Amg Mei - 2020

239 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 » | Laatste
drooglegging1920
0
Zuurpruim DasD de shorter...jaren lang AMG ophemelen en nu met cheap-ass berichten AMG neer willen halen
Wolff in schaapskleren
0
AMG heeft t afgelopen periode niet eens slecht gedaan tov de beurs. benieuwd hoe t in mei verder gaat en hoe de cijfers en verwachtingen er komende week uit zien
TegenBeterWetenIn
0
www.hoy.es/caceres/multinacional-quie...

Een wat ouder artikel dat ik niet eerder tegenkwam (op het forum).

Kortgezegd komt het erop neer dat AMG een onderzoeksvergunning heeft ingediend om het Valdeflores gebied in Spanje te onderzoeken op de aanwezigheid van lithium, tin, tantalum, cesium en rubidium.

Ook staat er dat Infinity Lithium eerder een vergunning heeft aangevraagd voor een deel van dat gebied voor de beoogde winning van Lithium.

Dit is een start-up, met notering in Australië, dat alleen de focus en het bestaansrecht richt op het slagen van dit project.

In eerste instantie geldt het "wie-het-eerst-komt-wie-het-eerst-maalt"principe voor de verlening van de exploitatierechten, zo is de uitspraak.

Maar er gaan geluiden dat men in AMG -met meer body, bredere focus, betere zekerheidstelling van de kapitaalvereisten en proven trackrecord v.w.b. voor het milieu- een betere kandidaat heeft gevonden.

To be continued...
TegenBeterWetenIn
0
Ter nuancering van het bovenstaande.
Met een ondersteuning vanuit de European Battery Alliance aan Lithium Infinity lijkt het een uitgemaakte zaak. Dit las ik pas later.
rene66
0
Goed gevonden @TegenBeterWetenIn. Ik heb het verhaal via google translate even vertaald

De multinational AMG wil ook het Valdeflores-veld in Cáceres verkennen

Het verzoek heeft betrekking op 31 mijnbouwnetten, waaronder die welke Infinity Lithium voornemens is te exploiteren, wat voorrang heeft in de procedure

CLAUDIO MATEOS Cáceres
Woensdag 22 januari 2020, 11:41 uur

Het Duitse bedrijf AMG Lithium GmbH , een dochteronderneming van de Nederlandse multinational AMG Advanced Metallurgical Group, heeft bij de Extremadura Board een onderzoeksvergunning aangevraagd voor 31 mijnbouwnetten in de gemeente Cáceres , waaronder die welke Infinity Lithium voornemens is te exploiteren op het gebied van Valdeflores . Het Ministerie voor Ecologische Transitie en Duurzaamheid heeft gisteren bevestigd dat het verzoek eind november is geregistreerd onder de naam 'Romolus', specifiek voor het onderzoeken van lithium, tin, tantaal, cesium en rubidium .

De toetreding van een metallurgische reus als AMG in de strijd om Valdeflores-lithium te exploiteren, bevestigt het belang dat bedrijven in de sector hechten aan deze aanbetaling, die momenteel wordt beschouwd als potentieel de op één na grootste in Europa. De regionale regering van Extremadura heeft gisteren echter zelf verduidelijkt dat de aanvraag voor de AMG-onderzoeksvergunning "in de wachtrij" wordt geplaatst, aangezien de aanvragen voor dezelfde netten vooraf moeten worden afgehandeld door de bedrijven waarin Infinity Lithium een voorkeur heeft. De eerste hiervan is momenteel in behandeling van beschuldigingen, nadat het openbaar was gemaakt om een ??defect te corrigeren, zodat het de raad gedwongen had de procedure terug te brengen naar het oorspronkelijke punt.

Momenteel komen de aanvragen die bij de regionale regering van Extremadura zijn geregistreerd vóór AMG's overeen met twee onderzoeksvergunningen genaamd 'Valdeflores' (twee grids) en 'Expansion of Valdeflores' (45 grids), ingediend door Tecnología Extreña de Lithio (TEL), een derde onderzoeksvergunning genaamd 'San José' in naam van Valoriza Minería, en een exploratievergunning die Castilla Mining heeft aangevraagd onder de naam 'Extremadura SE'. Deze laatste is voor 100% eigendom van Infinity Lithium, dat 75% van TEL bezit en een optie behoudt om de andere 25%, eigendom van Valoriza Minería, van Sacyr over te nemen.
Een metallurgische reus

AMG Lithium GmbH behoort tot AMG Advanced Metallurgical Group, een multinational met hoofdkantoor en beursgenoteerd in Amsterdam, met een marktwaarde van 690 miljoen euro. Het heeft dochterondernemingen voor de winning en behandeling van mineralen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Tsjechië, de Verenigde Staten, China, Mexico, Brazilië, India, Sri Lanka en Mozambique , met in totaal 3.300 medewerkers. Het heeft ook een technologiedivisie die titaniumverbindingen produceert voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en warmtebehandelingen uitvoert voor de energie- en transportindustrieën.

Het bedrijf heeft al een lithiummijn in Brazilië en plant een zuiveringsinstallatie in Duitsland.

Infinity Lithium bevestigt dat AMG's interesse in Cáceres lithium "de waarde" van de aanbetaling benadrukt

Infinity Lithium heeft gereageerd op de vermelding van AMG op het spelbord voor Valdeflores lithium, met de nadruk dat het belang van de multinational "de waarde" van de aanbetaling benadrukt, hoewel het zich herinnert dat het, volgens de Spaanse wetgeving en zoals gisteren bevestigd door de Samen worden verzoeken om mijnsites te verkennen en te onderzoeken op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, dus het Australische bedrijf blijft voorrang houden.

In een kennisgeving die is ingediend bij de Australische effectenbeurs, vermeldt Infinity dat het zowel het eigendomsrecht behoudt over het projectgebied dat onder de onderzoeksvergunningen valt, als het recht om de exploitatieconcessie aan te vragen en de milieu-impact te vragen.

De CEO van het bedrijf, Ryan Parkin, benadrukt in diezelfde notitie dat "lithium en andere cruciale activiteiten voor de exploratie van grondstoffen op het Iberisch schiereiland de afgelopen maanden aanzienlijk zijn toegenomen". Hij herinnert er ook aan dat "de beschikbaarheid van lithiumchemicaliën een essentieel onderdeel blijft van de ambities van de EU om haar toeleveringsketen voor lithium-ionbatterijen te ontwikkelen", en dringt erop aan dat de San José Valdeflores-mijn in Cáceres "de potentieel om lithiumhydroxide van batterijkwaliteit binnen de EU te leveren. '
Lithiummijn in Brazilië

Afgelopen november publiceerden verschillende Europese gespecialiseerde media dat de AMG-groep van plan is een lithiumhydroxide-zuiveringsinstallatie te bouwen in het Duitse Zeitz, bij Leipzig, met een verwachte investering van ongeveer 54 miljoen euro. Het is ook van plan om een ??andere te bouwen met een vergelijkbare investering in Brazilië, waar dit bedrijf al een lithiummijn exploiteert, zo'n 225 kilometer ten noordwesten van Rio de Janeiro.

Hoewel de bij de Raad gevraagde onderzoeksvergunning betrekking heeft op verschillende soorten mineralen, maakt het feit dat deze door de lithiumdochter van AMG is aangevraagd duidelijk wat de bedoelingen zijn. Hoewel de mijnbouwregels voorrang geven aan de door Infinity Lithium gevraagde vergunningen, heeft de Nederlandse multinational de voorkeur een geconsolideerde onderneming in de sector te zijn, en dat heeft pas in het derde kwartaal van 2019 een netto-inkomen van $ 269 miljoen geregistreerd. In feite is een van de kritiek op Infinity Lithium door sectoren die tegengesteld zijn aan de mijn, buiten het milieuprobleem, dat haar enige activiteit als bedrijf het Valdeflores-project is,die is gebaseerd op de verwachtingen om investeerders ertoe te brengen het nodige kapitaal te verschaffen zodra zij de nodige vergunningen hebben verkregen om de lithiumdeposito's te exploiteren.
Louis van Gaaltje
0
Deze week cijfers van AMG, wat zijn jullie verwachtingen, en denken jullie dat het dividend gehandhaafd blijft?
DeZwarteRidder
0
quote:

Louis van Gaaltje schreef op 3 mei 2020 17:19:


Deze week cijfers van AMG, wat zijn jullie verwachtingen, en denken jullie dat het dividend gehandhaafd blijft?

De cijfers zijn slecht en het dividend kun je wel vergeten.
Louis van Gaaltje
0
[quote alias=DeZwarteRidder id=12376017 date=202005031735]
[...]
De cijfers zijn slecht en het dividend kun je wel vergeten.


Meen je dat nou? Vanadium heeft de bodem toch gezien? Wat verwacht je van de koers deze week na cijfers?
rendement_zoeker
0
quote:

Louis van Gaaltje schreef op 3 mei 2020 18:24:


[quote alias=DeZwarteRidder id=12376017 date=202005031735]
[...]
De cijfers zijn slecht en het dividend kun je wel vergeten.


Meen je dat nou? Vanadium heeft de bodem toch gezien? Wat verwacht je van de koers deze week na cijfers?Technical divisie zal ingestort zijn. Dat gaat Vanadium niet goed maken.
geldmaker
0
Alles valt en staat bij de outlook als die goed is en de vanadiumprijzen blijven stijgen gaan we weer de goede kant op en dat is up..
TegenBeterWetenIn
0
Stijgende metaalprijzen kunnen het weggevallen volume natuurlijk niet compenseren. De korte termijn outlook is rampzalig.
rene66
0
quote:

TegenBeterWetenIn schreef op 4 mei 2020 08:28:


Stijgende metaalprijzen kunnen het weggevallen volume natuurlijk niet compenseren. De korte termijn outlook is rampzalig.
Het gaat bij beleggen om de lange termijn. Ik hoorde vanochtend dat China enorm veel geld gaat investeren om het percentage elektrische auto's te verhogen van 5% naar 25%.

Als er een vaccin is zal de wereldeconomie in mijn beleving snel weer herstellen. Op lange termijn ziet het er dus voor AMG goed uit.
DeZwarteRidder
0
quote:

rene66 schreef op 2 mei 2020 21:39:


Goed gevonden @TegenBeterWetenIn. Ik heb het verhaal via google translate even vertaald

De multinational AMG wil ook het Valdeflores-veld in Cáceres verkennen

Het verzoek heeft betrekking op 31 mijnbouwnetten, waaronder die welke Infinity Lithium voornemens is te exploiteren, wat voorrang heeft in de procedure

CLAUDIO MATEOS Cáceres
Woensdag 22 januari 2020, 11:41 uur

Het Duitse bedrijf AMG Lithium GmbH , een dochteronderneming van de Nederlandse multinational AMG Advanced Metallurgical Group, heeft bij de Extremadura Board een onderzoeksvergunning aangevraagd voor 31 mijnbouwnetten in de gemeente Cáceres , waaronder die welke Infinity Lithium voornemens is te exploiteren op het gebied van Valdeflores . Het Ministerie voor Ecologische Transitie en Duurzaamheid heeft gisteren bevestigd dat het verzoek eind november is geregistreerd onder de naam 'Romolus', specifiek voor het onderzoeken van lithium, tin, tantaal, cesium en rubidium .

De toetreding van een metallurgische reus als AMG in de strijd om Valdeflores-lithium te exploiteren, bevestigt het belang dat bedrijven in de sector hechten aan deze aanbetaling, die momenteel wordt beschouwd als potentieel de op één na grootste in Europa. De regionale regering van Extremadura heeft gisteren echter zelf verduidelijkt dat de aanvraag voor de AMG-onderzoeksvergunning "in de wachtrij" wordt geplaatst, aangezien de aanvragen voor dezelfde netten vooraf moeten worden afgehandeld door de bedrijven waarin Infinity Lithium een voorkeur heeft. De eerste hiervan is momenteel in behandeling van beschuldigingen, nadat het openbaar was gemaakt om een ??defect te corrigeren, zodat het de raad gedwongen had de procedure terug te brengen naar het oorspronkelijke punt.

Momenteel komen de aanvragen die bij de regionale regering van Extremadura zijn geregistreerd vóór AMG's overeen met twee onderzoeksvergunningen genaamd 'Valdeflores' (twee grids) en 'Expansion of Valdeflores' (45 grids), ingediend door Tecnología Extreña de Lithio (TEL), een derde onderzoeksvergunning genaamd 'San José' in naam van Valoriza Minería, en een exploratievergunning die Castilla Mining heeft aangevraagd onder de naam 'Extremadura SE'. Deze laatste is voor 100% eigendom van Infinity Lithium, dat 75% van TEL bezit en een optie behoudt om de andere 25%, eigendom van Valoriza Minería, van Sacyr over te nemen.
Een metallurgische reus

AMG Lithium GmbH behoort tot AMG Advanced Metallurgical Group, een multinational met hoofdkantoor en beursgenoteerd in Amsterdam, met een marktwaarde van 690 miljoen euro. Het heeft dochterondernemingen voor de winning en behandeling van mineralen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Tsjechië, de Verenigde Staten, China, Mexico, Brazilië, India, Sri Lanka en Mozambique , met in totaal 3.300 medewerkers. Het heeft ook een technologiedivisie die titaniumverbindingen produceert voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en warmtebehandelingen uitvoert voor de energie- en transportindustrieën.

Het bedrijf heeft al een lithiummijn in Brazilië en plant een zuiveringsinstallatie in Duitsland.

Infinity Lithium bevestigt dat AMG's interesse in Cáceres lithium "de waarde" van de aanbetaling benadrukt

Infinity Lithium heeft gereageerd op de vermelding van AMG op het spelbord voor Valdeflores lithium, met de nadruk dat het belang van de multinational "de waarde" van de aanbetaling benadrukt, hoewel het zich herinnert dat het, volgens de Spaanse wetgeving en zoals gisteren bevestigd door de Samen worden verzoeken om mijnsites te verkennen en te onderzoeken op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, dus het Australische bedrijf blijft voorrang houden.

In een kennisgeving die is ingediend bij de Australische effectenbeurs, vermeldt Infinity dat het zowel het eigendomsrecht behoudt over het projectgebied dat onder de onderzoeksvergunningen valt, als het recht om de exploitatieconcessie aan te vragen en de milieu-impact te vragen.

De CEO van het bedrijf, Ryan Parkin, benadrukt in diezelfde notitie dat "lithium en andere cruciale activiteiten voor de exploratie van grondstoffen op het Iberisch schiereiland de afgelopen maanden aanzienlijk zijn toegenomen". Hij herinnert er ook aan dat "de beschikbaarheid van lithiumchemicaliën een essentieel onderdeel blijft van de ambities van de EU om haar toeleveringsketen voor lithium-ionbatterijen te ontwikkelen", en dringt erop aan dat de San José Valdeflores-mijn in Cáceres "de potentieel om lithiumhydroxide van batterijkwaliteit binnen de EU te leveren. '
Lithiummijn in Brazilië

Afgelopen november publiceerden verschillende Europese gespecialiseerde media dat de AMG-groep van plan is een lithiumhydroxide-zuiveringsinstallatie te bouwen in het Duitse Zeitz, bij Leipzig, met een verwachte investering van ongeveer 54 miljoen euro. Het is ook van plan om een ??andere te bouwen met een vergelijkbare investering in Brazilië, waar dit bedrijf al een lithiummijn exploiteert, zo'n 225 kilometer ten noordwesten van Rio de Janeiro.

Hoewel de bij de Raad gevraagde onderzoeksvergunning betrekking heeft op verschillende soorten mineralen, maakt het feit dat deze door de lithiumdochter van AMG is aangevraagd duidelijk wat de bedoelingen zijn. Hoewel de mijnbouwregels voorrang geven aan de door Infinity Lithium gevraagde vergunningen, heeft de Nederlandse multinational de voorkeur een geconsolideerde onderneming in de sector te zijn, en dat heeft pas in het derde kwartaal van 2019 een netto-inkomen van $ 269 miljoen geregistreerd. In feite is een van de kritiek op Infinity Lithium door sectoren die tegengesteld zijn aan de mijn, buiten het milieuprobleem, dat haar enige activiteit als bedrijf het Valdeflores-project is,die is gebaseerd op de verwachtingen om investeerders ertoe te brengen het nodige kapitaal te verschaffen zodra zij de nodige vergunningen hebben verkregen om de lithiumdeposito's te exploiteren.

AMG kan beter lithium-batterijen gaan recyclen, dan een zeer riskante nieuwe mijn openen.
Jake90
0
hi allen, ik heb amg de afgelopn jaren niet (in depth) gevolgd omdat ik de boot in 2017 gemist had. Ik heb het aandeel inmiddels weer op de watchlist alleen vraag ik me nu even af waar die gigantisch toegenomen schuldenratio vandaan komt. In 2018 had AMG nog een positieve solvabiliteit en kort daarna is dit negatief geworden. Is er geld aantrokken voor de overname van "specialty alloys"? En weet iemand wanneer deze schulden verlopen?
239 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 sep 2021 17:39
Koers 29,980
Verschil -1,200 (-3,85%)
Hoog 31,440
Laag 29,980
Volume 791.175
Volume gemiddeld 240.117
Volume gisteren 225.720