Forum: bpost » BPOST CRASH 2019-2020 : ERGSTE MOET NOG KOMEN #BEL20 | DeBeurs.nl

BPOST CRASH 2019-2020 : ERGSTE MOET NOG KOMEN #BEL20

30 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Leefloon
0
quote:

Kaiser schreef op 20 mrt 2019 om 16:59:

“Het vastleggen van een minimaal dividend had het aandeel een mooi steuntje in de rug kunnen geven, maar het bedrijf durft het niet aan.”

Als het enige doel van het beloven van een minimaal dividend een mooi steuntje is, volkomen onbelangrijk voor bpost, dan maakt dat zo'n belofte nog dommer en riskanter. Zeker in combinatie met een pleidooi om Radial met verlies te verkopen. Dan vliegt het geld figuurlijk aan alle kanten de deur uit. En een verlies bij Radial, en een verlies op Radial, en een restschuld door Radial, en een bpost uithollende zinloos aangegane dividendverplichting om de koers en CEO overeind te houden.

Zo het een goed idee zijn om vooraf minimale dividenden te gaan beloven, dan beveel ik aan om dat bij AVAs massaal en beursbreed vast te stellen. Om van uitzondering bpost de regel te maken. Wat ook kan, zolang bpost nog verkopobaar tafelzilver heeft om de kennelijke geldhonger van de grootaandeelhouder te stillen.

Kortom: dat waren niet het beste analytische argumenten ooit. En dividend beloven, en Radial verkopen, en klagen over een het dividend ontvangende grootaandeelhouder. Dan is het een opsomming van losse bezwaren en suggesties geworden, maar met zeer weinig onderlinge samenhang. Bijvoorbeeld een grootaandeelhouder, die weinig heeft aan het uitdelen van geld, uitsluitend om de koers omhoog te proberen te krijgen. Wat met "minimaal €1,31" trouwens ook al niet lukte.
Montaplus
0
waar staat dat geschreven dat Radial verkocht zou worden?Er wordt volop geinvesteerd in radial
Leefloon
0
quote:

Montaplus schreef op 6 mei 2019 om 16:28:

waar staat dat geschreven dat Radial verkocht zou worden?

Zo'n lezing, Radial zal verkocht worden, is ontsproten uit jouw fantasie. De door Kaiser geciteerde suggestie staat 4 berichten boven jouw Radenial.
Kaiser
0
aiaiaiaiai....

Maar een op de vijf verkochte postzegels is prior

Tegelijk wordt het Belgische postbedrijf geconfronteerd met een forse daling van de brievenpost. In het eerste kwartaal bedroeg die daling 9 procent, wat meer was dan verwacht. Volgens Van Gerven was vooral de maand maart erg slecht. “Maar ik heb geen glazen bol wat dit betekent voor de rest van het jaar”, waarschuwde hij. Pas bij de publicatie van het tweede kwartaal in augustus, verwacht hij meer duidelijkheid.

www.hln.be/geld/consument/maar-een-op...
Kaiser
0
De son côté bpost recule de 3,6%. Royal Mail, opérateur postal britannique a décidé de réduire son dividende de 40%.
Kaiser
0

Delhaize wordt afhaalpunt voor pakjes bol.com

06 juni 2019 19u10 Bron: BelgaAntwerpse Delhaize-klanten kunnen voortaan ook hun pakketjes van bol.com in de winkel afhalen.

Consument Webwinkel bol.com start met een proefproject in de provincie Antwerpen, waarbij klanten hun pakje kunnen afhalen in een Delhaize-supermarkt. Dat kondigt moederbedrijf Ahold Delhaize aan in een persbericht. Als de test succesvol is, zal het concept na de zomer verder uitgerold worden naar de rest van Vlaanderen.

De klant kan zijn pakje gratis afhalen, “aan dezelfde levertijd als een thuislevering”, klinkt het. Nu kunnen klanten van bol.com al pakjes afhalen bij Albert Heijn.

Delhaize wil de volgende drie à vier jaar zo’n honderd nieuwe supermarkten openen in België en ook online groeien. Delhaize telt nu al een 800-tal winkels. Zusterbedrijf Albert Heijn plant de volgende jaren dertig à vijftig nieuwe winkels te openen in Vlaanderen, bovenop de reeds bestaande veertig.

Bol.com, Albert Heijn en Delhaize zijn alle drie onderdeel van het beursgenoteerde concern Ahold Delhaize. Bol.com wordt straks sowieso nadrukkelijker aanwezig in ons land. Deze maand komt er een nieuwe vestiging in Antwerpen, vanwaaruit de webwinkel lokale ondernemers zal ondersteunen en adviseren bij het verkopen van hun assortiment op het platform van bol.com.
fonsdesponsje
0
Mmmmmhh....De meeste pakjes zullen steeds aan huis geleverd worden....mensen houden van hun gemak...hoe aan huis ...drone ofzo....bpost zal zich wapenen en blijven moderniseren om niet achter te blijven.
Critical_Analyser
0
Inderdaad. Ik hou van mijn gemak. Ik ben door de dag werken als de postbode langskomt, elke keer opnieuw. Met gevolg dat ik pas de dag later mijn pakket kan afhalen. Rechtstreeks afhalen in het afhaalpunt waar ik eender wanneer terecht kan is toch veel makkelijker. Zelfs na het 2x invullen van de Bpost formulieren dat het pakket rechtstreeks naar het afhaal punt mag, bellen ze nog steeds thuis aan.

Ze zouden hun beter focussen op betaling bij afhaling en andere moderne aanverwanten bij het hele pakket gebeuren. De koek van Paypal en dergelijke afsnoepen.
Kaiser
0

Flinke oplawaai voor Bpost na verkoopadvies

Het aandeel van Bpost kreeg vrijdag op de beurs van Brussel een stevige klap te verwerken. Het zakte tot 7,71 euro, een verlies van zomaar even 11,81 procent. Het is al van december vorig jaar geleden dat het bedrijf nog zoveel verloor in één dag.

Aanleiding is een verkoopadvies van Goldman Sachs, dat zijn advies verlaagde van “neutraal” naar “verkopen”. De analisten verwijzen daarbij naar het “relatief beperkte aandeel van winst” afkomstig uit de pakjesactiviteit. Goldman Sachs vindt Bpost ook niet langer aantrekkelijk door de volatiele operationele prestaties, waarbij de brievenpost sterk afneemt terwijl de concurrentie sterker staat in de pakjesmarkt. Nog altijd volgens het analistenrapport zal Bpost het erg moeilijk krijgen om zijn eigen doelstellingen voor dit jaar te halen. De groei tot 2021 wordt “een strijd”. Om al die redenen vindt Goldman Sachs het Belgische postbedrijf niet langer aantrekkelijk om te investeren.

Magere troost: Goldman Sachs is (vooralsnog) de enige met een verkoopadvies voor Bpost. Het aandeel heeft nog vier “koopadviezen” en negen “houden”, aldus persbureau Bloomberg. (krs, blg)
30 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25-jun-19 13:52
Koers 8,210
Verschil +0,010 (+0,12%)
Hoog 8,306
Laag 8,128
Volume 81.939
Volume gemiddeld 719.899
Volume gisteren 190.761