Forum: Sequana Medical » Sequana Medical | DeBeurs.nl

Sequana Medical

11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Leefloon
0
Maandag zou de eerste handelsdag moeten worden...

www.beursduivel.be/beursnieuws/377991...

Euronext: "Sequana Medical is een onderneming die zich in de commerciële fase bevindt en die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van medische hulpmiddelen bestemd voor de behandeling van leveraandoeningen, hartfalen, maligne ascites en andere vochtbalansproblemen. Het concern biedt met name de alfapump®, een volledig implanteerbaar, programmeerbaar systeem met CE-markering voor de behandeling van refractaire ascites (chronische vochtophoping in de buik) als gevolg van levercirrose, en kwaadaardige ascites (met een levensverwachting van zes maanden of minder).Sequana Medical is ook bezig met de ontwikkeling van alfapump® DSR, een vernieuwende en gepatenteerde aanpak voor de behandeling van volumeoverbelasting bij hartfalen.".

www.euronext.com/ipo-detail/784655/BE...
www.euronext.com/sites/www.euronext.c...
Aquila84
0
Macron
0
Dit aandeel heeft wat tijd nodig en lijkt nu toch boven 6€ te settelen. Eens het wat meer bekendheid heeft zullen de beleggers wel inpikken. Dan kan het snel gaan.
Leefloon
0
quote:

Aquila84 schreef op 12 februari 2019 18:10:

Vermits de huidige daling van 10 %, aandeel te hoog op de beurs gezet?

Ook dat, ja. En op de beurs is wel meer concurrentie van medische bedrijven met een tastbaar product, die ook de schijnbaar verplichte miljoenenverliezen produceren maar minder slechte uitgangspunten kunnen hebben. Beleggers zullen hier weinig aantrekkelijks in kunnen ontdekken. Het merendeel van de kleinere bedrijven in dezelfde ICB-subsector, Medical Equipment, is bij heel Euronext structureel verlieslatend. Een IBA, met kans op een winstje, reken ik niet tot de kleinere. Op subsectorniveau is Philips op de beurs een concurrent voor deze nieuwkomer, voor wie wil beleggen in medische apparatuur en niet wil hopen op meevallende verliezen of meevallende verwateringen.

Belangstelling gaat de koers niet volledig steunen, maar het is inderdaad wel zo dat bijv. de dagelijkse koersuitslagen kleine handelaars langzamerhand zullen opvallen. Wie mee wil spelen, zal meestal eerst moeten kopen. Ook vandaag zit er weeral iets meer dan 5% ruimte tussen de hoogste en laagste, dalende koers.

Voor beleggers wat mij betreft nog afblijven; een handelsmotief is minder onbegrijpelijk.
BeleggerGent
0
Nu, meer dan een halfjaar later, lijkt er toch wat positieve beweging in de koers te komen en gaan we terug stilaan richting 7,5€. Heeft iemand een idee met wat voor resultaten het bedrijf later deze maand zal uitpakken?
Tuut
1

Sequana Medical publiceert in medisch toptijdschrift

Het medtechbedrijf Sequana Medical SEQUA6,35% heeft een publicatie gedaan in Circulation, een belangrijk vaktijdschrift. In de publicatie toont Sequana de resultaten van een pre-klinische studie naar de werking van de alfapomp DSR, een apparaat dat bij hartpatiënten overtollig vocht uit het lichaam moet pompen.

Uit de studie blijkt dat patiënten de DSR-therapie goed verdragen en dat de methode veilig is. Daarnaast was er sprake een klinisch relevante verwijdering in natrium. Natrium speelt een belangrijke rol bij het blijvend verwijderen van vocht uit het lichaam.

Meer dan 90 procent van de miljoen ziekenhuisopnames voor hartfalen in de VS is het gevolg van vochtvolume-overbelasting.

CEO Ian Crosbie reageert enthousiast. 'De publicatie van deze positieve data in Circulation is een verdere validatie van het potentieel van onze DSR-therapie.'

Het aandeel wint 1,3 procent.
De tijd.be
euroke
0
Ik heb ze en wacht geduldig op "meer bekendheid" en hopelijk verdere positieve resultaten. Lijkt me zeker een knap hulpmiddel, dat efficiënt kan helpen bij mensen die het nodig hebben, kan het zeker het verschil maken in levenskwaliteit. (en er zijn zowel wat mensen....blijkbaar.)
Arie40
1
Goedemorgen allemaal. Heb me deels ingelezen in dit bedrijf. Ik zou zeker investeren als het product binnen 1.5 jaar op de markt zou komen. Maar het is preklinisch. Dus nog 5 jaar wachten!?! Dan heeft een ander bedrijf het vochtprobleem allang opgelost waarschijnlijk.

Ik weet dat een universiteit al jaren onderzoek doet naar Ruconest als vervanger van de huidige ( te zoute) contrastvloeistoffen. Dit gaat een groot deel van het hartfalen verhelpen. En Philips, hierboven in een mooie forumbijdrage beschreven, zal hier ook aan werken.
euroke
1
Nog wat vroeg om een uitgesproken mening over te hebben, maar ik geloof wel in hun Alfapomp. Heb dan ook NU de aandelen om te houden.
Aquila84
0
ik denk wel na de kapitaalverhoging nu, dat het aandeel rond de 6.3 koopwaardig is
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21 feb 2020 16:49
Koers 6,920
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 6,980
Laag 6,920
Volume 3.303
Volume gemiddeld 8.056
Volume gisteren 2.370