AJAX IN 2019

1.391 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
NadalAFCA
0
R0ME0
0
quote:

NadalAFCA schreef op 1 oktober 2019 04:30:


Weet iemand of het mogelijk is deze AvA als aandeelhouder bij te wonen?


Natuurlijk is het mogelijk als aandeelhouder om de AVA bij te wonen, daar is deze juist voor.

Enkele weken voor de AVA zal het bedrijf een oproep doen tot bijwonen van de AVA.
Je moet je dan aanmelden voor de AVA als aandeelhouder en minimaal 1 aandeel aanmelden.
Dit aandeel kun je dan ook tot na de AVA niet verkopen.
1 is genoeg ook al heb je er meer maar je mag ze natuurlijk ook allemaal aanmelden.
Dat is vooral belangrijk als er belangrijke beslissingen op de agenda staan waar elk aandeel kritiek kan zijn om de stemming het wel of niet te laten halen.
Met 73% bij de vereniging AJAX maakt het allemaal niet uit want alles wat zij willen gebeurt.
Maar je mag net zo goed met 1 aandeel of met een miljoen aandelen je vragen stellen bij de vragenronde aan het einde of als hier kans voor wordt gegeven bij elk agendapunt apart.

Na aanmelden zul je wel een bevestiging per mail krijgen en die dan digitaal of als het moet of je het handig vind geprint mee en een identiteitsbewijs is ook altijd handig.
analist83
2
Het heeft me drie dagen gekost, maar ik heb alles er uit geflikkerd. Van de beurs halen is een absolute illusie aangezien dit meer dan 150 miljoen zal kosten. De kosten van het beurs genoteerd zijn lijken mij toch minder dan 1 miljoen per jaar.

Overmars en vd Sar en de spelers zijn rijkelijk bedeeld en de aandeelhouder is er tegen het beloofde beleid in met een fooi van afgescheept. Schande.

Dit is geen erfstuk wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven.
R0ME0
0
quote:

analist83 schreef op 2 oktober 2019 11:46:


Het heeft me drie dagen gekost, maar ik heb alles er uit geflikkerd. Van de beurs halen is een absolute illusie aangezien dit meer dan 150 miljoen zal kosten. De kosten van het beurs genoteerd zijn lijken mij toch minder dan 1 miljoen per jaar.

Overmars en vd Sar en de spelers zijn rijkelijk bedeeld en de aandeelhouder is er tegen het beloofde beleid in met een fooi van afgescheept. Schande.

Dit is geen erfstuk wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven.


Ik snap het, dit zou Ajax zich ook aan moeten trekken.
Ze zijn zo bezig met hun naam en dan zetten ze zichzelf zo te kakken tov ook een groep stakeholders, de aandeelhouders in dit geval.
Maar ook dit moet natuurlijk op de AVA aan bod komen.

Het van de beurs halen overigens zou tegen 25 euro per aandeel 124 miljoen kosten, maar als ze bij Ajax ook maar 1 promille verstand hadden van aandeelhouderswaarde wat ze wel verstand hebben van voetbal dan zouden ze gewoon de aangeboden plukken van grootaandeelhouders af en toe opkopen dan kun je het bedrag nog wel een stuk lager brengen.

Al die kansen die er al zijn geweest om goedkoop aandelen in te kopen.
Delta Lloyd natuurlijk maar toen zat Ajax nog niet zo ruim in de slappe was.
Invesco wat onder een grens zakt, ik zou zeggen, neem even contact op.
Nu E. Strating, maar er zijn nog 2 Stratings, wat doen die of wat zouden die willen doen... neem even contact op.

Te druk met voetbal bezig dat er geen tijd is voor aandeelhouders waarde.
Ze hebben dan ook helemaal niets te zoeken op de beurs.
Maar het er af halen betekend dan wel dat er een flink bedrag nodig is maar dit is het ook op lange termijn waard, zou Ajax ook moeten zien, mits ze daadwerkelijk een normaal dividend zouden betalen want dat hoeft dan ook niet meer.

Ze kunnen natuurlijk ook ipv afzien van het dividend voor de vereniging voor precies dat bedrag elke keer dat er dividend wordt betaald aandelen inkopen en die aandelen toevoegen aan de vereniging.
Zo gaat er ook steeds een wat groter deel naar de vereniging om weer aandelen in te kopen.
Ook iets om aan te kaarten op de AVA bijvoorbeeld.
Als er al dividend te verdelen valt dan is er ook genoeg geld dat jaar en om daarvan dan een deel te gebruiken op bovenstaande manier voor de inkoop van aandelen....

Er zijn wel meer manieren dan in 1 keer het hele bedrag op tafel leggen maar Ajax lijkt een beetje aandeelhouderswaarde blind.

In ieder geval niet blind voor de eigen beurs want iedereen is er flink op vooruit gegaan behalve de aandeelhouders die in 1998 toch het bedrag opgehoest hebben waar Ajax mee verder kon en er sindsdien wel alle risico over hebben gelopen en er zo goed als nooit iets van hebben gezien.

Als ze bij Ajax zo geloven in liefdadigheid dan mogen de heren Overmars en vd Sar ook gratis werken of tegen een vergelijkbare vergoeding als de aandeelhouders krijgen, bijna 0.

Ik begrijp de frustratie en je zal niet de enige zijn.

De komende AVA zal interessant zijn.
analist83
0
Romeo, je hebt helemaal gelijk met je analyse, maar aandeelhouders zijn overgeleverd aan een menselijk effect. Een fatsoensbesef om de huidige aandeelhouders goed te behandelen. Overmars heeft een grotere bonus gekregen dan alle aandeelhouders bij elkaar en het effectieve dividend staat gelijk aan 4 maanden salaris van hakim Ziyech.

Fundamenten zijn alleen maar relevant als er een besef van fatsoen komt. Ik heb hier ook als fan grote moeite mee.
PeterForm
0
Op deze manier wordt dit aandeel in elk geval niet aantrekkelijk.
Staat al maanden rond de 18, ondanks het vele goede nieuws. Totaal ongeloofwaardig.
analist83
0
Goede nieuws? Ik ben blij dat ik er gemiddeld rond 18,70 alles uit kon duwen. Het meest relevante event, namelijk het wel of niet naleven van dividendbeleid heeft nauwelijks effect. Ik vind het een wonder dat dit aandeel niet verder gezakt is.
PeterForm
0
Recordwinst, kampioenschap, CL-plaatsing, allemaal geen enkel effect gehad.
Vind ik best opmerkelijk. Ja, komende maanden verwacht ik ook een neergaande lijn.
Alleen CL-overwintering kan de koers doen opveren.
R0ME0
0
quote:

R0ME0 schreef op 2 oktober 2019 14:00:


Maar nu eerst Valencia O19 vs Ajax O19


3-5 nadat het niet zonder ook kansen tussendoor voor Valencia zelfs 1-5 stond.

Mocht de uitslag van O19 weer een voorbode zijn voor een kleinere uitslag met vergelijkbaar resultaat dan moeten we dus aan pakweg 1-2 denken of 2-3.

Ik teken voor beide :)
R0ME0
0
Ook gisteravond weer een topdag voor Nederlandse ploegen europees waardoor de voorsprong op plek 12, Oostenrijk, al bijna 3 coëfficiënt punten is en Oostenrijk is ook met nog maar 3 van de 5 ploegen actief. Daaronder hoeven we al helemaal niet meer te kijken.

Nederland staat overigens op dit moment nog steviger 9de na deze week met inmiddels 0.85 punt voorsprong op Oekraine wat ook 3 ploegen nog actief heeft (Shaktar in de CL en Dynamo Kiev en Oleksandriya in de EL) en 1.75 pnt op Turkije wat net als Nederland nog 4 ploegen actief heeft met 1 in de CL en 3 in de EL.

Ziet er dus goed uit voor de kampioen van 2020/2021 om ook rechtstreeks naar de CL te gaan.
Als Nederland 10de of hoger is dit zowiezo het geval en mits 11de dan moet de CL winnaar zich al direct geplaatst hebben voor de CL in zijn eigen competitie en uit een top 10 land komen wat bijna altijd het geval is.

Omhoog kijkend krijgt Nederland zelfs langzaam zicht op Belgie maar dat is plek 8. De eerst volgende plek omhoog die werkelijk een volgende significante verbetering opleverd is plek 6 en daarvoor moet Nederland dus Belgie, Portugal en Rusland voorbij.
Plek 6 namelijk geeft recht op 6 ploegen in Europa, 2 CL tickets voor de groepsfase voor de nummer 1 en 2 en een 3de voorronde ticket CL voor de nummer 3 en voor de EL 1 ticket groepsfase 1 tickets Q3 en 1 ticket Q2.

Nederland moet gewoon blijven scoren met een paar ploegen een paar jaar want dan loopt het de komende 3 jaar zowiezo flink in op de ploegen nu boven Nederland vanwege de prestaties in de jaren die dan wegvallen die voor Nederland minder waren dan ploegen die boven Nederland staan.

Maar dit is wel weer heel ver vooruit kijken maar met 2 directe tickets voor de CL lijkt CL voor AJAX elke jaar wel heel dichtbij want de laatste 10 jaar is Ajax iedere keer in de top 2 geeindigd waarvan 5 keer als kampioen (PSV 3, Feyenoord 1 en Twente 1)

Voorlopig dus nog maar even kampioen worden om voorrondes CL te vermijden.
R0ME0
0
Telegraaf meldt dat Ziyech in zijn nieuwe contract niet meer de clausule heeft staan dat hij voor 30 miljoen weg mag.

Ajax kan nu dus eventueel de hoofdprijs vragen.

Moet er natuurlijk ook wel een club zijn die dat wil betalen welke ook een club is die Ziyech ziet zitten.
mr.Franz
0
quote:

R0ME0 schreef op 4 oktober 2019 15:55:


Telegraaf meldt dat Ziyech in zijn nieuwe contract niet meer de clausule heeft staan dat hij voor 30 miljoen weg mag.

Ajax kan nu dus eventueel de hoofdprijs vragen.

Moet er natuurlijk ook wel een club zijn die dat wil betalen welke ook een club is die Ziyech ziet zitten.


Ja erg goed nieuws. Die heeft zich weer mooi in de etalage gezet deze week. Al hoop ik als fan dat hij nog langer blijft. Onana wordt inmiddels wel onhoudbaar. 45 miljoen moet hij wel kunnen opbrengen in deze markt.
Valencino
0
kan elk moment weer een flinke opwaarste beweging komen. Overwintering CL is haast al binnen. Ik denk nog steeds 25 eind van het jaar. En na CL winst richting de 50 volgend jaar :)
voda
0
Ajax wil verder met Van der Sar

Gepubliceerd op 4 okt 2019 om 16:46 | Views: 546

Ajax 16:51
19,10 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft een nieuw contract voor algemeen directeur Edwin van der Sar klaarliggen. Dat staat in de agenda van de algemene vergadering van aandeelhouders, die op 15 november wordt gehouden.

Als het aan de raad van commissarissen van Ajax ligt, dan verlengt de oud-doelman zijn aflopende verbintenis met 4 jaar. Tijdens de vergadering komt ook het nieuwe contract voor Marc Overmars aan de orde. Ajax maakt in maart dit jaar al bekend dat de directeur voetbalzaken een contract tot november 2024 krijgt.

Onder leiding van Van der Sar en Overmars is Ajax weer uitgegroeid tot een succesvolle club. De landskampioen en laatste winnaar van de KNVB-beker bereikte vorig seizoen de halve finales van de Champions League. Ajax is de koningsklasse van het Europese clubvoetbal dit voetbaljaar ook goed begonnen, met overwinningen op Lille OSC (3-0) en Valencia (0-3).

De goede prestaties op het veld vertalen zich ook in mooie financiële cijfers. Ajax maakte het afgelopen seizoen 51,9 miljoen euro winst en zag het eigen vermogen groeien tot 210 miljoen euro.
IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER
0
quote:

R0ME0 schreef op 4 oktober 2019 17:27:


Lijkt mij dat iedereen dit wil.


Tja, iedereen weet ik niet, maar het lijkt mij ook een goed plan!!


1.391 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 feb 2020 11:00
Koers 18,900
Verschil -0,550 (-2,83%)
Hoog 19,000
Laag 18,800
Volume 1.461
Volume gemiddeld 8.255
Volume gisteren 12.011