Tesla Motors Inc. « Terug naar discussie overzicht

Koers Tesla na overname prijs van € 540,-

6 Posts
Forecast2006
0
Met de stijgende verkoop van elektrische auto's zal Tesla langzaam naar de genoemde overnameprijs stijgen die Musk noemde.

Kind regards,

Forecast
[verwijderd]
0
Op 1 maart moeten ze $920 miljoen aan schuld betalen of converteren naar aandelen maar dat kan alleen bij een koers >$359
FluitendeVogels
0
Zonder het nu over koersdoelen te hebben, is Tesla een interessante overnamekandidaat? Een kapitaalkrachtige partner die de boel van de beurs haalt, de schulden aflost, en Tesla kan integreren in een al bestaand wereldwijd netwerk.

En dan niet met Apple aankomen, die gaan dat niet doen, maar een bestaande OEM.

Waarom niet. Als VW nu 30mrd gaat investeren, waarom zouden ze dan niet in plaats daarvan Tesla overnemen? Laat het Tesla-merk bestaan, maar integreer alle technieken in de al bestaande ketens. En ja, dan heb je nog wel dealers, maar die ga je dan langzaam sluiten zodat er per regio nog enkele overblijven. De dealers hebben nog wel een tijdje werk aan de ICE-voertuigen, maar dat wordt ook minder en minder. Ondertussen kan de serviceverlening voor Tesla-eigenaren omhoog aangezien er meer servicepunten bijkomen.

Dit is voor mij bijvoorbeeld nog een hobbel, het onderhoud van Tesla, de schadeherstel, etc. Dat loopt gewoon nog niet echt goed, ook niet in de VS. En een ongelukje blijft nu eenmaal in een klein hoekje zitten....

Musk heeft eigenlijk zijn doel met Tesla al bereikt, elektrisch rijden op de kaart zetten en de markt verstoren. Hoeveel langer blijft dit voor hem nog interessant, al dat gelul over financiën en beurskoersen en zeurende aandeelhouders en analisten.

Een nieuwe eigenaar kan het voorbeeld zoals Tesla dat in de VS heeft gedaan met laadpalen gewoon uitrollen in andere landen, daar is niets nieuws aan.

Ik denk dat Musk ook best een keer is uitgekeken. Nog een paar grote fabrieken om de pick-ups en vrachtwagens te produceren, dat is voor hem toch ook niet meer de uitdaging? De eerste was een uitdaging, de tweede in China mogelijk ook nog, daarna wordt het kopiëren en plakken.

Zou mij niets verbazen dat Musk langzaam aan wel open staat voor een mooi bod van een sterke partner die Tesla naar het volgende punt brengt.
BorRevrok
0
Ik denk niet dat Musk al toe is aan verkopen. Hij is nog volop aan het bouwen aan Tesla. Autonoom rijden is zijn nieuwe ultieme doel. Hij is een engineer in hart en nieren en ziet nog voldoende uitdaging hierin. Ook niet te vergeten zijn AI programma; meer auto's meer data nog sneller ontwikkelen. Verder het uitbreiden van de verticale integratie van de volledige ontwikkeling van Tesla als automerk. Tesla was afhankelijk van Nvidia; nu niet meer door de eigen FSD-chip (HW3) ontwikkeling. Nu nog afhankelijk van Panasonic; druk bezig om nu werkelijk een eigen accuproductie op te zetten (verschillende overnames). Ook zijn er ideeën om het mijnen van de grondstoffen voor de accu's zelf ter hand te nemen. De Chinezen gaan hem daar in helpen, zij perfectioneren en automatiseren op dit moment dit proces. Laat Musk nog maar schuiven. Zijn disruptie met Tesla is inderdaad begonnen, maar nog niet klaar!
Forecast2006
0
Cercle Finance - 11/11/2019
(CercleFinance.com) - Jefferies reinstates its 'buy' rating on the stock of the electric car manufacturer Tesla, while raising its target price from 300 dollars to 400 dollars (19% upside potential), in the wake of its new estimate for 2020 operating profit, which it has raised by 24%.

The broker believes that 'Q3 reported gross margin levels that are consistent with sustained profitability,' adding 'while ASPs should stabilize ahead of H2 2020 improvements'.

'Stabilization in 2019 sets a better foundation for a return to growth in 2020 revenue and earnings,' Jefferies continues, adding, 'We continue to see Tesla maintaining its edge in product, affordability and technology'.

Copyright (c) 2019 CercleFinance.com. All rights reserved.
The information and analyses distributed by Cercle Finance are only intended as decision-making support for investors. Cercle Finance's responsibility may not be entailed, either directly or indirectly following the use of such information and analyses by readers. Any non-professional investor is recommended to consult a professional advisor before making any investment decision. This indicative information in no way constitutes any invitation to sell or buy securities.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 dec 2022 22:00
Koers 194,860
Verschil +0,160 (+0,08%)
Hoog 196,250
Laag 191,110
Volume 73.645.922
Volume gemiddeld 78.544.296
Volume gisteren 69.152.386

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront