Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

SAOEDIE ARABIE OLIE IN BRAND! SHELL MAANDAG NAAR 30 EURO!

123 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
NBWO
1
En waar is iex.nl??

De aanval was gisteren en nog steeds geen reactie of artikel of column wat dit kan betekenen en hoe hierop te anticiperen?
Halte
1
De VS bij monde van Pompeo beweert ( niet verrassend ) dat Iran er achter de drone aanvallen zit; dit geeft natuurlijk wel een extra dynamiek aan het geheel !

edition.cnn.com/2019/09/14/politics/p...
objectief
0
NewKidInTown
0
quote:

NewKidInTown schreef op 15 september 2019 11:43:

[...]
Ja, lijkt me ook. VIJF % van de wereldproduktie is uitgevallen.

Saoudi Arabie: TADAWUL ENERGY -2,50%

Volgende week o.a. RDS plussen. En hoe zal de exploratie-sector gaan reageren zoals o.a. FUGRO ?
NewKidInTown
0
quote:

De moeder van Juul schreef op 14 september 2019 21:14:

Olieprijs maandag naar $100 !

Ik ga NU tanken!

oilprice.com/Geopolitics/Internationa...
"Oil To Hit $100? Pompeo Blames Iran For "Unprecedented" Drone Attack That Crippled Largest Saudi Oil Processing Facility"

www.zerohedge.com/geopolitical/massiv...
whammy
0
Saoedi-Arabië gaat de messen slijpen als het waar mocht zijn dat Iran achter de aanslag zit en de situatie kan volledig uit de hand gaan lopen met alle gevolgen van dien.
DeZwarteRidder
0
Het bericht is erg overdreven; uit ervaring weten we dat de schade zeer snel hersteld wordt en dat binnen een paar weken de productie weer op het oude peil is.
[verwijderd]
0
Er zijn voldoende voorraden en mogelijkheden tot verhoging van de olieproductie, om deze tijdelijke verstoring te overbruggen. Pas bij een verdere escalatie ontstaan er problemen. Maandag stijgt de olieprijs met een paar dollar. Meer niet
bub
0
Indirect zit Iran er achter, de oorlog in Jemen is een oorlog tussen Iran en Saoedi Arabië. Maar wat de Saoedi's in Jemen uitvreten met Amerikaanse steun maakt dat ze dit verdienen. Overigens is het vooral de US president die dit steunt, het congres ziet er niets. Zonder US steun zoude de Saoedi's nog geen deuk in pakje boter maken tegen Jemen dat zelf ook niets kan.
Wonderlijk.
whammy
0
Het gaat in deze niet over de productie van olie maar het is Iran gelukt op het grondgebied van Saoedi-Arabië te komen en dat kan opgepakt worden als een vijandelijke daad wat beantwoord moet worden.
Chiddix
0
quote:

whammy schreef op 15 september 2019 11:52:

Saoedi-Arabië gaat de messen slijpen als het waar mocht zijn dat Iran achter de aanslag zit en de situatie kan volledig uit de hand gaan lopen met alle gevolgen van dien.
Ergens de orde herstellen in het M.O kunnen Arabieren niet of een land dwingen tot overgave(laatste 70 jaar). Oorlog Irak/Iran, oorlogen tegen Israel, oorlog tegen Jemen.
Wat stelt Jemen voor tegen een zwaar bewapend Saoedi-Arabie gesteund door bondgenoten? En toch is men al jaren bezig zonder enige vooruitgang.
asti
0
Israël heeft de Palestijnen ook niet kunnen dwingen tot overgave. Amerika heeft de Vietnamezen ook niet kunnen dwingen tot overgave.

SA kan Jemen niet eens aan. Amerika kan Afghanistan niet eens aan. Laat staan dat ze Iran aan kunnen.
whammy
0
quote:

asti schreef op 15 september 2019 12:50:

Israël heeft de Palestijnen ook niet kunnen dwingen tot overgave. Amerika heeft de Vietnamezen ook niet kunnen dwingen tot overgave.

SA kan Jemen niet eens aan. Amerika kan Afghanistan niet eens aan. Laat staan dat ze Iran aan kunnen.
Ben met het bovenstaande helemaal eens. Wereld blijf aan de zijlijn staan en bemoei je niet met zaken waar je geen verstand van hebt.
Marcel van Hooijdonk
0
UPDATE3: SAOEDISCHE OLIE-PRODUCTIE GEHALVEERD NA DRONE-AANVALLEN
ABM Financial News - 12:53

(ABM FN-Dow Jones) Gecoördineerde drone-aanvallen hebben zaterdag voor brand gezorgd in olie-installaties van het Saoedische staatsoliebedrijf Aramco en dwingen Saoedi-Arabië om de olie-productie flink terug te schroeven.

Houthi-rebellen hebben de verantwoordelijkheid voor de aanvallen opgeëist, maar de Verenigde Staten wijzen Iran als verantwoordelijke aan, iets dat Teheran ontkent. Saoedi-Arabië was de afgelopen maanden vaker doelwit vanwege de rol die het speelt als leider van een coalitie van landen die in Jemen strijdt tegen de rebellen, die juist op steun kunnen rekenen van Iran.

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Mike Pompeo wees de vinger zaterdagavond laat dan ook naar dat land. Volgens hem is er geen bewijs dat de drone-aanvallen door de Houthi-rebellen zijn uitgevoerd.

In een tweet benadrukte Pompeo dat de Verenigde Staten zullen samenwerken met hun bondgenoten om te zorgen dat de energiemarkten goed bevoorraad blijven en stelde hij dat Iran verantwoordelijk zal worden gehouden voor hun agressie. Pompeo gaf geen bewijs dat Teheran daadwerkelijk achter de drone-aanvallen zit.

Iran zelf verwierp zondag de beschuldigingen van de VS. Volgens een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken zou Amerika erop uit zijn het imago van Iran te schaden zo vijandige maatregelen in de toekomst te kunnen rechtvaardigen.

De drone-aanvallen vonden zaterdag plaats op een faciliteit in Abkaik, op 300 kilometer ten noordoosten van de Saoedische hoofdstad Riyad, en ook een olieveld in de regio Khurais, werd getroffen. Het complex in Abkaik dat werd aangevallen, is volgens Aramco de grootste olieverwerkingsfaciliteit ter wereld.

De branden als gevolg van de drone-aanvallen hebben flinke schade veroorzaakt en zouden ervoor zorgen dat ruim de helft van de Saoedische olieproductie nu stil ligt, meldden bronnen aan The Wall Street Journal zaterdag. Saoedi-Arabië kent een output van 9,8 miljoen vaten per dag en de drone-aanvallen leiden tot een verlies van 5 miljoen vaten per dag. Dat is ongeveer 5 procent van de dagelijkse mondiale olieproductie.

Het is de bedoeling dat de productie zo spoedig mogelijk wordt hersteld maar het is nog niet duidelijk wanneer, volgens de bronnen. De verstoring zou de olieprijs de komende week flink in beweging kunnen zetten.

Afgelopen week daalde de prijs voor een vat ruwe olie nog ruim 3 procent vanwege de afgenomen geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten door de berichten dat de VS mogelijk bereid zouden zijn om sancties op Iran te versoepelen. Dit om de weg vrij te maken naar een ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Iraanse ambtsgenoot Hassan Rouhani.

Die berichten volgden op het vertrek van de nationale veiligheidsadviseur van Trump, John Bolton. Die staat bekend als oorlogshavik en wilde onder meer de olie-export van Iran tot nul brengen.
[verwijderd]
0
Waar kan ik de futures zien van de olieprijs? En die van de beurs in Saudi Arabie?
jonas
0

Niet zo overspannen doen. Noodopslag is er hier bijvoorbeeld bij Vopak en elders ook. Vooralsnog nergens voor nodig. Gevaar zit meer in echt uitbraak conflict Iran en Saudi.

Wordt wel tijd om die achterwaartse moslims regiems in Iran en Saudi eens echt weg te werken. Kan best.

Groet, Jonas
jonas
0

Moeder van Juul. Even gekeken bij IEX One en nou die staan nog op 13 september en geen cent hoger. Klopt ergens iets niet. Kan ook zijn niet goed gezocht door mij. Op internet genoeg andere mogelijkheden.

Let wel 1 tweed van Trump zo van dan gaan we schalie olie eens flink extra op de markt brengen en mooi verdienen bij de 80 kan maandag alle verwachtingen van would be toekomstige olieprijsmiljonairs de grond inboren.

Overigens ik ben niet zo voor direct ingrijpen in Iran en Saudi. Ze zoeken het maar zelf uit. Kunnen ze ons niet de schuld geven voor hun eigen achterwaartsheid. Wel ze even laten merken dat ze er zo zijn geweest als we dat zouden willen en elke cent die zij uitgeven aan moslimgestook hier op slimme manier vergelden. Ze moeten hun eigen shit hier niet verspreiden.

Groet Jonas

PS Denk aan elke prins van die Saudifamilie heel goed volgen in dat zakken vullen en gestook. Ayatollah families in Iran nu inmiddels ook schatrijk. Hoe kan dat toch? Per persoon goed nagaan en nadenken over onteigenen en dat geld terugsluizen naar hun volk.
123 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.394,19 +0,62%
 EUR/USD 1,0629 -0,13%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront