Forum: Pharming » Pharming Augustus 2019 » Pagina: 179 | DeBeurs.nl

Pharming Augustus 2019

7.453 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 ... 369 370 371 372 373 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
klein_duimpje
0
quote:

dive till the bone schreef op 14 aug 2019 om 15:53:


dat zei ik van de week al Bassie ,pharming zal voor alle kosten op moeten draaien ,dus hebben ze Pharming waar ze ze hebben willen(in de tang)

Dan zou ik toch het PB nog eens goed nalezen, je zit er behoorlijk naast.
K.D.
De Biker
0
quote:

dive till the bone schreef op 14 aug 2019 om 15:59:


Je hoeft ook niet naar Monitor te luisteren ,ga gewoon je eigen gang


?
Ron61
0
Novartis heeft alle preklinische en klinische werkzaamheden tot op heden op CDZ173 voltooid en zal doorgaan met het lopende registratieonderzoek en het lopende open-label verlengingsonderzoek. Pharming zal samenwerken met Novartis om de registratie van de lopende proef te voltooien. Na goedkeuring zal Pharming CDZ173 commercialiseren via zijn bestaande commerciële infrastructuur in de Verenigde Staten en Europa en zoeken naar manieren om het medicijn op andere markten wereldwijd beschikbaar te maken. De Vries voegde eraan toe dat zijn bedrijf graag samen met Novartis werkt aan de ontwikkeling van CDZ173 voor de behandeling van APDS.
BassieNL
0
quote:

dive till the bone schreef op 14 aug 2019 om 15:53:


dat zei ik van de week al Bassie ,pharming zal voor alle kosten op moeten draaien ,dus hebben ze Pharming waar ze ze hebben willen(in de tang)

Ik dacht een deel van de te maken kosten.
GT02
0
quote:

Long Term schreef op 14 aug 2019 om 14:19:


14 augustus 2019

Pharming is erg goed op weg mensen het gevoel te geven de nieuwe Galapagos klapper in de portfolio te worden. Pharming heeft in de afgelopen jaren altijd problemen met de liquiditeit en winstgevendheid gehad. Er was veel geld nodig voor onderzoek en in het verleden is er vaak geld via aandelenemissies opgehaald. Resultaat was een enorme verwatering. Momenteel staat het aandeel een stukje boven de €1, in 2005 stonden we nog boven de €40 en rond de eeuwwisseling deed een aandeel Pharming €250. Mensen hebben dus veel geld aan Pharming verloren door de verwatering. In de afgelopen tijd is echter duidelijk geworden dat Pharming in staat is zwarte cijfers te schrijven en schoot de koers omhoog.
Beurskoers Pharming
Pharmingkoers

De zwarte cijfers zijn erg belangrijk voor een kleine farmaceut die het moet hebben van relatief kleine afzetmarkten en een lange termijnvisie. Het belangrijkste product van Pharming is Ruconest. Ruconest wordt gebruikt bij de behandeling van HAE, een erfelijke ziekte die gekenmerkt wordt door aanvalsgewijs ontstaan van zwellingen (oedeem). Ruconest staat nu aardig goed in de markt. Hier en daar is nog toestemming nodig, maar er wordt fatsoenlijk wat omzet en ook al winst gemaakt vooral dankzij Ruconest.
Opwaarts potentieel

Hoeveel opwaarts potentieel er nog in Pharming zit is erg lastig te zeggen. Pharming is erg afhankelijk van andere partijen zoals regulators die producten moeten goedkeuren. Daarnaast is Pharming een klein bedrijf en kan het weinig schokken weerstaan. Mocht Pharming de winstgevendheid weten te vergroten dan zit er aardig wat muziek in de huidige koers. Deze kan dan gemakkelijk doorschieten naar niveaus hoger dan €2 of €3.
Risico’s

Pharming is een beetje een gokaandeel. Ze hebben wat mooie medicijnen in de pijplijn maar vanaf de zijkant is er weinig zinvols over die medicijnen over te zeggen. Een aandeelhouder is heel erg afhankelijk van hoe een medicijn aanslaat, hoe de regels veranderen, wat wel en niet wordt toegelaten, etc. Koopt u Pharming, dan neem je een behoorlijke gok.

Deze gok kan verstandig zijn als u denkt dat de risico’s in Pharming wel meevallen. Hieronder benoem ik kort aan welke risico’s u zoal moet denken. Ik benoem enkele risico’s die uiteindelijk kunnen leiden tot de neergang of zelfs de ondergang van Pharming.
Geen acceptatie krijgen voor de ontwikkelde producten. Pharming stopt veel geld in de ontwikkeling van nieuwe producten. Als de toezichthouders in de landen van de afzetmarkten oordelen dat de producten niet veilig en effectief genoeg zijn voor behandelingen van patiënten, dan kunnen ze deze producten afkeuren. In geval van Pharming betekent dit dat zij de producten moeten verbeteren en flink wat extra kosten moeten maken voor de doorontwikkeling.
Kapitaalmarkten zijn streng voor kleine bedrijven. Sinds kortgeleden zijn de kapitaalmarkten erg kritisch met betrekking tot het verlenen van liquiditeit aan kleinere bedrijven. Enkele kleine tegenslagen voor Pharming en er is veel nieuw geld nodig. In geval van een recessie gaat dit erg lastig worden voor Pharming en zullen zij een aandelenemissie moeten doen. Dit kan de koers doen instorten.
Erg afhankelijk van één product. Ruconest is het belangrijkste product voor Pharming. Mocht er wat misgaan met dit medicijn dan kan het heel snel flink verkeerd gaan voor Pharming. Goedkeuringen worden ingetrokken, Pharming moet de reputatie herstellen en de financiële cijfers zullen dramatisch zijn. Het kan het einde van het bestaan van Pharming inluiden. Pharming is bezig met meer producten in de pijplijn en ze gaan voor diversificatie. Echter, die diversificatie neemt nog flink wat jaren tijd in beslag. Tot die tijd is er een bijna totale afhankelijkheid van Ruconest.
Pharming is erg afhankelijk van vaak slechts één leverancier. Voor veel essentiële materialen hebben ze slechts één toeleverancier. In een economische teruggang kan dit ernstige gevolgen hebben voor Pharming als de leverancier in financiële problemen komt. Pharming gaat veel focussen om ervoor te zorgen dat ze back-up plannen hebben. Echter is dat momenteel nog niet het geval en hierin schuilt dus een wezenlijk risico.

Offensieve investeerder

Over het algemeen kan Pharming gezien worden als een investering waarbij het rendement moeilijk is in te schatten. Als alles volgens plan loopt is een verdere stijging van het aandeel aannemelijk. Echter hoeft het hier en daar maar iets tegen te zitten en de positieve outlook van Pharming veranderd in een ronduit negatieve outlook. Pharming is alleen voor de erg offensieve belegger die er rekening mee moet houden dat een verlies van de totale belegging een behoorlijke kans heeft. Misschien wel méér dan 25%. De kans op een verdubbeling van de koers is ook aanzienlijk en kan op korte termijn gebeuren. De gemiddelde belegger kan Pharming beter mijden zolang Pharming erg afhankelijk is van één enkel product

Bron: www.analist.nl/berichten/306799-pharm...


Long Term , dank voor deze inhoudelijk zeer realistische analyse over de achtergronden van dit aandeel.
Met zulke berichtgeving kunnen voorgenomen instappers hun afweging maken.
Justified
0
quote:

BassieNL schreef op 14 aug 2019 om 15:47:


M.b.t. tot de deal. Over een paar weken wordt de $20 mio overgemaakt.
En begreep ik het goed dat:
- er door Pharming nog een 'high single digit million' aan investeringen in het klinisch onderzoek wordt gedaan (verdeeld over de periode)?
- dat Pharming verantwoordelijk wordt voor de indiening van het goedkeuringsdossier bij de instanties?


De 20 mio zal idd. over een aantal weken betaald worden. Eenmalig dus een verlaging van de kaspositie. Het bedrag wordt echter geactiveerd en verdeeld over ik meen 12 jaar. Dus ieder jaar 1/12 in de kosten tlv de winst.

Het woord 'high' heb ik niet gehoord maar wel dat er een single digit million amount aan onderzoek zal worden (mee)betaald. Deze worden ook over minimaal 2 jaar verdeeld. Niet leuk, maar valt mee.

Je laatste punt over het indienen voor goedkeuring bij de FDA/EMA ben ik niet blij mee. Er zijn mensen die het complot denken noemen, maar ik weet zeker dat de goedkeuring eerder binnen zal zijn als Novartis deze aanvraagt.
dive till the bone
0
Als ik een grote nieuwe maaimachine koop en ik wil die gaan modificeren zal ik dat zelf moeten bekostigen ,zo ook pharming, Novartis krijgd 20 mill ,wat kost het voordat het op de markt (kleine markt )verschijnt ,tel maar uit.
moaventtog
0
"Pharming zal samenwerken met Novartis om de registratie van de lopende proef te voltooien."


No more no less.
Hier worden constant bewust onwaarheden geïnsinueerd,door centjesjagers natuurlijk.Ja Bassie jij hoort daar ook bij.
Ik maak er mij niet meer moe aan ,gaat jullie gang.
Eagle-57
0
quote:

moaventtog schreef op 14 aug 2019 om 16:14:


"Pharming zal samenwerken met Novartis om de registratie van de lopende proef te voltooien."


No more no less.
Hier worden constant bewust onwaarheden geïnsinueerd,door centjesjagers natuurlijk.Ja Bassie jij hoort daar ook bij.
Ik maak er mij niet meer moe aan ,gaat jullie gang.

Inderdaad, normaal kan Bassie ook uitstekend lezen.....
De gein van broer konijn
0
Het is meer zo van, goh dat is niet zo'n winstgevende ontwikkeling, is er nog een gekkie die het wil overnemen?

Ja Pharming ;-)
voda
0
quote:

De gein van broer konijn schreef op 14 aug 2019 om 16:13:


Behoorlijk rood!

Tja, .... :-)
Bijlage:
Justified
0
quote:

moaventtog schreef op 14 aug 2019 om 16:14:


"Pharming zal samenwerken met Novartis om de registratie van de lopende proef te voltooien."


No more no less.
Hier worden constant bewust onwaarheden geïnsinueerd,door centjesjagers natuurlijk.Ja Bassie jij hoort daar ook bij.
Ik maak er mij niet meer moe aan ,gaat jullie gang.


De vraag werd gisteren in de conference call gesteld en de heer de Vries antwoordde dat Pharming de geodkeuriung zou aanvragen.
lucas D
0
Ach een foutje maken we allemaal, maar als je met een ruim uitgemeten visie verkoopt en daardoor een stijging van 0,72 naar 1,104 misloopt, dan is het beter om wat voorzichtiger met uitspraken om te gaan.
Je krijgt anders al snel het etiket van een ezel …..steen.
BassieNL
0
quote:

Justified schreef op 14 aug 2019 om 16:09:


[...]

De 20 mio zal idd. over een aantal weken betaald worden. Eenmalig dus een verlaging van de kaspositie. Het bedrag wordt echter geactiveerd en verdeeld over ik meen 12 jaar. Dus ieder jaar 1/12 in de kosten tlv de winst.

Het woord 'high' heb ik niet gehoord maar wel dat er een single digit million amount aan onderzoek zal worden (mee)betaald. Deze worden ook over minimaal 2 jaar verdeeld. Niet leuk, maar valt mee.

Je laatste punt over het indienen voor goedkeuring bij de FDA/EMA ben ik niet blij mee. Er zijn mensen die het complot denken noemen, maar ik weet zeker dat de goedkeuring eerder binnen zal zijn als Novartis deze aanvraagt.

Dank voor je antwoord.
Dat laatste punt was trouwens een vraag, geen stelling. (Maar wel hoe ik het begrepen had).

@moaventtog @Eagle-57
Mijn vraag had betrekking op zaken die in de call besproken werden en niet in het persbericht staan.
Justified
0
Het is weer ouderwets... De Bied hoger dan de Laat en bij Pharming daalt het aandeel...
Eurowin
0
quote:

Karel slimpie schreef op 14 aug 2019 om 15:25:


[...]

Ja dat zijn nu eenmaal een slag mensen die denken dat als ze iets in de winkel gaan kopen dat ze ook geld toe krijgen.

Alle aandelen dalen, dus ook Pharming even....
bikes
0
quote:

BassieNL schreef op 14 aug 2019 om 14:01:


[...]
Lees onderstaand artikel van 17 mei 2018 (dus ruim voordat het Kempen rapport onder klanten werd verstrekt en dus ruim voor het gelekte A4tje).
---
Pharming op winst en verlies
Door JOHAN WIERING


AMSTERDAM - Pharming heeft in het eerste kwartaal voor het eerst in zijn 30-jarige bestaan een positief nettoresultaat behaald. Niettemin ging de producent van een medicijn tegen de huidziekte angio-oedeem donderdag 9% onderuit.

Pharming verdiende in het eerste kwartaal €3,3 miljoen op een omzet van €29,3 miljoen. Dat is weliswaar nagenoeg een omzetverdubbeling ten opzichte van een jaar geleden, maar vergelijkbaar met het vierde kwartaal. „Pharming kreeg er vorig jaar veel patiënten bij die vanwege productieproblemen bij concurrent Shire waren overgestapt, maar lijkt geen nieuwe patiënten in het afgelopen kwartaal te hebben geworven nu deze problemen zijn opgelost”, meldt analist Alex Cogut van Kempen.

Cogut benadrukt dat de verwachtingen ook wel erg hooggespannen waren. „Er was vooral veel optimisme onder de tienduizenden particuliere aandeelhouders. Een tegenvaller kan de beurskoers daardoor stevig in beweging zetten.”
7.453 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 ... 369 370 371 372 373 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18-nov-19 17:35
Koers 1,224
Verschil +0,004 (+0,33%)
Hoog 1,229
Laag 1,213
Volume 4.171.389
Volume gemiddeld 9.966.567
Volume gisteren 7.406.821