Forum: Pharming » Pharming januari 2019 » Pagina: 460 | DeBeurs.nl

Pharming januari 2019

9.493 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 ... 471 472 473 474 475 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
BassieNL
0
quote:

Beur schreef op 31 jan 2019 om 10:17:


[...]:)
Onze expert is een beetje in de war met de Aholds en RDS-sen van deze wereld die idd tegen dat soort percentages of lager kunnen lenen.
Maar een biotech met een nog niet zo stevige balans, zoals Pharming, zal toch echt hogere percentages moeten dokken. We zullen zien.
laat hem maar met een voorbeeld komen. ;-)
Entropi3
0
quote:

The Pigeonman schreef op 31 jan 2019 om 10:14:


[...]

Jaja haha da wist ik, maar kende gij dien andere ook?


Niet persoonlijk, maar de bokser Rudie lubbers stond inn het AD deze week idd
www.ad.nl/binnenland/rini-helpt-boksh...


nl.wikipedia.org/wiki/Rudie_Lubbers
Maradonna11
0
Haha alle seinen staan op groen, weer zo een schitterende one-liner op het pharming forum. Niemand heeft vertrouwen in dit varkentje, shorten is de enige manier op met dit aandeel geld te verdienen!!
kenner
0
Het onderbouwen van de stelling dat Pharming goed bezig is hoef ik niet te leveren. De markt dicteert en de markt heeft geen vertrouwen. Wat dacht je dat de grote jongens stil bleven zitten als pharming goud in handen had? De markt met al haar deskundigen kan een en ander beter inschatten dat een forum. Op een forum zitten hoopvolle, verwachtingsvolle en gelovige mensen die vertrouwen hadden(geloof) in de mededelingen van Sijmen de Vries over koershoogte, niet verkopen, postertoelichting, contacten met grote partijen, koeien, pre eclampsie en nog veel moeilijkere ziektebeelden. Deze aandeelhouders zitten hoopvol te wachten op verlichting van de verliezen.
The Pigeonman
1
quote:

Maradonna11 schreef op 31 jan 2019 om 10:25:


Haha alle seinen staan op groen, weer zo een schitterende one-liner op het pharming forum. Niemand heeft vertrouwen in dit varkentje, shorten is de enige manier op met dit aandeel geld te verdienen!!


Ik heb er inmiddels gewoon weer 4500 bijgekocht. Gaat een keer omhoog! Zekers.
zeurpietje
1
quote:

beeldscherm schreef op 31 jan 2019 om 10:18:


daar het algo weer zijn werk doet waarbij het aandeel steeds afketst op 83.6 ff off topic,

46 miljard pensioengeld verdampt, korting dreigt voor miljoenen gepensioneerden
DINSDAG 29 JANUARI 2019

De laatste drie maanden van 2018 zijn rampzalig geweest voor pensioenen. Vanwege de forse koersverliezen op beurzen en de dalende rentes is van vrijwel alle Nederlandse pensioenfondsen de financiële positie verslechterd. De kans dat de pensioenuitkering van miljoenen gepensioneerden volgend jaar verlaagd moet worden, wordt steeds groter.


ook niet echt lekker...
de laatste 3 maanden van 2018 daalde de index van 525 naar 480 inmiddels staat de index alweer op 520
jammer dat de pijldatum dus precies op het laagste punt lag.
pharming stond toen rond de 0,70 en inmiddels weer 0,83. dit bewijst maar weer eens hoe voorzichtig je met cijfers en grafieken moet omgaan.
Entropi3
2
quote:

BassieNL schreef op 31 jan 2019 om 10:24:


[...]laat hem maar met een voorbeeld komen. ;-)


In juli gaan ze d elening aanpakken bij Pharming, welk bpercentage het woerdt zien we dan wel. Fors lager dan nu in elk geval.Een winstgevend bedrijf, met een ECB rente van 0% tov een verliesgevend en geen omzed genererend bedrijf met een ECB rente van x? (wanneer was het?, maar lijkt mij dat het in elk geval boven de 2% was), beteteknt
een fors beter uitgangspunt voor het oversluiten van de lening. www.ecb.europa.eu/stats/policy_and_ex...


Verder is die discussie over wat het dan gaat worden nu nog niet zo relevant, we horen het in Juli wel toch...
Jan70 de kleine belegger
1
quote:

hoopvol@ schreef op 31 jan 2019 om 09:59:


vertrouwen is wederom niet groot. De handel is eveneens mager. Het verbeteren van de behandelingsmethode, de inenting, kan snel geschieden. Het is mogelijk deze wijze van toediening (eenvoudigweg)te kopiëren van andere farmaceuten. Nog altijd niets te melden en aan de markt te zien gaat er ook niets gebeuren. Ondanks alle mooie prognoses is er niemand die daar vertrouwen in heeft.
Al maandenlang dalende koersen
Al maandenlang heel bescheiden omzetten
Al maandenlang in verhouding tot de omzet groot aantal shorters
Al maandenlang geen echt nieuws

Na deze opsomming hoopvol blijven is moeilijk. Wat de Pharmers op de been houdt is moeilijk te vatten. Iedereen weet dat de omzet mee zal vallen dat de winst zal stijgen maar iets weerhoudt de markt om al deze vooruitzichten te vertalen in een koersstijging. Wie legt de vingen op de pleister. Is het toch die veel geprezen pijplijn waar we op zitten te wachten.
Nou begin dan maar is met iets te vinden van de postervertoning en de Nico Inberg scherts.
uw hoop baseert u op het verleden en zijn deze enigszins getekend.
De koersen dalen niet maanden lang, maar zitten na een stevige daling in een consoliderende /licht stijgende periode (oké geen speer omhoog), de positie van shorters wordt langzaam kleiner (oke, geen short squeeze) en kwartaalcijfers, aanvraag pre-eclampsie onderzoeken noem ik wel nieuws (oke er is geen wekelijks persbericht)

Maar terugkijken heeft geen zin, vooruitkijken heeft meer nut,.
Waarom heeft u momenteel aandelen? Wat zijn uw verwachtingen van de koers? Wat zijn uw verwachtingen van de bedrijfsomzetten/-cijfers?
Het antwoord op deze vragen geeft een idee wat u met uw aandelen zou moeten doen.
Entropi3
2
quote:

Maradonna11 schreef op 31 jan 2019 om 10:25:


Haha alle seinen staan op groen, weer zo een schitterende one-liner op het pharming forum. Niemand heeft vertrouwen in dit varkentje, shorten is de enige manier op met dit aandeel geld te verdienen!!Pot& Ketel Diego.. ik heb je eigen oneliner even onderstreept
[verwijderd]
0
quote:

hoopvol@ schreef op 31 jan 2019 om 10:25:


Het onderbouwen van de stelling dat Pharming goed bezig is hoef ik niet te leveren. De markt dicteert en de markt heeft geen vertrouwen. Wat dacht je dat de grote jongens stil bleven zitten als pharming goud in handen had? De markt met al haar deskundigen kan een en ander beter inschatten dat een forum. Op een forum zitten hoopvolle, verwachtingsvolle en gelovige mensen die vertrouwen hadden(geloof) in de mededelingen van Sijmen de Vries over koershoogte, niet verkopen, postertoelichting, contacten met grote partijen, koeien, pre eclampsie en nog veel moeilijkere ziektebeelden. Deze aandeelhouders zitten hoopvol te wachten op verlichting van de verliezen.


dagggg handelaartje hahahahaha
RobertD
1
quote:

ResearchPhysician schreef op 31 jan 2019 om 09:16:


Beste huidige en future Pharming beleggers,

Als pharming aandeelhouder van het eerste uur vond ik het Pharming forum vroeger nog wel eens interessant om te lezen, vanwege goede inhoudelijke posts.

Het forum staat al maanden in de top van de drukste fora, alsof we met een bedrijf te maken hebben dat iedere maand met wereldnieuws op de proppen komt. Medicijnontwikkeling, indicatiegebiedverbreding, optimalisatie van een bestaand product duurt jaren en jaren. Op dit moment is Ruconest een prima eerste marktproduct, maar er zijn nog heel veel challenges voor Pharming (zie mijn vorige berichten en het stuk van Nico).

De koers heeft in mijn optiek een fantastische sprong laten zien o.b.v. het behalen van zwarte cijfers in de boeken, hetgeen in de Pharma business met recht een milestone te noemen valt. Helaas wordt de koers de laatste jaren ook bespeeld door voor ons onbekende krachten.

Voor de huidige beleggers, maak je niet dagelijks druk over het koersverloop. Sit down and relax en wacht af of Pharming zwarte cijfers kan bestendigen. Voor instappers is het volgens mij verstandig om het komende jaar af te wachten en te kijken wat de omzet doet en of er echt nieuws komt. Ik verwacht weinig nieuws dit jaar en hoop dat Pharming het dit jaar voor elkaar krijgt om een s.c. of p.o. toedieningsvorm op de plank te krijgen. Zonder een nieuwe toedieningsvorm gaan ze het van de concurrentie niet winnen. Het inzetten van Ruconest bij nieuwe indicatiegebieden gaat eveneens nog jaren en jaren duren.

Met dit bericht wil ik graag oproepen om het dagelijkse schreeuwen over het koersverloop te stoppen en alleen posts te plaatsen die inhoudelijk goed zijn. Het bedrijf Pharming heeft een prima PR, maar als kleintje heeft het gewoon niet zoveel te melden als bijv. Galapagos.

Hopelijk duurt de Phamring stilte nog enige jaren voort, zodat de zwakken en de voor ons onbekende krachten stoppen met het beïnvloeden van de koers.

Cheers & stay safe!

Kan me goed vinden in je post.

Kleine nuancering over vetgedrukte tekst. Het is echt van belang om hier profylaxe en acuut te onderscheiden.

Ik schreef erder vandaag:
De concurrentie stort zich massaal op profylaxe. Daar is het grote geld te verdienen. Echter:
- Nog steeds 25% aan doorbraken
- Profylaxe behandelingen zijn peperduur. Lang niet elke patient gaat hiervoor in aanmerking komen.
- Profylaxe wordt een echte vechtmarkt

Ruconest blijkt in de acute markt nou net het beste medicijn te zijn. Met Berinert, echter deze is op bloed basis en heeft een iets minder snelle response tijd. Firazyr is duidelijk minder effectief, echter wel absolute marktleider. Hier valt dus nog veel te halen.


Op de HAE acute markt stort de conurrentie zich niet of nauwelijks. Hier valt minder te verdienen voor de grote jongens. Echter voor het kleine Pharming is het wel zeer interessant. Het genereert veel inkomsten voor de pijplijn.

Een pil gaat waarschijnlijk nooit zo effectief zijn voor acuut dan de toedienen via de ader (IV). De gevolgen van een doorbraak zijn hier veel erger dan het ongemak van het toedienen. IV teodiening van een ERT (als Ruconest) is nou eenmaal het meest effectief. In deze markt is Pharming voorlopig goed gepositioneerd.

Je kan je misschien zelfs afvragen of Pharming zich wel met de profylaxe markt moet gaan bemoeien...
The Pigeonman
2
En hop weer 1500 maar nu moet ik ophouden want de auto moet naar de garage en da kost altijd geld! Succes verder vandaag!
lucas D
0
Beste Hoopvol je hoeft niets te onderbouwen over het goed bezig zijn van Pharming. Je hoeft ook geen berichten te plaatsen, en toch doe je dat dan weer wel.
Maar je weet ook dat je geen onwaarheden mag vertellen.
Pharming staat op winst in 2019, wat inhoudt dat de markt Pharming vertrouwd.

Van het overige wat je over forumleden schrijft kan ik niet wakker liggen omdat je is feite beschrijft wat jou gevoelens zijn over Pharming, niet die van anderen.
Overigens zijn forumleden onderdeel van de door jou geroemde markt.
De koers is van ons
1
quote:

hoopvol@ schreef op 31 jan 2019 om 10:25:


Het onderbouwen van de stelling dat Pharming goed bezig is hoef ik niet te leveren. De markt dicteert en de markt heeft geen vertrouwen. Wat dacht je dat de grote jongens stil bleven zitten als pharming goud in handen had? De markt met al haar deskundigen kan een en ander beter inschatten dat een forum. Op een forum zitten hoopvolle, verwachtingsvolle en gelovige mensen die vertrouwen hadden(geloof) in de mededelingen van Sijmen de Vries over koershoogte, niet verkopen, postertoelichting, contacten met grote partijen, koeien, pre eclampsie en nog veel moeilijkere ziektebeelden. Deze aandeelhouders zitten hoopvol te wachten op verlichting van de verliezen.


Wie zegt dat de markt geen vertrouwen heeft ? Er worden heel weinig stukken verkocht, iedereen wil ze houden.

Nu moeten we beleggers vinden die ze willen, inclusief de grote jongens. Reken maar dat die alles in het oog houden, maar ook niet op alles springen. Zij willen zekerheid, en dan mag het een cent meer kosten. En idem dito voor andere particuliere beleggers. Kwestie van resultaat en tijd.

Dus laat ze in Leiden nu maar gewoon Voortdoen, want zij weten net iets meer en zullen uiteraard ook wel voor het beste en meest realistische scenario gaan (in tegenstelling tot eerdere CEO). Natuurlijk gaan ze die strategie hier niet uit de doeken doen voor het tastbaar is. Maar wat de richting zal worden is redelijk duidelijk..

Het duurt even om een en ander op te zetten maar als de eerste steentjes in de Domino vallen....
toerist!
0
de bied staat goed vol, geeft hoop want er komt een moment dat ze niet meer willen verkopen voor die spot prijs. het zijn er nu ook maar weinig gezien de aantallen in de laat, helaas nog wel dalende
Hoopmazzel
0
quote:

Techspec schreef op 31 jan 2019 om 02:03:


[...]

Kempen rapport is niet openbaar, kan en mag derhalve niet meegenomen worden in welke beoordeling dan ook!
Hoe Kempen tot dat koersdoel kwam is inmiddels gebleken sterk achterhaald te zijn, getuige het recente ICER rapport en meer wat hier al veelvuldig voorbij gekomen is!


Je maakt je wel druk over een bedrijf wat je niet opneemt in je verhaaltje.
[verwijderd]
2
Ik denk dat het allemaal niet heel toevallig is wat er momenteel gebeurd. De bashers terug en een waarschijnlijk vergroting van de shorters onder de 0,5 %. Waardoor het lijkt of het slecht gaat met Pharming. Het tegendeel is waar beste Pharmers. De bedrijfsresultaten zijn goed en de pijplijn is uitstekend. Ik zeg instappen of bijkopen, want als je logisch nadenkt valt de puzzel inelkaar. Fijne dag iedereen :-)
AnalytischDenker
0
quote:

Techspec schreef op 31 jan 2019 om 08:54:


[...]

Zit jij in het bankwereldje dan wel financierders wereldje van biotech dan wel farmaceuten; dacht ik al....
4% max onder de huidige omstandigheden is meer realistisch dan die 8%.
En ja, ik zat wel in dat wereldje!


4% rente maximaal is echt niet mogelijk voor kleine biotech bedrijven zoals Pharming, tenzij Pharming weer constructies als converteerbare obligaties of een lening met warrants opzoekt. Maar dat ligt niet in de verwachting gezien de nieuwe potentiële verwatering die dat zou geven.

In tegenstelling tot wat jij roept, kun je geen voorbeelden geven van een klein biotech bedrijf dat tegen maximaal 4% leent. Die bestaan alleen als ze andere voorwaarden zoals eerder genoemd hebben. Grote biotech reuzen als Gilead konden wel lenen voor minder 4%.

Op de achtergrond van deze discussie spelen nog twee zaken een rol:

1) Pharming zal waarschijnlijk weer een dollarlening willen afsluiten als natuurlijke hedge tegen het feit dat hun inkomsten voor 90% in dollars zijn

2) in de VS is de rente afgelopen jaar opgelopen/verhoogd. Dit in combinatie met een dollarlening maakt maximaal 4% voor Pharming niet haalbaar

Jonge_belegger
0
quote:

toerist! schreef op 31 jan 2019 om 10:50:


de bied staat goed vol, geeft hoop want er komt een moment dat ze niet meer willen verkopen voor die spot prijs. het zijn er nu ook maar weinig gezien de aantallen in de laat, helaas nog wel dalende

No offence, maar dit lees ik hier al maanden. Bij € 0,90 in de komende 1-2 maanden gooi ik alles er uit.
Beurs-watcher
0
quote:

Maradonna11 schreef op 31 jan 2019 om 10:07:


Het is gewoon weer VERSCHRIKKELIJK!!


Hoe lang mag hij dit nog blijven herhalen??
Geen enkele toevoeging aan dit forum
9.493 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 ... 471 472 473 474 475 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19-aug-19 17:35
Koers 1,158
Verschil +0,018 (+1,58%)
Hoog 1,160
Laag 1,127
Volume 11.184.628
Volume gemiddeld 15.423.000
Volume gisteren 13.139.125