Bever « Terug naar discussie overzicht

2023 Valt de claim voor Bever ??, of meer gezever?

24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
shaai
0
Meest opvallende imo uit de notulen:
“De ontvangen geldmiddelen uit de transactie met Van Erk zullen tot een nader moment worden aangehouden, gezien de mogelijke terug levering van de grondposities te Noordwijk na de uitkomst van de procedures tegen Van Erk Groep.”
shaai
1
Niets nada etc in de bied, veul in de laat, ook nog altijd de ruim 75000 stukken op 4,14
shaai
0
Vandaag is het de Internationale dag van de #Bever, 7 april is de geboortedag van Dorothy Richards, een beveronderzoekster uit de vorige eeuw.

twitter.com/WillyDeKoning/status/1644...
voda
1
Zes fondsen dreigen notering aan Euronext te verliezen

En nog drie volgen.

(ABM FN-Dow Jones) Een zestal kleine beursfondsen op het strafbankje van Euronext staat op het punt om de notering in Amsterdam te verliezen, omdat zij niet over een vereiste accountantsverklaring beschikken.

Die verklaring moet door een zogeheten oob-accountant worden afgegeven, maar die kunnen de beursfondsen niet vinden.

Van zulke specialistische accountants zijn er maar een paar over. Naast 'de grote vier' KPMG, EY, PWC en Deloitte zijn dit Mazars en BDO. In het verleden hadden ook Accon AVM, Grant Thornton en Baker Tilly een dergelijke oob-vergunning.

Een oob-accountant, die Organisaties van Openbaar Belang controleert, mag een klant weigeren, en doet dit ook, zo bleek al eens uit een rondgang van ABM Financial News onder kleinere beursfondsen.

Bedrijven die langer dan 24 maanden op het zogeheten strafbankje van Euronext zitten, kunnen hun notering kwijtraken. En dat moment is nu aangebroken. Na twee jaar start "het proces om de aandelen te verwijderen", waarschuwde Euronext medio april 2021.

Op het strafbankje in Amsterdam zitten negen bedrijven volgens data van ABM Financial News. De eerste groep van zes zit deze maand 24 maanden op het bankje. Het gaat om Alumexx, Bever, DGB, GeoJunxion, Lavide en New Sources Energy.

Ook IEX, MKB Nedsense en Value8 zitten op dit bankje, maar hebben nog enige tijd respijt. Vooralsnog hebben ook zij echter nog geen oob-accountant kunnen vinden.

Een versoepeling van de regels zou een oplossing kunnen zijn, maar René van Vlerken, Hoofd Noteringen bij Euronext Amsterdam, zei in april 2021 al dat dit er waarschijnlijk niet in zou zitten. "We gaan niet marchanderen", aldus Van Vlerken destijds tegen ABM Financial News.

Donderdag zei Van Vlerken aan ABM Financial News dat het "belangrijkste voor deze bedrijven is om alsnog, binnen 6 maanden vanaf begin mei, een oob-accountant aan te stellen. Als dit niet lukt is de delisting definitief."

In de tussentijd blijft Euronext met bedrijven die hier open voor staan, "nadenken over en werken aan andere mogelijkheden, zoals een notering op de EU Growth Market in Brussel, Parijs of elke andere Euronext locatie met uitzondering van Amsterdam". Amsterdam heeft namelijk geen Growth Market.

Lavide heeft recent al aangegeven de Growth Market in Parijs als alternatief te onderzoeken. "Indien Euronext in het geval van Lavide besluit tot het opschorten van de notering vanwege het ontbreken van goedgekeurde jaarrekeningen door een oob-accountant, zal Lavide effectief tot uiterlijk 13 oktober 2023 de tijd hebben om de doorstart verwezenlijkt te hebben", zei Lavide eind februari.

In Nederland ziet Van Vlerken NPEX en Nxchange als alternatieven. Die kunnen fungeren "als kraamkamer", zei hij destijds.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
shaai
0
zo! er is weer handel geweest afgelopen maand!
12 stukjes a 3,40
toch ruim 40euro omzet (tenminste voor de koper, de verkoper kreeg misschien na kosten net minder dan 40e)
hjs64
0
Gezien het orderboek is het rennen naar de exit en die zit op slot. Ik denk dat het snel gebeurd is met Bever. Jammer dan, afschrijven die zooi (kost mij ook geld).
voda
0
Correctie: Rode cijfers voor Bever

Door ABM Financial News op maandag 22 mei 2023
Views: 3.026

(ABM FN-Dow Jones) Bever Holding heeft in 2022 een verlies geleden van 52,3 miljoen euro. Dat maakte de holding maandagavond bekend.

In dezelfde periode een jaar eerder was er nog een winst van 39,4 miljoen euro.

Per aandeel bedroeg het verlies vorig jaar 3,07 euro.

De vastgoedportefeuille werd gewaardeerd op 59,7 miljoen euro en het eigen vermogen van Bever bedroeg per 31 december 2022 ruim 83 miljoen bij een balanstotaal van circa 98,3 miljoen euro.

De intrinsieke waarde stond eind december op 4,88 euro per aandeel.

Vooruitzichten

Het jaar 2023 zal in het teken staan "van het ontstane geschil met Adriaan van Erk Groep over de uitvoering en de geleverde grondposities te Noordwijk", aldus het bedrijf.

Verder is Bever Holding in afwachting van de wetswijziging die de OOB-accountantskantoren zal dwingen om de jaarrekeningen van de OOB- bedrijven te controleren.

"Bever Holding zal zodra de mogelijke wetgeving is aangenomen om dan opnieuw de OOB-accountantskantoren te benaderen of zij bereid zijn de accountantscontrole over het betreffende boekjaar uit te voeren", aldus het bedrijf.

Eerder deze maand meldde Euronext begin november delisting van het aandeel volgt als er dan een oob-accountant wordt gevonden.

"Bever Holding heeft kennisgenomen van dit besluit en zal onderzoeken of zij mogelijk vervolgstappen gaat nemen en, indien zulks het geval is, welke stappen dat zullen zijn om de belangen van haar aandeelhouders op een zo goed mogelijke manier te dienen en tot een oplossing te komen", zei het bedrijf maandag.

Correctie: om in 1e zin aan te geven dat het om miljoenen gaat.

Bron: ABM Financial News
shaai
0
beverholding.nl/wp-content/uploads/20...
(over de jaarcijfers)

AVA aankondiging:
te houden op 5 juli
2023 om 16.30 uur in het The Hague Marriott Hotel, Johan de Wittlaan 30, 2517 JR Den Haag.
De toegangsregistratie start om 16.00 uur.
____

beverholding.nl/wp-content/uploads/20...
voda
2
Negatief resultaat Bever loopt flink terug

In eerste zes maanden 2023.

(ABM FN-Dow Jones) Bever Holding heeft in de eerste zes maanden van 2023 opnieuw een negatief resultaat behaald, maar het verlies liep wel flink terug. Dit werd vrijdag nabeurs bekend.

Het negatief resultaat voor belastingen van 533.430 euro was toe te rekenen aan "een negatieve exploitatie uit vastgoed van 64.898 euro, netto financieringsbaten van 144.243 euro en overige lasten van 612.775 euro", zei het bedrijf uit Wassenaar.

Het nettoresultaat was 523.000 euro negatief. Dat was eind juni vorig jaar evenwel 58,8 miljoen euro negatief.

Per aandeel slonk het verlies van 3,07 euro eind december tot 0,03 euro negatief eind juni.

De intrinsieke waarde per aandeel daalde in het halfjaar van 4,88 tot 4,85 euro.

De vastgoedportefeuille kende per 30 juni 2023 een waardering van 59,74 miljoen euro, zei Bever. "Op basis van de samenstelling van de vastgoedportefeuille en een tussentijdse beoordeling is er geen aanleiding om de waarderingen per 30 juni 2023 aan te passen", aldus het bedrijf.

Het eigen vermogen van Bever Holding bedroeg per 30 juni 2023 82,8 miljoen euro bij een balanstotaal van 97,4 miljoen euro.

Per 30 juni 2023 bedroeg de totale schuld van de vennootschap net geen 3 miljoen euro.

Bever meldde vrijdag verder dat het nog steeds op zoek is naar een OOB-accountant. Inmiddels is een verzoek ingediend bij het Portugese accountantskantoor CFA, dat eerder ook de jaarrekening van Value8 controleerde.

"Bever Holding is in afwachting van een reactie van CFA. Indien er nadere ontwikkelingen zijn ten aanzien van het aanstellen van een accountantskantoor, zal Bever Holding haar aandeelhouders daarover informeren", zei het bedrijf vrijdag.

Als voor 6 november geen OOB-accountant is gevonden, dan volgt delisting van het aandeel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
shaai
0
het pb zelf
beverholding.nl/persberichten/

beverholding.nl/wp-content/uploads/20...

10blz, copy paste lukt niet :-(
Getuigenverklaringen zijn afgenomen ivm Noordwijk.

Laatste blz, na balansdatum: contentieuze situatie met AFM nav pb s over Noordwijk.
DeZwarteRidder
1
Euronext komt bedrijven zonder OOB-accountant tegemoet
11-10-2023 18:44 - Beursbedrijf spreekt van forse handreiking.

(ABM FN-Dow Jones) Euronext Amsterdam heeft besloten om beursgenoteerde ondernemingen die moeite hebben met het vinden van een zogeheten OOB-accountant, meer tijd te gunnen. Dit zei René van Vlerken van Euronext woensdagavond tegen ABM Financial News.

"Euronext heeft besloten de bedrijven meer tijd te geven om tot een getekende opdrachtbevestiging met een OOB-accountant te komen", aldus Van Vlerken.

Dit betekent dat bedrijven tot uiterlijk 15 januari 2024 de tijd hebben. "Daarna is de delisting definitief."

De oude deadline lag op 3 november.

Van Vlerken sprak tegen ABM Financial News van "een zeer forse handreiking" naar de betreffende bedrijven, in de hoop dat zij zo een delisting kunnen afwenden.

De Vereniging MidkapNL, die de belangen wil behartigen van Nederlandse small- en midkapbedrijven, schreef in een reactie blij te zijn dat Euronext extra tijd geeft, hoewel de vereniging op meer tijd had gehoopt. "Voor aandeelhouders en beleggers in de betrokken beursfondsen betekent deze stap dat delisting op korte termijn is afgewend."

Door: ABM Financial News.
DeZwarteRidder
0
Halfjaarbericht 2023 N.V. Bever Holding
Directieverslag
Vastgoedportefeuille
De vastgoedportefeuille kent per 30 juni 2023 een waardering van € 59,74 miljoen. Op basis van de samenstelling van de vastgoedportefeuille en een tussentijdse beoordeling is er geen aanleiding om de waarderingen per 30 juni 2023 aan te passen.

Resultaten
Het geconsolideerde resultaat van Bever Holding over de eerste helft van 2023 voor belastingen bedroeg € 533.430 negatief (1e helft 2022: € 79.194.606 negatief), hetgeen toe te rekenen is aan een negatieve exploitatie uit vastgoed van € 64.898, netto financieringsbaten van € 144.243 en overige lasten van € 612.775.
Als gevolg van mutaties in de latente belastingvorderingen- en verplichtingen, groot € 10.086, bedroeg het resultaat na belastingen € 523.344 negatief (1e helft 2022: € 58.763.547 negatief).

Eigen vermogen
Over het eerste half jaar 2023 bedraagt het eigen vermogen per 30 juni ca. € 82,8 miljoen bij een balanstotaal van ca. € 97,4 miljoen.
De intrinsieke waarde per aandeel Bever op basis van het aantal uitstaande aandelen per 30 juni 2023 bedroeg ca. € 4,85

Latente belastingverplichtingen
De voorziening latente belastingverplichtingen betreft de in de toekomst verschuldigde vennootschapsbelasting als gevolg van de lagere
waardering van onroerende goederen in de fiscale balans, dan wel aanwezige herinvesteringsreserves. Krachtens IAS 12 (herzien) wordt
de voorziening latente belastingverplichtingen gewaardeerd op basis van het per 2023 geldende nominale belastingtarief van 25,8%
(2022: 25,8%). Voor de Belgische vennootschappen geldt een tarief van 25%.

Schulden
Per 30 juni 2023 bedraagt de totale schuld van de vennootschap € 2.964.084.
Gang van zaken
Euronext
Op 3 mei 2023 heeft Euronext te kennen gegeven dat het formele besluit is genomen om over te gaan tot delisting conform regels 6905/1
(ii) & 6905/2. Euronext heeft aangegeven dat het aandeel op 6 november 2023 uit de notering zal gaan en de laatste handelsdag op 3
november 2023 zal zijn.
Oorzaak van het besluit is dat N.V. Bever Holding tot op heden geen OOB-accountant heeft kunnen contracteren, welke zich bereid heeft
gevonden om de controle van de jaarrekeningen van N.V. Bever Holding op zich te nemen, ondanks haar diverse verzoeken daartoe.

Bever Holding blijft in afwachting van de wetswijziging die de OOB-accountantskantoren zal dwingen om de jaarrekening van de OOB-
bedrijven te controleren.
Inmiddels is een zevende OOB-accountant op de Nederlandse markt actief. Dat is het Portugese accountantskantoor CFA dat inmiddels
de jaarrekening 2022 van Value8 heeft gecontroleerd.
Bever Holding heeft zich bij CFA gemeld en een verzoek ingediend of CFA bereidt zou zijn de jaarrekening over het boekjaar 2023 te
controleren. Bever Holding is in afwachting op een reactie van CFA. Indien er nadere ontwikkelingen zijn ten aanzien van het aanstellen
van een accountantskantoor, zal Bever Holding haar aandeelhouders daarover informeren.

Noordwijk
Er zijn verder voorlopige getuigenverhoren afgenomen in verband met juridische stappen in het ontstane geschil met Adriaan van Erk
Groep over de uitvoering en levering van de grondposities te Noordwijk.

De halfjaarcijfers zijn niet gecontroleerd door de externe accountant.
Getrouwheidsverklaring
In overeenstemming met de transparantierichtlijn van de Europese Unie, als vervat in artikel 5.25c van de Wet op het financieel toezicht,
verklaart de directie dat voor zover haar bekend:
- Het directieverslag een getrouw beeld geeft omtrent de toestand op balansdatum en de gang van zaken gedurende de
verslagperiode van Bever Holding en haar geconsolideerde dochtermaatschappijen waarvan de gegevens in haar financieel
halfjaarverslag zijn opgenomen;
- Het financieel halfjaarverslag een getrouw beeld geeft van de activa en passiva, de financiële positie en het resultaat van Bever
Holding en haar geconsolideerde dochtermaatschappijen;
- De wezenlijke risico’s waarmee Bever Holding wordt geconfronteerd in dit verslag zijn beschreven.
shaai
0
Persbericht
N.V Bever Holding brengt via dit persbericht belanghebbende op de hoogte over de noteringsstatus aan Euronext Amsterdam.
Euronext Amsterdam heeft een aanpassing doorgevoerd in het penalty bench beleid dewelke Euronext Amsterdam op 11 oktober 2023 om 18.00 uur via een Euronext Market Notice bekend werd gemaakt en geeft beursfondsen extra tijd om aan het nieuwe, versoepelde criterium te voldoen.
Het nieuwe criterium is het overleggen van een getekende opdrachtbrief voor de controle van de jaarrekening over het boekjaar 2024.
De nieuwe termijn zal niet eerder eindigen dan 18 januari 2024, waarmee de deadline van 6 november 2023 is komen te vervallen. Dit betekent dat de aandelen op 18 januari 2024 uit de notering gaan, waarbij de laatste handelsdag 17 januari 2024 zal zijn.
Euronext geeft hiermee duidelijk te kennen dat het niet nodig is dat de jaarrekeningcontrole op 18 januari 2024 moet zijn afgerond. Wel blijven de desbetreffende fondsen op het strafbankje staan tot de controle is afgerond en is voldaan aan de publicatieverplichting.
Zoals reeds gemeld in het persbericht van 29 september 2023 heeft Bever Holding zich bij CFA reeds gemeld en een verzoek ingediend of CFA bereidt zou zijn de jaarrekening over het boekjaar 2023 te controleren.
Bever Holding is in afwachting op een reactie van CFA.
Indien er nadere ontwikkelingen zijn ten aanzien van het aanstellen van een accountantskantoor, zal Bever Holding haar aandeelhouders daarover informeren.
Dit persbericht bevat voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de Europese Verordening Machtsmisbruik (Market Abuse Regulation, MAR). Dit persbericht werd op 28 april 2023 om 17h35 uur verspreid.
Wassenaar, 16 oktober 2023 N.V. Bever Holding
voda
2
Bever Holding krijgt miljoenenboete van AFM

Door ABM Financial News op maandag 11 december 2023

(ABM FN-Dow Jones) Bever Holding heeft een boete gekregen van 5 miljoen euro van de Autoriteit Financiële Markten voor te late openbaarmaking van informatie over de voorwaardelijke verkoop van grondposities in Noordwijk in november 2020 en voor misleidende elementen in de persberichten daarover. Dat maakte Bever maandagochtend bekend.

Bever Holding is het oneens met de boete en de hoogte daarvan.

De voorzieningenrechter heeft een verzoek om de publicatie van het boetebesluit op te schorten, in een kort geding, afgewezen en daarom zal de AFM de boete bekendmaken.

Volgens Bever Holding was er geen sprake van concrete en koersgevoelige informatie en moest de voorlopige verkoop vertrouwelijk blijven om de onderhandelingen niet te verstoren. De gemeente zou het belang van die vertrouwelijkheid schriftelijk hebben bevestigd. De verkoop was onzeker, omdat deze nog afhing van een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Noordwijk.

Bever zegt de bezwaarprocedure tegen het boetebesluit met vertrouwen tegemoet te zien.

Op 29 september meldde Bever dat er voorlopige getuigenverhoren zijn geweest in het geschil met Adriaan van Erk Groep over de grondposities in Noordwijk.

Dat bedrijf zou in 2021 tien percelen hebben gekocht voor 60 miljoen euro. De gemeente had het eerste recht van koop en volgens berichtgeving in het Financieele Dagblad diende de deal met Van Erk Groep mogelijk om de prijs op te drijven.

Bever zegt op korte termijn juridische maatregelen te willen nemen tegen die partij en een aantal betrokkenen, om recht te doen aan de gemaakte afspraken, onder andere over de winstdeling.

Bron: ABM Financial News
24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 16:30
Koers 2,460
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 753
Volume gisteren 598

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront