AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

Akzo Nobel - 2022

49 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
voda
0
Iberdrola Installs Solar Power at AkzoNobel in Spain & Germany

Strategic Research Institute
Published on :
26 Jan, 2022, 5:30 am

AkzoNobel is working with Iberdrola to install 2,600 photovoltaic panels at its production centres in Catalonia Vallirana, Zona Franca and Villafranca del Penedés, which will prevent the emission of more than 14,000 tonnes of CO2 into the atmosphere over the next 25 years. It has also worked with the energy company to develop self-consumption at its production plants in Reutlingen and Hilden in Germany. Both companies are making progress in their commitment to promoting sustainability and combating climate change with the installation of photovoltaic self-consumption systems on the roofs of the Dutch company's production centres in Spain and Germany.

The state-of-the-art photovoltaic modules installed are equipped with sensorised and connected high-performance inverters that allow the fundamental parameters of the installations to be monitored via the web. The built-in smart solution provides real-time information on the energy consumed and produced via an app. Framed in its sustainable business philosophy People. Planet. Paint, AkzoNobel plans to extend this type of action to other centres in the group, thanks to the efficiency, competitiveness and care for the environment that it generates. Among its global sustainable goals, the paints and coatings company intends to reduce carbon emissions by 50%, pursues the goal of using 100% renewable electricity and aims to achieve zero non-reusable waste by 2030.

AkzoNobel in Spain is consolidating its commitment to sustainability and resource optimisation with Iberdrola, which has installed 2,600 photovoltaic panels at the paint and coatings manufacturer's centres in Catalonia -Vallirana, Zona Franca and Villafranca del Penedés-. This installation has a total power of more than 1,200 kW. This system will prevent the emission of more than 14,000 tonnes of CO2 into the atmosphere over the next 25 years and will save the company's current energy consumption.
Bijlage:
voda
0
AkzoNobel rondt inkoop eigen aandelen af
Voor in totaal 1 miljard euro.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 1 miljard euro afgerond. Dat maakte het verf- en coatingsbedrijf dinsdagochtend bekend.

Het inkoopprogramma werd op 17 februari vorig jaar aangekondigd. In totaal kocht AkzoNobel circa 10 miljoen aandelen in tegen een gemiddelde prijs van 99,82 euro per aandeel.

Het aandeel AkzoNobel koerste dinsdagochtend rond een niveau van 91,96 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
09:21
*ING verlaagt koersdoel AkzoNobel van 125,00 naar 110,00 euro
09:21
*ING handhaaft koopadvies op AkzoNobel
De Porscheknakker
0
Bij Harry Mens zat een knul met beugels in de mond, die kapitalen zou verdienen door kopers en verkopers nauwlettend in de gaten te houden. Zo ziet hij dat de verkopers in Akzo toenemen, waardoor hij op het aandeel short is gegaan. Hij verwacht dus een verdere daling.
Alrob2
0
quote:

De Porscheknakker schreef op 6 februari 2022 13:04:

Bij Harry Mens zat een knul met beugels in de mond, die kapitalen zou verdienen door kopers en verkopers nauwlettend in de gaten te houden. Zo ziet hij dat de verkopers in Akzo toenemen, waardoor hij op het aandeel short is gegaan. Hij verwacht dus een verdere daling.
Dan heb je niet goed geluisterd. Hij had zijn shorts juist vrijdag gesloten na een mooie dalende rit.
Dat geeft mij dus hoop, als zijn algoritmes hem waarschuwen de shorts te verkopen.
optiejunky
1
1> 500 miljoen aandelen inkoop +
2> dividend verhoging +
3> omzet omhoog
4> outloook ok hebben ze niet veranderd..

AkzoNobel gaat ervan uit dat halverwege dit jaar een kalmering in de prijsstijgingen van grondstoffen en de verstoringen in de aanvoerketen optreedt.

Het bedrijf ligt naar eigen zeggen op schema om in 2023 een aangepaste EBITDA van 2 miljard euro te realiseren en tussen 2021 en 2023 een jaarlijks verbetering van gemiddeld 50 basispunten van het rendement op de verkopen te realiseren.

minpunt is natuurlijk stijgende grondstoffen
Alrob2
0
cam$tock$
0
quote:

De Porscheknakker schreef op 6 februari 2022 13:04:

Bij Harry Mens zat een knul met beugels in de mond, die kapitalen zou verdienen door kopers en verkopers nauwlettend in de gaten te houden. Zo ziet hij dat de verkopers in Akzo toenemen, waardoor hij op het aandeel short is gegaan. Hij verwacht dus een verdere daling.
zal wel erg blij zijn die knul met beugels in zijn mond. Zal ook een brilletje moeten aanschaffen....
cam$tock$
0
Beursblik: AkzoNobel voldoet aan verwachtingen
woensdag 09 februari 2022 10:09
(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van AkzoNobel in het vierde kwartaal kwamen in grote lijnen overeen met de prognoses vooraf, maar die waren ook aan de lage kant na de zwakke resultaten van concurrent PPG die in januari werden gepubliceerd. Dit stelde ING woensdag.

ING concludeerde dat het vermogen van de onderneming om de hogere prijzen ook in december door te berekenen aan afnemers, veelbelovend ogen voor 2022, terwijl de stijging van de grondstofprijzen volgens AkzoNobel halverwege het jaar zal afvlakken.

Voor het eerste kwartaal voorziet ING dan ook weinig risico's aan de onderkant voor de terugkerende EBIT, die de bank op 247 miljoen euro raamt, terwijl de consensus van Bloomberg rept van 267 miljoen euro.

ING beschouwt de door AkzoNobel aangekondigde aandeleninkoop van 500 miljoen euro als een blijk van vertrouwen.

De bank heeft het advies voor het aandeel AkzoNobel op Kopen staan met een koersdoel van 110,00 euro.

AkzoNobel noteerde woensdag op een groen Damrak 3,7 procent hoger op 91,96 euro.
cam$tock$
0
Market Talk
Market Talks Advies en Analyse
Beursblik: AkzoNobel presteert conform verwachting
woensdag 09 februari 2022 08:27
(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het vierde kwartaal van 2021 min of meer conform verwachting gepresteerd, maar verraste wel met de omvang van een nieuw aandeleninkoopprogramma. Dit stelden analisten van Jefferies woensdagochtend.

In het vierde kwartaal kwam het aangepaste operationeel resultaat van AkzoNobel uit op 209 miljoen euro. Dat is 8 miljoen euro meer dan de taxatie van 201 miljoen euro die zakenbank Jefferies had, maar lag wel 2 procent onder de analistenconsensus van 213 miljoen euro.

Jefferies concludeerde dat de divisie Decorative Paints boven de verwachtingen uit kwam, maar de divisie Performance Coatings dat juist niet deed.

De kwartaalomzet van AkzoNobel van 2.403 miljoen euro was nipt meer dan Jefferies had voorzien, en ook dan de analistenconsensus van 2.382 miljoen euro.

Het aangekondigde nieuwe aandeleninkoopprogramme van 500 miljoen euro is 200 miljoen euro meer dan Jefferies had verwacht.

Jefferies heeft een Underperform advies voor het aandeel AkzoNobel met een koersdoel van 84,00 euro.

Het aandeel AkzoNobel sloot dinsdag op een groen Damrak 0,3 procent hoger op 88,66 euro.

Bron: ABM Financial News
cam$tock$
0
Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel AkzoNobel
Gecreëerd: 11:09
(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft woensdag na de kwartaalcijfers het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 105,00 naar 96,00 euro bij handhaving van het Houden advies.

AkzoNobel heeft volgens analist Frank Claassen een uitdagend kwartaal achter de rug, zoals ook werd verwacht. In de afgelopen maanden werd de consensus voor het vierde kwartaal al neerwaarts bijgesteld, zo merkte de analist op.

De volumes bij Paints liepen met 8 procent terug, waar Degroof mikte op een terugval van 7 procent, vanwege de moeilijke vergelijkingsbasis. Er wordt minder in huis geklust, nu de coronalockdowns worden afgebouwd, aldus de analist. De vraag bij Performance Coatings noemde Claassen stabiel in vele segmenten, maar Akzo blijft last ondervinden van de verstoringen in de aanvoerketen. Dit leidde tot een volumedaling van 5 procent, waar Degroof mikte op een daling van 4 procent.

Het aandeel Akzo steeg woensdagochtend met 4,0 procent tot 92,24 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999 De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.
taurus86
0
Leuke kop vandaag in IEX "AKZO is geen Shell" . Daar kan ik aan toevoegen: Maar in 1973, tijdens de energiecrisis bijna wel!
Verf moet je leren begrijpen. Het is geen eerste levensbehoefte, maar iedere 8 - 10 jaar wèl. Dus bijna alle vierkante meters van ijzer en hout, kunnen niet buiten een conservering van met name verf.
En dan praten we nog niet over de functie van kleur.
Kortom: Een goed gerunde verfproducent, is een zeer goede vriend van de belegger.
voda
0
AkzoNobel voert productie harsen op
Cruciaal bestanddeel.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel wil de productie van harsen verder opvoeren. Dit maakte de onderneming dinsdag bekend.

De productie-uitbreiding maakt onderdeel uit van de Grow & Deliver strategie van Akzo.

"Harsen zijn cruciale ingrediënten voor het maken van coatings", zei Akzo dinsdag. "Al onze activiteiten maken gebruik van hars."

Door in de productie te investeren wordt Akzo minder afhankelijk van toeleveranciers. Ook bevordert dit de innovatie en het bereiken van de duurzaamheidsdoelen.

Akzo denkt dat de investering circa 15 tot 20 miljoen euro zal bijdragen aan de EBITDA in 2023.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
AH-AH-AH
0
Verwachten jullie dat Akzo nog last kan krijgen van de rechtszaak tussen Qatar Airways en Airbus over de slechte verf/coating?
Of betreft dit een andere leverancier?
voda
0
AkzoNobel twijfelt niet aan haalbaarheid doelstellingen
Verf- en coatingbedrijf houdt beleggersdag.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft voorafgaand aan de beleggersdag die het vandaag organiseert de doelstelling voor 2023 herhaald.

In 2023 wil AkzoNobel een aangepaste EBITDA van 2 miljard euro realiseren. De Grow & Deliver strategie moet circa 550 miljoen euro opleveren ten opzichte van 2021.

De beleggersdag gaat vandaag om 14.00 uur van start.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
cam$tock$
0
Kan helaas niet veel vinden over de beleggersdag, slechts zie ik met lede ogen aan hoe de koers van dit prachtige bedrijf aan het glijden is....
Fireblade900RR
0
@ressiva: heb jij enig idee waarom Akzo zoveel daalt vandaag? Ik was net ingestapt op 80 maar kennelijk te vroeg.
BowmoreBoerke
0
Amaai, koers gaat echt he-le-maal aan gort he....

Op zich wel logisch: de zeer sterk stijgende grondstofkosten zullen zeer zwaar gaan drukken op de resultaten en dit voor langere tijd. De stijging van de kosten is zó fors, dat men dat echt niet 1-op-1 door kan zetten naar de eindklant.
49 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jul 2022 17:35
Koers 62,760
Verschil +0,140 (+0,22%)
Hoog 64,280
Laag 62,020
Volume 566.266
Volume gemiddeld 605.120
Volume gisteren 908.571

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront