Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Gasloos of niet

1.767 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
De cv-ketel moet verdwijnen, maar wordt alleen maar populairder
Groen

Frank Straver– 6:00, 23 augustus 2018

De verkoop van cv-ketels, de grootste gasslurper in huizen, is toegenomen. Vorig jaar zijn er 425.000 aangeschaft, 15.000 meer dan in 2016. Dit blijkt uit een studie van Natuur & ­Milieu en energiebedrijven. De klassieke gasketel blijft populair.
U krijgt 5 artikelen van Trouw cadeau. Dit is nummer 4 .

Onbeperkt onze artikelen lezen? Digitaal Basis € 2.50 per week.

De meeste ketels zijn gekocht om kapotte te vervangen. De levering aan nieuwe huizen steeg overigens ook tot 2016, ‘explosief’ zelfs. “Opmerkelijk”, vindt Natuur & Milieu. “Nederland moet juist van het aardgas af.”

Technisch gezien kunnen woningen prima ‘gasloos’ worden, zeker als het om nieuwbouw gaat. Dat kan met schone ketels, zoals de warmtepomp. Die zijn wel aanzienlijk duurder. Dat verklaart de populariteit van cv-­ketels, zegt Natuur & Milieu. Verder speelt mee dat oude bouwplannen met gas nu alsnog worden uitgevoerd, na uitstel door de financiële crisis.

De verkoop van schone ketels is trouwens ook flink gestegen. In 2017 werden bijna 70.000 warmtepompen, pelletkachels en zonneboilers verkocht. Dat is nog altijd vele malen minder dan het aantal cv-ketels. Teleurstellend, vindt Natuur & Milieu, zeker omdat de stijging niet doorzet.
Klimaatdoelen

Dat is wel nodig, anders haalt ­Nederland de klimaatdoelen niet. Het kabinet wil uiterlijk in 2030 de Groningse gaskraan sluiten. Dan moeten 2 miljoen huizen gasvrij zijn, in 2050 allemaal. Om dat te halen, moeten jaarlijks tienduizenden huizen van het gas worden gehaald. Een huis met een nieuwe gasketel zit er in principe weer 15 jaar aan vast.

Een lichtpuntje zijn de keukens, die vaker aardgasvrij zijn. Sinds 2016 worden meer inductiekookplaten dan gasfornuizen verkocht. “Koken op gas raakt uit”, zegt Natuur & Milieu.

Voor warmte stoken 7 miljoen van alle 7,7 miljoen huizen nog gas. Met een landelijk klimaatakkoord willen bedrijven, overheden en milieuclubs regelen dat aardgas uit huizen verdwijnt. Gas moet duurder, vinden ze. Dan is het aantrekkelijk om over te stappen op een duurzaam alternatief.

Per 1 juli staat in de wet dat nieuwbouw in principe geen gasaansluiting meer krijgt. Na protest van de bouwsector maakte minister Wiebes het makkelijker vrijstelling te regelen. De eerste projecten hebben al ontheffing gevraagd aan toezichthouder Autoriteit Consument & Markt, zodat ze toch huizen kunnen aansluiten op het gasnet.
Lees ook:
Schijn bedriegt: In CO2-reductie is Nederland kampioen achterblijven

Berichten over de schonere economie geven een vertekend beeld. De CO2-reductie loopt achter, schrijft Olof van der Gaag, directeur Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).
Om moedeloos van te worden: ouderwetse cv-ketels in nieuwe huizen

Ondanks het plan om alle huizen van het aardgas af te halen, plaatsen bouwers nog massaal cv-ketels in nieuwbouw. 'Zonde. Dit moet je er over vijf jaar allemaal weer uitslopen.'
Om aardgasvrij te worden is een beetje dwang wel nodig

Woonwijken moeten in één klap van aardgas af, zeggen milieuclubs. Wie blijft weigeren moet zelf maar wat verzinnen.

www.trouw.nl/groen/de-cv-ketel-moet-v...
[verwijderd]
2
Uitstoot van CO2 is door de politiek onderdruk van de milieulobby schadelijk verklaard. Terwijl CO2 alleen plantenvoedsel is en ook de vermeende temperatuurstijging niet door CO2 komt. Tijdens de laatste ijstijd was het CO2 gehalte bijna zo laag dat het leven uitgestorven was.

Gas is een schone brandstof en er komt eigenlijk alleen CO2-vrij (en een klein beetje zwavelverbindingen). Dit schijnt een probleem te zijn.

Zonnepanelen en windmolens kunnen maar beperkt worden ingezet voor elektriciteitsproductie, doordat het aanbod niet aansluit bij de vraag.

Dan maar biomassa uit de USA. Dit is net zo schadelijk als steenkolen met de uitstoot van fijnstof etc, maar de CO2 is uit de korte cyclus dus groen verklaard. Terwijl het een stap terug in de tijd is door de uitstoot van fijnstof.

In andere landen stappen ze juist over op gas. Dus CV-ketels blijven voorlopig verkrijgbaar.

www.climategate.nl/2018/08/gasloos-ee...



josti5
0
De wereld is massaal aan het ontbossen, dus de bomen hebben steeds minder CO2 nodig...
Logisch, dat die CO2-concentratie stijgt, toch...???
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 24 augustus 2018 09:37:

De wereld is massaal aan het ontbossen, dus de bomen hebben steeds minder CO2 nodig...
Logisch, dat die CO2-concentratie stijgt, toch...???

Bossen verdwijnen, maar het totale aardoppervlakte wordt groener. Zelfs het KNMI meldt het:
www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/aard...
josti5
0
Yep, en daar zijn dus door het gebrek aan voedingsstoffen (én water) grenzen aan.
Dus tóch jammer, die ontbossing...
DeZwarteRidder
2
Mensen zijn gek op de huidige CV-ketels omdat ze perfect werken, zuinig zijn, muisstil zijn en bijna niks kosten.

Dat kan je van warmtepompen niet zeggen.
[verwijderd]
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 24 augustus 2018 10:01:

Mensen zijn gek op de huidige CV-ketels omdat ze perfect werken, zuinig zijn, muisstil zijn en bijna niks kosten.

Dat kan je van warmtepompen niet zeggen.
Juist zwarteridder, en dan gaan ze cv-ketels opeens 'ouderwets' noemen. Merk op dat ze deze cv-ketels vroeger hoogrendement ketels noemden, blijkbaar mogen ze dat niet meer zeggen want we 'moeten van het gas af'
JP Samosa
1
Er zit, ik meen ruim 3000 euro subsidie op n warmtepomp.
(Dat kost dus wel bakken subsidie ( die wederom in de zakken van de rijkere medemens verdwijnt)

En ondanks alle mediapropaganda is de CV ketel meer in trek. Tsja, hoe zou dat nou komen....
rene l
6
C.v combi-ketels zijn compact, de techniek is volledig uitontwikkeld, en ze zijn nagenoeg storingsvrij tijdens de levensduur van 15-20 jaar.

Eén keer in de 3 drie jaar een onderhoudsbeurt van zo'n 80 Euro is voldoende bij een redelijk geisoleerd huis.
Afstellingen verlopen niet, slechts de brander hoeft gereinigd te worden.

Gas is er toch zat, een nieuwe ketel kost een slordige 850 Euro.
En wanneer de ketels verboden worden dan leg ik er gewoon ééntje op voorraad op de zolder, veel ruimte zal dit niet innemen.

Je bent toch niet goed in je hoofd wanneer je je hele woning op de kop gaat zetten voor een nieuw en nog niet storingsvrij bewezen systeem tegen een kostenpost van zo'n 35.000-50.000 Euro.
Je algehele huis moet op de kop, en daarnaast moet je er de ruimte ook voor hebben.

En dan maar niet te hopen dat je een storing krijgt, de kosten zullen flink uit de klauwen lopen, en het is maar de vraag of de installateur de juiste materialen en kennis in huis heeft om het euvel direct te verhelpen.

Je krijgt namelijk een soort van machinekamer in huis waarin meerdere kleppen en temperatuursensoren aangestuurd worden vanuit een PLC.

DeZwarteRidder
0
Gaskraan volgend jaar iets verder dichter

Door onze parlementaire redactie
1 min geleden in BINNENLAND

Den Haag - Volgend jaar moet de gaswinning in Groningen dalen naar maximaal 19,4 kuub. Dat heeft het kabinet vandaag bekend gemaakt.

De aankondiging volgt op het besluit van afgelopen maart om de gaskraan in Groningen zo snel mogelijk dicht te draaien. Uiterlijk in 2022 zou de gaswinning moeten dalen tot onder de 12 kuub. Indien mogelijk daalt de winning vanaf dan verder tot 7,5 kuub „en mogelijk fors minder”, aldus het ministerie van Economische Zaken.

Met Prinsjesdag is het kabinet voornemens om het volledige kostenplaatje voor het dichtdraaien van de gaskraan uiteen te zetten.
DeZwarteRidder
0
'Noorse staatsfonds moet in olie blijven'

Gepubliceerd op 24 aug 2018 om 10:57 | Views: 780 | Onderwerpen: energie

OSLO (AFN/RTR) - Het Noorse staatsinvesteringsfonds kan beter toch niet uit beleggingen in de olie- en gasindustrie stappen. Volgens een belangrijk advies van een door de Noorse overheid aangestelde commissie biedt zo'n ingrijpende maatregel geen garanties als de olieprijzen straks permanent omlaag zouden gaan.

Eerder zei de centrale bank van het Scandinavische land juist dat het fonds er goed aan doet te stoppen met het investeren in olie en gas, om minder kwetsbaar te worden voor de schommelingen van de olieprijzen. Dat zorgde voor een schok op de wereldwijde aandelenmarkten. De Noorse overheid neemt waarschijnlijk later dit jaar een definitief besluit.

Noorwegen krijgt al jaren veel geld binnen door olie- en gaswinning in de Noordzee. Met die opbrengsten is het land gaan beleggen. De Noren zitten in duizenden beursgenoteerde bedrijven. De waarde van het fonds ligt momenteel rond de 1000 miljard euro en daarmee is het het grootste staatsfonds ter wereld. Ongeveer 4 procent is belegd in olie- en gasbedrijven. De Noren hebben bijvoorbeeld miljarden geïnvesteerd in Shell.
DeZwarteRidder
1
'Nederland nog niet klaar voor gevolgen langdurig gastekort'

Gepubliceerd: 24 augustus 2018 09:42 Laatste update: 24 augustus 2018 11:07
Nederland is nog niet voldoende voorbereid op de gevolgen van een gastekort voor langere tijd. Dat blijkt uit een crisisplan van het ministerie van Economische Zaken dat EenVandaag in handen heeft gekregen.

Crisisplan beschrijft wat mogelijke stappen zijn als Nederland ineens voor langere tijd geen gas op kan pompen uit Groningen.
In het plan wordt beschreven wat er moet gebeuren als we bijvoorbeeld ook niet genoeg gas uit het buitenland kunnen halen om aan de vraag te voldoen.
Het blijkt echter dat maatregelen, zoals bedrijven gedwongen afsluiten van Gronings gas, voor moeilijkheden zorgen.
Zo kunnen gasafnemers moeilijk gedwongen worden tot afsluting, omdat de gasafsluiting zich op eigen terrein van het bedrijf in kwestie bevindt. Er zijn weinig mogelijkheden om toegang te eisen tot eigen terrein.
Het kabinet wil de gaswinning in Groningen vóór 2030 stilgelegd hebben. Komend jaar wordt daarom 19,4 miljard kuub uit de grond gehaald. Het huidige winningsniveau ligt op 21,6 miljard kuub.

In het plan wordt geschetst dat de gevolgen voor de Nederlandse maatschappij groot zijn bij een tekort aan gas op langere termijn. Het plan dateert van januari 2018 maar is vrijdag openbaar geworden na een beroep op de Wet openbaarheid bestuur (Wob).

Een gastekort zou bijvoorbeeld kunnen ontstaan na een zware aardbeving in Groningen, wat als gevolg kan hebben dat het oppompen van gas stilgelegd moet worden. Ook zou een grote storing aan een verdeelstation volgens EenVandaag eenzelfde effect hebben.

In het crisisplan wordt gesproken over het gedwongen afsluiten van gebruikers van gas in geval van calamiteit, iets wat minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes eerder als optie heeft genoemd. Maar uit het plan blijkt dat afschakeling niet gemakkelijk zal gaan.

Zo kunnen gebruikers die hun gasrekening gewoon betaald hebben, moeilijk gedwongen worden afgesloten. "De gasafsluiter van elke aansluiting bevindt zich op het eigen terrein van de afnemer. Zolang de afnemer zich heeft gehouden aan zijn verplichtingen (het betalen van de gasrekening, red.) zijn er op dit moment weinig mogelijkheden om de toegang te eisen tot het pand of terrein."

Er wordt genoemd dat een "functionaris met mandaat en doorzettingsmacht" nodig is en dat de toegang "mogelijk met geweld geforceerd moet worden".

In een reactie laat het ministerie van Economische Zaken weten wel goed voorbereid te zijn op calamiteiten. Het document dat EenVandaag openbaar heeft gemaakt, zou gaan over een nieuw calamiteitenplan waaraan nog aandacht moet worden besteed.

DeZwarteRidder
0
2)
Steden, regio's of gebieden gasloos maken

In het plan wordt ook genoemd wat er moet gebeuren als blijkt dat het afschakelen van bedrijven het tekort aan gas niet dekt. In dat geval "blijft er nog een laatste optie over", te weten het gasloos maken van steden, regio's of gebieden.

Dit zorgt er volgens het ministerie voor dat de betreffende gebieden "op korte termijn onleefbaar worden". "De consequentie is dat er voor de betreffende regio een evacuatieadvies gegeven moet worden."
Tweede Kamer vraagt al langer naar afschakelplan

Het kabinet maakte eerder dit jaar al bekend de gaswinning in Groningen voor 2030 te willen stilleggen. Vrijdag is ook bekendgemaakt dat de gaswinning dit jaar van 21,6 miljard kuub naar 19,4 miljard kuub wordt verlaagd.

Kamerleden willen al langer van Wiebes weten wat er gebeurt als de gaskraan in Groningen sneller dicht moet dan gedacht, bijvoorbeeld in het geval van een calamiteit. Kamerlid Tom van der Lee laat aan EenVandaag weten verbaasd te zijn dat het plan er al lag. Hij schrijft ook op Twitter dat hij bezorgd is. "We zijn er niet klaar voor, doorzettingsmacht ontbreekt. Actie is urgent."

In juni beantwoordde Wiebes Kamervragen over het onderwerp. Hij ging niet direct in op de vraag of er een "afschakelplan lag", maar meldde dat het afschakelen van gebruikers van gas inderdaad gecompliceerd is.

Ook zei hij dat "prioriteit moet worden gegeven aan de levering van gas aan zogeheten beschermde afnemers, te weten huishoudens en essentiële sociale diensten zoals zorginstellingen." Dit wordt Wiebes voorgeschreven door Europese wetgeving.
DeZwarteRidder
0
Het beste van De Telegraaf

Energiedeskundige Yergin maant Nederland tot spoed
Zorgen om gaslevering

Door Theo Besteman
23 min geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - Nederland moet zich snel verzekeren van toegang tot gasvoorraden nu de winning uit Groningen gaat stilvallen. Dit heeft tot nu toe geen prioriteit gehad, maar wordt voor de Nederlandse economie én Europa cruciaal.

Dat stelt Daniel Yergin, de energiespecialist die wereldfaam verkreeg dankzij zijn diepgaande onderzoeken naar de olie- en gasmarkt. Yergins boeken The Prize, bekroond met de Pulitzerprijs, en The Quest gelden als de bijbels van de energiewereld.

„Groningen is al tientallen jaren de ruggengraat van de gastoevoer van Europa. Nederland heeft het economisch heel goed gedaan, dankzij Groningen. Maar die dagen zijn voorbij”, stelt de 71-jarige Amerikaan. „Nu Nederland de komende twee jaar van exporteur een gasimporteur wordt, zal het hard moeten nadenken over de leveringszekerheid van gas”, vertelt hij.

Yergins aanbevelingen, ingebed in onderzoeksbureau IHS, worden wereldwijd gebruikt door overheden en olie- en gasbedrijven.

Die overheden en bedrijven staan, ook door het klimaatakkoord van Parijs van 2015, voor miljardeninvesteringen in minder vervuilende energie.

Vraag naar olie blijft stijgen

Ondanks de razendsnelle opkomst van wind- en zonne-energie en elektrische auto’s, zal de vraag naar ruwe olie de komende twintig jaar niet dalen maar stijgen, rekent Yergin voor. „Het wereldwijde verbruik van ruwe olie zal dit jaar toenemen tot honderd miljoen vaten per dag”, stelt hij. Eind vorig jaar was dat 92,6 miljoen, in 2016 net 92 miljoen vaten.

„Anders dan wat het publiek denkt, is er geen piek in de vraag naar olie”, zo wijst hij op zijn statistieken. ’Oil peak’ geldt als hét bepalende omslagpunt in de oliehistorie: na decennia met oplopende vraag, krimpt de behoefte en blijven oliebedrijven met voorraad zitten.

De oliesector en bedrijven als Shell proberen dit voor te zijn. Ze moderniseren daarbij sneller dan het publiek denkt, aldus Yergin. „Ze lopen voorop, ook met invoering van digitale technologie zoals robotica.”

Yergin waarschuwt ook dat de Amerikaanse olieproductie die uit Europa snel zal gaan aftroeven. „De Amerikaanse olieproductie groeit zeer snel. Vooral in de Permian Base in het westen van Texas en Nieuw-Mexico. Dat is naar omvang nu de tweede olieregio in de wereld geworden”, aldus Yergin.

Maar er zijn nog onvoldoende pijpleidingen om de snel groeiende olieaanvoer naar klanten te krijgen. Dat overschot drukt de prijs van Amerikaanse WTI-olie.

Yergin: ,,Dat probleem is binnen een jaar of twee echter opgelost.”

Schalie keert terug

Het winnen van Amerikaanse schalie, door het onder hoge druk fracken van de bodem met chemicaliën, leek vanaf 1999 de belofte.

Later zakte die productie vanwege de geslonken olieprijs tot $27 per vat, in. Maar die goedkopere brandstof keert snel terug, constateert Yergin. „Het tempo waarmee schalie wordt gewonnen, zal dit en volgend jaar een cruciale factor voor de oliemarkt worden.”

Het klimaatakkoord van Parijs van 2015 verplicht landen evengoed hun broeikasgasuitstoot komende jaren drastisch te beperken. Dus ook het gebruik van vervuilende olie.

De gedachte dat olieproducten snel van de pomp zullen verdwijnen, noemt Yergin echter onzin.

,,Deze energietransitie is niet nieuw. Die is al honderd jaar geleden ingezet. Toen gingen mensen voor hun brandstof kolen in plaats van hout gebruiken.”

Hij vervolgt: „Die vernieuwingen zijn verder gegaan door betere technologie, verandering van beleid en marktwerking. Natuurlijk is er nog nooit zoveel over die energietransitie gesproken als nu. Maar er is nog absoluut geen overeenstemming over wat dit nou betekent.”

De markt kan nog helemaal niet zonder ruwe olie, is zijn mening.

,,Vooral de vervanging van olieproducten in het transport zal veel tijd en technologische verbetering vergen. Soms vergeten mensen weleens hoe groot de wereldwijde energiemarkt is”, aldus Yergin
haas
0
zo wordt er besloten in DenHaag als het gaat om heel belangrijke zaken/besluiten
Ministerraaad wordt overrompeld ? Dus geen wijs nadenken ?
=============================================================

Ministers ’overrompeld’ door gasbesluit
27 aug. 2018 in BINNENLAND

DEN HAAG - De leden van het kabinet waren „overrompeld” door het besluit van minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) om de gaswinning in Groningen helemaal te stoppen. Dat zei Wiebes in het tv-programma Zomergasten.

? ANP
„Ik heb een radicaal voorstel gedaan. De leden van het kabinet zijn allemaal overrompeld geweest”, zei hij. Na „lang beraad” hebben toen alle bewindslieden „hun schouders er onder gezet.” Het kabinet besloot eind maart dat de gaskraan in 2030 uiteindelijk helemaal dicht moet zijn.

Wiebes zei verder dat hij al in november vorig jaar begon na te denken over het verder terugbrengen van de gaswinning in Groningen. Hij was ongelukkig met de versterkingsoperatie daar, die vaak ook neerkwam op sloop.

Het is volgens hem een onomkeerbaar besluit om met de gaswinning te stoppen. De bewindsman herhaalde dat alle schade die ontstaat of is ontstaan door de gaswinning zal worden vergoed. „Voor eeuwig”, zei hij.

haas
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 augustus 2018 07:59:

Wiebes is een kwiebus.
Cashen en Groningers in de kou laten staan
Nog steeds krijgen mensen hun schade niet vergoed, zelfs als je een rechtszaak wint tegen de NAM. Kees: "En wat doet minister Wiebes? Het Staatstoezicht op de Mijnen stelt 12 miljard kuub gas als veilige grens. En dus heeft Wiebes er 19,4 miljard van gemaakt. Kijk, we kunnen niet meteen van het gas af, weet ik, maar én cashen én Groningers in de kou laten staan... Ik weet dat je VVD'er bent maar don't be a cunt."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

www.nporadio1.nl/opinie-commentaar/11...
DeZwarteRidder
0
quote:

haas schreef op 31 augustus 2018 19:11:

[...]
Cashen en Groningers in de kou laten staan
Nog steeds krijgen mensen hun schade niet vergoed, zelfs als je een rechtszaak wint tegen de NAM. Kees: "En wat doet minister Wiebes? Het Staatstoezicht op de Mijnen stelt 12 miljard kuub gas als veilige grens. En dus heeft Wiebes er 19,4 miljard van gemaakt. Kijk, we kunnen niet meteen van het gas af, weet ik, maar én cashen én Groningers in de kou laten staan... Ik weet dat je VVD'er bent maar don't be a cunt."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.
Ze moeten 2 dingen doen: de Groningers met zeer grote spoed allemaal uitbetalen en tegelijk de gasproductie verhogen.
Voor wat hoort wat.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 augustus 2018 19:46:

[...]
Ze moeten 2 dingen doen: de Groningers met zeer grote spoed allemaal uitbetalen en tegelijk de gasproductie verhogen.
Voor wat hoort wat.
Mee eens, gas blijven produceren en zoveel mogelijk gasopbrengst naar de Groningers die dat nodig hebben
DeZwarteRidder
0
’Energietaks met 150 euro omhoog’

Door Redactie DFT
Updated 6 min geleden

Amsterdam - Huiseigenaren gaan volgend jaar gemiddeld ruim 150 euro meer energiebelasting betalen. De belastingen op een gemiddelde gas- en elektrarekening schieten met 25% omhoog, heeft de Vereniging Eigen Huis berekend.

Een gemiddelde huiseigenaar spekt de schatkist dit jaar met 614 euro aan belastingen, aldus de belangenclub. Dat bedrag loopt op naar 766 euro, vooral omdat de Opslag Duurzame Energie, het bedrag dat de overheid gebruikt om groene-energiesubsidies van te betalen, met 66 euro oploopt. Bovendien stijgt de belasting op gas, en gaat de taks voor elektriciteit wel omlaag, maar minder hard.

De belastingverhogingen benadelen vooral mensen die zelf niet in staat zijn om hun huis energiezuiniger te maken, aldus Eigen Huis. Onrechtvaardig, vindt algemeen directeur Cindy van de Velde: „Het is aan het kabinet om niet alleen de lasten te verhogen, maar ook om mensen te helpen om hun huis energiezuiniger te maken. Tot nu toe is dergelijk overheidsbeleid nog ver te zoeken.”

Ook mensen die wel maatregelen nemen om hun energieverbruik volgend jaar te verminderen hebben daar maar weinig voordeel van. Als zij er in slagen om hun gas- en elektraverbruik met 5% te verminderen, waar de overheid in prognoses van uitgaat, is hun belastingvoordeel nog geen 5 euro, stelt Eigen Huis.

De berekening van Eigen Huis is op basis van „nu beschikbare gegevens”. Het kabinet kan op Prinsjesdag nog maatregelen aankondigen om de energietaks anders te laten uitvallen.
1.767 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.785,30 -1,34%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.921,63 -1,26%
 US30^ 37.890,22 +0,51%
 Nasd100^ 17.721,55 +0,16%
 US500^ 5.055,99 -0,10%
 Japan225^ 38.498,62 -0,51%
 Gold spot 2.390,30 +0,30%
 EUR/USD 1,0623 -0,02%
 WTI 84,79 -0,32%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront