Forum: Pharming » Pharming Augustus 2019 » Pagina: 188 | DeBeurs.nl

Pharming Augustus 2019

7.454 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 ... 369 370 371 372 373 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
tenore
1
Duistere krachten dachten vanmorgen een mogelijkheid te zien het aandeel richting de Euro te drukken.

Aanval werd mooi afgeslagen.

De markt weet immers zo langzamerhand wel hoe het zit.

Koers zal per slot van rekening langzaam blijven oplopen tot een, voor dit moment, meer aanvaardbaar niveau.

Laten we zeggen rond de 1,35/1,50.
moaventtog
1
quote:

ProPharming schreef op 15 aug 2019 om 09:33:


[...]

Je herkent ze aan de uitgetrokken haren! :-)Het zijn er die binnenkort negatieve onzin gaan posten.
Vanja
2
HomeNieuwsPharming: goed op weg, maar wat zijn de risico’s?
Pharming: goed op weg, maar wat zijn de risico’s?
14 augustus 2019
Pharming is erg goed op weg mensen het gevoel te geven de nieuwe Galapagos klapper in de portfolio te worden. Pharming heeft in de afgelopen jaren altijd problemen met de liquiditeit en winstgevendheid gehad. Er was veel geld nodig voor onderzoek en in het verleden is er vaak geld via aandelenemissies opgehaald. Resultaat was een enorme verwatering. Momenteel staat het aandeel een stukje boven de €1, in 2005 stonden we nog boven de €40 en rond de eeuwwisseling deed een aandeel Pharming €250. Mensen hebben dus veel geld aan Pharming verloren door de verwatering. In de afgelopen tijd is echter duidelijk geworden dat Pharming in staat is zwarte cijfers te schrijven en schoot de koers omhoog.

Beurskoers Pharming
Pharmingkoers
De zwarte cijfers zijn erg belangrijk voor een kleine farmaceut die het moet hebben van relatief kleine afzetmarkten en een lange termijnvisie. Het belangrijkste product van Pharming is Ruconest. Ruconest wordt gebruikt bij de behandeling van HAE, een erfelijke ziekte die gekenmerkt wordt door aanvalsgewijs ontstaan van zwellingen (oedeem). Ruconest staat nu aardig goed in de markt. Hier en daar is nog toestemming nodig, maar er wordt fatsoenlijk wat omzet en ook al winst gemaakt vooral dankzij Ruconest.

Opwaarts potentieel
Hoeveel opwaarts potentieel er nog in Pharming zit is erg lastig te zeggen. Pharming is erg afhankelijk van andere partijen zoals regulators die producten moeten goedkeuren. Daarnaast is Pharming een klein bedrijf en kan het weinig schokken weerstaan. Mocht Pharming de winstgevendheid weten te vergroten dan zit er aardig wat muziek in de huidige koers. Deze kan dan gemakkelijk doorschieten naar niveaus hoger dan €2 of €3.

Risico’s
Pharming is een beetje een gokaandeel. Ze hebben wat mooie medicijnen in de pijplijn maar vanaf de zijkant is er weinig zinvols over die medicijnen over te zeggen. Een aandeelhouder is heel erg afhankelijk van hoe een medicijn aanslaat, hoe de regels veranderen, wat wel en niet wordt toegelaten, etc. Koopt u Pharming, dan neem je een behoorlijke gok.

Deze gok kan verstandig zijn als u denkt dat de risico’s in Pharming wel meevallen. Hieronder benoem ik kort aan welke risico’s u zoal moet denken. Ik benoem enkele risico’s die uiteindelijk kunnen leiden tot de neergang of zelfs de ondergang van Pharming.

Geen acceptatie krijgen voor de ontwikkelde producten. Pharming stopt veel geld in de ontwikkeling van nieuwe producten. Als de toezichthouders in de landen van de afzetmarkten oordelen dat de producten niet veilig en effectief genoeg zijn voor behandelingen van patiënten, dan kunnen ze deze producten afkeuren. In geval van Pharming betekent dit dat zij de producten moeten verbeteren en flink wat extra kosten moeten maken voor de doorontwikkeling.
Kapitaalmarkten zijn streng voor kleine bedrijven. Sinds kortgeleden zijn de kapitaalmarkten erg kritisch met betrekking tot het verlenen van liquiditeit aan kleinere bedrijven. Enkele kleine tegenslagen voor Pharming en er is veel nieuw geld nodig. In geval van een recessie gaat dit erg lastig worden voor Pharming en zullen zij een aandelenemissie moeten doen. Dit kan de koers doen instorten.
Erg afhankelijk van één product. Ruconest is het belangrijkste product voor Pharming. Mocht er wat misgaan met dit medicijn dan kan het heel snel flink verkeerd gaan voor Pharming. Goedkeuringen worden ingetrokken, Pharming moet de reputatie herstellen en de financiële cijfers zullen dramatisch zijn. Het kan het einde van het bestaan van Pharming inluiden. Pharming is bezig met meer producten in de pijplijn en ze gaan voor diversificatie. Echter, die diversificatie neemt nog flink wat jaren tijd in beslag. Tot die tijd is er een bijna totale afhankelijkheid van Ruconest.
Pharming is erg afhankelijk van vaak slechts één leverancier. Voor veel essentiële materialen hebben ze slechts één toeleverancier. In een economische teruggang kan dit ernstige gevolgen hebben voor Pharming als de leverancier in financiële problemen komt. Pharming gaat veel focussen om ervoor te zorgen dat ze back-up plannen hebben. Echter is dat momenteel nog niet het geval en hierin schuilt dus een wezenlijk risico.
Offensieve investeerder
Over het algemeen kan Pharming gezien worden als een investering waarbij het rendement moeilijk is in te schatten. Als alles volgens plan loopt is een verdere stijging van het aandeel aannemelijk. Echter hoeft het hier en daar maar iets tegen te zitten en de positieve outlook van Pharming veranderd in een ronduit negatieve outlook. Pharming is alleen voor de erg offensieve belegger die er rekening mee moet houden dat een verlies van de totale belegging een behoorlijke kans heeft. Misschien wel méér dan 25%. De kans op een verdubbeling van de koers is ook aanzienlijk en kan op korte termijn gebeuren. De gemiddelde belegger kan Pharming beter mijden zolang Pharming erg afhankelijk is van één enkel product.

Wilt u meer lezen over aandelen zoal deze en een diepere analyse zien met slimme handelsmogelijkheden, kijkt u dan eens op hubenscapital.com.

De auteur, Sven Hubens, is oprichter van Hubens Capital (www.hubenscapital.com). Hubens Capital richt zich op het geven van vermogensadvies aan particulieren en het analyseren van de vooral wat kleinere value stocks.
[verwijderd]
0
quote:

moaventtog schreef op 15 aug 2019 om 09:43:


[...]


Het zijn er die binnenkort negatieve onzin gaan posten.


En daar gaan wíj dan geen aandacht aan besteden! ;-)
De koers is van ons
0
quote:

Pepab schreef op 15 aug 2019 om 09:04:


[...]

Berdientje, er zijn diverse partijen actief in deze markt, pharming gaat toch niet rapporteren over wat die aan het doen zijn.


Maar intern zullen ze wel donders goed op de hoogte zijn.
husa
0
Misschien wel méér dan 25%. De kans op een verdubbeling van de koers is ook aanzienlijk en kan op korte termijn gebeuren. De gemiddelde belegger kan Pharming beter mijden zolang Pharming erg afhankelijk is van één enkel product.

dat enkel produkt daar zijn ze aan het werken.
Arie40
0
De afhankelijkheid van 1 leverancier vind ik het enige goede aan dit artikel. Matig stukje. Wat betreft leningen verstrekken dat moeilijker zou gaan; de ECB is bezig om banken nog meer te gaan dwingen leningen te verstrekken.
BassieNL
0
quote:

Tartessos schreef op 15 aug 2019 om 09:21:


Ik vind het verhaal van Pharvaris en de investering in de ontwikkeling van een medicijn tegen angio oedeem een vaag broodje aap verhaal.

Waarom zou een Parma / bio bedrijf veel geld investeren in een medicijn voor een relatief kleine groep angio oedeem mensen, in deze niche markt, als een grote farmaceut een medicijn voorhanden heeft en Pharming een nog veel betere.
Het nieuwe bedrijf heeft jaren achterstand op kennis. Alsof Pharvaris een recept op straat heeft gevonden en morgen op de markt brengt! Onzin verhaal!


Amerikaanse beleggers steken er 66 mio USD in.
Ergens doen ze toch iets goed.
[verwijderd]
0
quote:

BassieNL schreef op 15 aug 2019 om 09:54:


[...]
Amerikaanse beleggers steken er 66 mio USD in.
Ergens doen ze toch iets goed.


Laten we dat vooral in de schijnwerpers zetten en proberen te overschreeuwen.
Namcao
0
quote:

knaap1 schreef op 15 aug 2019 om 09:32:


Nu weet ik het zeker 1,komt dit jaar terug

ong. €0,90
Veenstra
0
quote:

BassieNL schreef op 15 aug 2019 om 09:54:


[...]
Amerikaanse beleggers steken er 66 mio USD in.
Ergens doen ze toch iets goed.


ze kunnen goed iets verkopen ( fata morgana)
wat nog lang gaat duren

dat is wel slim
sluiper
0
Pharming is bij algemeen slecht nieuws steeds bij grootste dalers de laatste 10 tal dagen was dit niet het geval waarom deal Novartis.
Deze namiddag veel economisch nieuws VS terug grote test.
Ik benieuwd,tot nu toe weinig grote blokken in bied.
Leekpower
0
De aex presteert al een tijdje dramatisch en toch zijn we boven de euro beland en blijven hier keurig liggen wat normaal gesproken toch wel knap is. Wat als de aex straks weer serieus hersteld, dan stijgen we vast dubbel zo hard mee.
1 2 3
0
koers hunkert om hoger te gaan, wanneer wordt het startschot gegeven, wel spannend allemaal ..........
Tartessos
0
[verwijderd]
0
Men haalt alles uit de kast om Pharming af te stoppen terwijl Pharming dit soort praktijken niet nodig heeft.

Pharming komt steeds weer met opmerkelijke resultaten en een onverwachte maar goede strategie.

Helaas verwacht ik ook dat Pharming t.z.t. door Novartis wordt overgenomen maar dat zal ons geen windeieren leggen.
lucas D
0
quote:

BassieNL schreef op 15 aug 2019 om 09:54:


[...]
Amerikaanse beleggers steken er 66 mio USD in.
Ergens doen ze toch iets goed.


Tegen welke voorwaarden? Daar lees ik niets over, dat is dan weer vreemd!
7.454 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 ... 369 370 371 372 373 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20-jan-20 11:53
Koers 1,432
Verschil +0,001 (+0,03%)
Hoog 1,445
Laag 1,429
Volume 2.302.296
Volume gemiddeld 13.390.255
Volume gisteren 5.568.529