TIE « Terug naar discussie overzicht

De koersontwikkeling 2020

3 Posts
Argus
0
Beste forumleden,

De koers was vandaag aan het exploderen om welke reden dan ook .
Is dit toeval of komt het inderdaad door de laatste positieve berichten.
Staat Tie inderdaad aan het begin van de te verwachten koers stijgingen
van hun op maat gedigitaliseerde platform of kan Kennet V
hierbij een belangrijke rol spelen

vriendelijke groeten,
Olie B Bommel
FatCool
0
Een partij met voldoende geld lijkt gewoon te kopen wat er beschikbaar is. En omdat er maar heel weinig aandelen in de free float staan, moet je betalen om een paar duizend aandelen te kopen.

Persoonlijk had ik het gevoel, het is de moeite niet waard, want ik raak mijn aandelen niet kwijt. Maar dat er vandaag ruim 5300 aandelen zijn gegaan is bemoedigend.

fc
aextracker
1
quote:

Olie B Bommel schreef op 17 juli 2020 18:14:

Beste forumleden,

De koers was vandaag aan het exploderen om welke reden dan ook .
Is dit toeval of komt het inderdaad door de laatste positieve berichten.
Staat Tie inderdaad aan het begin van de te verwachten koers stijgingen
van hun op maat gedigitaliseerde platform of kan Kennet V
hierbij een belangrijke rol spelen

vriendelijke groeten,
Olie B Bommel
Geachte heer van stand,

Dat zal vast samenhangen met de positieve berichten van de laatste 6 maanden. M.n. de laatste berichten vanuit de perspublicatie, waarin CFO Wolfwinkel en een grootaandeelhouder openlijk hun vertrouwen uitspreken in de onderneming, hun visie op de LT waarde en de prettige marktomgeving, waarin TIE acteert. De grootaandeelhouder meldt en-passant een lange termijn horizon te hebben, ingestapt te zijn a gem. euro 22,50 en te willen bijkopen tot 30% (na de overname van belang van een andere gerelateerde aandeelhouder) . M.a.w., je kan de conclusie trekken dat hij wil middelen..... vanuit overname van OL pakket en bijkoop. Dat zal de laatste maanden dan de drijfveer zijn achter de koers, veronderstel ik.

Sinds 2015 stopte TIE met het verstrekken van kwartaalberichten. De transparantie naar buiten verlaagde. dat vond en vind ik jammer als "particuliertje" . Eem paryculiertje die probeert te leren van beleggen in transparante, dichtbij gelegen (NL HQ based) en te begrijpen vooruitstrevende bedrijven.
Tussen 2015-2018, bouwt TIE aan het platform FLOW en bouwt een strategie op rondom integrale, SC gerelateerde digitalisering en demand generation met Google als premier partner.
Dat bouwen en platform leidde in November 2018 tot een nieuwe strategie,. Een strategie welke in 2018 de aanleiding vormde voor het opstappen van de RvC, wegens een andere visie op uitvoering van de strategie en groei (financiering).
De nieuwe RvC komt grotendeels uit het netwerk van de CEO en een grootaandeelhouder.
De juiste competenties en kennis worden gebundeld in dit klantbord. De RvC bij TIE is een aktief meesturend beleidsorgaan van TIE. Dat was een uitstekende zet, blijkt nu.
Het blijft stil rondom TIE in 2019, de omzet valt stil\terug en de AvA wordt t.g.v. Covid-19 een "digitaal niemanddalletje".

Dan was er ineens op 14 Februari het bericht, dat TIE Google Ads for Channel in USA verkoopt aan de primaire DG concurrent Impartner Inc. in USA.
PE fonds KENNET financiert de Euro 6 Mln, welke geboden wordt voor de Euro 2 Mln omzet die TIE hierover meldt te realiseren (er wordt blijkbaar 3 keer de omzet betaald). Het is niet bekend welke deel van de gerapporteerde "deferred revenue" (JV 2019) hiermee samenhangt.

De overname van Google Ads voor channel wordt 2 keer uitgesteld (vanwege Covid-19 zo wordt vermeld). Enig speurwerk leert, dat bij Impartner Inc.. de CFO werd vervangen.
Weer later (vorige week) blijkt, dat hun funding PE-partner KENNET Euro 223 Mln heeft opgehaald in fund - V.
Fund V is in het leven geroepen door PE-KENNET t.b.v. acquisitie in kleine (potentieel kansrijke) Saas companies in USA & EU (reeds 4 in bezit), zo valt op de site te lezen. Een download op de Kennet-website (Kennet.com) over "bootstrapping" is de moeite waard om te lezen !

Ondertussen in het eerder vermelde FD een artikel over TIE. Het vermeld naast het antworod op vragen aan de grootaandeelhouder , het plezier van de CFO en de positieve beleving die men bij TIE ervaart aan werken in het deel van de IT markt. het deel dat door covid-19 versneld groeit en waar TIE in aktief is.
NB. De CFO ervoer ik op AvA's doorgaans als correct doch gereserveerd (correct). tevens meld de CFO, dat TIE door weinigen begrepen wordt (daarover in het verleden genoeg gezegd).

Vervolgens in Juli een spontaan Q-3 bericht, wat verhaald over "winstgevender groei(versnelling", en de financieel gezonde positie waarover TIE beschikt (Euro 8,5 Mln aan cash einde boekjaar, incl. de 6 van KENNET)) om klanten mee tegemoet te komen bij betalings issues. Ook de melding dat vele TIE klanten "crisis bestendig is"(Retail, gezondheidszorg etc), biedt comfort voor de lezers.

In de maand juli loopt de koers op van euro 10,60 naar nu 17 juli, euro13,00 met een knallend slot van de week a 16% plus intraday, bij 5.500 aandelen. Eerder zagen we in Mei-Juni & julie met regelmaat sprongetjes o.b.v. stevige (voor TIE dan) plukken van aandelen mutaties

In November 2020 publiceert TIE normaliter haar jaarresultaat.
Mogelijk ziet TIE tussentijds een reden een "investorday" te organiseren. Dat zijn ze al langer en vaker van plan geweest. Het momentum lijkt er nu geschikt voor :).
Ik kan mij voorstellen dat dan de voertaal engels is i.p.v. nederlands, zoals op de laatste AvA's te doen gebruikelijk was.

Kortom, volgens mij heeft het oplopen van de koers sinds maart, komend van euro 6.55 alles te maken met het bekender worden van de aantrekkelijkheid van TIE voor degenen die het WEL begrepen of zijn gaan begrijpen.

Indien dat het geval wordt, staat de koers aan het begin van haar (her)waardering en basis voor de toekomst en gaat het ergens tussen de euro 13,- & euro 22,50 zijn rustpunt vinden.
De vraag resteert, wie er nu instapt, ondanks dat TIE nog immer door weinigen begrepen wordt :)

TIE'm will tell !

Tracker
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 jan 2023 15:26
Koers 17,600
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 17,600
Laag 17,600
Volume 65
Volume gemiddeld 418
Volume gisteren 65

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront