Takeaway.com 2020

127 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
domin8tor
0
quote:

Erny schreef op 8 januari 2020 13:17:


[...]
Voorlopig wordt er nog geen cent winst gemaakt. Koers is volledig gebaseerd op (hooggespannen) verwachtingen. En als die tegenvallen, maak je stoelriemen dan maar vast. Besef dat Takeaway een risico aandeel is.


De grote vraag is hoeveel TKWY kan gaan saneren in de marketing spend, waarbij het even veel orders binnen blijft halen, en de monopoly positie niet in gevaar komt. Voorlopig zullen ze blijven spenden op marketing om de monopoly positie te verstevigen, verwacht significante winst(-groei) pas na 2020.

Overigens kun je je afvragen hoeveel synergy is tussen TKWY en Just Eat. Waarbij ze allebei hun eigen monopolie markten al hadden. Hoofdkantoor activiteiten gaat het dan om qua sanering, en alles naar 1 platform brengen z.s.m.
voda
0
Takeaway.com doet bod op Just Eat gestand

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Just-Eat Holding PLC
£ 8,99 0,15 1,70 % London Stock Exchange
Takeaway.com
87,70 1,25 1,45 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft voldoende aandelen Just Eat binnen om de fusie door te zetten. Dit maakte de Nederlandse maaltijdbezorger vrijdagmiddag bekend.

In totaal is 80,4 procent van de aandelen Just Eat aangemeld onder het bod van Takeaway.

Takeaway zou de overname doorzetten indien de meerderheid van de aandeelhouders van Just Eat zich achter de plannen zou scharen en de aandelen zou aanmelden.

CEO Jitse Groen van Takeaway zei dat de tweede bedrijven "een droomcombinatie" vormen. "Ik kijk er naar uit het bedrijf nog vele jaren te leiden", aldus Groen, die Takeaway oprichtte.

Takeaway riep aandeelhouders van Just Eat die hun stukken nog niet hebben aangemeld op om dit zo snel mogelijk te doen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Jitse Groen stuurt Takeaway naar de eerste plaats

Het Amerikaanse hedgefonds Cat Rock maakte Takeaway-oprichter Jitse Groen begin vorig jaar een groot compliment. De activistische aandeelhouder was ontevreden over het management van Just Eat en stelde daarom een fusie met concurrent Takeaway.com voor. Dan kon Groen de combinatie met Just Eat gaan leiden. Twee grote bedrijven fuseren om een nieuwe ceo te werven, het heeft iets van de auto omkeren om het asbakje leeg te maken.

Groen stelde zich destijds ontwijkend op. 'Er zijn veel eenvoudiger manieren om een nieuwe ceo aan te trekken', zei hij. Tactische bescheidenheid, blijkt achteraf. Begin 2019 was nog niet het goede moment voor een fusie. Toch is de wens van Cat Rock bijna een jaar later vervuld. Takeaway fuseert met Just Eat en Jitse Groen gaat het nieuwe maaltijdbezorgingsimperium leiden.

In de overnamestrijd met Prosus speelde de 'Jitse Groen-factor' de afgelopen maanden een grote rol. Takeaway haalde de aandeelhouders Just Eat onder andere over met het argument dat Groen en zijn managementteam bij elkaar opgeteld 40 jaar ervaring in de branche hebben. Zij weten hoe ze het kwakkelende Just Eat er weer bovenop kunnen helpen.


Van zolderkamer tot miljardenbedrijf
Groen heeft de maaltijdbezorging zo'n beetje eigenhandig uitgevonden. Eind vorige eeuw is hij op een zolderkamer in Enschede begonnen met een startkapitaal van honderd gulden. Vasthoudend en rechtlijnig heeft hij de bestelsite Thuisbezorgd.nl uitgebouwd tot wat ze na de fusie is: de grootste maaltijdbezorger van Europa, met een nummer één-positie in 15 van 23 landen waar de combinatie actief is. Takeaway en Just Eat hebben een gezamenlijke beurswaarde van ongeveer €12 mrd.

Wat is het recept voor dit succes? 'Jitse Groen heeft altijd zijn vizier op de lange termijn gericht', zegt Pieter Zandee van het Nederlandse hedgefonds Antaurus, dat aandeelhouder is in Takeaway. 'Vanaf het begin heeft hij begrepen dat alleen de nummer één in een land echt winstgevend kan zijn. Hij is bereid geweest om alle kortetermijnwinst op te offeren voor dat doel.'

Net als in andere onderdelen van de platform-economie staat ook in de maaltijdbezorging het principe 'the winner takes all' centraal. ING-analist Marc Hesselink: 'Het platform met de meeste klanten trekt de meeste restaurants aan, en omgekeerd. En de partij met de meeste klanten heeft ook het meeste geld voor marketing en reclame.'

Ook heel pragmatisch
Groen is niet alleen vasthoudend en rechtlijnig, maar kan ook heel pragmatisch zijn. Hij is geen liefhebber van het model van concurrenten zoals Deliveroo en Uber Eats, die een eigen bezorgingsdienst hebben. Met bezorging ga je nooit geld verdienen, zegt Groen steeds. Maar waar nodig om de concurrentie kort te houden, werkt Takeaway wel met eigen bezorgers. Deliveroo en Uber Eats hebben daardoor nauwelijks voet aan de grond gekregen in Nederland.

Takeaway heeft inmiddels zo'n 95% van de Nederlandse en Duitse markt in handen. De strijd met de concurrentie verplaatst zich nu naar Groot-Brittannië. 'Daar moet Takeaway zich toch weer gaan bewijzen', zegt Nigel van Putten, analist bij zakenbank Kempen & Co. Deliveroo en Uber Eats zijn nog niet uitgespeeld op de Britse markt. 'Bovendien weten we niet hoe slecht Just Eat er eigenlijk voor staat.'

Twee grote overnames
Een punt van twijfel: is Takeaway zichzelf niet aan het overeten? Binnen een jaar neemt het bedrijf zijn twee grootste concurrenten over, Delivery Hero in Duitsland en Just Eat in Engeland. Bij bedrijven in de klassieke economie is dat nog wel eens een recept voor cultuurstrijd en integratieproblemen.

Marc Hesselink van ING tilt daar niet heel zwaar aan. 'De integratie van Duitsland is uitzonderlijk snel verlopen. Groen heeft zijn handen vrij voor Just Eat. Bovendien kopen ze een lijst met klanten en restaurants en zetten ze die over naar hun eigen platform. Maaltijdbezorging is een relatief simpel bedrijf.'

Met de overname van Just Eat gaat het bedrijf van Jitse Groen Booking.com achterna. Twee platformbedrijven van Nederlandse makelij, die internationaal een dominante positie innemen. Met het verschil dat Booking.com in Amerikaanse handen is, en Takeaway nog steeds zelfstandig.

fd.nl/ondernemen/1330616/jitse-groen-...
Erny
0
Ik vraag me af wat shorters beweegt om in hoog tempo zo enorm op te bouwen in Takeaway. Als dat in het huidige tempo doorgaat, dan is Takeway binnenkort het meest geshorte aandeel. De enige fundamentele verandering is schaalvergroting. Wat zou dan de trigger kunnen zijn voor een belangrijke koersdaling die kennelijk wordt verwacht? Puur technisch, omdat een langdurige stijging nu eenmaal een keer stopt en over zal gaan in een daling ?
Sander1234
0
Misschien een emissie..? Ik weet het ook niet. Maar deze partijen zitten bijna altijd goed dus ik heb ook weer turbo shorts gekocht.
Erny
0
quote:

Sander1234 schreef op 11 januari 2020 06:31:


Misschien een emissie..? Ik weet het ook niet. Maar deze partijen zitten bijna altijd goed dus ik heb ook weer turbo shorts gekocht.

Daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben.
pro frituur
0
Naar mijn beperkte inzicht (disclaimer) zouden een paar van de redenen voor een grote uitbouw in shortposities in takeaway kunnen zijn:

1. Just Eat shorten is een stuk lastiger (mogelijk onmogelijk voor grote partijen) geworden aangezien die aandelen voor een groot deel aangemeld zijn/worden en dus niet meer uitleenbaar. Door effectief een short positie op justeat te hebben kan een shortpositie takeaway ingenomen worden. (Aandelen justeat worden omgezet naar aandelen Takeaway)

2. er is door takeaway een veel hogere prijs geboden voor Justeat puur kijkend naar de koersstand van justeat op het moment dat de overnamestrijd begon (en zelfs in die koersstand van justeat zou al best wat stijging hebben kunnen zitten van speculanten op een overname).

3. takeaway heeft ook nog eens zijn bod aanzienlijk verhoogd op just eat wat neer komt op nog meer uitgave aan aandelen door takeaway, er onstaat een nog grotere verwatering die deze shorters waarschijnlijk niet in verhouding vinden met de value die justeat toevoegd aan het aandeel Takeaway.
pharmaceutje
0
"Ik vraag me af wat shorters beweegt om in hoog tempo zo enorm op te bouwen in Takeaway. Als dat in het huidige tempo doorgaat, dan is Takeway binnenkort het meest geshorte aandeel. De enige fundamentele verandering is schaalvergroting. Wat zou dan de trigger kunnen zijn voor een belangrijke koersdaling die kennelijk wordt verwacht? Puur technisch, omdat een langdurige stijging nu eenmaal een keer stopt en over zal gaan in een daling ?"

Volgens mij moet je de cijfers beter interpreteren. Ik begrijp dat je hoopt op een forse koersdaling maar dat zit er helaas niet in. De oplettende belegger weet dat nu de weg naar de VS en China open ligt. De huidige koers is een schijntje van wat nog gaat komen. De profs zijn gek op dit soort bedrijven met veel koerspotentieel.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs Group heeft zijn belang in Takeaway.com weer uitgebreid. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 6 januari 2020.

Het gaat om een kapitaalbelang en stemrecht van 6,23 procent.

Op 27 december 2019 meldde Goldman Sachs een kapitaalbelangen stemrecht van 6,01 procent, dat vervolgens op 3 januari 2020 werd afgebouwd tot 0,91 procent en nu dus weer is vergroot.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Erny
0
quote:

pharmaceutje schreef op 12 januari 2020 07:34:


"Ik vraag me af wat shorters beweegt om in hoog tempo zo enorm op te bouwen in Takeaway. Als dat in het huidige tempo doorgaat, dan is Takeway binnenkort het meest geshorte aandeel. De enige fundamentele verandering is schaalvergroting. Wat zou dan de trigger kunnen zijn voor een belangrijke koersdaling die kennelijk wordt verwacht? Puur technisch, omdat een langdurige stijging nu eenmaal een keer stopt en over zal gaan in een daling ?"

Volgens mij moet je de cijfers beter interpreteren. Ik begrijp dat je hoopt op een forse koersdaling maar dat zit er helaas niet in. De oplettende belegger weet dat nu de weg naar de VS en China open ligt. De huidige koers is een schijntje van wat nog gaat komen. De profs zijn gek op dit soort bedrijven met veel koerspotentieel.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs Group heeft zijn belang in Takeaway.com weer uitgebreid. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 6 januari 2020.

Het gaat om een kapitaalbelang en stemrecht van 6,23 procent.

Op 27 december 2019 meldde Goldman Sachs een kapitaalbelangen stemrecht van 6,01 procent, dat vervolgens op 3 januari 2020 werd afgebouwd tot 0,91 procent en nu dus weer is vergroot.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Ja, dank voor je bericht. Maar het ging mij dus om de vraag wat shorters ertoe beweegt om massaal te speculeren op een koersdaling. Zelf heb ik geen idee welke kant het op zal gaan, maar hoop zeker niet op een koersdaling.
Om eerlijk te zijn begrijp ik het verdienmodel nog niet zo goed.
voda
0
Flink meer orders voor Takeaway.com

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Just-Eat Holding PLC
£ 9,005 0,00 0,00 % London Stock Exchange
Takeaway.com
86,40 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar flink meer orders verwerkt. Dit maakte de maaltijdbezorger dinsdag voorbeurs bekend.

CEO Jitse Groen van Takeaway.com sprak van een sterke ordergroei in het vierde kwartaal, vooral in Duitsland waar de groei versnelde. Groen noemde 2019 een "memorabel jaar" voor het bedrijf, "op veel vlakken". De maaltijdbezorger slaagde er onder meer in het Britse Just Eat in te lijven.

Het aantal orders steeg afgelopen kwartaal met 56 procent tot 46,6 miljoen. Vooral de groei in Duitsland was afgelopen kwartaal fors, met 137 procent. In Nederland steeg het aantal bestellingen met 14 procent en in andere landen met 22 procent.

Daarmee realiseerde Takeaway.com over het gehele jaar een groei van 70 procent tot 159,2 miljoen bestellingen, daarbij geholpen door de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero.

Takeaway.com liet verder weten dat het de fusie met Just Eat tegen het einde van januari wil afronden. Per 10 januari had de maaltijdbezorger circa 80,4 procent van Just Eat in handen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
pharmaceutje
0
Alleen maar goed nieuws dus. Ben benieuwd wat de koers vandaag gaat doen? Koerstechnisch kunnen we de opwaartse trend naar boven doorbreken (€89,65) tot aan de €95,-.
pro frituur
0
Waarom zijn dit goede cijfers? Deze cijfers (net als die van dit jaar) zijn zo hoog door (dure) overnames.
14 Februarie wordt het helaas pas duidelijk hoe winstgevend takeaway is geweest in 2019.
Huil maar niet
0
quote:

pro frituur schreef op 14 januari 2020 08:40:


Waarom zijn dit goede cijfers? Deze cijfers (net als die van dit jaar) zijn zo hoog door (dure) overnames.
14 Februarie wordt het helaas pas duidelijk hoe winstgevend takeaway is geweest in 2019.

Denk zelf dat de cijfers erg goed zijn anders krijg je nooit een financiering voor zo.n grote overname.
Schud het geld toch niet uit de mauw.

Of er moet weer meer aandelen komen dat verwacht ik niet.pro frituur
0
quote:

Huil maar niet schreef op 14 januari 2020 14:47:


[...] Denk zelf dat de cijfers erg goed zijn anders krijg je nooit een financiering voor zo.n grote overname.
Schud het geld toch niet uit de mauw.

Of er moet weer meer aandelen komen dat verwacht ik niet.? Volgens mij is verstandig als je je nog even in gaat lezen. Het is openbare informatie dat takeaway, just eat overneemt puur en alleen met uitgaven van aandelen.

Daarnaaat zou het ook in verste verte ook onmogelijk zijn geweest dat takeaway , just eat had kunnen overnemen met cash.

Opeens begin ik te snappen dat takeaway zoveel is gestegen en shorters straks veel gaan verdienen als dit het niveau is van de beleggers die long positie innemen.
Huil maar niet
0
quote:

pro frituur schreef op 14 januari 2020 15:14:


[...]

? Volgens mij is verstandig als je je nog even in gaat lezen. Het is openbare informatie dat takeaway, just eat overneemt puur en alleen met uitgaven van aandelen.

Daarnaaat zou het ook in verste verte ook onmogelijk zijn geweest dat takeaway , just eat had kunnen overnemen met cash.

Opeens begin ik te snappen dat takeaway zoveel is gestegen en shorters straks veel gaan verdienen als dit het niveau is van de beleggers die long positie innemen.

Ik hou je in gedachten pro frituur
voda
0
Adelphi Capital verkleint belang in Takeaway.com

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Takeaway.com
86,35 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Adelphi Capital heeft een kleiner belang in Takeaway.com gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 januari 2020.

Adelphi meldde een kapitaalbelang van 2,83 procent met een stemrecht van 1,84 procent.

Op 18 januari vorig jaar meldde Adelphi nog een kapitaalbelang van 4,01 procent met een stemrecht van 2,69 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Goldman verkleint belang in Takeaway.com

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Takeaway.com
86,00 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs Group heeft het belang in Takeaway.com verkleind. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 10 januari 2020.

Het gaat om een kapitaalbelang en stemrecht van 1,18 procent. Dit belang wordt grotendeels middellijk potentieel gehouden.

Op 6 januari 2020 meldde Goldman Sachs een kapitaalbelang van 6,23 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
voda
0
Beursblik: RBC verhoogt koersdoel Takeaway.com

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Takeaway.com
86,10 0,10 0,12 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) RBC heeft vrijdag het koersdoel voor Takeaway.com verhoogd van 90,00 euro naar 100,00 euro en handhaafde het Outperform advies.

RBC liet weten dat er nog wel neerwaartse risico's op de loer liggen. "Indien de investeringen in hun eigen bezorgdienst Scoober hoger uitvallen dan verwacht, dan zal dit de algehele winstgevendheid drukken".

Ook houdt RBC er rekening mee dat een eventuele agressieve uitbreiding van de concurrenten Ubereats en Deliveroo de groei van Takeaway.com in Nederland en Duitsland kan remmen.

Aan de andere kant stelde RBC dat mocht in de kernregio's van Takeaway.com het aantal internetverbindingen sneller toenemen dan verwacht, dan zou dit kunnen leiden tot een hogere omzet en eventueel een winstontwikkeling die de verwachtingen overtreft.

Het aandeel Takeaway.com noteerde vrijdag 0,2 procent hoger op 86,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Nait Soesen
0
Vermogensbeheerder,ik ben even zijn naam even kwijt, zei bij business class dat de koers van Takeaway op termijn naar de 150, euro kan gaan!
Hoe denken jullie daarover?
127 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mrt 2020 17:38
Koers 69,900
Verschil -1,800 (-2,51%)
Hoog 72,300
Laag 69,050
Volume 525.699
Volume gemiddeld 797.679
Volume gisteren 611.809