Brill « Terug naar discussie overzicht

Brill 2019

22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
effegenoeg
0
Wat kunnen we verwachten van deze kleine parel die zijn glans sinds afgelopen zomer zo smadelijk is verloren?
Weliswaar werd er een forse winstwaarschuwing gegeven van 22/25% maar stond in geen verhouding met de koersdaling van 60%
Het lopende kwartaal zal de werkelijke gang van zaken kenbaar maken.
Eind vorig jaar een flinke aankoop gedaan in deze wetenschappelijke uitgever.
MeGustasTu
0
Het is in elk geval een goedkopere parel op dit moment. Er heeft zeker een forse prijsdaling plaats gevonden ten opzichte van de laatste maximale prijs van 41 euro 6/5/2018. Daarbij speelt ook het extra eenmalige dividend van 3 euro mee. Een prijsdaling van 50 procent heeft sinds 1998 wat ik zie 4 keer plaats gevonden, elke keer wel gevolgd door volledig herstel. De recente winstdaling is natuurlijk geen goed teken, de vraag blijft natuurlijk of dit een persisterende situatie zal zijn. Ik zou persoonlijk verwachten dat met name de trend richting *open* publicaties het winstmodel zou kunnen bedreigen. Echter lijkt mij op dit moment geen haalbare optie gezien dit de motivatie voor het publiceren ook ernstig zou ondermijnen.
voda
0
Brill gaat filologisch tijdschrift uitgeven

Gepubliceerd op 22 jan 2019 om 14:47 | Views: 688

Brill 11:00
19,60 +0,10 (+0,51%)

LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill gaat het filologisch tijdschrift AION-Sezione di Filologia e Letteratura Classica uitgeven. Dat tijdschrift wordt aan Brill overgedragen door de Università di Napoli 'l'Orientale'.

AION-Sezione di Filologia e Letteratura Classica houdt zich bezig met filologie, literatuur en geschiedenis van Griekse en Latijnse teksten en hoe die door de eeuwen heen zijn doorgegeven. Daarbij wordt onder meer naar de oude Oosterse wereld, de late antieke tijd en de middeleeuwen gekeken. Het tijdschrift is in 1979 opgericht.
voda
0
Brill komt met twee nieuwe tijdschriften

Gepubliceerd op 24 jan 2019 om 10:34 | Views: 1.038

Brill 09:00
19,80 0,00 (0,00%)

LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill lanceert twee nieuwe tijdschriften op het gebied van de sociale wetenschappen. De uitgaven komen in de reeks Brill Research Perspectives.

Brill Research Perspectives in Sociocybernetics and Complexity houdt zich bezig met sociocybernetica, systeem- en complexiteitswetenschappen binnen de sociale wetenschap. Brill Research Perspectives in Global Youth kijkt naar de steeds uitbreidende afhankelijkheid van samenlevingen van jeugdcondities.
voda
0
Brill geeft tijdschrift Simone de Beauvoir uit

Gepubliceerd op 12 feb 2019 om 10:52 | Views: 604

Brill 15:51
20,80 -0,20 (-0,95%)

LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill gaat het tijdschrift Simone de Beauvoir Studies uitgeven. Dat is Brill overeengekomen met de International Simone de Beauvoir Society.

Simone de Beauvoir Studies bestaat sinds 1983 en dit jaar wordt de 30e editie van het tijdschrift uitgegeven. Het tijdschrift houdt zich bezig met multidisciplinaire wetenschap met betrekking tot de boeken, het gedachtegoed en het erfgoed van de Franse schrijfster en filosofe Simone de Beauvoir. Ook besteedt het tijdschrift aandacht aan hedendaagse discussies over thema's als gender, ras en seksualiteit.
Stephan010
0
quote:

effegenoeg schreef op 25 maart 2019 14:14:

Iets in de maak?
Reactie is fors te noemen.
Positief Inside information wel zijn voor Q cijfers aanstaande donderdag.
effegenoeg
0
quote:

Stephan010 schreef op 25 maart 2019 15:49:

[...]

Positief Inside information wel zijn voor Q cijfers aanstaande donderdag.
Afstraffing was mijns inzien veel te groot.
MeGustasTu
0
Iemand enig idee hoe laat de cijfers komen? Ben zeker benieuwd, met name betreffende de verwachting over de toekomstige cijfers. Brill is zeker behoorlijk afgestraft de afgelopen periode. De vraag is natuurlijk of dit terecht is. De koers-winst verhouding lijkt gunstig, echter zou de trend van een minder commerciële wijze van publiceren nadelig kunnen zijn.
voda
0
Omzet Brill stabiliseert aan einde moeilijk jaar

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Brill, Koninklijke
24,60 0,80 3,36 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Brill heeft vorig jaar zoals verwacht minder winst geboekt, maar zag de omzet herstellen aan het einde van het jaar, waardoor het EBITDA-resultaat iets minder sterk daalde dan de uitgever eerder had aangekondigd. Dat bleek donderdag nabeurs uit de jaarcijfers.

De wetenschappelijke uitgever boekte een nettowinst van 1,6 miljoen euro, tegen 2,3 miljoen euro in het voorgaande jaar. Brill kampte met een vertraging in de levering van het online platform en moest kosten maken voor financiële ondersteuning, wat de winstdaling veroorzaakte.

De omzet daalde met 1,2 procent tot 36,0 miljoen euro, door wisselkoerseffecten, die het positief effect van acquisities tenietdeden. Zonder beide effecten was de omzet stabiel.

"Het jaar was uitdagend met teleurstellende resultaten in de eerste drie kwartalen. De resultaten in november en december lieten herstel zien en de omzet stabiliseerde", meldde Brill.

Het EBITDA-resultaat daalde met 12 procent, van 4,2 miljoen tot 3,6 miljoen euro. Bij de derdekwartaalcijfers waarschuwde het bedrijf beleggers nog voor een daling van 20 tot 25 procent.

Het bedrijf boekte substantiële progressie met de verbetering van de brutomarge, de strategie en managementstructuur, de integratie van overnames en de lancering van het nieuwe online platform.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Brill geeft prestigieus jaarboek recht uit

Gepubliceerd op 10 apr 2019 om 11:29 | Views: 633

Brill 12:54
22,20 -0,70 (-3,06%)

LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill zal dit jaar het prestigieuze Australian Year Book of International Law (AYBIL) uitgeven. Het jaarboek moet in september verschijnen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt door de uitgever uit Leiden.

De uitgave bestaat sinds 1965 en is dit jaar toe aan zijn 36e editie. Het unieke aan het boek is dat het zowel wetenschappers als overheidsfunctionarissen aan het woord laat over de ontwikkelingen in het recht.
voda
0
Teslin Participaties groter in Brill

Gepubliceerd op 17 apr 2019 om 08:28 | Views: 814

Brill 13:23
24,00 +0,20 (+0,84%)

AMSTERDAM (AFN) - Teslin Participaties Coöperatief heeft zijn belang in wetenschappelijk uitgever Brill. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Teslin heeft momenteel een kapitaalbelang en stemrecht van 10,08 procent in Brill. Dat was eerder nog 6,14 procent, zo valt op te maken uit de registers van de toezichthouder.
voda
0
Omzet Brill in lijn met verwachtingen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Brill, Koninklijke
24,60 -0,20 -0,81 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De omzet van Brill in het eerste kwartaal van 2019 was in lijn met de verwachtingen bij alle productlijnen, waarbij een "bevredigende" autonome groei in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder werd gerealiseerd. Dit meldde de wetenschappelijke uitgever donderdag nabeurs in een trading update.

"De kosten ontwikkelden zich zoals gepland, inclusief besparingen as gevolg van het winstverbeteringsplan dat vorig jaar werd gelanceerd", meldde Brill.

Brill zal tijdens zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 16 mei een dividend voorstellen van 0,85 euro per aandeel, in vergelijking met een dividend van 1,32 euro per aandeel vorig jaar met daarbovenop toen ook nog eens een speciaal dividend van 3,00 euro per aandeel.

Daarnaast meldde de uitgever dat tijdens de jaarvergadering Theo van der Raadt voorgedragen zal worden als vierde lid van de raad van commissarissen.

Daarnaast wil Brill tijdens de jaarvergadering Jasmin Lange als statutair directeur benoemen.

Outlook

Brill meldde zo vroeg in het jaar geen concrete verwachtingen te kunnen afgeven met betrekking tot de eindresultaten voor het hele boekjaar.

Het aandeel Brill sloot donderdag op een groen Damrak 0,8 procent lager op 24,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Brill stopt overeenkomst met Chinese Higher Education Press

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Brill, Koninklijke
24,00 -0,10 -0,41 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Brill heeft zijn overeenkomst met Higher Education Press in China beëindigd. Dit meldde de wetenschappelijke uitgever donderdag.

De samenwerking betreft de distributie door Brill van Frontiers of Literary Studies in China, Frontiers of History in China, Frontiers of Law in China en Frontiers of Philosophy in China aan klanten buiten China. Vanaf 2020 stopt Brill met de distributie van deze bladen.

Brill zal aan zijn bestaande verplichtingen aan huidige klanten blijven voldoen.

Het aandeel Brill noteerde donderdag 0,4 procent lager op 24,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
effegenoeg
0
Hmm, een blok van 31K verhandeld op een totaal van 1.7 milj stuks.
Moest wel met een korting van enkele procenten.
voda
0
Deal Brill voor online publicatie Jezuïeten

Gepubliceerd op 11 jul 2019 om 12:02 | Views: 31

Brill 09:35
20,70 +0,20 (+0,98%)

LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill heeft overeenstemming bereikt met zes sponsoren over voortzetting van de publicatie Journal of Jesuit Studies via het onlineplatform Open Access. Dat meldde de beursgenoteerde onderneming uit Leiden donderdag.

Het gaat om financiële steun van onderzoekscentra uit verschillende landen, met name de Verenigde Staten. Alle onderzoeksartikelen en boekbesprekingen zullen na publicatie gratis in te zien zijn.
Kaviaar
0
quote:

RT2014 schreef op 12 juli 2019 09:05:

Addvalue fund is volledig uitgestapt: addvaluefund.nl/TRIGGER/download/down...
Volgens AFM heeft addvalue nog een belang van 1,81% op 24 mei 2019
voda
1
Brill boekt hoger bedrijfsresultaat

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Brill, Koninklijke
20,30 -0,40 -1,93 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Brill heeft in de eerste zes maanden van 2019 een hoger bedrijfsresultaat geboekt dankzij een eveneens hogere omzet. Dit bleek donderdag nabeurs uit de halfjaarcijfers van de wetenschappelijke uitgever.

Brill sprak, na een bevredigend eerste kwartaal, van aanhoudend solide prestaties in het tweede kwartaal in de meeste markten en productlijnen. De uitgever zei in lijn met de strategie het afgelopen jaar de portefeuille uitgebreid te hebben met verschillende tijdschriften.

Brill boekte het afgelopen halfjaar een 16,2 procent hoger bedrijfsresultaat van 1,2 miljoen euro, in vergelijking met krap 1,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 58.000 euro, tegenover 149.000 euro in dezelfde periode een jaar eerder. De daling van de nettowinst is het resultaat van hogere afschrijvingen en kosten in verband met het winstverbeteringsplan.

De omzet steeg van 16,1 miljoen euro in de eerste helft van 2018 naar 16,8 miljoen euro het afgelopen halfjaar.

Outlook

De wetenschappelijke uitgever zei voorzichtig te zijn met het afgeven van verwachtingen voor het volledige boekjaar, omdat het moeilijk blijft om voorspellingen te doen over de "belangrijke" omzet in het vierde kwartaal.

Brill voorziet voor het hele boekjaar echter wel een bescheiden omzetgroei, wat "zou moeten resulteren in een verbeterde EBITDA en winst voor belasting", zei de uitgever.

Het concern verwacht wel een eenmalige last te moeten nemen van 400.000 euro in verband met het winstverbeteringsplan. De nettowinst over 2019 zal waarschijnlijk dalen ten opzichte van 2018, aangezien het resultaat in 2018 werd gestuwd door een eenmalige meevaller.

Het aandeel Brill sloot donderdag 1,9 procent lager op 20,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jul 2022 16:48
Koers 24,600
Verschil +0,400 (+1,65%)
Hoog 24,600
Laag 24,000
Volume 1.546
Volume gemiddeld 423
Volume gisteren 1.521

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront