Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

'Gemiste opbrengst'

8 Posts
josti5
0
Deze mededeling kreeg ik vanmorgen van Binck:
---------------------------------------------------------------------------

Extra rendement op uw effecten
Behaal extra rendement met Securities Lending. Hieronder staan de effecten uit uw portefeuille die in de afgelopen 6 maanden uitgeleend zijn voor andere klanten. De gemiste opbrengst is een indicatie van de vergoeding als uw effecten ook waren uitgeleend gedurende deze periode.

Deze gesimuleerde resultaten zijn gebaseerd op het verleden en vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.
Fonds Gemiste opbrengst
(...)
Pharming Group

Goed om te weten
U blijft (koers)risico lopen op uitgeleende effecten. Uw inleg kan minder waard worden.
Uitgeleende effecten kunt u nog steeds verkopen en dividenden blijft u ontvangen.
Eenvoudig op elk moment te activeren en stop te zetten.
Voor een volledig overzicht van de kenmerken en risico's raadpleeg de handleiding.
---------------------------------------------------------------------------------------

Voor de goede orde: ik doe niet aan dit spelletje mee.
Verziekt imo alleen maar de koersvorming nóg meer, dan al het geval is.
Van de vermelde fondsen plaats ik alléén Pharming, gewoon ter info, gezien het grote onbegrip aldaar t.a.v. de koersvorming...
voda
0
Ik heb aandelen Novacyt daar staan. (naast nog bij DeGiro)

Ik heb toen al heel erg duidelijk gemaakt bij Binck dat ik niet gediend ben van die reclame voor uitlenen.

Dat hebben ze goed in hun oren geknoopt!

Zie bijlage.
Bijlage:
NLAEX
1
Zolang shortposities minder dan bijvoorbeeld 5% bedragen van de marktkapitalisatie van een fonds, kan het acceptabel zijn. Het kan bijdragen om extreme zeepbellen te beperken.

Bij meer dan bijvoorbeeld 5% marktkapitalisatie kunnen shortposities in te sterke mate leiden tot dalende koersen van aandelen, door de verkoopdruk die ontstaat.
bearishbull
1
Niks mis met securities lending. Hierdoor zijn ook bepaalde etf's voor klanten helemaal gratis. Is een mooie zaak om voor de kleinere speler met lage kosten te kunnen kopen.

Ik heb ook niks tegen gewone shorters. Waar ik wel een hekel aan heb zijn sommige hele grote hedgefunds die naast het shorten negatieve nieuwsberichten zoeken/maken/verspreiden om een bedrijf kapot te maken en zo zelf winst op te strijken door hun shortpositie. Dat mag van mij wel verboden worden onder dezelfde wet als handelen met voorkennis.
rene l
1
quote:

voda schreef op 16 februari 2021 09:15:

Ik heb toen al heel erg duidelijk gemaakt bij Binck dat ik niet gediend ben van die reclame voor uitlenen.

Dat hebben ze goed in hun oren geknoopt!

Ik kreeg ook altijd in het hoofdscherm een melding van wat ik gemist had aan gemiste opbrengsten bij het uitlenen van aandelen.
Sinds kort is dat gelukkig verdwenen en ik heb ook nooit mee gedaan aan deze onzin.

Maar Binck moet ook maar eens kijken naar hun nieuwsvoorziening, wie er tegenwoordig achter de knoppen zit, ik heb geen idee.
Misschien hebben ze de militair wel wat rangen afgepakt.

Neem maar eens een kijkje in de agenda van deze week en klik macro-economisch maar eens aan.

Ma 15: CVS-computerschaal (december)
Di 16 : Empire Productie (februari)
Wo 17: Minutes de la réunion du FOMC
Do 18: GA-bewerkingsmachinebesturingen
Vr 19: Markit UK PMI Fabrikant CVS (februari)

Gewoon lukraak per dag wat mij opvalt aan opvallend nieuws.
Dit kun je toch niet maken als beste broker van Nederland.

Leefloon
0
quote:

bearishbull schreef op 16 februari 2021 10:20:

Niks mis met securities lending.

naast het shorten negatieve nieuwsberichten zoeken/maken/verspreiden om een bedrijf kapot te maken en zo zelf winst op te strijken door hun shortpositie. Dat mag van mij wel verboden worden onder dezelfde wet als handelen met voorkennis.
Juist; aandelen kopen met (voor de gokker) geleend geld geld mag immers ook. Een nuancering: mits de uitlener ermee instemt en de risico's begrijpt.

Handelen met voorkennis is niet verboden; marktmanipulatie voorbij de ruimte geboden door de vrijheid van domme-meningsuiting wel.
Leefloon
0
quote:

rene l schreef op 16 februari 2021 10:44:

Gewoon lukraak per dag wat mij opvalt aan opvallend nieuws.

Dit kun je toch niet maken als beste broker van Nederland.
Een agenda is altijd redactioneel samengesteld, en verkopers van die gegevens kunnen er onbeduidende of té specialistische zaken tussen proppen om een wit vlak toch te vullen. Een vorm van paginavulling. Vergelijkbaar met (onbestaande) herhalingen van oude koersdoelen, vaak niet meer dan het genoemd zijn van een bedrijf in headlines zonder dat de analist in de buurt van de spreadsheet is geweest.

Goede brokers bestaan niet meer, door de race naar de bodem. Ook Binck is allang niet meer wat het ooit was, door winstbejag na het veroveren van marktaandeel. Een verschijnsel van de interneteconomie. De fratsen volgen ná het eenmaal hebben veroverd van marktaandeel. DeGiro is niet eens meer een broker, 100% duurder dan Flatex, maar een remisier. Ik kan geen enkele broker aanbevelen, maar kies er vooral eentje die je orders altijd rechtstreeks naar de hoofdmarkt van een aandeel stuurt. Minder schakels/parasieten, minder storingen; ook dat nog. Kies dus de minst slechte, binnen een verziekte markt door de (alles behalve lage) prijzenoorlog. Alle "goedkope" brokers zakken op onderdelen door een ondergrens heen, en het is ene individuele kwestie wat nog accepotabel is. Het ongevraagde uitlenen van aandelen door DeGiro even daargelaten, maar DeGiro kwalificeert al niet meer als broker. Tenzij Morgan Stanley een effectenbeurs is.
Leefloon
0
quote:

NLAEX schreef op 16 februari 2021 09:19:

Zolang shortposities minder dan bijvoorbeeld 5% bedragen van de marktkapitalisatie van een fonds, kan het acceptabel zijn. Het kan bijdragen om extreme zeepbellen te beperken.

Bij meer dan bijvoorbeeld 5% marktkapitalisatie kunnen shortposities in te sterke mate leiden tot dalende koersen van aandelen, door de verkoopdruk die ontstaat.
Stel dan ook een plafond aan het "beleggen" met (voor de gokker) geleend geld. Inhoudelijk belangrijker is echter dat je voorbeeld zo al niet werkt, bijvoorbeeld omdat de free float van een aandeel 5% kan zijn.

Feit is dat economische theorieën veel positiever zijn over door jan publiek onbegrepen zondebokken dan jan publiek zelf. Shorters, (échte) speculanten, het zou verboden moeten worden. Behalve een corrigerende werking komt het risico dan ook te liggen bij deskundige partijen die dat risico kunnen dragen, waaronder inderdaad risico's rond zeepbellen.

Nog eenvoudiger is het om de politiek ingegeven openbare shortregisters te schrappen. Want die registers dienen er vooral om, compleet met zondebokken en al, het volk gerust te stellen wanneer de koers van het financiële systeem is gekelderd richting €0,0001. Er kan dan gewezen worden op gemene verkopers die iets verkopen wat zij niet hebben, terwijl je die aandelen wel mag kopen met geld dat je niet hebt en dus moet lenen.

De leek Danny Vera "scoorde" laatst nog met zijn opmerkingen over shorters, om vervolgens doodleuk te gaan vertellen over het zelf ooit beleggen met geleend geld. Aandelen lenen en verkopen is fout, maar geld lenen en aandelen kopen niet. Aldus iemand zonder aandelen, dus zonder vermeende "positieve" belangen bij alleen maar mogen kopen. Go figure...
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.733,40 -0,21%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.913,27 -0,02%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.384,23 +0,98%
 EUR/USD 1,0646 -0,23%
 WTI 82,27 +0,07%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront