AJAX IN 2019

1.391 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 66 67 68 69 70 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
aandeelofoptie
0
quote:

Dhrbelegger schreef op 27 januari 2019 12:45:


Leuk dat eigen vermogen maar aandeelhouders kijken vooruit, voor dat geld van Frankie en De Ligt moet Ajax ook weer versterking halen en als bepaalde fundamentele spelers vertrekken vraag ik me af of je ooit een echte stap gaat zetten binnen Europa.


Grijpen weer overal naast dit jaar als je het mij vraagt, dus vele miljoenen op de rekening maar een verloren jaar ( sportief ) voor de spelers ligt in het verschiet

Krijgen vanmiddag klop van rivaal feyenoord
R0ME0
0
AU

Qua op doel lag het dicht bij elkaar maar qua felheid konden die feyenoorders voluit rammen en die van Ajax waren toch wat bang voor de ledematen en verloren bijna elk duel waaruit dan counters kwamen en bijna alles vloog er dan ook in.

Snel omschakkelen en in de beker revanch nemen.
Basta
0
Zyech mag van mij weg. Geen teamspeler en zeer weinig inzet, met name als hij de bal weer is verprutst in de scrum. Neres ook zwaar onvoldoende. Sinkgraven is tevens veel te licht voor het Ajax 1. Tadic moet ook meer brengen!

Veel werk aan de winkel dus nog.


Basta
objectief
0
quote:

Basta schreef op 27 januari 2019 16:39:


Zyech mag van mij weg. Geen teamspeler en zeer weinig inzet, met name als hij de bal weer is verprutst in de scrum. Neres ook zwaar onvoldoende. Sinkgraven is tevens veel te licht voor het Ajax 1. Tadic moet ook meer brengen!Verlies is het gevolg van onderschatting; achteraf niet helemaal een verrassing want de laatste wedstrijden viel het team na de rust steeds fors terug.

Maar Zyech blijft wel de beste speler in de Nederlandse competitie.
Peter2meter
0
quote:

Basta schreef op 27 januari 2019 16:39:


Zyech mag van mij weg. Geen teamspeler en zeer weinig inzet, met name als hij de bal weer is verprutst in de scrum. Neres ook zwaar onvoldoende. Sinkgraven is tevens veel te licht voor het Ajax 1. Tadic moet ook meer brengen!

Veel werk aan de winkel dus nog.


Basta

Tagliafico is een groot gemis.
Sinkgraven is een prima middenvelder maar geen linksback, komt ook terug van 1,5 jaar blessureleed
Mazraoui had zijn dag niet, magallan viel tegen
Maar psv was ook drama, het is nog lang niet gelopen
analist83
1
We mogen wel een les inzet volgen bij Feyenoord. Hoe de Jong nu ook op het veld rondslentert, Barcelona zal zich flink bekocht voelen. Het was geen kwestie van onze dag niet hebben, ze hadden moeten voetballen zodat ze in de 92e minuut nauwelijks meer konden lopen; echter nu moet er nog met gemak een marathon achteraan hebben gekund.

Complimenten aan Feyenoord, dat was fenomenaal.
R0ME0
0
Dat ze een les inzet mogen volgen obv deze wedstrijd dat klopt maar geld niet voor iedere speler, juist niet voor de Jong en ook niet de Ligt, nee die zagen er ook niet heel goed uit nee maar als de mensen om jou heen falen dan is er ook geen houden meer aan, kijk bij de 6-2 van Ayoub gooit de Ligt zich er 2 keer voor eerst voor jorgensen en daarna voor Ayoub, moet hij dan in zijn eentje alles tegen houden, kun je dat de Ligt aanrekenen?

Bij de goal van Berghuis staan vd Beek en Mazraoui totaal te slapen
Bij de Goal van Van Persie op voorzet van Berghuis, de 4-2 is de voorzet perfect, krijgt Magallan de shit over zicht heen want de bal gaat over hem heen en wordt achter hem ingekopt..., maar dat vooral Blind en de bijsluitende, ik dacht shone, op minimaal 5 meter staan te dekken en samen een mooi gaat tussen zich in laten zodat de voorzet makkelijk gegeven kan worden daar zit de fout.

Ergens rond de 80ste minuut of misschien nog iets later, Ziyech krijgt de bal en Vilhena zit er meteen vol op verovert de bal en hoppa weer counter, zat niets tussen, geen 5 meter, geen meter, nee helemaal niets, terwijl normaal Feyenoord begint in te kakken was er nu genoeg lucht blijkbaar want het was tegen Ajax.

Net als zoveel clubs in nederland altijd extra hun best doen tegen Ajax en een snipperdag nemen tegen PSV.

Tegen Ajax staan de beste mensen op het veld, wel van Persie, tegen PSV niet.
Tegen Ajax staat 2 keer Zeleni op het veld bij Heerenveen, als PSV er dadelijk tegen moet is die weg.
Groningen afgelopen weekend miste 6 spelers en liet een nieuweling, linkspoot normaal linksachter rechtsback spelen tegen Lozana en de speler die wel eens als mogelijke opvolger van Ziyech wordt gezien, Doan, die was er ook weer niet bij want die zit op de Asia Cup.
Tegen PSV deed bij ons De Ligt niet mee wat vs L. de Jong natuurlijk een enorm gemis is.
PSV speelt al het hele seizoen met dezelfde basis 11, wij missen iedere week wel iemand, niet dat dit zoveel uit zou maken, maar het verschil Onana Lamprou en Sinkgraven of Tagliafico is toch behoorlijk.

Moeten wij het als nadeel zien dat Ajax nog op 3 fronten actief is, moeten wij ons dan maar uit laten schakelen om in de competitie net wat beter te presteren en mogelijk wel kampioen te worden.

Ajax is ook de afgelopen 4 jaar niet kampioen geworden, ik vind het grootste nadeel daarvan dat iemand anders wel kampioen wordt en daardoor makkelijker CL kan gaan voetballen.
Ajax is wel alle 4 de keren 2de geworden, het jaar dat PSV minder draaide was het Feyenoord dat alles maar net won en zo wel de punten maar niet het voetbal had waardoor ze in europa er ook roemloos af gingen net als PSV iedere keer, ja ja kan wel een resultaat halen maar het gaat ook om de manier waarop.

Het spel van PSV is regelmatig niet om aan te zien getuige ook afgelopen weekend maar wel 3 punten, dan zien scouts veel vaker dat individuele spelers het verschil niet maken en niet kunnen maken.
Natuurlijk kunnen Lozano en Bergwijn dat wel en ook wel bij een andere club en daarom staan die wel in de belangstelling van wat grotere clubs in europa maar de meeste spelers en zo ook bij Feyenoord zijn specifiek aan die speelstijl goed, met als groot voorbeeld Luuk de Jong, fantastisch bij PSV, waarom wordt die dan niet voor 30 miljoen weg gekocht, moest bij voor 5 tot 7 miljoen bijna naar Mexico..... hoe kan zoiets.

Spelers van Ajax spelen voetbal wat veel beter past bij het voetbal van de top teams, veel makkelijker in te passen, wil niet zeggen dat ze allemaal daar passen, helemaal niet, slechts een enkeling zal daar echt komen, Frenkie de Jong dus, Matthijs de Ligt natuurlijk, die zullen net zo makkelijk heel goed zijn in een veel beter team tegen veel betere tegenstanders, die kunnen dan precies het zelfde en zijn dan niet ineens een stap te laat.

De rest van Ajax kan europees subtop spelen en dan vind ik AS Roma dus ook subtop want de echte top dat zijn maar een ploeg of 10.

De voetbal filosofie van Ajax is veel beter, je wordt er in Nederland alleen lastig kampioen mee tegen meer noeste arbeidersploegen als Feyenoord en PSV en ja kan daarom beter voetballen tegen andere meer voetballende ploegen in europa getuige europese prestaties.

Dat is veel meer het podium en natuurlijk het nationaal elftal.

Dat door de opleiding van Ajax het transfer saldo door de jaren heen flink positief is mag dan ook geen verrassing zijn.

Dus de financiële impact van de wedstrijd van gisteren stelt opzich niet zoveel voor, als je daardoor toch 2de wordt en meer voorrondes moet spelen voor de CL dan de nr 1 die ook voorrondes speelt.

De kans op het kampioenschap is nog niet weg, als je kijkt naar het spel van PSV na de winterstop dan gaan daar ook de alarmbellen af alleen die pakken evengoed de 3 punten waarvoor alle streken uit de kast getrokken werden, maja, Eindhoven is blij met 3 punten, maakt niet uit hoe, dat zien wij al jaren.

Ajax moet lering trekken uit wat gisteren gebeurde, wat kan er beter zodat dit er minder schandalig uit ziet, want uit bij Feyenoord kun je verliezen net als uit bij PSV, maar niet op de manier zoals dit seizoen is gebeurt.
Zorg er eerst maar eens voor dat je de competitie meer gaat domineren, dat de andere clubs geen CL spelen dan lopen ze geld technisch vanzelf in de soep en moeten ze wel een tandje minder gaan spelen, Feyenoord doet dit al, heel raar om te zeggen na gisteren, maar het gaat over een heel seizoen, PSV komt er sinds de hulp in 2010/2011 van enkele partijen net goed aan uit met gemiddeld elk jaar net een plusje van een paar ton, als er geen CL is of voorronde uitschakeling dan is er een transfer van Locadia bijvoorbeeld en anders is er CL.
PSV heeft ook nog rond de 90 miljoen schuld op de balans staan maar is eigen vermogen wel positief sinds de injectie maar liquiditeit technisch ging het de afgelopen jaren evengoed weer achteruit.
Natuurlijk komt er nu helaas het nodige binnen met vooral bergwijn want die is volledig eigendom geloof ik en daarnaast ook Lozano waar wel een flinke constructie aan vast hangt, en daarom zou ik ook het meest trieste van het niet kampioen worden vinden dat de kans dat PSV CL gaat spelen groter is en dat zij daarmee nog steeds aan kunnen haken met hun stijl van voetballen in deze competitie.

Daarom moet Ajax zich meer richten op kampioen worden om vooral de directe concurrentie in Nederland financieel uit te schakelen.

Je moet er niet aan denken dat door Ajax Nederland dadelijk 11de wordt op de Uefa lijst en nederland een direct ticket krijgt voor CL volgend jaar en dat je komend seizoen geen kampioen wordt...., hoe frustrerend zou dat zijn.

Ik denk langere termijn, Ajax moet eerst Nederland gaan domineren, en dat hoeft niet zozeer met veel beter voetbal maar vooral met veel constanter voetbal, als je er weer een keer voor kan zorgen dat je een paar jaar kampioen wordt dan schakel je PSV financieel uit en dan vervallen die tot wat een feyenoord GEMIDDELD nu is, want wat ze gisteren deden was inderdaad knap, maar het elke week laten zien, dat zorgt er voor dat je kampioen kan worden.
R0ME0
0
Over de koers van het aandeel vandaag, compleet belachelijk natuurlijk maar te begrijpen, teleurstelling en negativisme leiden altijd tot grotere uitslagen in de koers dan positieve zaken.
Zeker bij het aandeel Ajax hebben wij dit al eerder gezien.

Dat er dan ook vanmorgen nog een pannenkoek een market order inlegde van 20.000 om de koers even een openingsniveau te geven van 12 had natuurlijk ook zijn reden. Ik acht de kans serieus groot dat dit juist de koper is geweest van de afgelopen tijd die koerstechnisch nog wat olie op het vuur wil gooien koerstechnisch, dit mag overigens niet mits het klopt wat ik zeg maar valt onmogelijk te bewijzen dus...

Als de koers van Ajax het zelfde euforisch had gereageerd op alle positieve ontwikkelingen dan had de koers allang 20+ gestaan dus wat er nu gebeurt is slechts een tijdelijke deuk in de koers die net zo makkelijk weer wordt ingelopen zodra de angstigen er uit geschut zijn vandaag.

Nog niet misschien dat ik iets verkoop getuige de fundamenten van Ajax, daar veranderd gisteren bijna niets aan op langere termijn.
Basta
0
Waar ik me het meeste aan stoor zijn die waardeloze corners van Ajax. 0 rendement. Die achterlijke combinatie van Ziyech en Schone in die hoeken. Vroeger schoot ik ze zo in het doel vanaf de cornervlag maar dat kunnen ze niet meer tegenwoordig.


En ff voor de goede orde; in mijn optiek is Donny en Careltje gewoon basisspelers. En waarom kunnen Huntelaar en Dolberg niet samen in de spits staan???? Waarom toch telkens switchen tussen die 2. Overigens verdient de Hunt wel iets meer respect! Haal een goede rechtsbuiten, zo ook 2 verdedigers erbij van het kaliber Sanchez. Breng Per, en zet Matthijs mid-mid.

Basta
R0ME0
0
Huntelaar en Dolberg samen in de spits en waarom Ajax middenvelders gebruikt als links en rechtsback heeft ook allemaal te maken met de filosofie van het Ajax voetbal.
4-3-3 met opkomende backs, daar passt geen dubbele spits bezetting in, tenzij het pompen of verzuipen wordt maar dan wordt het 3-3-4 meestal, natuurlijk alleen als nood echt aan de man is.

Als de bereidheid om te knokken er niet in alle lagen is dan kun je op papier nog beter zijn maar dan gaat het niet lukken, getuige gisteren ook.

Het afjagen zoals voor de winterstop en het er kort op zitten, dat je al bijna op de hakken van de tegenstander staat nog voor hij de bal kan aannemen, daar is na de winterstop al 3 wedstrijden niets van te zien.
Bij de 3-1 tegen Heerenveen in de beker werd dit gecamoufleerd door het hele goede voetbal in de eerste helft, toen was het helemaal niet nodig, maar in de 2de helft toen het gas er af ging mogelijk ivm de wedstrijd van gisteren (en o wat heeft dat geholpen) toen stond ook weer iedereen op afstand te verdedigen en alleen maar mee te lopen en niet ingrijpen, ach zet maar voor, ach de violgende lost het wel op, ach Onana is terug ach komt wel goed..... nou dat hebben ze hopelijk gisteren wel geleerd, hopelijk is op die manier de zeperd van gisteren dan ook meteen zo schandalig dat het de rest van de competitie anders gaat.
Heerenveen was al een waarschuwing, als dit niet voldoende duidelijk maakt, wat dan wel, dus zal het ook zo zijn.
Basta
0
De scheids had best zo nu in dan is kunnen fluiten voor het te hard erop ingaan. Als de Ajax spelers dat ook doen moeten ze vrezen voor blessures. Maar begrijp je punt.

Basta
R0ME0
0
quote:

Basta schreef op 28 januari 2019 12:09:


De scheids had best zo nu in dan is kunnen fluiten voor het te hard erop ingaan. Als de Ajax spelers dat ook doen moeten ze vrezen voor blessures. Maar begrijp je punt.

Basta


Absoluut, kijk maar waar die 6-2 uit komt nadat Haps die er net in is gekomen en zich even wil laten zien na lange afwezigheid er stevig in gaat tegen de Jong, die denkt ook benen eerst en Haps niet dus dat ga je dan verliezen.

Er mocht heel veel, zeker ook in de eerste helft, dat ziet er dan misschien wel leuk uit voor de neutrale toeschouwer maar een overtreding is gewoon een overtreding en op den duur kon bijna alles en daar is Feyenoord met het meer fysieke voetbal veel meer bij gebaat natuurlijk.

Het is wat het is, PSV in de laatste 30 minuten tegen groningen was nog veel slechter maar dat wordt gecamoufleerd door een overwinning en 3 punten dus daar maalt in Eindhoven niemand om.

Het is natuurlijk ook bij uitstek de manier tegen Ajax, hard er in want die spelers moeten nog veel meer wedstrijden en veel belangrijkere wedstrijden en dan heb ik het even niet over die van gisteren want die is zeker binnen de harde kern van Ajax uitermate belangrijk, maar die kun je verliezen want in de Kuip wordt er weer minder tegen Feyenoord gefloten net als er in de Arena minder tegen Ajax wordt gefloten en dus ook eerder tegen de tegenstander dat die wat rustiger aan moet doen, dus dan wordt het al een heel andere wedstrijd.

Basta
0
Basta
0
Ik gunde het Feyenoord ook wel, ook al gaat mijn voetbalhart meer naar Ajax. Maar waardeer gewoon fair en goed voetbal. Onafhankelijk van wie het nu is.

Basta
R0ME0
0
quote:

Basta schreef op 28 januari 2019 12:57:


Ik heb liever de beker met de grote oren dan de landstitel. Haha.

Basta


Daar kan ik mij niets bij voorstellen, ook aangezien de competitie winnen een veel grotere prestatie is dan de soms loterij van de beker EN zeker ook omdat het winnen van de competitie toegang geeft tot een hoger podium in europa.
R0ME0
0
quote:

Basta schreef op 28 januari 2019 13:00:


Ik gunde het Feyenoord ook wel, ook al gaat mijn voetbalhart meer naar Ajax. Maar waardeer gewoon fair en goed voetbal. Onafhankelijk van wie het nu is.

Basta


Ik kan na zo een wedstrijd wel eerlijk reageren op de uitslag en zeggen dat Feyenoord terecht gewonnen heeft en dat Ajax afgetroefd is op inzet en dat dit nooit zou mogen, maar om nu te zeggen dat ik Feyenoord iets kan gunnen...., nee en PSV ook zeker niet, zeker niet na die reddingsactie van de gemeente die er voor gezorgd heeft dat PSV nu is wat het is en niet financieel op het zelfde niveau als Feyenoord zit.

Ik zal nooit een ploeg iets kunnen gunnen tegen Ajax, tenzij Ajax al mijlen ver voor staat in de competitie en het is een ploeg die ik leuk voetbal vind spelen zoals AZ, Heerenveen en ook Willen II en die spelen nog ergens voor, dan kan het een keer, maar zolang het ergens om gaat kan ik een andere ploeg tegen Ajax niets gunnen.
Basta
0
Geef mij het strijdtoneel op het hoogste podium maar. Gaat niets boven de Cup avonden, althans voor mij.

Basta
1.391 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 66 67 68 69 70 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 apr 2020 17:10
Koers 14,460
Verschil +0,460 (+3,29%)
Hoog 14,760
Laag 13,700
Volume 4.335
Volume gemiddeld 6.870
Volume gisteren 7.221