Amsterdam Commodities « Terug naar discussie overzicht

Acomo 2e Helft 2019

42 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
voda
0
Theehandelaar Van Rees voortaan 'Koninklijk'

Gepubliceerd op 5 jul 2019 om 18:34 | Views: 13

Acomo 17:35
19,16 +0,16 (+0,84%)

ROTTERDAM (AFN) - Van Rees Group, onderdeel van het beursgenoteerde handelshuis Amsterdam Commodities (Acomo), heeft het predicaat Koninkrijk gekregen. De Rotterdamse onderneming, die haar 200e verjaardag viert, is naar zeggen een van de grootste onafhankelijke theehandelaren ter wereld.

Directeur Rajith De Mel is heel erg blij met de onderscheiding. "Ik vergelijk Van Rees wel eens met een oude theestruik die inmiddels vele stormen en droogte heeft overleefd en de tand des tijds heeft doorstaan. Dat beeld biedt vertrouwen en perspectief om onze marktpositie in de wereld continu te blijven versterken."

Sinds de jaren tachtig zijn er geen leden van de familie Van Rees meer werkzaam in het bedrijf. Wel aanwezig bij de jubileumviering waren Jan Maarten en Jan Wijnand van Rees die als zonen van handelaar Jan van Rees eind jaren veertig al op jonge leeftijd naar het buitenland reisden.

Sinds 2010 zijn de aandelen in handen van Acomo, dat is gespecialiseerd in de handel in specerijen, noten, gedroogde zuidvruchten, thee, eetbare zaden en voedingsingrediënten. "Met Acomo hebben we een solide langetermijnaandeelhouder aan boord die ons steunt bij onze groeiambities", aldus De Mel.
Erny
0
Niet vooruit te branden dit fonds. Heeft Acomo eigenlijk nog wat aan de gunstige verwachtingen m.b.t. de koffieprijzen ?
Koffie (98,60 USc => 110,45 USc = +11,2%)
buy&hold-style
0
Bron: archief van elders op het forum
[quote alias=fredvries id=11142203 date=201810101525]
Ik schrijf met enige regelmaat columns waarin Acomo, handelaar in agrarische grondstoffen, zijn opwachting maakt. Ik kreeg van enkele aandachtige lezers de vraag waarom Acomo niet in koffie handelt, maar wel in thee.
Het eenvoudige antwoord op deze vraag is dat Acomo handelt in non-traded agricultural commodities. Dat zijn dus grondstoffen van plantaardige herkomst die niet op een beurs verhandeld worden. Koffie wordt wél als futures verhandeld op een tweetal beurzen. Op de New York Mercantile Echange wordt gehandeld in futures in Arabica koffie en op de London International Financial Futures and Options Exchange wordt gehandeld in futures in Robusta koffie.

Lees de rest van deze column hier: agritraders.blogspot.com/2018/10/acom...
[/quote
JoopVisser1
0
De VEB schrijft ook altijd dat Acomo in koffie handelt. Volgens mij is het alleen thee waarin ze handelen omdat die handel niet via standaardcontracten gaat op de grootste beurzen daarvoor.
Stephan010
0
quote:

Erny schreef op 10 juli 2019 18:30:

Niet vooruit te branden dit fonds. Heeft Acomo eigenlijk nog wat aan de gunstige verwachtingen m.b.t. de koffieprijzen ?
Koffie (98,60 USc => 110,45 USc = +11,2%)
Dan zijn de Q2 cijfers niet goed. Anders was koers al op vooruitgelopen.
Toddemij
0
Ik handel al heeeeel veel jaren in Acomo maar heb nog nooit zelfs het woord koffie gelezen in enig jaarverslag van deze holding. Ze zullen het echter op het hoofdkantoor wel drinken. Dus hoe de VEB daarbij komt??!!
Erny
0
Koersimplosie van vandaag biedt weinig hoop voor de komende cijfers. Partijen met voorkennis zijn al aan het dumpen.
GrindNshiP
0
Mee eens! Maar ik denk ook dat een koers rond 18 euro dan passend is. Er is geen aanleiding om te vermoeden dat de geopolitieke spanningen gaan afnemen. Dan zou logischerwijs het korte termijn denken van afnemers ook voorlopig zo blijven. Tevens momenteel zeer lage prijs voor geraspte kokos.
voda
0
Iets betere marktomstandigheden bij Acomo

Gepubliceerd op 18 jul 2019 om 18:22 | Views: 455

Acomo 17:35
17,60 -0,64 (-3,51%)

ROTTERDAM (AFN) - Thee-, specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) is er in de eerste helft van het jaar in geslaagd om de marges wat op te krikken. Het beursgenoteerde bedrijf spreekt van een "lichte verbetering" van de marktomstandigheden. Toch is de situatie nog "kwetsbaar" gezien de geopolitieke omstandigheden, en de prijzen voor voedingsgrondstoffen blijven volgens Acomo over het algemeen op een laag niveau.

De onderneming zette een omzet in de boeken van 346,2 miljoen euro. Dat is ruim 3 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) ging met bijna een tiende vooruit naar 27,5 miljoen euro en onder de streep resteerde 15,8 miljoen euro, tegen een nettowinst van 15,5 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

De marktprijzen voor een aantal van de voornaamste specerijen bleven achter bij 2018, maar stabiliseerden zich tegen het einde van de verslagperiode. Volgens Acomo verschilt de situatie per product. Zo gingen de prijzen van geraspte kokos de laatste tijd wel verder omlaag. De prijzen voor eetbare zaden bleven stabiel, met goede prijsniveaus voor sommige categorieën, en de theeprijzen stonden onder druk vanwege een wereldwijd overaanbod.

Acomo stelt aandeelhouders een interim-dividend voor van 0,40 euro per aandeel. Dat is gelijk aan een jaar terug. Het bedrijf geeft geen voorspellingen voor de marktontwikkelingen en resultaten in het lopende boekjaar.
Bertbelegt
0
Door de recente koersdaling had ik even de vrees dat de halfjaarcijfers zouden tegenvallen.
Dat blijkt niet het geval (mijn mening), ik verwacht dan ook een licht herstel naar 18-19 euro.
Erny
0
quote:

Bert A330 schreef op 18 juli 2019 19:34:

Door de recente koersdaling had ik even de vrees dat de halfjaarcijfers zouden tegenvallen.
Dat blijkt niet het geval (mijn mening), ik verwacht dan ook een licht herstel naar 18-19 euro.
Die koersdaling gebeurt natuurlijk niet zomaar,ik denk dat partijen de vooruitzichten uiterst somber inschatten.
Leeser1959
0
quote:

Erny schreef op 18 juli 2019 21:44:

[...]
Die koersdaling gebeurt natuurlijk niet zomaar,ik denk dat partijen de vooruitzichten uiterst somber inschatten.
"Beleggers", zijn die er dan nog, het zijn tegenwoordig toch vrijwel alleen speculanten en computerprogramma's.

Verwachtingen van Acomo zelf zijn in elk geval niet negatief, ze zeggen geen eenvoudig net als alle andere jaren geen uitspraak te kunnen doen over de 2e helft van het lopende boekjaar.
Charlemagne
0
Partijen? Die zijn er nauwelijks, door lage volumes springt zo'n fonds nu eenmaal alle kanten op, dat is een risico of meevaller, als je belegt in dit soort fondsen...
buy&hold-style
0
In een klein fonds als Acomo verwacht ik niet veel speculanten obv trading algoritmes; door de beperkte liquiditeit is het niet mogelijk snel in -en uit te bewegen. Daardoor kunnen de algoritmes niet goed functioneren.

Maar goed, speculanten zijn er altijd natuurlijk. Ze zorgen ook voor een heel groot deel van de liquiditeit, dus volume in het orderboek met bied- en laat prijzen. Zonder speculanten zouden de volumes veel lager zijn, met veel grote bied/laat spreads als gevolg en veel hogere transactiekosten.

Gezien de omstandigheden (handelsspanningen en lage commodity prijzen) heeft Acomo keurige cijfers neergezet, waarbij mooie groei in categorie eetbare zaden en geografie USA. Juist daar liggen de uitbreidingskansen, dus hoopvol voor de toekomst!
Bertbelegt
0
AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) -

Het momentum dat Acomo in de afgelopen jaarhelft te pakken kreeg, zet waarschijnlijk ook in de komende zes maanden door.
Dat schrijven kenners bij ING die de resultaten van het bedrijf als positief bestempelen. Voor analisten bij Kepler Chevreux is de handelsupdate een aanleiding om het advies voor Acomo te verhogen van hold naar buy.

Volgens de marktvorsers van ING blijft Acomo goed presteren vooral vanwege de stabilisatie van de prijzen van meerdere voedingsgrondstoffen, zoals bepaalde categorieën zaden en noten. Het bedrijf gaf bij de publicatie van zijn cijfers aan dat de marktomstandigheden een "lichte verbetering" laten zien. Acomo maakte zelf geen prognoses bekend, merken de analisten op.

ING handhaaft zijn koopadvies voor Acomo met een koersdoel van 23,86 euro op Acomo. Kepler Chevreux richt zich op een prijs van 20 euro. Het aandeel stond omstreeks 9.55 uur 5,8 procent hoger op 18,62 euro.
Toddemij
0
Ach als je in Acomo zit weet je dat prijzen van commodity's fluctueren. Het enige waar ik me over verbaas is het feit dat op overname gebied het zo doodstil is bij deze holding. Zouden er nu geen markten m.b.t. voedingsingrediënten/grondstoffen zijn die een overname waard zijn en bij hen passen??
42 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 jun 2023 17:35
Koers 22,150
Verschil -0,050 (-0,23%)
Hoog 22,250
Laag 22,050
Volume 4.581
Volume gemiddeld 18.054
Volume gisteren 10.186

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront