Lavide Holding (voorheen Qurius) « Terug naar discussie overzicht

Lavide: Van de regen in de drup...???

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Hoe rijk is Salar Azimi? Van asielcentrum tot kasteel

Salar Azimi geeft NAC een premie van 110.000 euro als de Bredase club promoveert. Wie is deze weldoener? ,,We feesten graag, maar verkijk je niet op de champagne.''
Nico Schapendonk 24-05-17, 09:32

105

M
11 Reacties

Hij besproeit het gras van zijn kasteel in Aardenburg met champagne, wil een Airbus van het Belgische leger kopen om er een hotel in te vestigen en wanneer een speciale uitlaat voor zijn Lamborghini 30.000 euro kost, dan ligt Salar Azimi daar echt niet van wakker.

Niemand zal de Zeeuws-Vlaamse zakenman en miljonair Salar Azimi (34) op een calvinistische levensstijl kunnen betrappen. Zijn laatste uitspatting: spelers en staf van NAC krijgen een premie van 110.000 euro wanneer de club uit Breda naar de eredivisie promoveert. En de fans? Die krijgen bier en champagne.
Pensioen

Het mag wat kosten, maar hoe rijk Azimi en zijn vier jaar jongere broer Sasan zijn is niet helemaal duidelijk. Zelf zegt hij: ,,Ik kan eigenlijk met pensioen. Mijn geld krijg ik de rest van mijn leven niet op.'' Naar eigen zeggen was hij vorig jaar 6 miljoen euro waard.

Het blad Quote betwijfelt dat; het komt niet verder dan 3 miljoen, tot ergernis van Azimi, die zich meet met 'de beste boekhouders van Nederland': ,,Ik durf te zeggen: wij zijn 6 miljoen euro waard. En dan ben ik nog conservatief!''
Uitbundige leven

Hoe dan ook, de Zeeuwse zakenman doet geen enkele moeite om zijn rijkdom te verbergen voor de buitenwereld. In België is hij zodoende al een BV'er, een Bekende Vlaming.

Met dank aan zijn deelname aan realityshow The Sky is the Limit, waarin het uitbundige leven van steenrijke Vlamingen tot in detail wordt gevolgd.

Het decadente tv-programma valt niet bij iedereen in goede aarde. 'Salar Azimi is de koning van de blingbling, de keizer van de wansmaak', zegt een criticaster ,,Lege vaten die zichzelf prostitueren'', is de omschrijving die oud-presentator en politicus Jan Becaus geeft aan de show.
Gedrag

Azimi nuanceert het extravagante gedrag: ,,We feesten graag, maar verkijk je niet op de champagne en dure auto's. We werken ook ontzettend hard.'' En over z'n Lamborghini van vijf ton is hij eigenlijk een beetje teleurgesteld: ,,Ik voel me niet lekker in die opzichtige wagen. Geef mij maar een Mercedes S-klasse. Veel comfortabeler.''

In alle opzichten is Azimi een nouveau riche. Hij is niet in bittere armoede opgegroeid, maar heeft wel degelijk zware tijden gekend. Die begonnen in 1995, toen zijn vader zei: ,,Jongens, we gaan weg uit Iran, naar het Westen. Op zoek naar een betere toekomst voor jullie.'' Na een barre tocht komen ze aan in Zeeuws-Vlaanderen. De broers gaan studeren en ontgroeien het 'kippenhok' in Schoondijke dat doorgaat voor woning. Nu wonen ze in een kasteel in Aardenburg, maar de vluchttijd maakt een blijvende indruk.

Eerder dit jaar neemt de Zeeuws-Vlaamse zakenman het daarom op voor reizigers die dreigen te stranden op vliegvelden, vanwege het inreisverbod voor moslims naar Amerika. Ze mogen in zijn hotel de ontwikkelingen afwachten.
Vluchtelingen

Over vluchtelingen is Azimi ook duidelijk: ,,Dat zijn de pensioenbetalers van later.''

Daar blijft het niet bij: ,,In 2014 heb ik twee miljoen euro aan belasting betaald. In m'n eentje heb ik het salaris van Geert Wilders en zijn rechtse bende betaald.''

Maar het is de extravagante manier van zaken doen die beklijft. Salar en Sasan zijn eigenaar van Hotel De Elderschans in Aardenburg, maar willen ook een Airbus A310 kopen. Dat moet een luxehotel met twintig kamers worden. Verder hebben ze hun zinnen gezet op een aftandse partyboot. Daar willen de broers een drijvende disco van maken, inclusief buikdanseressen.

Ondanks zijn protserige levensstijl let Salar wel degelijk op de kleintjes. ,,Voor ons hotel bestellen we pakken melk bij de Aldi'', verklapt de ondernemer eind vorig jaar. ,,Die kost 49 cent per liter, inclusief btw. Bij de Sligro is het 89 cent, ex btw. Dat kan op jaarbasis duizenden euro's verschil maken.''

Van asielcentrum tot kasteelheer, Salar Azimi en zijn broer Sasan hebben het helemaal gemaakt. Dat laten ze weten ook. Nu duiken ze in Breda op, om met hun vermogen NAC naar de eredivisie te juichen.

De reden volgens Salar: ,,We zijn weldoeners.''
DeZwarteRidder
0
Lavide wil Azimi als topman

Gepubliceerd op 28 nov 2018 om 08:27 | Views: 475

Lavide Holding 09:39
0,34 +0,02 (+5,00%)

ALKMAAR (AFN) - Lavide wil S. Azimi benoemen als nieuwe topman. Dat maakte de onderneming woensdag bekend. Onder meer grootaandeelhouder Martijn Kok heeft meegeholpen met de zoektocht naar een nieuwe directeur.

Op verzoek van Kok wordt een aandeelhoudersvergadering bijeen geroepen op 10 januari. Lavide geeft 600.000 nieuwe aandelen B uit aan Azimi tegen 0,50 euro per aandeel.

Begin oktober trad Vincent Poorter terug als topman bij Lavide. De functie werd sindsdien waargenomen door bestuurder Annette Franken.
DeZwarteRidder
0
Van vluchteling tot multimiljonair: “In het begin sliepen we in asielcentra”

Tine Kintaert 20 januari 2017 08u51 Bron: Mediahuis/PowNed

TV Op zijn dertiende verhuisde hij met zijn familie van Iran naar Nederland zonder een cent op zak. Op zijn 29e was hij multimiljonair en op zijn 30e kasteelheer. Salar Azimi en zijn broer Sasan zijn twee van de nieuwe rijke gezichten die vanaf februari te zien zijn in The Sky Is The Limit. Want die rijkdom, die mag gezien worden.

Intussen zijn het ingeburgerde Zeeuws-Vlamingen, maar dat was ooit wel anders. Salar (34) en Sasan (30) Azimi hebben een hele weg afgelegd van Iran tot een plaatsje in The Sky Is The Limit. “Toen we in 1995 naar Nederland vluchtten, verbleven we eerst in asielcentra. Met z’n vieren op een kamertje”, vertelde Salar in een interview met pzc.nl. De man was echter niet van plan om dat zijn leven te laten bepalen.
Op Facebook en in interviews legt hij steeds zonder schroom uit hoe hij opklom tot multimiljonair. Hij nam Nederlandse les en volgde een goede opleiding in bedrijfsmanagment. “Voor mijn afstudeeropdracht schreef ik een ondernemingsplan voor een gsm-zaak in Sluis. Het was een mooi plan, dus ging ik het uitvoeren. Wij zijn begonnen met 4.500 euro van het spaargeld van mijn (Nederlandse, nvdr) vrouw, 4.500 euro van mijn spaargeld en 1.000 euro studentenkrediet van Postbank. Het was meteen een succes.”

Van daaruit ging de man investeren in onder meer telecomzaken, de horeca (waaronder ooit een restaurant in Knokke) en vastgoed. De manier tot succes, meent hij in een interview met Toonbeeld. “Als je in verschillende sectoren zit, en in eentje gaat het minder goed, dan heb je de rest nog.” Combineer die strategie met “keihard werken, discipline en doorzettingsvermogen”, en je hebt een succesformule.

Photo News Sasan Azimi en zijn vrouw Ziba Sharbati

Gouden Lamborghini
Kleine broer Sasan stapte mee in het imperium van zijn broer, en intussen zijn de twee stinkend rijk. En daar lopen ze ook mee te koop. Samen kochten ze twee jaar geleden kasteel Elderschans bij Aardenburg. Hij woont er nu met zijn eigen gezin, zijn broer en zijn vrouw, en zijn ouders. “We hebben allemaal een eigen etage. We wonen apart en toch samen. Ideaal.” Het kasteel kreeg een enorme makeover en werd ingericht met de meest luxueuze materialen en spullen.

In een interview met PowNews in 2013 mocht een journalist een blik werpen in het kasteel. Salar toont daarin uitgebreid zijn gouden Lamborghini en peperdure wijnkelder, en kruipt op het balkom om wat flessen champagne leeg te spuiten. Hij droomt naar eigen zeggen ook van een privéjet en is niet vies van een luxueus reisje.

De twee zullen echter nooit vergeten waar ze vandaan komen. “We zijn rijk geworden door keihard te werken en weinig te slapen, en we hebben nooit opgegeven. Altijd vooruit gekeken, altijd onze doelen gehad.” Hij is trots op zijn geboorteland, maar ook heel blij dat Europa hem alle kansen heeft gegeven. “Wij moeten dit land samen opbouwen en mooier maken dan het is. Het is prachtig dat Nederland ons zo’n kansen biedt. Gas geven!”
DeZwarteRidder
0
fd.nl

Kasteelheer en ‘asielzoekermiljonair’ Azimi ontfermt zich over centenfonds Lavide

Lavide Holding krijgt een nieuwe topman. De multimiljonair, reality-tv-ster en Lamborghini-rijder Salar Azimi gaat de kar trekken bij het kleinste beursfonds in Amsterdam.
Hammer
0
Grappig verhaal. :-) Het lijkt er nu op alsof Kokkie het weer eens voor elkaar gekregen heeft! Ik ben benieuwd wat Azimi voor Lavide in petto heeft.
jaar2020
0
Hammer
0
Sjonnie2
1
quote:

Hammer schreef op 28 november 2018 16:40:


Louche types? Hoe kom je erbij! Oerdegelijke zakenlieden zijn het.


Bijlage:
Pitmans
0
Jullie zijn gewoon allemaal jaloers!
Het Fantastische nieuws dat een nieuwe CEO gevonden is, die direct zo'n 10% van de aandelen krijgt uitgekeerd als welkomstbonus, leidt niet voor niks tot een koerssprong van bijna 50%.

De markt heeft altijd gelijk en met deze nieuwe roerganger en manier van binnenhalen gaat het helemaal goedkomen met dit Fantastische bedrijf.

Lucas D, Ressiva en Rusnet, kom er maar in...
jaar2020
0
quote:

Hammer schreef op 28 november 2018 15:42:


Grappig verhaal. :-) Het lijkt er nu op alsof Kokkie het weer eens voor elkaar gekregen heeft! Ik ben benieuwd wat Azimi voor Lavide in petto heeft.


Witwassen misschien ?
DeZwarteRidder
0
quote:

Pitmans schreef op 28 november 2018 18:00:


Jullie zijn gewoon allemaal jaloers!
Het Fantastische nieuws dat een nieuwe CEO gevonden is, die direct zo'n 10% van de aandelen krijgt uitgekeerd als welkomstbonus, leidt niet voor niks tot een koerssprong van bijna 50%.

De markt heeft altijd gelijk en met deze nieuwe roerganger en manier van binnenhalen gaat het helemaal goedkomen met dit Fantastische bedrijf.

Lucas D, Ressiva en Rusnet, kom er maar in...

Hij krijgt geen aandelen; hij moet gewoon 3 ton betalen.

En ik hoop voor Kokkie dat hij dat geld ook echt betaald, want dit soort bluffers hebben meestal geen geld.
Pitmans
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 28 november 2018 19:49:


[...]
Hij krijgt geen aandelen; hij moet gewoon 3 ton betalen.

Staat nergens.

Als hij toch al zo knoepert rijk is, zal hij mogelijk genoegen nemen met een salaris van €1 en een startbonus van €3 ton, zodat de stemmingen op de AvA met wat meer zekerheid tegemoet gezien kunnen worden.
ramptoerist
0
precies, en dan de ex ceo en kokkie gaan financieren. Dat klinkt toch uitermate logisch niet?
Glasnost
0
quote:

ramptoerist schreef op 28 november 2018 20:52:


precies, en dan de ex ceo en kokkie gaan financieren. Dat klinkt toch uitermate logisch niet?


beide moeten naar de uitgang en hebben vandaag de weg er naar toe sinds lange tijd betreden..
ramptoerist
0
en de 0,50 is relevant vanwege de recente 'giften'. meer kan ik er niet van maken. En ook weer een klassieker. Pb'tje, shuffeltje.
Want die MM, vraag me af of die er nog op zit ?
DeZwarteRidder
0
quote:

Pitmans schreef op 28 november 2018 20:26:


[...]
Staat nergens.
Als hij toch al zo knoepert rijk is, zal hij mogelijk genoegen nemen met een salaris van €1 en een startbonus van €3 ton, zodat de stemmingen op de AvA met wat meer zekerheid tegemoet gezien kunnen worden.

Azimi moet 3 ton betalen om zich in te kopen; zonder dit geld is de tent failliet.
Als hij niet betaalt gaat z'n feestje niet door.
DeZwarteRidder
0
quote:

Pitmans schreef op 29 november 2018 21:20:


De NV failliet ?
Dat kan toch niet ?

Die gouden parachute voor Vincent moet ook betaald worden.
rene l
0
quote:

Hammer schreef op 28 november 2018 16:40:


Louche types? Hoe kom je erbij! Oerdegelijke zakenlieden zijn het.


Absoluut, Salar is groot geworden door klein te blijven.

Wat een knuppel, hij was zelfs nog niet in staat om een simpele belwinkel te runnen.
Hij beflikkerde klanten, zelfs de Belbus van Kassa kwam bij hem langs, en zie alle reacties op internet, doe geen zaken met deze man, het is een ordinaire oplichter.

Hij komt ook vrij simpel over, het zal mij niet verwonderen dat hij zelfs zijn school nooit afgemaakt heeft.

In 2014 liept hij nog gewoon rond in een afgetrapte spijkerbroek.

En moet je nu zien, plotseling multi-miljonair, een kasteel, horeca vastgoed en wat ik zo lees ook nog meerdere huizen, alles via een stichting.

Het stinkt, het stinkt aan alle kanten.

Is hij de stroman van een wit-was organisatie uit het criminele circuit of is hij een pion van een rijke geldverstrekker uit Irak.

Binnenkort zal hij wel aanschuiven bij Harrie, let maar op.

kassa.bnnvara.nl/nieuws/lege-doos-ont...
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 nov 2021 17:35
Koers 0,590
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,590
Laag 0,560
Volume 24.418
Volume gemiddeld 15.695
Volume gisteren 24.418