Fagron « Terug naar discussie overzicht

FAGRON - 3e Kwartaal 2018

69 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
voda
1
Beursblik: groei voorzien bij Fagron

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in de eerste zes maanden van 2018 de omzet en de winstgevendheid zien aantrekken. Dit verwacht een vijftal analisten dat bijdroeg aan de bedrijfsconsensus van de magistrale bereider.

Voor de eerste jaarhelft mikken de analisten op een omzet van 226,8 miljoen euro, een groei van 3,1 procent op jaarbasis.

Deze omzet zou een EBITDA opleveren van 44,8 miljoen euro, of 49,1 miljoen euro recurrent. De REBITDA loopt zo met 2,1 procent op.

In Noord-Amerika verwachten de analisten de sterkste omzetgroei, namelijk 17,5 procent.

CEO Rafael Padilla zei na de cijfers over het eerste kwartaal tegen ABM Financial News dat er in Amerika vooral met Essentials en Brands duidelijk opwaarts potentieel is, terwijl voor het eerst in drie jaar tijd groei werd behaald met deze activiteiten. "Dankzij een stabiele markt en een duidelijke strategie", aldus de CEO, die verder ook goed te spreken was over de ontwikkelingen bij de nieuwe steriele bereidingsfaciliteit in Wichita. Die moet in 3 tot 5 jaar naar een omzet van 100 miljoen euro.

Europa was in de eerste zes maanden vermoedelijk goed voor een groei van 2,2 procent, maar in Zuid-Amerika liepen de verkopen naar verwachting terug met 6,1 procent. Dit zou een 6,5 procent lagere terugkerende bedrijfskasstroom (REBITDA) van 9,4 miljoen euro in Zuid-Amerika tot gevolg hebben.

In het eerste kwartaal meldde Fagron al last te hebben van wisselkoerseffecten in vooral Brazilië. Tegen constante wisselkoersen en autonoom was er in Zuid-Amerika toen wel degelijk omzetgroei. Padilla zei dan ook in april dat het een "fantastisch jaar" voor Fagron in Brazilië lijkt te worden. De goede trend uit de eerste drie maanden zette zich toen ook in de eerste weken van april door, meldde de topman.

Fagron dekt het valutarisico van bijvoorbeeld de Braziliaanse real bewust niet af. Dit is volgens financieel directeur Karin de Jong namelijk "duur". Daarbij kan Fagron de kasstroom in Brazilië goed gebruiken voor nieuwe investeringen, waardoor de verdiende reals niet naar euro's worden omgezet en er louter sprake is van een "papieren valutaverlies".

Het onderdeel HL Technology behaalde afgelopen halfjaar vermoedelijk een omzet van 3,4 miljoen euro, een afname van 1,1 procent. Met een REBITDA van 0,1 miljoen euro denken de analisten dat het onderdeel, dat op termijn vermoedelijk wordt verkocht, nog nipt winstgevend was.

De consensus rekent verder op een EBIT van 35,6 miljoen euro en een nettowinst van 22,8 miljoen euro.

Analisten schatten de nettoschuld in op 258,3 miljoen euro. Daarmee zou de schuldratio uitkomen op 2,63, wat geen probleem moet zijn met het oog op de afspraken die met de kredietverstrekkers zijn gemaakt.

Fagron opent vrijdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserve
[verwijderd]
0
Fagron persbericht 3 augutus 2018
Fagron realiseert organische omzetgroei van 8,5%
Organische omzetgroei in alle regio’s
Groeiversnelling in Noord- en Zuid-Amerika in Q2
Hoofdpunten - Financieel
• REBITDA1 steeg met 1,1% (+6,9% tegen constante wisselkoersen) naar € 48,7 miljoen
• Recurrente nettowinst steeg met 6,6% naar € 22,3 miljoen
• Operationele kasstroom van € 34,4 miljoen
• Netto financiële schuld/REBITDA-ratio van 2,72
Strategisch - operationeel
• Uitbouw organisatie om groei verder te versnellen
• Opstart greenfield activiteiten in Canada in Q2
• 25 innovaties geïntroduceerd tijdens Consulfarma in Brazilië
• Steriele bereidingsfaciliteit in Wichita (VS) heeft licenties in 49 staten
• Coöptatie Judy Martins als niet-uitvoerende bestuurder van Fagron
Rafael Padilla, CEO van Fagron: “Fagron heeft sterk gepresteerd in het eerste semester van 2018. De organische omzetgroei tegen constante wisselkoersen steeg met 8,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In het tweede kwartaal van 2018 zien we een duidelijke groeiversnelling. De omzet tegen constante wisselkoersen in het tweede kwartaal steeg organisch met 10,0%, vooral gedreven door onze activiteiten in Noord-Amerika en Zuid-Amerika. De winstgevendheid van onze activiteiten in Europa en Zuid-Amerika was onverminderd sterk. In Noord-Amerika hebben we in het eerste semester fors geïnvesteerd en 43 nieuwe medewerkers aangenomen om het productaanbod in de 503B-faciliteit in Wichita versneld uit te bouwen om maximaal te profiteren van de groeimogelijkheden in de markt voor steriele bereidingen in de Verenigde Staten.
De steriele activiteiten in de Verenigde Staten hebben in het eerste semester van 2018 een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt. De omzet tegen constante wisselkoersen steeg met 27,5%. De sterke groei van de 503B-faciliteiten in Wichita wordt gedreven door een toename van het aantal klanten, de versnelde groei van het productaanbod alsook de toenemende controle van autoriteiten op het naleven van wet- en regelgeving voor 503B-faciliteiten. We zijn verheugd dat de nieuwe 503B-faciliteit in Wichita in 2018 licenties heeft ontvangen van de staten Californië en Indiana, waardoor het aantal nu op 49 staat.
De verkoop van Essentials en Brands voor bereidingen in de Verenigde Staten is in het eerste semester van 2018 met 7,6% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Alle activiteiten hebben een bijdrage geleverd aan de omzetgroei. In het tweede kwartaal van 2018 zijn goede vorderingen gemaakt met de integratie van het Amerikaanse Humco, dat begin april 2018 door Fagron werd overgenomen. Met de integratie van Humco hebben we een sterke basis gecreëerd om onze marktpositie in de Verenigde Staten verder te versterken. In het derde
1 EBITDA voor niet-recurrent resultaat.

hugin.info/138311/R/2209065/859513.pdf
ChefInkoop
0
quote:

Duijn301 schreef op 3 augustus 2018 09:10:

Ik lig eraf. Goede cijfers en we schieten de min in???
Laatste stuiptrekkingen van shorters? Koers van €17 euro lijkt mij toch minimaal reeel.
Duijn301
0
Lijkt me ook. Bedrijf laat een gezonde groei zijn. Wel weer een mooi bij koop moment :)
ChefInkoop
0
quote:

Duijn301 schreef op 3 augustus 2018 09:16:

Lijkt me ook. Bedrijf laat een gezonde groei zijn. Wel weer een mooi bij koop moment :)
Diegy zal zo wel weer met een plausibele verklaring komen :-)
Atlas
1
Stuiptrekkingen van de mensen die alleen de woorden 'minder winst' gelezen hebben...die verkopen dan meteen in paniek...ik verwacht dat de koers later vandaag wel weer zal aantrekken als iedereen de mededelingen aandachtig gelezen heeft.
ValueChaser
0
maci
0
Ik zal hem (D) voor zijn, maar dan wel met een realistische verklaring.
Sinds 1 jan. dit jaar is de koers 'slechts' 34.6% procent opgelopen gemeten op een koersstand van vandaag van € 15,27
Dat blijken een aantal "grote jongens" wat veel te vinden t.o.v. de heden geleverde cijfers.
Nadat de storm is uitgeraasd zal de blik wellicht weer gericht worden op de gedane uitspraken over de jaarserwachtingen.
We gaan het meemaken of het al dan niet zo zal gaan.
ChefInkoop
0
quote:

Atlas schreef op 3 augustus 2018 09:29:

Stuiptrekkingen van de mensen die alleen de woorden 'minder winst' gelezen hebben...die verkopen dan meteen in paniek...ik verwacht dat de koers later vandaag wel weer zal aantrekken als iedereen de mededelingen aandachtig gelezen heeft.
Eens, ik twijfel over bijkopen. volgens mij wel een kans nu.
[verwijderd]
0
ChefInkoop
0
quote:

MMM schreef op 3 augustus 2018 09:57:

Beste heren,

Goede cijfers, ik denk dat dit een mooi koopmoment is
Yep, weer wat binnengeharkt op 15,24. Vooralsnog een goede zet.
maci
0
3-8-2018 09:10:13

Beursblik: sterke omzetgroei Fagron
(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft een sterke omzetgroei gerealiseerd in de eerste jaarhelft, maar door eenmalige kosten viel de winst wel lager uit dan verwacht. Dit stelden analisten van KBC Securities vrijdag.

"Opnieuw deed Fagron het beter dan de verwachtingen", aldus KBC, hoewel er wel sprake lijkt van een vertraging in Europa. Daar staat tegenover dat de magistrale bereider wel groeit in de regio's waar het dit ook wil.

De analisten van KBC wezen op de schikking met JCB, die met 4,6 miljoen euro harder op de winst drukte dan voorzien.

Verder merkten de marktvorsers nog op dat Fagron in Brazilië sterk blijft groeien en dat de sterke groei in Amerika voor een belangrijk deel te danken was aan de overname van Humco. De faciliteit in Wichita groeit volgens KBC mooi conform schema.

Fagron staat op de kooplijst van KBC Securities met een koersdoel van 16,50 euro.
effegenoeg
0
quote:

Inkopertje1971 schreef op 3 augustus 2018 10:20:

[...]
Yep, weer wat binnengeharkt op 15,24. Vooralsnog een goede zet.
Netjes hoor!
Zat er zelf ook aan te denken, maar ben tevreden met mijn huidig belang.
Ben er van overtuigd dat weer de oude waarden gaan opgezocht worden binnen afzienbare tijd.
ChefInkoop
0
quote:

effegenoeg schreef op 3 augustus 2018 11:47:

[...]

Netjes hoor!
Zat er zelf ook aan te denken, maar ben tevreden met mijn huidig belang.
Ben er van overtuigd dat weer de oude waarden gaan opgezocht worden binnen afzienbare tijd.

Thanks, ik begreep ook niets van die daling. Wellicht hebben sommige lezers die schikking verkeerd geinterpreteerd? Veel geld maar daar zijn ze ook mooi vanaf.
voda
0
Fagron ziet groei doorzetten

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in de eerste zes maanden van 2018 de omzet zien aantrekken, zoals ook werd voorzien door analisten, maar de winstontwikkeling bleef wat achter. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit cijfers van de magistrale bereider.

In een toelichting zei CEO Rafael Padilla dat Fagron "sterk heeft gepresteerd". Daarbij zag de topman een duidelijke groeiversnelling in het tweede kwartaal, met een autonome groei tegen constante wisselkoersen van 10,0 procent "vooral gedreven door onze activiteiten in Noord-Amerika en Zuid-Amerika".

De omzet van Fagron steeg in de afgelopen zes maanden met 5,0 procent naar 230,9 miljoen euro, terwijl analisten hadden gerekend op 226,8 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen was er een omzetstijging van 12,1 procent en autonoom was er sprake van een toename van 1,7 procent, of 8,5 procent rekening houdend met wisselkoerseffecten.

Deze hogere omzet leverde een EBITDA op van 44,0 miljoen euro en een recurrente EBITDA van 48,7 miljoen euro. Analisten mikten op respectievelijk 44,8 miljoen en 49,1 miljoen euro.

In de eerste zes maanden van 2017 behaalde Fagron nog een EBITDA van 47,2 miljoen euro en een REBITDA van 48,1 miljoen euro.

In Noord-Amerika realiseerde Fagron, zoals verwacht, de sterkste omzetgroei, namelijk van 27,6 procent tot 50,9 miljoen euro. De consensus ging uit van een stijging van slechts 17,5 procent. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet met 42,6 procent en autonoom was dit 9,4 procent, of 22,3 procent rekening houdend met wisselkoersen. De REBITDA liep met 2,9 procent op naar 5,6 miljoen euro.

Dat de winstontwikkeling achterbleef op de omzetgroei werd volgens Fagron veroorzaakt door de groei van het personeelsbestand bij de nieuwe steriele 503B-faciliteit in Wichita, die hierdoor sneller zal kunnen groeien. In een toelichting zei Padilla met deze investering “maximaal” te willen profiteren van de groeimogelijkheden in de markt voor steriele bereidingen in de Verenigde Staten.

Wichita moet in 3 tot 5 jaar naar een omzet van 100 miljoen euro.

Europa was in de eerste zes maanden goed voor een omzetgroei van 0,2 procent naar 127,5 miljoen euro. Analisten rekenden op een stijging van 2,2 procent. De autonome groei kwam uit op 2,1 procent. De REBITDA bleef onveranderd op 32,7 miljoen euro.

In Zuid-Amerika liepen de verkopen met 1,2 procent terug naar 48,9, waar analisten hadden gerekend op een krimp van 6,1 procent. Deze afname was het gevolg van tegenwind op de valutamarkten, vooral de Braziliaanse real zat Fagron dwars. Tegen constante wisselkoersen groeide de omzet namelijk met 18,7 procent, of 13,3 procent autonoom.

De REBITDA in Zuid-Amerika kwam na zes maanden uit op 9,7 miljoen euro, tegenover 10,1 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Analisten rekenden op 9,4 miljoen euro.

Ondanks de valutaire tegenwind zei CEO Padilla in april dat het een "fantastisch jaar" voor Fagron in Brazilië lijkt te worden.

Het onderdeel HL Technology behaalde afgelopen halfjaar een omzet van 3,6 miljoen euro, tegen een verwachting van 3,4 miljoen euro. De omzet van HL steeg met 5,1 procent en er restte slechts een REBITDA van 685.000 euro. HL behoort niet langer tot de kernactiviteiten van Fagron en zal vermoedelijk verkocht gaan worden.

De EBIT van de groep lag in de eerste helft van 2018 op 34,5 miljoen euro en netto restte er een winst na zes maanden van 18,8 miljoen euro. Analisten rekenden op een nettowinst van 22,8 miljoen euro.

De nettoschuld van Fagron kwam eind juni uit op 261,9 miljoen euro, tegenover een analistenverwachting van 258,3 miljoen euro. De schuldratio bedroeg 2,72, wat geen probleem moet zijn met het oog op de afspraken die met de kredietverstrekkers zijn gemaakt.

"We kijken met vertrouwen vooruit naar de rest van het jaar en verwachten dat we de positieve trend van het eerste semester in het tweede semester van 2018 kunnen voortzetten", concludeerde Fagron.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
ChefInkoop
0
quote:

voda schreef op 3 augustus 2018 14:53:

Fagron ziet groei doorzetten

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in de eerste zes maanden van 2018 de omzet zien aantrekken, zoals ook werd voorzien door analisten, maar de winstontwikkeling bleef wat achter. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit cijfers van de magistrale bereider.

In een toelichting zei CEO Rafael Padilla dat Fagron "sterk heeft gepresteerd". Daarbij zag de topman een duidelijke groeiversnelling in het tweede kwartaal, met een autonome groei tegen constante wisselkoersen van 10,0 procent "vooral gedreven door onze activiteiten in Noord-Amerika en Zuid-Amerika".

De omzet van Fagron steeg in de afgelopen zes maanden met 5,0 procent naar 230,9 miljoen euro, terwijl analisten hadden gerekend op 226,8 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen was er een omzetstijging van 12,1 procent en autonoom was er sprake van een toename van 1,7 procent, of 8,5 procent rekening houdend met wisselkoerseffecten.

Deze hogere omzet leverde een EBITDA op van 44,0 miljoen euro en een recurrente EBITDA van 48,7 miljoen euro. Analisten mikten op respectievelijk 44,8 miljoen en 49,1 miljoen euro.

In de eerste zes maanden van 2017 behaalde Fagron nog een EBITDA van 47,2 miljoen euro en een REBITDA van 48,1 miljoen euro.

In Noord-Amerika realiseerde Fagron, zoals verwacht, de sterkste omzetgroei, namelijk van 27,6 procent tot 50,9 miljoen euro. De consensus ging uit van een stijging van slechts 17,5 procent. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet met 42,6 procent en autonoom was dit 9,4 procent, of 22,3 procent rekening houdend met wisselkoersen. De REBITDA liep met 2,9 procent op naar 5,6 miljoen euro.

Dat de winstontwikkeling achterbleef op de omzetgroei werd volgens Fagron veroorzaakt door de groei van het personeelsbestand bij de nieuwe steriele 503B-faciliteit in Wichita, die hierdoor sneller zal kunnen groeien. In een toelichting zei Padilla met deze investering “maximaal” te willen profiteren van de groeimogelijkheden in de markt voor steriele bereidingen in de Verenigde Staten.

Wichita moet in 3 tot 5 jaar naar een omzet van 100 miljoen euro.

Europa was in de eerste zes maanden goed voor een omzetgroei van 0,2 procent naar 127,5 miljoen euro. Analisten rekenden op een stijging van 2,2 procent. De autonome groei kwam uit op 2,1 procent. De REBITDA bleef onveranderd op 32,7 miljoen euro.

In Zuid-Amerika liepen de verkopen met 1,2 procent terug naar 48,9, waar analisten hadden gerekend op een krimp van 6,1 procent. Deze afname was het gevolg van tegenwind op de valutamarkten, vooral de Braziliaanse real zat Fagron dwars. Tegen constante wisselkoersen groeide de omzet namelijk met 18,7 procent, of 13,3 procent autonoom.

De REBITDA in Zuid-Amerika kwam na zes maanden uit op 9,7 miljoen euro, tegenover 10,1 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Analisten rekenden op 9,4 miljoen euro.

Ondanks de valutaire tegenwind zei CEO Padilla in april dat het een "fantastisch jaar" voor Fagron in Brazilië lijkt te worden.

Het onderdeel HL Technology behaalde afgelopen halfjaar een omzet van 3,6 miljoen euro, tegen een verwachting van 3,4 miljoen euro. De omzet van HL steeg met 5,1 procent en er restte slechts een REBITDA van 685.000 euro. HL behoort niet langer tot de kernactiviteiten van Fagron en zal vermoedelijk verkocht gaan worden.

De EBIT van de groep lag in de eerste helft van 2018 op 34,5 miljoen euro en netto restte er een winst na zes maanden van 18,8 miljoen euro. Analisten rekenden op een nettowinst van 22,8 miljoen euro.

De nettoschuld van Fagron kwam eind juni uit op 261,9 miljoen euro, tegenover een analistenverwachting van 258,3 miljoen euro. De schuldratio bedroeg 2,72, wat geen probleem moet zijn met het oog op de afspraken die met de kredietverstrekkers zijn gemaakt.

"We kijken met vertrouwen vooruit naar de rest van het jaar en verwachten dat we de positieve trend van het eerste semester in het tweede semester van 2018 kunnen voortzetten", concludeerde Fagron.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Allemaal positief en wederom een nieuw advies/koersdoel van maar liefst €18. En toch daalt de koers. Komen weer instapmomentjes aan :-)
maci
0
9-8-2018 08:56:28

*KBC Securities verhoogt koersdoel Fagron van 16,50 naar 18,00 euro
Bron: Alex.
voda
1
Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Fagron

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft donderdag het koedoel voor Fagron verhoogd van 16,50 naar 18,00 euro met handhaving van het koopadvies.

"Met de halfjaarresultaten toonde Fagron opnieuw het potentieel om snel te groeien", aldus de analisten van KBC Securities. De resultaten waren ook beter dan de analisten hadden verwacht, vooral door de "indrukwekkende groeiversnelling" in Zuid-Amerika en de Verenigde Staten in het tweede kwartaal. De analisten besloten daarom hun groeiramingen voor de korte en middellange termijn opwaarts te herzien.

Voor de tweede jaarhelft mikt KBC voor Zuid-Amerika op een autonome groei tegen constante wisselkoersen van 12,0 procent, waar eerder nog werd gerekend op 6,5 procent. Voor de VS ging de groeiraming van 14 naar 23 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
69 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 jun 2023 17:35
Koers 16,820
Verschil +0,030 (+0,18%)
Hoog 16,910
Laag 16,600
Volume 56.488
Volume gemiddeld 96.474
Volume gisteren 39.953

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront