ageas « Terug naar discussie overzicht

Te starten rechtszaak voorjaar 2019 tegen Ageas/Fortis

7 Posts
Pierreterre
1
Inderdaad is de compensatie zeer matig, de uitbetaling duurt heeeel lang, maar
een nieuw proces aanspannen zal ook weer veel tijd en geld kosten. Loont dat allemaal wel de moeite en pakt je beslissing niet negatief uit? m.a.w. dan maar die ene euro per aandeel schadevergoeding. Een beetje: wie het onderste uit de kan wil....etc.
FORT1944
0
Het uitbetalen van de schadevergoeding duurt veel te lang voor dossiers die in orde zijn , Natuurlijk kan men blijven procederen maar men moet ook naar de mogelijkheden van AGEAS zelf kijken en die doen het ZEER voortreffelijk als bedrijf als je vergelijkt met sectorgenoten .
Rechtszaak
0
Dat Ageas nu de zaken prima op orde heeft is alleen maar een goede zaak.

Waar het hier echter omdraait is het feit dat er in de jaren 2007 en 2008 wanbeleid is gevoerd door het Bestuur van Fortis. Zoals wellicht bekend is dit vastgesteld door de Ondernemingskamer en later bevestigd door De Hoge Raad.
Mede hierdoor kan een schadevergoeding worden geëist omdat de Vennootschap een misleidende voorstelling van zaken heeft gegeven (Zie HOF Amsterdam) en het bestuur zelf daarom (bij wijze van uitzondering) wel direct aansprakelijk kan worden gesteld voor de door de aandeelhouders geleden schade.
Rechtszaak
0
In vervolg op het vorige bericht:

De rechtbank Utrecht heeft in 2012 óók de bestuurders van Fortis zelf persoonlijk aansprakelijk gesteld voor de schade die de aandeelhouders hebben geleden
MBO
0
Wat is wanbeleid ?
-Vorige CEO van Nyrstar die mijnen koopt (veel veel veel te duur) en zo de waarde van nyrstar aandeel op 0 brengt ?
-Bayer die overname doet met lijken in de kast die, als de rechtzaken in USA uiteindelijk uitdraaien op wat geeist wordt, Bayer richting afgrond duwt ?
-Uber (+ Morgan Stanley) die IPO doet met aandelen die onmogelijk duur gewaardeerd zijn en waarbij iedereen zich afvraagt wie dit zal kopen (alle kapitaalkrachtige groepen blijken reeds op 1 of andere manier aandelen van UBER te hebben en zullen deze wellicht cashen met gevolg dat prijs enkel maar een dalend verloop zal kennen)...
- Ik kan zo verder gaan...

Uiteindelijk kan je als aandeelhouder ofwel protest aantekenen op de algemene vergadering bij beslissingen ofwel eruit stappen. Het einde van Fortis vindt zijn oorzaak in Lehman Brothers en niet alleen bij overmoed van het bestuur destijds. Had de financiële crisis er niet geweest dan was Fortis er nog.

Persoonlijk zou ik geen zaak meer starten tegen AGEAS.
De verborgen agenda van AGEAS is de vroegere FORTIS aandeelhouder die uiteindelijk AGEAS aandelen gekregen heeft vergoeden met een lange termijn verbintenis waarbij en de winst en aandeelwaarde elk jaar zal stijgen. Dit zal veel meer opbrengen dan een eventuele rechtzaak waarbij je uiteindelijk weinig kan krijgen.
FORT1944
1
MBO we kennen allemaal het verhaal en wat misgegaan is in die periode , daar heeft AGEAS weinig mee te maken , maar ze zijn erfgenaam van de miskleunen , OK !
AGEAS doet het goed , aandelen inkoop en een mooi dividend is leuk voor iedereen .
FORT1944
0
De volgende betaling zou zijn in AUGUSTUS las ik zojuist , er zijn veel meer FORTIS claims binnengekomen dan eerst was op gerekend VANDAAR die vertraging .
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 13:25
Koers 42,980
Verschil -0,840 (-1,92%)
Hoog 43,400
Laag 42,840
Volume 93.948
Volume gemiddeld 415.782
Volume gisteren 853.887

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront