Beleggingsfondsen « Terug naar discussie overzicht

Grondstoffen kansrijk, maar hoe spreiden?

6 Posts
KARL1
0
De grondstofprijzen stijgen sterk, maar er zijn grote verschillen in beleggingsmogelijkheden. De mijnbouwbedrijven reageren niet gelijk op met de grondstofprijs, commodity's is eigenlijk helemaal geen optie, dus aandelen zijn aan logische keus. Maar welke?
Als spreiden ook hier het devies is dan zou er een beleggingsfonds moeten zijn wat in aandelen van grondstof-gerelateerde bedrijven belegd. Maar bestaat dat wel? Ik kon het nog niet vinden.
Het gaat mij niet om edelmetalen zoals goud of zilver en platinum en zeker ook niet om olie. De toekomst zit in de zeer schaarse materialen zoals kobalt, lithium, paladium e.d.: basismaterialen voor elektrisch rijden en high tech elektronica.

Heeft iemand hier ervaring mee? Tips?
Sprinterke
0
Je neemt best aandelen die de overgang gaan maken naar productie. Exploratie bedrijven zijn risicovoller. Deze laatste zullen voornamelijk goed presteren als datgene dat men vindt echt exceptioneel is. Er is net een correctie geweest, dus eigenlijk is het de moment om te investeren.
Een batterij bestaat uit nickel, cobalt, lithium, mangaan, grafiet. Hier enkele suggesties. Ik heb ze allen zelf in portefeuille.
Lithium:
- Neo lithium: beginnen eind dit jaar met de bouw van hun mijn. Het is een brine lake. Ze hebben de hoogste concentratie ter wereld en de minste onzuiverheden. Het ziet er naar uit dat het de goedkoopste producent ter wereld gaat worden. Zijn relatief laag gewaardeerd.
- critical elements: De bouw van de mijn volgt normaal in 2023. Hoge concentraties, met lage onzuiverheden. Hier wordt de lihium uit hard rock gehaald.
- European Metals Holdings: Grootste lithium reserves van Europa. Laatste studie komt dit jaar uit. Hebben een partner gevonden.

Nickel: Horizonte Minerals. Twee grote projecten die ver gevorderd zijn. Zoeken financiering.

Cobalt: Cobalt Blue holdings. Willen in productie gaan in 2023. In Australië, kunnen dus ethisch verantwoord cobalt leveren (het meeste cobalt komt uit Congo)

Grafiet: Talga Resources. Hoogste concentraties grafiet in de wereld. Laatste studie komt uit in Juni 2021. Volgende maand dus. Ze hebben twee partners gevonden. Ze willen hun grafiet zelf op de markt brengen in anodes en snel laders. Het wordt derhalve een verticaal geïntegreerd bedrijf.

Mangaan: Ik maak hier een uitzondering - exploratie bedrijf. Manganese X energy. Het is een enorm groot project in de VS. De VS heeft geen eigen mijn van mangaan. Dit zal dus normaal de eerste worden. Hun eerste studie komt binnen de drie maanden uit. Ik verwacht aansluitend een rerating.

Als je ook in Vanadium wil investeren (vanadium redox batterijen voor energie opslag van zonnepanelen):
- TNG Limited - zoeken financiering
- Vanadium one iron - exploratiebedrijf

Los van batterijen, maar wel nodig voor katalysatoren om CO2 te elimineren:
- Paladium en rodium:
Generation mining. Hebben een partner in Sibany Sitlwater. Deze laatste moet voor 22 juli beslissen of ze zich verder willen inkopen in het project. Het is de grootste nieuwe toekomstige mijn in PGM's ter wereld.

Al deze projecten hebben normaal een mooie toekomst en kunnen vlot x5.
Veel succes!!
Chicken_Skin_Music
0
quote:

KARL1 schreef op 16 mei 2021 17:59:

Als spreiden ook hier het devies is dan zou er een beleggingsfonds moeten zijn wat in aandelen van grondstof-gerelateerde bedrijven belegd. Maar bestaat dat wel? Ik kon het nog niet vinden.
Misschien moet je dit belegginsfonds eens bekijken:
Vontobel Fund - Future Resources
KARL1
0
Chicken_Skin_Music
0
Je kunt natuurlijk ook gewoon op het Damrak aandelen AMG kopen.
Maar dat voldoet niet aan je spreiding criterium.
Sprinterke
0
quote:

Chicken_Skin_Music schreef op 20 mei 2021 13:43:

Je kunt natuurlijk ook gewoon op het Damrak aandelen AMG kopen.
Maar dat voldoet niet aan je spreiding criterium.
AMG is inderdaad een goed aandeel. Je hebt er ook, minstens deels, een spreiding in grondstoffen mee (cobalt, grafiet, lithium, ... toekomstgericht ook recyclage van palladium en platinum). Ik heb ze ook in portefeuille. Ze zijn ook nog niet te ver doorgeschoten op vlak van waardering en kunnen op termijn nog een heel stuk omhoog.
Op vlak van spreiding, als je op deze manier wil investeren in grondstoffen, raad ik toch aan te gaan voor minstens 10 mijn-bedrijven.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront