Heineken « Terug naar discussie overzicht

Heineken 2023

33 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
voda
1
Beursblik: positieve verrassing Aziatische volumes Heineken in de maak

Na volumecijfers uit Vietnam.

(ABM FN-Dow Jones) De Vietnamese biermarkt lijkt weer te groeien en dat kan tot een positieve verrassing in de biervolumes van Heineken leiden. Dit stelde analist Sanjeet Aujla van Credit Suisse dinsdag in een rapport.

Credit Suisse zag dat de biervolumes in Vietnam in het vierde kwartaal met 58 procent stegen op jaarbasis, wat een versnelling betekende ten opzichte van de groei in het derde kwartaal. "Dit betekent dat de Vietnamese biermarkt weer in een groeitrend zit", aldus Aujla.

Credit Suisse schat in dat Vietnam goed is voor 7 procent van de totale volumes van Heineken en voor 15 procent bijdraagt aan de winst. De analist denkt dat het tempo waarin de Vietnamese bierindustrie herstelt in combinatie met het marktaandeel van Heineken tot een positieve verrassing kan leiden voor de autonome biervolumes van Heineken in de regio Azië-Pacific in het vierde kwartaal en in heel 2022.

Credit Suisse voorziet dat de volumes van Heineken in Vietnam met 57 procent zijn gestegen in het vierde kwartaal ten opzichte van een jaar eerder, grofweg in lijn met de bredere sector. Dit impliceert dat de volumes van de Amsterdamse brouwer in het vierde kwartaal in de regio Azië-Pacific met 25 procent zijn gestegen. De analistenconsensus mikt op een groei van slechts 22 procent.

Het aandeel Heineken koerste dinsdagochtend 0,8 procent hoger op 88,68 euro. Credit Suisse heeft een Outperform advies op het aandeel met een koersdoel van 120,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Money Never Sleeps
0
ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft dinsdag het koersdoel voor Heineken verhoogd van 100,00 naar 113,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Ook werd het aandeel van de Amsterdamse brouwer op de lijst met beste ideeën van Bank of America geplaatst.

Volgens de analisten van de Amerikaanse bank biedt Heineken namelijk "het beste van twee werelden". Onder de huidige omstandigheden heeft het defensieve Heineken volgens de bank voldoende mogelijkheden om kosten te besparen en is er zicht op mooie winsten in 2023.

Maar het aandeel is ook aantrekkelijk als er een marktrotatie plaatsvindt naar groei-aandelen. Heineken is "het beste jongetje van de klas", met op middellange termijn een verwachte samengestelde jaarlijkse stijging van het EBIT-resultaat met 9 procent. En Heineken zou volgens Bank of America op dit vlak ook nog wel eens positief kunnen verrassen.
Money Never Sleeps
0
Zo Zo ,Heineken gaat zomaar lekker vandaag.
misschien wel een voorproefje op de jaarcijfers?
voda
0
Lepre Chaun
2
Kaag is 'heel verbaasd' over investeringen Heineken in Rusland

Minister Kaag van Financiën is erg verbaasd dat Heineken afgelopen jaar nieuwe investeringen heeft gedaan in Rusland, en wil weten hoe dat kan.
Dat zegt ze in het wekelijkse gesprek met RTL Z.

www.rtlnieuws.nl/economie/laatste-vid...
bezinteergebelegt
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 22 februari 2023 10:06:

Kaag is 'heel verbaasd' over investeringen Heineken in Rusland

Minister Kaag van Financiën is erg verbaasd dat Heineken afgelopen jaar nieuwe investeringen heeft gedaan in Rusland, en wil weten hoe dat kan.
Dat zegt ze in het wekelijkse gesprek met RTL Z.

Ik ben meer verbaasd over het feit dat die klimaatfreak en EU bewierroker nog altijd in Den Haag zit.

Ze zal verbaasd opkijken hoeveel applaus ze krijgt als ze haar vertrek zou aankondigen :-)
Lepre Chaun
0
Charlene de Carvalho-Heineken slaat €75 miljoen stuk op nieuwe aandelen Heineken

De erfgename neemt een miljoen aandelen Heineken over van de Mexicaanse grootaandeelhouder Femsa, dat na een innige samenwerking van ruim tien jaar haar miljardenbelang in de bierbrouwer gaat afbouwen.

www.quotenet.nl/zakelijk/a43004885/ch...
Rowi62
1
quote:

Lepre Chaun schreef op 22 februari 2023 10:06:

Kaag is 'heel verbaasd' over investeringen Heineken in Rusland

Minister Kaag van Financiën is erg verbaasd dat Heineken afgelopen jaar nieuwe investeringen heeft gedaan in Rusland, en wil weten hoe dat kan.
Dat zegt ze in het wekelijkse gesprek met RTL Z.

www.rtlnieuws.nl/economie/laatste-vid...
Moet ze ook eens vragen wie de pootaardappelen aan Wit-Rusland levert.....
Athene
0
"Heineken breekt belofte en investeert toch in Rusland"

Ondanks de belofte niet langer in Rusland te investeren vanwege de oorlog in Oekraïne lanceerde Heineken vorig jaar 61 nieuwe producten op de Russische markt. Dat schrijft Follow The Money, een Nederlands platform voor onderzoeksjournalistiek.

Terwijl Russische bombardementen Oekraïense steden in puin legden en grondtroepen grote delen van het buurland bezetten, begon Heineken volgens Follow The Money in Rusland aan een grootschalig verkoopoffensief.

In 2022 lanceerde de Russische tak van de bierbrouwer volgens eigen berichtgeving "in recordtempo" 61 nieuwe producten, goed voor 720.000 hectoliter extra verkoop van bier en frisdrank. "Dit was mogelijk door fantastisch teamwork en het geloof dat alles mogelijk is."

"2022 was een turbulent jaar voor alle marktspelers, maar bood tegelijkertijd volop kansen en opende nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling en groei van onze business", staat te lezen in een terugblik op de website van Heineken Rusland. "Trots kondigen we aan dat we in meerdere segmenten recordhoogten hebben bereikt."

De Nederlandse brouwer stopte vorig jaar wel met de verkoop en productie van zijn belangrijkste merk Heineken in Rusland, maar andere merken verkoopt het bedrijf er wel nog. "We blijven er operationeel zodat we onze werknemers kunnen blijven betalen, anders loop je het risico te worden genationaliseerd", zo werd CEO Dolf van den Brink vorige week geciteerd in de Financial Times.

Hij hoopt de Russische tak, waarvoor 1.800 mensen werken, in de eerste helft van 2023 te verkopen.

www.msn.com/nl-be/financien/nieuws/he...
Jan met de pet
6
Iedere bestuurder van welk bedrijf dan ook dat anno 2023 nog zaken doet met Rusland is een NSB'r van de 21e eeuw.
Als je zo je geld wilt verdienen mag je wat mij betreft door de straten worden gesleurd en besmeurd net als de landverraders na de oorlog in 1945.
Buurman
3
Bioscopen doen Heineken in de ban na investering in Russische markt

Twee bioscopen in Meppel en Steenwijk stoppen met het schenken van Heineken. Ze doen dit omdat de Russische dochteronderneming van het Nederlandse biermerk 61 nieuwe producten op de Russische markt heeft gebracht. Bioscoopdirecteur Albert Jan Vos is woest: "Freddy Heineken draait zich om in zijn graf!"

Heineken had juist beloofd om vanwege de oorlog met Oekraïne niet langer te investeren in het land, schrijft Follow the Money. Volgens het onderzoeksplatform is Heineken een 'grootschalig verkoopoffensief' begonnen in Rusland. In het land van Poetin werden vorig jaar 61 nieuwe producten gelanceerd, goed voor 720.000 hectoliter extra verkoop. Heineken zou hebben gecommuniceerd dat de extra verkoop komt "door fantastisch teamwork en het geloof dat alles mogelijk is".

Hoeveel geld Heineken sinds oorlog in Rusland heeft geïnvesteerd, wil de bierbrouwer volgens Follow the Money niet zeggen.
Thorgall
0
Wat ik zelf erg vreemd vind is dat de hele maatschappij keer op keer valt over Shell, bij elk nieuwsfeit dat zich aandient, maar dat over dit bericht amper wordt geschreven door de media, zoals de NOS.
Altijd
2
quote:

Sanglier schreef op 24 februari 2023 15:15:

Voor mij geen druppel Heineken meer. Collaborateurs met Putin .
Heineken geeft nu weer aan nog steeds naar de uitgang te bewegen, ondertussen 61! nieuwe dranken op de Russische markt brengend. Leugenaars. Krokodillentranen in het persbericht. Nou Heineken, laat nu maar zien dan hoe jullie vertrekken uit Rusland. Graag met een impairment. Dat is ook zo bij die andere 1400 bedrijven die weg zijn getrokken om een statement met impact te maken.
Athene
0
Barclays herhaalt het houdadvies voor Heineken
donderdag 2 maart 2023 -

Barclays verhoogt het koersdoel van Heineken naar € 115,00 van € 100,00. Het houdadvies van donderdag 16 februari 2023 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van 0,00%.
Gforce
3
Blijkt Heineken toch gewoon de zakken te vullen in Rusland. " We hadden beter moeten communiceren" Ja ja..
Freebee
0
Groene kratje Heineken zou eigenlijk rood moeten zijn met logo van hamer en sikkel.
33 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 mei 2023 17:35
Koers 99,560
Verschil +0,080 (+0,08%)
Hoog 100,000
Laag 98,780
Volume 540.083
Volume gemiddeld 635.197
Volume gisteren 393.903

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront