Forum: Nyrstar » Nyrstar 2019: is de bodem van de ZINKput in zicht..?? » Pagina: 7 | DeBeurs.nl

Nyrstar 2019: is de bodem van de ZINKput in zicht..??

162 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
Nyrstar stelt publicatie cijfers uit
Gepubliceerd op 28 sep 2019 om 12:44 |

Nyrstar (24 jun)
EUR 0,190 0,000 (0,00%)

(ABM FN) Nyrstar heeft de publicatie van de halfjaarcijfers uitgesteld.

De zinkspecialist zou deze cijfers eigenlijk op 30 september publiceren, maar heeft dit inmiddels uitgesteld naar 29 november.

Er is volgens Nyrstar extra tijd nodig om de consolidatie van de cijfers te kunnen afronden.

Dit is niet de eerste keer dat het zinkbedrijf de publicatie uitstelt. Aanvankelijk zouden de cijfers op 31 juli bekend worden gemaakt, maar dit werd toen verschoven naar 30 september.
ABM Financial News; pers@abmfn.be ; +32(0)78 486 481
voda
0
Nyrstar Amending & Reissued Consolidated Financial Statement of 2018


Nyrstar NV announcing its amended and reissued consolidated financial statements for the twelve months ended 31 December 2018. As was announced by the Company on 15 April 2019, Nyrstar initiated a review of its capital structure in October 2018 in response to the challenging financial and operating conditions being faced by the Group. As previously announced, these conditions included substantial working capital and liquidity outflows experienced during the fourth quarter of 2018 and first quarter of 2019 necessitating the raising of urgent short term funding. Combined with the Group’s materially reduced Underlying EBITDA performance in 2018 and the maturity of certain liabilities during 2019, these factors resulted in the need to reconsider the Group’s capital structure.

The Full Year Results 2018 that were previously published on 26 May 2019 included a non-compliance opinion from the Company’s auditor on the basis that certain information requested from the Company was not timely delivered. The Company has provided additional information to its auditor and the Full Year Results 2018 have today been amended and re-issued.

Source : Strategic Research Institute
DeZwarteRidder
0
Nog meer premies voor topbestuurders Nyrstar

Door ANP Producties
31 min geleden in FINANCIEEL

Brussel - De Belgische zinksmelter Nyrstar roept op 5 november aandeelhouders bijeen in Antwerpen. Zij zullen onder meer stemmen over de jaarcijfers 2018, die een nettoverlies van 1,3 miljard euro laten zien, en over nog eens bijna 300.000 euro aan premies voor topbestuurders van de vennootschap.

De cijfers hebben betrekking op de vennootschap Nyrstar. Die omvat de kleine aandeelhouders van Nyrstar, die sinds de overname door Trafigura nog maar een belang hebben van 2 procent in de operationele activiteiten van de zinkgroep. Het nettoverlies van 1,3 miljard euro, tegen een verlies van 15 miljoen euro in 2017, is het gevolg van die overname. De vennootschap boekte een waardevermindering van ruim 1,2 miljard euro op financiële vaste activa.

Bekijk ook:
Kapiteins zinkende zinkreus Nyrstar kregen miljoenen

De vennootschap zal de aandeelhouders ook vragen om het remuneratieverslag goed te keuren. Daarin staan een reeks "retentievergoedingen" voor zes toplui, als dank voor hun aanblijven tijdens de redding van het concern. Daarbij ook voorzitter Martyn Konig die 820.000 euro kreeg. Daarnaast moeten de aandeelhouders ook stemmen over nog eens extra vergoedingen. Voorzitter Konig en onafhankelijk bestuurder Jane Moriarty zouden 146.000 euro elk krijgen "gezien de aanzienlijke tijd en inspanning die ze specifiek hebben besteed aan de implementatie van de herstructurering".

Ook andere topbestuurders van Nyrstar kregen flinke extra vergoedingen voor het aan boord blijven tijdens de redding. Het ging onder meer om de onlangs vertrokken bestuursvoorzitter Hilmar Roode die 1,3 miljoen euro kreeg.
DeZwarteRidder
0
Ik neem aan dat de aandeelhouders uit protest overal tegen gaan stemmen; verder kunnen ze weinig doen.

Laten we hopen dat er nog geld is voor een kopje koffie met een Limburgse vlaai.........
twopence
0
Ik ga dan als enigste voor stemmen.
(Misschien dat ze dan uit waardering mijn centjes vergoeden.)

ZwarteRidder ik weet dat je van dieven geen waardering mag en kan verwachten. Dit is dan ook cynisch bedoeld. :-)
DeZwarteRidder
0
quote:

twopence schreef op 4 okt 2019 om 11:05:


Ik ga dan als enigste voor stemmen.
(Misschien dat ze dan uit waardering mijn centjes vergoeden.)
ZwarteRidder ik weet dat je van dieven geen waardering mag en kan verwachten. Dit is dan ook cynisch bedoeld. :-)

Dat noemen ze:
Bijlage:
twopence
1
Ach ZwarteRidder, als je mij zou kennen dan weet je dat ik zo niet inklaar zit.
In tegenstelling tot vele andere op het forum vind ik je toch een aardig persoons. Misschien dat wij elkaar ooit eens tegen komen om, ik zal dan mijn laatste centjes bijenkaar schrapen die ik over heb gehouden omdat ik nooit goed geluisterd heb naar jou adviezen, een biertje met je te drinken. :-)
DeZwarteRidder
0
Trafigura doet bod op restbelang Nyrstar

Gepubliceerd op 11 okt 2019 om 07:55 |

Nyrstar 10 okt
0,20 0,00 (0,00%)

BRUSSEL (AFN) - Grondstoffenhandelaar Trafigura heeft een bod gedaan op het resterende belang in de Belgische zinksmelter Nyrstar. Het bedrijf heeft 22 miljoen euro over voor de 2 procent die het nog niet in de onderneming bezit.

Het betreft het belang op de vennootschap Nyrstar. Die omvat de kleine aandeelhouders van Nyrstar, die sinds de overname door Trafigura nog maar een belang hebben van 2 procent in de operationele activiteiten van de zinkgroep. Het ongevraagde bod vervalt op 6 november.

Nyrstar verkeerde in flinke financiële problemen toen grootaandeelhouder Trafigura eerder dit jaar te hulp schoot. Als gevolg van de reddingsoperatie steeg het belang van Trafigura van bijna een kwart naar 98 procent. Andere aandeelhouders zagen hun belang verwateren.
DeZwarteRidder
0
quote:

Sardirod schreef op 11 okt 2019 om 09:22:


Trafigura biedt 20 cent per aandeel voor de resterende 2%: www.tijd.be/markten-live/nieuws/algem...

Heel slim natuurlijk, want dan kunnen ze op de volgende vergadering lekker alles goedkeuren.
Eeuwige Rijkdom
0
Ik denk dat voor die schamele 0.20 niemand ze weg doet! minstens het bod verdubbelen!!!
DeZwarteRidder
0
quote:

Eeuwige Rijkdom schreef op 11 okt 2019 om 11:26:


Ik denk dat voor die schamele 0.20 niemand ze weg doet! minstens het bod verdubbelen!!!

Ze hoeven slechts ca 30% aanmelders te krijgen en ze hebben de absolute meerderheid.

Als ze niet genoeg aanmelders krijgen, kunnen ze wel eens op de beurs gaan kopen en dan wordt het heel leuk, want dan kan de koers verveelvoudigen.
manic-e
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 11 okt 2019 om 11:55:


[...]
Ze hoeven slechts ca 30% aanmelders te krijgen en ze hebben de absolute meerderheid.

Als ze niet genoeg aanmelders krijgen, kunnen ze wel eens op de beurs gaan kopen en dan wordt het heel leuk, want dan kan de koers verveelvoudigen.Dus nog 4 procent er bij, want ze hadden al 26%, niet?
DeZwarteRidder
0
quote:

manic-e schreef op 12 okt 2019 om 01:28:


[...]Dus nog 4 procent er bij, want ze hadden al 26%, niet?

Nee, ca 30+26 = ca 56%. Ik dacht dat ze 20% hadden.
DeZwarteRidder
0
Aandeelhouders Nyrstar eisen 1,5 miljard euro van Trafigura

De aandeelhouders van Nyrstar die misnoegd zijn door de uitverkoop van de zinkgroep aan grondstoffentrader Trafigura, lanceren een nieuw juridisch offensief. Ze eisen het terugdraaien van de overname van Nyrstar of claimen van Trafigura op zijn minst 1,48 miljard euro schadevergoeding.
Trafigura verraste Nyrstar en de markt door donderdagavond ongevraagd een bod van 22 miljoen euro uit te brengen op het saldo van 2 procent dat Nyrstar aanhoudt in de nieuwe vennootschap waarin in juni alle operationele dochters van Nyrstar waren ondergebracht. Door de bijna-dood van het concern belandden die bij Trafigura dat de resterende 98 procent bezit.

Het is nog afwachten of de raad van bestuur van Nyrstar op het bod zal ingaan. In elk geval lijkt met het bod op het laatste actief van Nyrstar het doek helemaal te vallen over de beursgenoteerde onderneming. Voor de de facto onteigende aandeelhouders rest er dan enkel wat cash.
Maar lang niet alle aandeelhouders van Nyrstar leggen zich daarbij neer. Na een kort geding eerder dit jaar, bereidt een groep van een 100-tal beleggers zich voor op een of meerdere nieuwe juridische zetten, zeggen hun advocaten Laurent Arnauts en Robert Wtterwulghe van het kantoor WATT Legal. Vast staat reeds dat ze een collectieve rechtszaak ten gronde zullen starten voor de ondernemingsrechtbank tegen Nyrstar en Trafigura. Ook een nieuwe klacht bij beurswaakhond FSMA en zelfs een strafklacht behoren tot de mogelijkheden. Al riskeert een strafonderzoek de andere procedures lam te leggen.

De advocaten van WATT Legal zijn helemaal niet te spreken over het bod van Trafigura op de 2 procent die het beursgenoteerde Nyrstar overhoudt in de vroegere operationele tak van de groep.
Met 22 miljoen euro ligt dat bod wel hoger dan de afgesproken waarde (20 miljoen) en dan de conclusie van een onafhankelijke studie (15 miljoen). Maar het advocatenkantoor ziet er een ‘doofpotoperatie’ in.

Onder meer omdat Trafigura op die manier vermijdt een openbaar bod te moeten uitbrengen op Nyrstar, met alle informatieverplichtingen vandien. ‘Ook het onderzoek van de FSMA (onder meer naar het nakomen van de informatieverplichtingen, red.) wordt zo gedwarsboomd, omdat Nyrstar zou kunnen beweren geen informatie meer te kunnen opvragen bij zijn vroegere dochtervennootschappen’, zegt Laurent Arnauts.
‘De raad van bestuur van Nyrstar heeft theoretisch de bevoegdheid het belang te verkopen. Maar die raad wordt gecontroleerd door Trafigura. Dan wordt het een verkoop aan zichzelf. In die context is dat puur en eenvoudig misbruik van meerderheid’, aldus Robert Wtterwulghe. Het valt af te wachten of de mogelijke verkoop niet juridisch zal worden aangevochten.
Ze komen wel nog niet meteen in actie. Voor een concrete procedure is het wachten tot na de nieuwe algemene vergadering van 5 november, waar onder meer zal worden gestemd over de jaarrekening van 2018. ‘We willen de informatie van die vergadering nog kunnen verwerken en zien of een aantal spelers zich intussen hebben bezonnen’, zegt Arnauts. Tegelijk willen ze dat de aandeelhouders die naar de algemene vergadering afzakken, tijdig op de hoogte zijn van de nieuwe rechtszaak en er zich misschien nog bij kunnen aansluiten. Daarom komen de advocaten er nu al mee naar buiten.

Voor WATT Legal zijn de rechtsgronden voor het viseren van Nyrstar bestuursfouten, misleidende communicatie en marktmanipulatie en valse jaarrekeningen. ‘De obligatiehouders kregen bijvoorbeeld op voorhand informatie over de verregaande herstructurering die op til was, maar de aandeelhouders niet. Dat gaat in tegen de transparantieregels’, zegt Wtterwulghe. Maar de voornaamste beschuldigingen van de minderheidsaandeelhouders zijn de schending van het maatschappelijk doel van Nyrstar en wetsfraude.
(Tijd.be)
voda
0
Nyrstar to Shut Langlois Zinc Mine in December

Swiss mining company Nyrstar’s Langlois mine 50 km northeast of Lebel-sur-Quevillon in Canada will cease production in December due to rock conditions having deteriorated to an extent to which the company considers it uneconomic. The company said that “The jobs of around 240 members of Nyrstar staff working at Langlois will be affected by this decision. The collective dismissal process is underway in cooperation with the local labor unions. Some workers will be offered positions at the company’s Myra Falls zinc-copper mine 90 km from Campbell River BC. Those who cannot find new positions with the company will be offered outplacement services.”

Equipment from Langlois will be moved to Nyrstar’s other two mines – Myra Falls and its three zinc mines in Tennessee.

The Langlois mine produced 24,000 tonnes on zinc in concentrate last year, according to Nyrstar’s website.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
162 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 06-dec-19 17:35
Koers 0,214
Verschil +0,004 (+1,90%)
Hoog 0,215
Laag 0,202
Volume 242.850
Volume gemiddeld 284.200
Volume gisteren 585.685