Forum: Pharming » Pharming december 2018 » Pagina: 179 | DeBeurs.nl

Pharming december 2018

10.063 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 ... 500 501 502 503 504 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Tis wa!
0
alleen maar positieve berichten, en we komen maar niet uit die dwangbuis, dit moet toch beloond gaan worden, maar wanneer?
lucas D
4
quote:

594254 schreef op 12 dec 2018 om 12:23:


Op 11 december rond 10 uur publiceerde IEXGeld een column over een vermogensbeheerder met een nogal opmerkelijke kop: ‘’Een klant die wil instappen in Pharming daar kunnen wij niets mee.’’ Uiteraard mag IEX schrijven wat zij als organisatie graag wilt schrijven. Ik wil mij dan ook niet mengen in de negatieve uitingen richting IEX noch Care IS Vermogensbeheer.


Wél vind ik het toch op zijn minst opmerkelijk te noemen dat IEX er voor kiest om met zo’n titel naar buiten te treden. Zeker met de wijsheid in pacht dat IEX al aardig wat moddergooien heeft mogen ontvangen na het Kempen rapport. Dat door ‘senior content manager’ Arend Jan Kamp werd gepubliceerd. Ook hier kan ik IEX niet iets concreets aanrekenen. Het enige dat gezegd kan worden is dat ook dit vrij opmerkelijk was.


En misschien heeft IEX, en in het speciaal Arend Jan Kamp, zich wel achter de oren gekrabd. Dit soort dingen kunnen gebeuren. Als men zou hebben Gerelativeerd zijn er wat mij betreft twee belangrijke feiten vanuit een commercieel oogpunt gezien:

1. Geïnteresseerden in Pharming zijn vrij geprikkeld en argwanend richting IEX.

2. Een noemenswaardig aantal Pharming volgers hebben een abonnement op IEX premium en bezoeken dagelijks de website.


Persoonlijk dacht ik dat Pharming ook met deze feiten aan de slag zou gaan dat men ging komen met ‘goedmakertje(s)’. En die kwamen er in mijn optiek. Zo kwam er relatief snel het bericht dat Pharming opgenomen was in de IEX portefeuille en werd er positief bericht over de investor tour bijeenkomst. Vervolgens verscheen er nog een mooie column van Marcel Wijma over de stand van zaken. Hiermee was de frustratie bij velen nog niet volledig weggenomen, maar het moddergooien was significant afgenomen.

Een periode lang waren er steeds minder negatieve uitingen richting IEX, en dan nu dit!? Helaas heb ik niets concreets, maar in de ronde gaat dat IEX zelf met deze titel is gekomen. Ongeacht of IEX hier zelf mee is gekomen weet met uiteraard maar al te goed wat er gepubliceerd gaat worden. Vanuit commercieel oogpunt levert het op korte termijn wellicht clicks op, maar ik vraag mij af of de afbreuk van de bedrijfsnaam en de opzeggingen van abonnementen op de lange termijn niet meer schade zal toedienen.


Mooi geschreven, ik zou nooit lid worden van dit blad.
Wilbar
1
quote:

ff wachten nog schreef op 12 dec 2018 om 12:48:


[...]Je kan het draaien en keren en verfraaien zoals je zelf wil maar feit is dat je posting van gisteren om 10.16uur geen bronvermelding had!

Je was vervolgens een tijdje ijzig stil omdat het te heet werd onder je voeten. Je liegt wederom met "jij een discussie bent opgestart door de gepresenteerde feiten/cijfers weg te zetten als leugens" Ik heb alleen aangegeven dat het lijstje vwb RDS niet klopte en dat heeft NIEMAND kunnen weerleggen! Verder ben ik op geen enkel moment gaan draaien en ben bij mijn lezing gebleven! Jij beent het die steeds alles aan het verdraaien is als het jouw uitkomt! Maar dat zijn we gewend van je. Overigens heeft ook forumgenoot wilbar hetzefde verklaard over het lijstje mbt Aegon, zoals dus eerder opgemerkt dat lijstje kan je als nutteloze data beschouwen, of uitprinten en de open haard er mee aansteken.

Ik denk dat AJK nergens het uitgekeerde dividend heeft meegeteld bij het rendement. Dat valt Pharming adepten natuurlijk niet op want die hebben nog nooit dividend gehad (misschien bejaarden onder ons bij de eerste jaren?). Maar aandeelhouders van RDS en Aegon (en ook anderen op dat lijstje) krijgen al jaren 2x per jaar dividend uitgekeerd. Sommigen noemen dat een sigaar uit eigen doos maar de aandeelhouders van Pharming hebben zelfs nog nooit zo'n doos gehad. Laat staan een sigaar.... Die hebben misschien liever een injectie uit eigen spuit.

Disclaimer: langjarig aandeelhouder van onder andere Pharming, Aegon en RDS.
Tis wa!
0
BioTics
0
Nah ja. Dat maak ik dan zelf wel uit als je het niet erg vindt. Bedrijven die zwaar vervuilen, cao,s niet naleven of in buitenland kinderarbeid of uitbuiting toestaan. Hmmm, nee niet trots op.
Tis wa!
0
quote:

BioTics schreef op 12 dec 2018 om 13:03:


Nah ja. Dat maak ik dan zelf wel uit als je het niet erg vindt. Bedrijven die zwaar vervuilen, cao,s niet naleven of in buitenland kinderarbeid of uitbuiting toestaan. Hmmm, nee niet trots op.

Daar heb je gelijk in..............
Wilbar
0
quote:

lucas D schreef op 12 dec 2018 om 12:56:


[...]
Mooi geschreven, ik zou nooit lid worden van dit blad.

Toch maar snel je "roddel en achterklap" commentaar gewijzigd?
lucas D
0
quote:

Tis wa! schreef op 12 dec 2018 om 12:59:


Echte Nederlanders zijn trots op hun eigen bedrijven c.q. producten!


Vindt dat je trots mag zijn op een bedrijf dat zich ook inzet voor patiënten met een aandoening waar niet veel mensen aan lijden.

BioTics
0
Dat vind ik wel een goeie vraag: ben ik trots op pharming.
Nee, niet bijzonder eerlijk gezegd.
Bosso
0
Mijn idee over referendum Brexit:
Niemand kon overzien wat de gevolgen zouden zijn. De materie is zo ontzettend moeilijk dat een referendum totaal onzin is. De vraag is zelfs of welke referenda dan ook wel zin hebben. Het grootste deel van de bevolking (incl. mijzelf) kiezen dan voor iets waarvan ze denken dat het goed is zonder zich te verdiepen in de materie, voor zover dat al mogelijk is.
BioTics
0
Ik vind het wel knap wat ze doen. Maar dat doen andere bedrijven ook. Wat ik wel bijzonder vind dat het bedrijf er nu zo voorstaat. Dat vind ik wel petje af.
[verwijderd]
1
quote:

BioTics schreef op 12 dec 2018 om 13:03:


Nah ja. Dat maak ik dan zelf wel uit als je het niet erg vindt. Bedrijven die zwaar vervuilen, cao,s niet naleven of in buitenland kinderarbeid of uitbuiting toestaan. Hmmm, nee niet trots op.

Als u de keus heeft uit 2 dezelfde t-shirts maar met 5 euro prijsverschil dan neemt u de duurdere zeker?
U hoeft niet trots op NL bedrijven te zijn maar of u het wilt of niet u profiteert er wel van, vaak zonder het te beseffen.
Sikko
3
Onderzoeksupdate (12/12/2018)
12 december 2018 tegen First Berlin Equity Research News
First Berlin Equity Research heeft een onderzoeksupdate over Pharming Group NV (ISIN: NL0010391025) gepubliceerd. Analist Simon Scholes herhaalde zijn BUY-rating en handhaafde zijn koersdoel van EUR 2,00.

Abstract
De resultaten van een door een onderzoeker geïnitieerd vergelijkend real-world onderzoek naar therapieën voor acute aanvallen van erfelijk angio-oedeem (HAE), gepubliceerd op vrijdag, laten een significant lager herverdelingspercentage zien voor Pharming's Ruconest dan voor de bestseller-therapie voor HAE - Shire's Firazyr. 18 (90%) van de 20 aanvallen behandeld met Ruconest werden na de eerste dosis opgelost. Pharming zegt dat dit aantal waarschijnlijk 100% zou zijn geweest als twee patiënten niet zelf hadden underdosed door slechts 1 flacon van 2100 IE te gebruiken in vergelijking met de 50 IE / kg dosis die op het etiket wordt aanbevolen. Daarentegen had 11 (44%) van de 25 patiënten die Firazyr innamen een tweede dosis nodig. Van deze 11 patiënten namen er acht een tweede dosis Firazyr. Vijf (62,5%) van deze doses faalden. Twee van deze vijf patiënten namen een derde dosis Firazyr. Een van deze doses is mislukt. Firazyr is het bestverkopende product voor de behandeling van HAE in de acute of profylactische setting. De wereldwijde omzet van 9M / 18 bedroeg USD557m vergeleken met USD117m voor Ruconest. Eerdere niet-vergelijkende studies hebben lagere terugvalpercentages voor Ruconest dan Firazyr aangetoond, maar het marketingpersoneel van Pharming is verhinderd om naar deze gegevens te verwijzen vanwege verschillen tussen de studieontwerpen van Ruconest en Firazyr. Ze kunnen nu verwijzen naar deze vergelijkende studie. De studie versterkt ook de argumenten voor het gebruik van een C1-remmer zoals Ruconest als een rescue-therapie in plaats van Firazyr in de context van een profylaxe-regime. We handhaven onze koopaanbeveling en prijsdoelstelling van € 2,00.
lucas D
1
quote:

Wilbar schreef op 12 dec 2018 om 13:07:


[...]Toch maar snel je "roddel en achterklap" commentaar gewijzigd?

Dit is mijn antwoord.
Weetje, wat zou er gebeuren denk je dat als die flinke jongens hadden geschreven Shell ipv Pharming! Denk je dat ze het dan gepubliceerd zouden hebben?
10.063 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 ... 500 501 502 503 504 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14-okt-19 17:35
Koers 1,239
Verschil +0,001 (+0,04%)
Hoog 1,244
Laag 1,224
Volume 3.192.424
Volume gemiddeld 4.402.276
Volume gisteren 7.594.683