Forum: Heijmans » Vierde kwartaal 2019 » Pagina: 29 | DeBeurs.nl

Vierde kwartaal 2019

709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
harde winst
0
quote:

onbegrijpenlijk78 schreef op 3 december 2019 11:19:


Ik zit nu al drie maanden in Heijmans, en het aandeel kwam met goede cijfers en een gunstige markt. Behalve het feit dat de regering leuke co2 aankondigingen had gedaan, en fantastische PFAs normen werden opgesteld. Is het bedrijf voor derest helemaal gezond.
Momenteel lijken de twee problemen te worden opgelost, in ieder geval is de PFAs norm verhoogd, dan is het werkelijk waar onbegrijpelijk dat dit aandeel blijft dalen. waar komt het vandaan

Londen en New York.
Krisna
0
quote:

harde winst schreef op 3 december 2019 11:24:


[...]
Londen en New York.


Londen en New York?? Begrijp ik niet. Die staan bijna OTH..
lokeend
0
quote:

harde winst schreef op 3 december 2019 11:24:


[...]
Londen en New York.


Heijmans zit alleen in nederland
salud
0
@harde winst: "Londen en New York".
- Denk in dit geval meer van Madrid. .. je weet wel ... daar zit het "Goede en Correcte Milieuvolk".
Beleg met brood
0
shutterspeedy
0
Uit de stikstofcrisis met veevoer op maat per boer
Het kabinet verwacht dat ander veevoer de stikstofneerslag sterk zal verminderen. Maar over het hoe en wat hiervan is nog veel onduidelijk. En hoeveel kost dit de boer? Drie grote voerfabrikanten geven hun visie.


In het kort
In het noodpakket voor stikstofreductie staat dat ander veevoer het grootste effect moet hebben. De kosten zijn onduidelijk.Minder eiwit in voer leidt tot minder stikstofuitstoot, maar vereist intensief lokaal maatwerk.Kabinet verwacht al in 2020 resultaat. Overheidsinstituten en voerfabrikanten betwijfelen dit.
Het kabinet presenteerde vorige maand drie oplossingen om de neerslag van stikstofverbindingen te verminderen. Daarvan trok de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur op autowegen de meeste aandacht. De saneringsregeling voor de varkenshouderij was al bestaand beleid en veroorzaakte geen rumoer. Als derde stikstofmaatregel wil het kabinet ander veevoer. Dat moet het meeste effect hebben. Maar onduidelijk is nog hoe dit gestalte moet krijgen.

Toch ziet het kabinet dit zogenaamde ‘voerspoor’ als een snelle oplossing om Nederland van het stikstofslot te krijgen. In hun brief van 13 november schatten de ministers Schouten van Landbouw, Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Van Veldhoven van Milieu in dat ‘voermaatregelen een reductie van de stikstofdepositie op kan leveren van 3,6 mol per hectare per jaar in het eerste jaar’. Dat staat gelijk aan 50 gram stikstof per hectare per jaar minder. Voor het perspectief: volgens de Wageningen University is de druk nu gemiddeld 21,4 kilo stikstof per hectare per jaar.

De verandering van het veevoer waarop het kabinet mikt, beperkt zich op dit moment tot verlaging van het eiwitgehalte. Minder eiwit in het voer leidt tot minder stikstofverbindingen als ammoniak in mest. Dit verlaagt volgens het kabinet de stikstofneerslag meer dan de andere twee maatregelen bij elkaar. De snelheidsverlaging levert omgerekend 17 gram stikstof minder per hectare per jaar op. De varkenssanering resulteert ‘in potentie’ in een stikstofreductie van 40 gram per hectare per jaar. Terwijl aanpassing van het veevoer in zijn eentje al goed is voor bijna 50 gram per hectare per jaar minder.

fd.nl/achtergrond/1325868/uit-de-stik...
harde winst
0
quote:

Krisna schreef op 3 december 2019 14:45:


[...]

Londen en New York?? Begrijp ik niet. Die staan bijna OTH..

Ik bedoel shortende hedgefunds. Al wordt hier op dit forum beweedr dat die niet actief zouden zijn in Heijmans.
Daexter
0
quote:

harde winst schreef op 3 december 2019 19:51:


[...]
Ik bedoel shortende hedgefunds. Al wordt hier op dit forum beweedr dat die niet actief zouden zijn in Heijmans.


Ik heb nog niemand op het forum zien beweren dat er geen shorters actief zijn in Heijmans.

Wel dat het aantal shorters in volume en omvang in een neerwaartse trend zit.

Maar we gaan de komende weken als het meezit de 6,xx opzoeken, dus eenieder kan zijn cement alvast nat maken.

Dat we gaan dalen heeft niets met Heijmans en alles met het algehele sentiment te maken. De aex mocht -Zo schreef Royce van morgen nog- niet onder de 586 sluiten en zo geschiedde.

Het is nu dus zelfs voor Royce aannemelijk -ik ga hier al maanden vanuit- dat de AEX eerst even gaat corrigeren voor we richting de 700 punten gaan. Als de correctie nu doorzet, wat betekent op korte termijn naar 540 of lager, gaat Heijmans vrijwel zeker naar de 6,xx tenzij in dezelfde tijd goed nieuws komt omtrent de Arbitrage.
Japio_
0
quote:

harde winst schreef op 3 december 2019 19:51:


[...]
Ik bedoel shortende hedgefunds. Al wordt hier op dit forum beweedr dat die niet actief zouden zijn in Heijmans.shortsell.nl/short/Heijmans

Geen meldingen van betekenis dus je blaast maar wat.

harde winst
0
quote:

Japio_ schreef op 3 december 2019 20:53:


[...]


shortsell.nl/short/Heijmans

Geen meldingen van betekenis dus je blaast maar wat.Er staan er anders best een aantal op 0.49%.
Japio_
0
quote:

harde winst schreef op 3 december 2019 21:11:


[...]
Er staan er anders best een aantal op 0.49%.


Begrijp jij de disclaimer wel?

Bekende shortposities die onder de 0.5% vallen hebben geen meldingsplicht meer. Het is dus niet bekend of deze posities na de slotmelding nog bestaan en welke omvang ze hebben.
salud
0
@harde winst:

"Er staan er anders best een aantal op 0.49%."

klopt, maar daaronder staat ook dat dat een vrij statische situatie is en al dagen of weken niet verandert. Kan dus denk ik niet direct de oorzaak zijn voor dalen of stijgen.
Maar het is in het geval van Heijmans ook helemaal niet nodig:
5 % van 21 miljoen aandelen is nog altijd 1 miljoen aandelen en de volumes waarin bij Heijmans gehandeld wordt zijn veel en veel kleiner, soms maar 50.000 op een dag.
Dus met een schamele 10.000 aandelen, of vaak minder kan je de prijs al omhoog of omlaag schoppen. Kan je leuke spelletjes mee spelen.
salud
0
www.ad.nl/politiek/stikstofwet-dreigt...

Stikstofwet dreigt te stranden in Eerste Kamer
De spoedwet waarmee het kabinet de stikstofcrisis te lijf wil gaan, dreigt te stranden in de Eerste Kamer. Oppositiepartijen GroenLinks en PvdA overwegen tegen te stemmen, omdat zij vinden dat de wet juridisch rammelt en er te weinig wordt gedaan voor de natuur.

Het kabinet wil de stikstofwet nog deze maand door de Tweede en Eerste Kamer loodsen. Daarmee moet de woningbouw in Nederland worden vlotgetrokken. In de wet staan onder meer regels voor stikstofarm veevoer, de mogelijkheid om een drempelwaarde voor stikstofuitstoot in te voeren en de invoering van een stikstofregistratiesysteem.

Het kabinet gaat ook de snelheid op snelwegen verlagen naar 100 kilometer per uur, maar dat kan geregeld worden zonder nieuwe wet. Voor de andere maatregelen - waardoor ook enkele grote infrastructurele projecten kunnen doorgaan - is de spoedwet nodig.

Juist sléchter
Het juridische gedrocht wordt er zo alleen maar groter op

De wet wordt morgen in de Tweede Kamer besproken. Daar stemt waarschijnlijk een meerderheid vóór, met regeringspartijen VVD, CDA, D66, ChristenUnie en SGP erbij. Maar in de Eerste Kamer komt de coalitie zes zetels tekort voor een meerderheid. In de senaat is steun nodig van PvdA, GroenLinks, Forum voor Democratie of een groepje kleinere partijen.

,,Deze wet is juridisch wankel en de natuur wordt er niet beter door beschermd, maar juist sléchter’’, zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver. Hij wijst op een advies van de Raad van State, waarin staat dat de spoedwet geen oplossing biedt voor de stikstofcrisis. ,,Daar komt bij dat deze wet het mogelijk maakt om bepaalde bouwprojecten zonder natuurvergunning uit te voeren’’, zegt Klaver.

Hij zegt tegen de stikstofwet te zullen stemmen als een amendement van GroenLinks niet wordt aangenomen. In dat amendement staat dat de stikstofuitstoot door de landbouw in 2035 gehalveerd moet zijn. ,,De Raad van State waarschuwt dat deze wet juridisch wankel is, omdat onduidelijk is of de stikstofmaatregelen wel effect gaan hebben’’, zegt Klaver. ,,Het juridische gedrocht wordt er zo alleen maar groter op.’’

Afgeschoten

Ook de PvdA is kritisch. ,,Gaat deze aanpak de woningbouw wel vlot trekken?’’, vraagt PvdA-Kamerlid William Moorlag zich af. Volgens hem is dat ‘zeer twijfelachtig’. De spoedwet lijkt volgens Moorlag op een ‘PAS in nieuwe jas’. Daarmee doelt hij op het Programma Aanpak Stikstof (PAS), dat eerder dit jaar werd afgeschoten door de Raad van State. Sindsdien liggen duizenden bouwprojecten in Nederland stil, omdat de uitstoot van stikstof grotendeels aan banden is gelegd.

Moorlag wil nog niet zeggen dat de PvdA de stikstofwet gaat wegstemmen. ,,Eerst moet het debat worden gevoerd’’, zegt Moorlag. Het kabinet wil later deze maand extra stikstofmaatregelen bekendmaken, die vooral betrekking hebben op het uitkopen van boeren en het aanpassen van stalsystemen. Forum voor Democratie en de PVV steunen het stikstofbeleid van het kabinet niet.
lokeend
0
lokeend
0
Hoeveel is de goodwill en inventaris waard bij heijmans? Is er een taxatie rapport?
Bedoel kan interessant worden voor een overname, als overnemende partij heb je gelijk je personeel tekort opgelost:-))
Japio_
0
quote:

lokeend schreef op 4 december 2019 00:09:


Hoeveel is de goodwill en inventaris waard bij heijmans? Is er een taxatie rapport?
Bedoel kan interessant worden voor een overname, als overnemende partij heb je gelijk je personeel tekort opgelost:-))Je wilt een bedrijf overnemen omwille van personeel? En denk je dat die dames en heren nu op een bankje zitten te niksen??
Goodwill en inventaris is niets meer waard dan wat de gek ervoor geeft.
Een overname met een premie van 15% voor zittende aandeelhouders vind ik een heel slecht plan.
harde winst
0
quote:

salud schreef op 3 december 2019 23:04:


@harde winst:

"Er staan er anders best een aantal op 0.49%."

klopt, maar daaronder staat ook dat dat een vrij statische situatie is en al dagen of weken niet verandert. Kan dus denk ik niet direct de oorzaak zijn voor dalen of stijgen.
Maar het is in het geval van Heijmans ook helemaal niet nodig:
5 % van 21 miljoen aandelen is nog altijd 1 miljoen aandelen en de volumes waarin bij Heijmans gehandeld wordt zijn veel en veel kleiner, soms maar 50.000 op een dag.
Dus met een schamele 10.000 aandelen, of vaak minder kan je de prijs al omhoog of omlaag schoppen. Kan je leuke spelletjes mee spelen.

Je hebt ook helemaal gelijk. Met een omzetje van niks is er dus voor shorters dus weinig grof geschut nodig. Hoewel het mensen natuurlijk wel vrij staat te geloven dat er 0% shortposities zijn in Heijmans.
salud
0
@harde winst: Het enige wat je er van kan zeggen is dat er kennelijk minder wantrouwen over de prestaties van Heijmans is als over BAM op dit moment bij de "grote spelers". De koers van Heijmans blijft structureel laag zodat de eigenaren van de "supercomputers" met hun logaritmen met weinig kosten een beetje rendement kunnen halen met weinig geld (lees risico). Daarmee kunnen ze dan mooi hun elektriciteit rekening betalen :) . Heeft niets met de waardering van het bedrijf te maken ... dat zit wel goed .... kijk maar naar de adviezen.
Japio_
0
quote:

harde winst schreef op 4 december 2019 09:10:


[...]
Hoewel het mensen natuurlijk wel vrij staat te geloven dat er 0% shortposities zijn in Heijmans.


Ga je nu weer onzin verkondigen?
709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 feb 2020 14:12
Koers 8,240
Verschil +0,390 (+4,97%)
Hoog 8,290
Laag 7,880
Volume 639.022
Volume gemiddeld 140.350
Volume gisteren 383.677