ICT Group 2021

192 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Dr. Bibber
0
Dr. Bibber
0
Zestal IT-bedrijven bundelen krachten
Gepubliceerd op 2 februari 2021 07:51 | Views: 1.911

Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten
07:51 - Zestal IT-bedrijven bundelen krachten
Ordina 01 feb
2,92 0,00 (0,00%)

ALMELO (ANP) - Zes bedrijven uit de IT-sector bundelen hun krachten en gaan samen verder onder de naam Interstellar. Het fusiebedrijf zal goed zijn voor een omzet van meer dan 100 miljoen euro en biedt werk aan ruim 400 medewerkers.Volgens het nieuwe bedrijf krijgt Interstellar door de samenvoeging landelijke dekking en wordt het daarmee "direct" een "grote speler" op de Nederlandse markt.

Interstellar ontstaat door de samenvoeging van de drie IT-dienstverleners Solimas, Exite ICT en CSN Groep en drie specialisten op het gebied van cloudsystemen en beveiliging Fundaments, DataExpert en Pinewood. Het nieuwe bedrijf hoopt onder andere door overnames verder te groeien.


Interstellar komt uit het portfolio van investeringsmaatschappij Quadrum Capital. Volgens de investeerder is twee jaar lang toegewerkt naar de bundeling van de IT-bedrijven onder de paraplu van Quadrum.
Bikske
0
Wat een zwaar ondergewaardeerd aandeel. ICT en digitalisering is booming. Zeer koopwaardig.
voda
0
NPM Capital doet bod op ICT Group

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ICT Group
11,00 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Een consortium onder leiding van NPM Capital heeft een overnamebod gedaan op ICT Group van 14,50 euro per aandeel. Dit bleek vrijdag uit een publicatie van de jaarcijfers van de automatiseerder uit Barendrecht.

NPM Capital en ICT bereikten overeenstemming over het bod inclusief dividend, waarmee de automatiseerder wordt gewaardeerd op 140,6 miljoen euro. Het bod biedt een premie van 31,8 procent op de slotkoers van donderdag. Jos Blejie en Jan Willem Wienbelt blijven aan als respectievelijk CEO en CFO.

Aandeelhouders Teslin en Mavawe, die belangen hebben van respectievelijk 19,3 procent en 6,4 procent in ICT, lieten al weten de overnamepoging te steunen. Na de overname heeft NPM een belang van 83 procent in ICT en Teslin 17 procent.

De overname moet vervolgens in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond.

Cijfers

ICT Group kwam vrijdag ook met cijfers. De resultaten trokken over de brede linie aan. De omzet steeg in 2020 met 3 procent op jaarbasis tot 160,0 miljoen euro, waarvan 40,3 miljoen euro uit het vierde kwartaal kwam. Op autonome basis was er sprake van een vlakke omzetontwikkeling in 2020.

Het operationeel resultaat (EBITDA) steeg op jaarbasis van 16,5 naar 19,2 miljoen euro, een stijging met 16 procent.

Onder de streep restte een 63 procent hogere nettowinst van 4,4 miljoen euro.

CEO Blejie blijft vertrouwen houden in het halen van de doelstellingen voor de middellange termijn waarin hij opteert voor een jaaromzet tussen 200 en 230 miljoen euro en een EBITDA-marge tussen 13 en 15 procent.

De coronacrisis zal een beperkte impact hebben op de omzet en de EBITDA in de eerste helft van 2021. Een concrete outlook werd in verband met de huidige onzekerheden niet afgegeven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
guusje
1
Mijn dag zit weer goed fantastisch nieuws op een sombere dag , in mijn achterhoofd altijd gedacht mooi aandeel om overgenomen zal worden en heel lang aandeelhouder Dat geeft weer een boost in de winst .
Kecks
1
door ze niet aan te bieden. Moeten 95% hebben en eventueel bod verhogen als dat niet lukt. Cijfers zijn erg goed, met name q4.
Nel
0
Als overeenkomst is met de grootaandeelhouders wordt het moeilijk voor de kleintjes , maar vele kleintjes kunnen ook een geluid creëren als men denkt dat dit niet voldoende is.

Zullen nog vele volgen nu er nog veel dry money klaar staat
voda
0
quote:

Kecks schreef op 5 maart 2021 08:35:


door ze niet aan te bieden. Moeten 95% hebben en eventueel bod verhogen als dat niet lukt. Cijfers zijn erg goed, met name q4.

De premie lijkt mij niet ruim. Ik zou het als aandeelhouder wel weten, ik zou ze niet aanbieden.

Disclaimer, ik heb deze aandelen niet.
voda
1
Het beloofd al een leuke opening te worden:

Theor. open 12,50 08:42:16

Theor. open 13,15 08:46:12
Talk
1
@ Voda, eens. Als je de gemiddelde multiples van de afgelopen jaren in ogenschouw neemt is het overnamebod nogal lachwekkend. Daarnaast is ICT Group goed gepositioneerd in de markt en ligt verdere groei in het verschiet. Bij deze positionering kun je een aantal internationale concullega's plaatsen en als je dat doet dan is de overnamepremie echt heel belabberd.

Disclaimer, ik ben gister ingestapt. Ondanks de snelle winst ben ik niet tevreden, want het aandeel hoort een hoger overnamebod te krijgen. Misschien waag ik mij in het weekend aan een vergelijking die jullie kunnen gebruiken om te kiezen of dit overnamebod interessant genoeg is.
guusje
0
Hou ICT vast tot het laatst de koers met deze gespannen beurs kan in ieder geval geen rare koerssprongen maken.
voda
0
Overnamebod op beursgenoteerde IT-dienstverlener ICT Group

Gepubliceerd op 5 maart 2021 09:01 | Views: 0

ROTTERDAM (ANP) - De beursgenoteerde IT-dienstverlener ICT Group heeft een overnamebod ontvangen van een consortium geleid door investeerder NPM Capital. Het bod heeft een waarde van 140,6 miljoen euro. Als de overname slaagt, wordt de beursnotering van ICT in Amsterdam geschrapt.

NPM Capital trekt bij de overname op met investeerder Teslin, die al aandeelhouder is van ICT. De geboden prijs per aandeel bedraagt 14,50 euro in contanten, wat bijna 32 procent hoger is dan de slotkoers van het aandeel ICT op donderdag. Het bestuur en de raad van commissarissen van ICT steunen de overname unaniem. Het is de bedoeling dat de deal later dit jaar helemaal afgerond wordt, waarna de notering van ICT dus wordt beëindigd.

Topman Jos Blejie van ICT zegt dat NPM Capital en Teslin bekendstaan als Nederlandse investeerders die zich voor de lange termijn binden aan bedrijven en een solide staat van dienst hebben bij het ondersteunen van groei. Het consortium zal volgens hem dan ook bijdragen aan verdere uitbreiding van ICT, met onder meer financiering voor overnames.

Bestuur

Het in Rotterdam gevestigde bedrijf telt ongeveer 1500 werknemers en is ook actief in België, Frankrijk, Duitsland, Bulgarije en Zweden. Het bestuur van ICT zal na de overname in functie blijven.

ICT kwam ook met cijfers. De omzet nam vorig jaar met 3 procent toe tot 160 miljoen euro. De nettowinst klom met 63 procent tot 4,4 miljoen euro, mede geholpen door kostenbesparingen. Het bedrijf zei dat de impact van de coronacrisis op de prestaties beperkt was. ICT kondigde aan weer dividend te gaan uitkeren. Vorig jaar werd afgezien van dividend vanwege de crisis.
192 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 sep 2021 17:06
Koers 14,250
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 14,500
Laag 14,250
Volume 1.584
Volume gemiddeld 5.758
Volume gisteren 1.584