Forum: Koffiekamer » Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur | DeBeurs.nl

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

6.747 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 333 334 335 336 337 338 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
gokker
0
quote:

izdp schreef op 19 aug 2019 om 21:11:


Nou, hier om me heen zijn er aardig wat 'bevindelijken'.
Die geloven niet dat de mens wat kan doen, aan zoiets groots wat god geschapen heeft.
Dus gods wil en zonodig wordt ook straf voor onze zonden van stal gehaald.
Moet ik zeggen dat ze buiten vee en wat dat vraagt, over het algemeen een best goede persoonlijke ecologische voetafdruk hebben.

Eh, moeten we hun aantal kinderen niet meetellen ;-)Praten we over de Veluwe? Urk?
Beperktedijkbewaking
0
quote:

izdp schreef op 19 aug 2019 om 02:17:


[...]
...
De voedselproductie is nu al zo hoog, dat we met dat voedsel makkelijk 10 à 12 miljard mensen kunnen voeden. Door gebrekkige logistiek gaat enorm veel verloren en tel daar de verspilling nog eens bij.
[Dat ontken ik ook niet. Het punt is dat al die mensen naast landbouwgrond ook ruimte nodig hebben voor andere zaken, zie mijn vorige post daarover. Dat gaat noodzakelijkerwijs ten koste van ruimte voor de natuur en de wilde flora en fauna.]

Je vergeet dat er veel wordt verbetert en herstelt. Dat filefietsen is blijkbaar zeer plaatselijk, want ik kom met het doorkruisen van de randstad in het groene gebied, van stad tot dorp en stad, vrijwel geen kip meer tegen.
[Ik had het over mooie dagen. Dan maak ik op toeristische fietspaden echt filefietsen mee, zeker in Randstad. Is op zich geen ramp, maar toont wel de volte van ons land aan.]

Hetzelfde met de natuurgebieden waar er juist steeds meer weer toegankelijk worden buiten het broedseizoen. Staatsbosbeheer heeft bossen waar je geen gebruik hoeft te maken van wandelpaden. [Gut, het mag wel in de krant.]
Heeft ook plekken voor wild kamperen.
[In een leger en vrijer land zou je vrijwel overal 'wild' kunnen kamperen.]

(Je gebruik van Ausweis zal ik maar wijten aan wat gebrek aan beschaving)
[Hoezo?]
Maar uit onderzoek blijkt telkens weer, dat de behoefte van de massa aan groen, zich beperkt tot 5 minuten loopafstand van de woning.
[Welk onderzoek?]

Met vissen en fuiken zetten sla je de plank volledig mis.
De regels zijn nauwelijks verandert en ik kan het weten, want het behoort tot onze lange familiecultuur voor m/v.
Daar de paling een bedreigde soort is geworden, dankzij o.a. door het massaal vangen van glasaal voor de kwekerijen en boeren samen met de waterschappen zowat alle poldersloten hebben verkloot, is een beperking niet meer dan logisch te noemen. De verboden waren er al en och was juist de sport met de koddebeiers.
Maar nu zijn de straffen serieus en bijzonder zwaar.
[Precies wat ik zei!]

Wil je wat meer weten, los van die stomme fuiken, van de sport van vroeger, laat maar horen.
Natuurgebieden kunnen wel degelijk verbonden worden, maar zijn geschrapt door de kabinetten Rutte: zie de oude ecologische hoofdstructuren.
[O.a. vanwege de kosten en problemen met de infrastructuur. Ze kunnen in de huidige praktijk dus níet verbonden worden!]

En zo is het in feite met veel: het kan wel, maar we kiezen er niet voor.
Zo ook met je genoemde huisdieren: het mag wel als je de regels volgt.
Dit ivm ernstige dierziekten en voedselveiligheid.
[Hoorde onlangs een voorstel om de lijst met verboden dieren te vervangen door een beperkte lijst met toegestane dieren. Het moet niet gekker worden. Vossen worden stadsdieren, maar een burger mag geen vossen houden. Straks worden hamsters nog verboden...]
...
Over Z-Afrika zal ik met jou niet meer in discussie gaan, vanwege de fundamentele oorsprong die je niet erkend.
Afijn, gelukkig is Afrika veel groter dan de twee oude probleemkolonies van de Britten met zootje boeren in 1 van die 2.

Eigenlijk bevestig je met al je voorbeelden krek wat ik schreef. Alleen vind jij het niet zo erg. Drukte went, we zijn een overvol land kennelijk normaal gaan vinden.

Over Zuid-Afrika: dankzij dat 'zootje boeren' is er daar geen honger en wordt er ook nog het nodige fruit etc. geëxporteerd. Goed voor deviezen die ZA hard nodig heeft.
Die Boeren hebben ZA trouwens nooit tot kolonie gemaakt. De Britten wel, die hebben daar in hun jacht op goud en diamanten onnoemelijk veel leed veroorzaakt. Zaterdag de film 'A United Kingdom' op NPO2 gezien? Over Seretse Khama, de eerste president van Botswana, en zijn strijd tegen de inhalige, racistische en onbetrouwbare Britten.
nl.wikipedia.org/wiki/Seretse_Khama#V...

izdp
0
Ad 1: door de verstedelijking wereldwijd wordt het juist weer steeds leger in de 'ruimte'.

Ad 2: dacht je dat ik sprak over slecht- en/of hondenweer? Je komt blijkbaar weinig in het groene hart.

Ad 3: Typisch Nederlands zou ik haast zeggen. Iedereen paalt af, zelfs oneigenlijk zoals dijken door particulieren.
Heeft niet zoveel met de leegte te maken. Er zijn best nog veel grote lege plekken in NL. Echt waar!
Maar net zo waar is dat wild kamperen met een tentje door weinigen nog wordt gewaardeerd. Geen voorzieningen is al gauw; HELP!

Ausweis: Uitleg nodig? Moet niet treuriger worden.

Welk onderzoek? Kan ik me niet herinneren. Ik weet wel dat het een belangrijke reden was voor het sluiten van een convenant van de gemeente Utrecht met haar burgers.
Geen aantasting meer van het groen in de stad.
Mocht het toch echt moeten dan compensatie in de directe omgeving.
Al jaren gaat dat goed en komt er zelfs groen bij.
Mijn gemeente zou daar nog heel wat van kunnen leren.
Even gezocht en dit sluit hier aardig op aan en baseert zich ook op het onderzoek en noemt de 5 minuten.
www.allesoversport.nl/artikel/investe...

Qua vissen met fuiken zetten beweerde jij verandering van regels.
Dat is dus niet zo.
Met de verandering is het alleen maar logisch dat er strenger wordt gehandhaafd.
Was er voldoende paling bv dat ging ik zo weer peuren en dobberen en roken, maar ja het minste wat je riskeert is een strafblad en een taakstraf.
Maakt het wel wat spannender ;-)
izdp
0
Vervolg: ecologisch verbinden was voor best belangrijke delen helemaal niet zo duur en heel goed mogelijk.
Hier en daar behoorlijk utopisch, dat geef ik onmiddellijk toe.

Dan dieren: hoe verzin je het een vos gevangen te houden?
Ik heb het over de grote en kleine huisdieren zoals koe, geit, paard, ezel varken, kippen, eenden, kalkoenen e.d.
De zogenaamde gedomesticeerde soorten.
Voor andere soorten vind ik een verbod meer dan prima.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

gokker schreef op 19 aug 2019 om 19:49:


[...]
Wat me hier verweten wordt tart mijn grootste verbeelding. Nadat ik mededeel dat ik geen angst of afkeer voor religie heb, wordt me omgaand verweten religiehater te zijn. Daarbij stam ik af van een zeer beroemde dominee (in mijn generatie "de oproerkraaier" genoemd) die in WOI door de moffen uit België gejaagd werd en jarenlang in de Veenkoloniën actief was. Het houten kerkje dat hij liet bouwen zodat de arbeiders zondag naar zijn preek konden luisteren, is pasgeleden gerestaureerd.
Voor historisch ingewijden is dit dus eenvoudig te achterhalen.
Mijn grootvader had een bibliotheek met louter kerkliteratuur. Hij zat in Utrecht in het kerkbestuur en was betrokken bij tientallen benoemingen.
Ik heb een neef (exact mijn leeftijd) die dominee en dominee-zoon is. Vertel mij wat over geloof.
...

Maar wat heeft dit alles met klimaatverandering te maken? Dit is een serieuze vraag en geen ontkenning van wat dan ook en verdient dus een serieus antwoord.

Je oordeelt te snel en leest nog steeds teveel in stukkies van een ander. Eerste voorwaarde voor het voeren van een polemiek is goed lezen.

Jij schreef op 17 aug om 13:49:
"Dit betoog valt hier helemaal uit de toon, in die zin dat er geen speld tussen te krijgen is. Maar laten we in godsnaam religie er buiten houden!"

Ik reageerde daar alsvolgt op:
Verwijzing naar religie taboe? Zo van: "Geloven doe je maar achter de voordeur"? [1]
De grondwet, niet alleen hier maar in vrijwel alle beschaafde landen, staat toe dat mensen een verband leggen tussen hun maatschappijvisie en hun levensbeschouwing (of, algemener: wereldbeschouwing).
[....]
Religiehaters vergeten dat wel eens. Zij pesten of discrimineren religie het liefst de wereld uit. [2]

...

In het stukje [1] nam ik de vrijheid om jouw uitlating niet letterlijk maar wel naar de geest te herhalen in de veelgehoorde vorm "geloven doe je maar achter de voordeur". Als je zegt dat ik je niet letterlijk citeerde heb je gelijk, maar dat is nauwelijks relevant. Ik had dat van die 'voordeur' ook weg kunnen laten en je oorspronkelijke woorden kunnen herhalen. De rest van mijn betoog blijft dan van kracht.

In het stukje [2] waarschuwde ik voor ernstiger vormen van religiejeuk. Dat was een volgende stap in mijn betoog. Op geen enkele manier suggereerde ik daar dat ik jou citeerde. En nergens schreef ik dat jij een religiehater bent. Misschien ben je het wel, wie de schoen past trekke hem aan, maar dat is niet wat ik beweerde. Laat staan dat ik je zoiets verweet.

Wat je verder over je voorgeslacht -hoe respectabel ook- neerpent heeft nog minder met het onderwerp van deze draad te maken dan wat ik over mijn vroegere docenten schreef.

Levensbeschouwing/religie heeft via begrippen als rentmeesterschap, 'schepping', overbevolking/geboortebeperking en respect voor de natuur, wél met het onderwerp te maken, direct of indirect. In ieder geval voor velen.

gokker
0
Hoe het mogelijk is de evolutietheorie te ontkennen, ontgaat me. (Is de aarde wel rond of moet de bijbel ook daar letterlijk genomen worden?) Hoe passen dinosaurussen in dit wereldbeeld? Hoe oud is de wereld voor een orthodoxe Christen?

Dat mensen die Darwin weigeren te accepteren (Hawking sowieso), een andere kijk op de samenhangen in het universum hebben, is onvermijdelijk om tegenstrijdigheden te omzeilen. Dat dat dan ook tot andere oplossingen voert, is net zo onvermijdelijk (zo de Almachtige überhaupt hulp nodig heeft). Zo bekeken heeft geloof inderdaad een invloed op deze discussie. Probleem is daarbij dat een atheist, een katholiek, een Budhist, een jood, een noemmaarop met verschillende recepten zou kunnen komen. Dat zou toch te denken moeten geven, of niet?

En tot slot, REAGEER NIET PERSOONLIJK. Ik wil het woord "jij" niet horen. Het is prima wanneer we van mening verschillen, maar dat is geen reden om een ander persoonlijk aan te vallen. Wanneer de godsdienststrijden iets geleerd hebben, is het dat wel.

6.747 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 333 334 335 336 337 338 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
547,91  +5,97  +1,10%  19 aug
 AMS25-24h 548,16 +0,04%
 Germany30^ 11.710,50 -0,04%
 Dutch15-index 15.493,18 +0,77%
 BEL 20 3.522,42 +0,69%
 BRX20-24h 3.518,94 -0,10%
 Europe50^ 3.362,72 -0,19%
 Euro30-index 17.282,08 +1,43%
 US30# 26.140,17 +0,05%
 Nasd100# 7.723,54 +0,05%
 US500# 2.924,43 +0,00%
 Japan225# 20.653,04 +0,44%
 Gold World Spot (USD) 1.496,38 +0,06%
 New York WTI spot 56,22 +1,06%
 EUR/USD 1,1087 +0,06%

Stijgers

Heijmans +7,26%
AMG +4,71%
SBM Offshore +4,46%
Fugro +4,30%
Boskalis +4,23%

Dalers

Galapagos -2,68%
IMCD -2,02%
NN Group -1,65%
B&S Group SA -1,16%
ING -1,06%

Nieuws Forum meer

'Disney blies jarenlang omzetten op'
TW82 op 20-aug-19 01:49
6
Kudlow: er komt geen recessie in de VS
peter545 op 20-aug-19 01:40
57
Investeerder neemt belang in Hudson's...
Knight V op 20-aug-19 01:03
2
Wall Street zet stap vooruit
bergen333 op 20-aug-19 00:52
1
'Galapagos omlaag na waarschuwing Abb...
holenbeer op 19-aug-19 22:35
17