Artikelen « Terug naar discussie overzicht

Onderzoek belangrijk in oververhitte huizenmarkt

Lees deze column op IEX.nl

13 Posts
Brievenbus
0
Verplicht maken? Zal toch lekker zijn als je niet meer op je eigen manier kan kopen / verkopen, not.
Je moet niet alles af willen stellen op de doorsnee mensen....
n1947
0
gewoon effe niet kopen iedereen.zul je de prijzen zien zakken.heeft men ingeschat dat huizen na max 100 jaar niets meer waard zijn en of totaal onbetaalbaar gerenoveerd moeten worden of gesloopt.heeft u de grondwaarde minus de sloopkosten.dit was erg positief ingeschat.een zeer goed zelf gebouwd pand moest na 35 jaar gemoderniseerd en gerenoveerd worden.kopers en verkopers mogen best beschermd worden door regels.verkoper heeft grote info-plicht en anders later deel koopsom terugbetalen na hoge juridische kosten.fijn weekend.nico
rationeel
0
Reclame om overal een zgn expert voor in te schakelen.
Misschien moet je helemaal geen huis willen kopen, als je nergens verstand van hebt.
objectief
0
quote:

Brievenbus schreef op 31 augustus 2018 11:41:

Verplicht maken? Zal toch lekker zijn als je niet meer op je eigen manier kan kopen / verkopen, not.
Je moet niet alles af willen stellen op de doorsnee mensen....
Die hele huizenmarkt was en is toch volledig door de Overheid bepaald hypotheekrenteaftrek/extra renteaftrek in bijzondere gevallen/verlaging
overdrachtsbelasting etc.etc. kortom: een arsenal aan Overheidsubsidies.
@iPlof
0
Bouwkundig keuren is voor veel huizen vast verstandig. Voor heel veel andere huizen natuurlijk totaal niet nodig.
izdp
0
Mondeling bindend is natuurlijk vragen om nog veel meer ellende.
Schriftelijk akkoord of via email zou bindend moeten worden.
Dat zou wel een verbetering zijn.
[verwijderd]
0
hypotheekrente aanpassen klinkt leuk, maar alleen voordelig als je huis meer waard wordt. Aangezien we nu wel op een hoogtepunt lijken te zitten, is het interessant of iedereen straks bij stijgende rente ook gaat opgeven dat zijn huis minder waard is....

Ik vind dit weer een rommelige stuk, met bij elkaar gezochte zaken.
[verwijderd]
0
Wat is oververhit, de huizenmarkt, en wat al niet meer, staat er hetzelfde voor als 2007. Zaken herhalen zich nu eenmaal, en daar hoort optimisme ook bij. Maargoed, de keerzijde van optimisme is pessimisme en dat kwam in 2008 tot uiting, dat dan weer wel. En aangezien alles herhaald wordt staat er dus nog wat te wachten.. Maargoed je bent dan wel van het oververhitte af!..
Jos Koets
0
quote:

jerh schreef op 1 september 2018 08:40:

hypotheekrente aanpassen klinkt leuk, maar alleen voordelig als je huis meer waard wordt. Aangezien we nu wel op een hoogtepunt lijken te zitten, is het interessant of iedereen straks bij stijgende rente ook gaat opgeven dat zijn huis minder waard is....

Ik vind dit weer een rommelige stuk, met bij elkaar gezochte zaken.
Beste Jerh,

Jij als vaste volger van mijn columns die meestal positief reageert, moet toch weten dat de komende maanden de huizenprijzen nog verder gaan stijgen. De hypotheekrente zal niet veel stijgen. Ook al zal deze bijvoorbeeld meer dan 1% stijgen dan veranderd er niets aan de huidige situatie. Kopen blijft aantrekkelijker dan huren ook bij een hogere rente. Dit betekent dat er altijd kopers zijn die boven de vraagprijs willen kopen. Gewoon uitzitten deze rit en over twee jaar veranderd de situatie misschien. We zullen het zien.

Bedankt voor je reacties.

Gr. Jos
Atari
0
Beste Jos, wat jij hier aangeeft over Argenta klopt niet. Wellicht heb jij rekeningen gehouden met oude normen. Ik adviseer je om van Argenta, Delta Lloyd te maken aangezien de product voorwaarden van Argenta zeer goed te noemen zijn. Succes met je columns en kijk ff of je er weer een kan maken over hypocriete misstanden in de branche! Die blijven goed scoren!
[verwijderd]
0
De babyboomers willen graag hun 'overwaarde' van € 100.000 € 200.000 € 300.000 gaan omzetten in geld om het gat van hun pensioen te vullen, waarom zou je als jongeren je nu heel diep in de schulden gaan steken om de pensioen van de babyboomer te gaan betalen als je ook kunt wachten op de erfenis, de jongeren hebben alle tijd, de babyboomers staan al met 1 been in het graf.

Als je uit gaat van de gemiddelde geboorte jaar van de babyboomer 1945
2018 zijn de babyboomers mininaal 73
2019 zijn de babyboomers mininaal 74
2020 zijn de babyboomers mininaal 75
2021 zijn de babyboomers mininaal 76
2022 zijn de babyboomers mininaal 77
2023 zijn de babyboomers mininaal 78
2024 zijn de babyboomers mininaal 79

Als jongere kun je dus gewoon rustig afwachten, je niet gek laten maken, er zullen alleen maar mensen dood gaan, asielzoekers kopen geen huis, AirBNB staat op het punt goed aangepakt of verboden te worden, expats zullen bij de eerstvolgende crisis als eerste weer vertrekken en de babyboomers... juist die gaan alleen maar dood, een pensioen aan ze uitkeren en je daar voor zeer diep in de schulden steken? je zal in de varkenscyclus belanden!.
Mousje
0
Verplicht bouwkundige keuring is weer een stap in de verkeerde richting: meer obstakels i.p.v. vrijere transparante huizenmarkt. Het gros van de koopwoningen is de laatste decennia opgeknapt of is zo recent gebouwd dat geen gebreken te verwachten zijn. Hoe vaak lees ik iets over een huis dat ernstige bouwkundige gebreken heeft na verkoop zonder dat die al "door een geblinddoekt blind paard" zijn te zien van buitenaf?

Al zou er een ernstig gebrek aan het licht komen: hoe kan een (ver)koper daar wat mee in de zin van de koop afblazen? En wie gaat al die verplichte keuringen uitvoeren? Weer de sector van makelaars/taxateurs/notarissen die onder één hoedje spelen? Ik heb meegemaakt dat de kopers van ons huis, door de VEH een keuring lieten uitvoeren. Nou, de afgebladderde verf op de latjes aan de dakkapel stonden bovenaan het lijstje (ze hadden wat gevonden); de verrote vloerbalken hebben ze niet ontdekt (we gaan niet in een kruipruimte als we met één man zijn).

Nee, ik zie de parallel met de autobranche/APK die daar is ingevoerd: overbodig en zo van "een slager die z'n eigen vlees keurt".
Mousje
0
quote:

jerh schreef op 1 september 2018 08:40:

is het interessant of iedereen straks bij stijgende rente ook gaat opgeven dat zijn huis minder waard is....
Inderdaad, gaat de bank dan actief controleren wat de huiswaarde is van elk onderpand en vervolgens de hypotheekrente aanpassen? Leuk scenario: huizenprijzen dalen (verondersteld), huizenbezitters zien weer "onder water scenario's" en vervolgens krijgen ze ook de rekening in de vorm van een hogere hypotheekrente. De overheid mag meebetalen via de HRA.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
862,36  -3,00  -0,35%  14:32
 Germany40^ 17.749,90 -0,49%
 BEL 20 3.819,08 -0,20%
 Europe50^ 4.925,69 -0,22%
 US30^ 37.737,07 -0,73%
 Nasd100^ 17.366,02 -1,04%
 US500^ 5.007,45 -0,83%
 Japan225^ 37.478,47 -1,38%
 Gold spot 2.382,64 +0,14%
 EUR/USD 1,0668 +0,23%
 WTI 81,50 -0,71%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +3,77%
WDP +3,36%
Heineken +1,91%
Vopak +1,47%
Pharming +1,38%

Dalers

ADYEN NV -2,77%
AMG Critical ... -2,69%
VIVORYON THER... -2,66%
Fugro -2,48%
RENEWI -2,35%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront