speculatie claimemissie moet eruit

De CEO geeft op een vraag van de ABN AMRO analist aan dat de prijzen oplopen en dat hij veel beweging in de markt waarneemt. In combinatie met een toenemende omzet is dit een belangrijk signaal.
Daarnaast is er geen urgente cashflow positie (lees: claimemissie nodig). Buiten dat een aantal beoogde divestments zijn ge-earmarked hebben zij nog twee jaar de tijd (in de praktijk iets minder) totdat nieuwe afspraken over de revolving credit facility moeten worden gemaakt. Dus ook geen druk aldaar. Gezien het positieve momentum werkt de tijd negatief voor de short partijen.

Het kan snel gaan', voorspelt Fugro-ceo Mark Heine

Fugro moet beter gaan renderen. Dat is, uiterst summier, de kern van de strategie-update die het bedrijf vandaag bekendmaakt. De hele dag worden in Amsterdam beleggers bijgepraat, maar 's ochtends was er een korte toelichting voor de pers.

Fugro brengt bodems in kaart en leunt voor een groot deel van zijn inkomsten op de olie- en gassector. Voor de periode 2021 tot 2023 mikt het bedrijf op een omzet van €2 mrd tot €2,5 mrd, al is dat volgens financieel topman Paul Verhagen geen 'target'. De rendementsdoelen zijn dat duidelijk wel.

Omslag

De marge op het bedrijfsresultaat - een belangrijke graadmeter voor de winst - moet uitkomen op 8% tot 12%. In het derde kwartaal was die zogeheten ebit-marge maar ternauwernood positief. Dat in een paar jaar optillen naar 8% tot 12%: is dat niet erg ambitieus?

Bestuursvoorzitter Mark Heine: 'We zien de omslag in de olie en gasmarkt. Als er ook herstel komt in onze verlieslatende activiteiten, kan het snel gaan.'

Eindmarkten

Verhagen: 'Onze eindmarkten groeien. Vergeleken met het verleden halen we meer omzet op een zelfde kostenbasis.' En, zegt hij, in het verleden, voordat de olieprijs van $130 per vat duikelde naar $30, waren er jaren dat Fugro een marge haalde van 15% tot 20%.

‘Fugro is echt veranderd in de neergaande markt. We zijn 'transformed'’

• Topman Mark Heine

Het rendement op het geïnvesteerd vermogen (roce) moet uitkomen tussen de 10% en 15%. Ook dat komt overeen met de roce uit de jaren voordat de olieprijs een duikvlucht maakte. Maar je kunt het bedrijf niet meer vergelijken met die hoogtijdagen, zegt Heine aan het begin van zijn toelichting. 'Fugro is echt veranderd in de neergaande markt. We zijn 'transformed'.'

Overstromingen

Zoals het bedrijf dat verwoordde in de strategische update: Fugro heeft zich omgevormd 'van een sterkgedecentraliseerde organisatie in een samenhangend bedrijf met een duidelijke focus'.

Daarbij is het gedaan met deontslagrondes, zegt Heine. Er zijn vacatures. Het bedrijf wil groeien in 'geïntegreerde digitale oplossingen'. Daar moet het de prijzen kunnen opvoeren. Nieuwe markten aanboren, dieper duiken in bestaande markten. Zoals het in kaart brengen van de oceaan. Of flood control. Heine: 'Het aantal overstromingen zal de komende tien jaar alleen maar toenemen.'

Overnames

Van de acht analisten die Fugro volgen, geven zes het bedrijf een koopadvies. Koers in 2018 tot aan woensdagochtend: -20%. De midkap dit jaar: -13%.

'Pad naar winstgevende groei', zo is de officiële benaming van de strategie die het bedrijf bekendmaakte. Een duidelijke verwijzing naar het recente verleden, waarbij Fugro honderden miljoenen aan verliezen leed. De toekomstplannen draaien vooral om autonome groei, zegt Heine. Op eigen kracht dus, door betere bedrijfsvoering en kostenbesparing. Al erkent hij ook: 'Overnames zullen we niet uitsluiten.'

Prudent

Hij herhaalt het mantra van de laatste paar kwartalen: Fugro is in een goede positie om te profiteren van de oplopende olieprijs. De kostenbasis ligt lager dan in de hoogtijdagen. Minder investeringen dus, en minder kapitaalsintensief.

‘Misschien zijn onzedoelstellingen wel een beetje prudent’

• Financieel topman Paul Verhagen

Verhagen: 'Als we kijken naar wat onderzoeksbureaus zeggen over de markt, dan zijn onze doelstellingen misschien wel een beetje prudent.'

Conservatief? 'Ik hou het op prudent.'

Lakmoesproef

Dus wil het bedrijf weer dividend uitkeren. Al wil Fugro daar geen datum op plakken. Wanneer de schulden verder naar beneden zijn gebracht, zal er weer een winstuitkering komen voor de aandeelhouders.
Nappie
0
Geduld is een schone zaak....
Sinds mijn verkoop van mijn aandelen Fugro in juli 2014 ben ik vanmiddag voor het eerst weer ingestapt in Fugro.
Groot deel van de slot rotatie heb ik moeiteloos opgekocht op € 7,40.
Fugro is op het ogenblik ZWAAR oversold....
Herstel op korte termijn is zeer aanzienlijk.
Risico's op downside is zeer beperkt daar de koers sinds kort onder haar intrinsieke waarde noteert van circa € 8,30.Theo32
0
Een hele fijne kerst gewenst allemaal. AEX is vandaag eerder gesloten dan Wallstreet open gaat - misschien is dat ook wel goed. Het behoefte weinig inleiding om te zien dat er geen einde komt aan 'smerig spel'.

Een president die dreigt het hoofd van de FED te ontslaan - maar dan toch weer niet. Een OPEC die zegt dat er nog opties zijn om toch nog produktie te verlagen - maar misschien ook niet.

De shorters die kunnen maar 1 kant op en dat is nog meer shorten. Je kunt het ze bijna niet kwalijk meer nemen, want ook zij zitten er nu zo diep in dat ze niet anders kunnen dan nog lager drukken.

De wereld gaat er beter uitzien, nadat we ons stuk mals vlees of vis hebben verorberd. Fijne feestdagen allen - ja, ook de shorters en de trollers - iedereen verdient een fijne kerst!
Profitmaker
1

Amerika gaat ook weer finaal onderuit!! Nu al weer meer dan 400 punten naar beneden.
Openingsindicatie AEX nog al onder de 472! Dat belooft wat zeg donderdag! Zouden we nog dit jaar de 6,9X zien??
Olijke kerstdagen!
Stephan010
0
Olie weer terug naar 40 dollar. Wat Trump wil gebeurt ook.
Sancties op Iran met uitzondering op oliehandel en eigen schalie oliehandel verhogen. OPEC heeft geen macht meer.
Nappie
0
Wellicht komt Trump en zijn kompanen op de tweede kerstdag tot inzicht.
Als vele beurzen wereldwijd zijn gesloten op 2e kerstdag dan komt het mirakel te voorschijn en wellicht zal de Dow Jones enigszins herstellen van haar verliezen....!
Geldmachine
2
quote:

Profitmaker schreef op 18 december 2018 08:57:Fugro gaat weer fors lager openen lijkt het als we naar het biedboek kijken vlak voor opening! Zin an!
Gaan we vandaag al de 9 rond zien die PM voor einde jaar zo feilloos voorspelde?Wederom flink ernaast met je voorspelling.

Je past je voorspelling naar gelang het koersverloop aan.
Nu is het ineens 3 knaken....
Ga aangezien je voorspelling er volledig vanuit dat je op koers 9 als een malle hebt lopen inslaan.
Dat geeft dan ook meteen de verklaring voor al uw schreeuwerijen en borstklopperijen.

In de hoop dat niemand deze quote van jou meer zal lezen.

Jammer pik....wederom fors verlies voor je. Maar nog erger....wederom geen wintersportpret voor je.


Geschorst en weet niet waarom
0
BOSKALIS SLUIT NIEUWE POGING OVERNAME FUGRO NIET UIT
'Als de prijs verandert, sluiten we een nieuwe poging niet uit'
Baggeraar Boskalis sluit een nieuwe overname van bodemonderzoeker Fugro in de toekomst niet uit. 'Als de prijs verandert, sluiten we een nieuwe poging zeker niet uit’, zei Peter Berdowski, directeur van Boskalis, bij BNR ZakenDoen.

Boskalis heeft nooit een openbaar overnamebod uitgebracht op Fugro. Wel had het bedrijf 30 procent van de aandelen van Fugro in handen, dat het weer verkocht toen bleek dat de waarde van het bedrijf van 300 naar 100 miljoen terugliep. ‘De intrinsieke waarde van het bedrijf is teruggelopen, terwijl de koers niet in dezelfde mate is teruggekomen. Waarom we uiteindelijk niet door hebben gezet met Fugro is niet omdat zij tegengesparteld hebben, maar omdat het niet goedkoop genoeg is geworden. Het moet wel waarde creëren voor onze aandeelhouders. Dat zagen we met Fugro niet op korte termijn gebeuren.’
Geschorst en weet niet waarom
0
Boskalis heeft destijds de aandelen Fugro verkocht tegen € 14,50. Boskalis zou nu voor de helft terug kunnen kopen.
pielsje
0
quote:

Bakker88 schreef op 24 december 2018 19:35:


BOSKALIS SLUIT NIEUWE POGING OVERNAME FUGRO NIET UIT
'Als de prijs verandert, sluiten we een nieuwe poging niet uit'
Baggeraar Boskalis sluit een nieuwe overname van bodemonderzoeker Fugro in de toekomst niet uit. 'Als de prijs verandert, sluiten we een nieuwe poging zeker niet uit’, zei Peter Berdowski, directeur van Boskalis, bij BNR ZakenDoen.

Boskalis heeft nooit een openbaar overnamebod uitgebracht op Fugro. Wel had het bedrijf 30 procent van de aandelen van Fugro in handen, dat het weer verkocht toen bleek dat de waarde van het bedrijf van 300 naar 100 miljoen terugliep. ‘De intrinsieke waarde van het bedrijf is teruggelopen, terwijl de koers niet in dezelfde mate is teruggekomen. Waarom we uiteindelijk niet door hebben gezet met Fugro is niet omdat zij tegengesparteld hebben, maar omdat het niet goedkoop genoeg is geworden. Het moet wel waarde creëren voor onze aandeelhouders. Dat zagen we met Fugro niet op korte termijn gebeuren.’


Oud verhaal Bakkertje
Geschorst en weet niet waarom
0
quote:

pielsje schreef op 24 december 2018 19:42:


[...]

Oud verhaal Bakkertje

Het is van 2 jaar geleden, zeg maar december 2016. Bokalis blijft wel belangstelling houden in Fugro.
Boskalis heeft destijds de aandelen Fugro verkocht tegen € 14,50. Boskalis zou nu voor de helft terug kunnen kopen.
De officiele verkaring van CEO Peter Berdowski:

“Bij de presentatie van onze halfjaarcijfers hebben wij aangegeven dat wij ons zouden beraden op onze positie in Fugro. Ondanks dat wij nog steeds van mening zijn dat delen van Fugro uitstekend aansluiten op de activiteiten van Boskalis, hebben wij besloten ons belang in Fugro stapsgewijs af te bouwen. Enerzijds wordt dit ingegeven door de onzekere marktomstandigheden, die aanzienlijk langer aanhouden dan verwacht, anderzijds ook door de opstelling van het Fugro management. Met de geleidelijke verkoop nemen wij een stuk onzekerheid in ons eigen aandeel weg en verwachten wij de komende periode meer waarde te kunnen creëren voor onze aandeelhouders.”
3.632 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2020 17:35
Koers 3,398
Verschil -0,394 (-10,39%)
Hoog 3,776
Laag 3,384
Volume 4.600.881
Volume gemiddeld 2.876.125
Volume gisteren 2.466.082