Agfa-Gevaert « Terug naar discussie overzicht

Agfa Gevaert 2023

90 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
[verwijderd]
3
Agfa-Gevaert investeert 50 miljoen euro in nieuwe fabriek in Mortsel
Antwerpen
03 februari, 2023
Door Filip Spoelders

MORTSEL – Tijdens een bezoek vorige week van Antwerps havenschepen Annick De Ridder (N-VA) en burgemeester van Mortsel Erik Broeckx (N-VA) aan Agfa-Gevaert gaf CEO Pascal Juéry een blik op de toekomst van het bedrijf. Door de digitale en groene innovatie lijkt die toekomst een verhaal van groei te worden.

Agfa-Gevaert won in oktober de essenscia Innovation Award 2022 voor zijn membraantechnologie bij de productie van groene waterstof. Aangezien de Port of Antwerp-Bruges een leidende rol wil spelen in waterstof nam De Ridder het initiatief om voor de eerste maal op bezoek te gaan bij het Mortselse bedrijf.

Tijdens het bezoek gaf CEO Juéry aan dat zijn onderneming zich in volle transformatie bevindt. “De productie van films en toepassingen voor radiologie vormen nog steeds onze grootste inkomsten, maar we willen een leider in innovatie blijven”, zei hij.

Naast het moderniseren van de processen binnen het bedrijf zet het in op drie jonge takken. “Dit zijn Healthcare IT, waarbij ziekenhuizen onze digitale toepassingen gebruiken voor het maken van afspraken tot radiologie, digitaal printen en milieu en energie.”

Wereldtop

Met dit laatste staat Agfa-Gevaert momenteel aan de wereldtop met zijn membraantechnologie. Het dankt dit aan de ontwikkeling van zijn product Zirfon voor de productie van groene waterstof. “Bij groene waterstof wordt water gescheiden in zuurstof- en waterstofgas. Dit gebeurt in een elektrochemische cel met hernieuwbare energie. Tijdens dit proces moeten beide gassen gescheiden worden. Wanneer ze bij elkaar komen, ontstaat er een ontploffing. Ons membraan zorgt hiervoor, terwijl het tot viermaal productiever is dan andere membranen. Ook de levensduur van ons product is veel langer. Dit leidt tot een veel interessantere kost voor de productie van waterstof”, legt Marc Van Damme van Agfa uit.

Na de Europese markt wil Agfa met dit membraan de VS en andere markten aanboren. “De waterstofproductie zal stijgen en in iedere elektrochemische cel moet een Mortsels membraan zitten”, zegt Juéry.
Agfa Mortsel voorstelling Zirfon membraan waterstofMembraan dat waterstof produceert
Agfa Mortsel voorstelling Zirfon membraan waterstof. © Filip Spoelders

Honderd bijkomende banen

Veel klanten in deze sector zijn reeds overtuigd, want de productiecapaciteit van Zirfon in Mortsel zal flink opgeschroefd worden. “Momenteel kunnen we Zirfon produceren voor drie gigawatt aan elektrolyse, maar over twee jaar zal dit niet meer voldoende zijn om aan de vraag te voldoen. Daarom gaan we tegen de zomer van 2025 een bestaande productiehal ombouwen om een hoeveelheid aan membranen te maken die goed is voor twintig gigawatt aan elektrolyse. Deze omvorming zal rechtstreeks voor honderd bijkomende banen in Mortsel zorgen”, blikt Van Damme vooruit.

Agfa wil verder innoveren en investeren in toepassingen voor groene energie. Dit betekent dat het op zijn terrein aan de Septestraat zelf meer duurzame ingrepen gaat uitvoeren om op termijn energieneutraal te zijn. Zo komen er onder andere extra zonnepanelen, worden warmtepompen geïnstalleerd en zullen oude gebouwen hergebruikt worden om nieuwe technologieën te vervaardigen.

50 miljoen euro

“Dit zorgt ervoor dat we stevig in ons filiaal in Mortsel gaan investeren, namelijk 50 miljoen euro. Voor het eerst in zeventien jaar zullen hier ook weer meer werkuren worden gepresteerd”, besluit de CEO.

Havenschepen De Ridder was onder de indruk. “Het is knap dat een bedrijf dat 150 jaar actief is zo innovatief voor de dag komt. Deze Vlaamse en Mortselse ontwikkeling zit nu in het hart van de waterstofproductie. De uitdaging in de productie van waterstof is de rendabiliteit vanwege het omzetten. Met dit membraan kan viermaal zoveel geproduceerd worden met dezelfde machines. Dit is een gamechanger”, aldus De Ridder.
voda
0
PERSBERICHT: Agfa investeert in nieuwe industriële unit voor Zirfon-membranen voor groene waterstofproductie

Agfa investeert in nieuwe industriële unit voor Zirfon-membranen voor groene waterstofproductie

Mortsel, België -- 8 maart 2023 -- 7.45 AM

Agfa kondigde vandaag aan dat gezien de sterk toenemende vraag, de Raad van Bestuur de investering valideerde voor een nieuwe industriële unit voor Zirfon-membranen voor groene waterstofproductie, naast bijkomende investeringen in de uitbouw van de bestaande installatie.

De unit zal geïnstalleerd worden in bestaande gebouwen in de vestiging in Mortsel, België. Wanneer gebruiksklaar, zal de unit membranen kunnen produceren met een equivalent van 20 gigawatt/jaar aan electrolyzer-capaciteit voor de productie van groene waterstof. Het ontwerp van de unit maakt ook latere uitbreidingen mogelijk.

Pascal Juéry, CEO Agfa-Gevaert zei: "Met deze beslissing tonen we ons engagement tegenover de energietransitie en het koolstofvrij maken van industriële en vervoersactiviteiten. De actie sluit volledig aan bij de ambities van de EU om een sterke Europese waterstofeconomie op te bouwen en om tegen 2030 10 miljoen ton lokale waterstofproductie te bereiken in het kader van RepowerEU. Daarom zal een voorstel worden ingediend bij het EU-innovatiefonds, een van 's werelds grootste financieringsprogramma's voor innovatieve koolstofarme technologieën.

Klanten over de hele wereld waarderen onze intern ontwikkelde Zirfon-membranen om hun ongeëvenaarde productiviteit en extreme betrouwbaarheid. Ze kunnen er vier keer meer waterstof mee produceren dan met een conventioneel membraan. Het toonaangevende Fraunhofer-instituut heeft ook onafhankelijk bevestigd dat onze Zirfon-membranen de meest kosteneffectieve technologie zijn voor de productie van waterstof via alkalische elektrolyse. Onze membranen zijn geselecteerd voor grootschalige waterstofprojecten door de toonaangevende spelers in de industrie. Met de nieuwe productie-unit kunnen wij een centrale rol spelen in de opkomst van de waterstofeconomie en klaar zijn voor de verwachte verdere toename van de vraag."

Over ZIRFON

Groene waterstof wordt geproduceerd via waterelektrolyse, een proces dat gebruik maakt van groene elektrische energie voor de omzetting van water in zuurstof en waterstof. Deze gassen worden gescheiden door een membraan in het hart van de elektrolyse dat in hoge mate de efficiëntie en betrouwbaarheid van het waterstofproductiesysteem bepaalt.

ZIRFON-membranen voor geavanceerde alkalische elektrolyse worden door klanten over de hele wereld gewaardeerd om hun aanhoudend hoge productiviteit, zelfs in dynamische bedrijfsomstandigheden. Een ander voordeel is hun uitstekende duurzaamheid, die zowel de betrouwbaarheid als de onderhoudskosten van het elektrolytische systeem ten goede komt. Meer informatie op www.agfa.com/zirfon

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2021 realiseerde de Groep een omzet van 1.760 miljoen euro.

Contact:

Viviane Dictus

Director Corporate Communications

tel. ++32 0 3 444 7124

e-mail: www.globenewswire.com/Tracker?data=lk... viviane.dictus@agfa.com

Bijlage

-- press release NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
voda
0
PERSBERICHT: De Agfa-Gevaert Groep in volledig jaar 2022 - gereglementeerde informatie

Gereglementeerde informatie -- 08-03-2023 - 7:45 uur CET

De Agfa-Gevaert Groep in volledig jaar 2022:

-- Daling aangepaste EBITDA met 9% versus 2021 door voortdurende
kostinflatie, lockdowns in China en zwakkere vraag in markten buiten de
gezondheidszorg

-- HealthCare IT: momentum gecreëerd

-- Aanzienlijke verbetering in order intake, zowel in volume als in
kwaliteit, resulterend in omzetgroei en stabilisatie van
recurrente inkomsten

-- Omzetting van omzetgroei in EBITDA vertraagd door post-COVID
herinvesteringen in O&O en commerciële inspanningen

-- Digital Print & Chemicals: algemene omzetgroei, rendabiliteit sterk
beïnvloed door kosteninflatie en eenmalige effecten

-- Rendabiliteit beïnvloed door vertraging in effect
prijsverhogingen, industriële inefficiënties,
kostinflatie en investeringen in de toekomst

-- Inca-overname creëert nieuwe groeikansen

-- Zirfon-membranen voor groene waterstofproductie komen van de grond

-- Radiology Solutions: rendabiliteit leed onder druk op marges en volumes
in China

-- Medische film beïnvloed door lockdowns in China en door
geopolitieke situatie

-- Direct Radiography: groei en stroomlijning van werking

-- Offset Solutions: ommekeer gerealiseerd en verkoop aan Aurelius op schema

-- Succesvolle prijs- en reorganisatieacties, maar zwakke vraag in
tweede jaarhelft

-- Verkoop aan Aurelius op schema -- doel is af te sluiten in 1ste
week van april 2023

-- Nettoverlies van 223 miljoen euro, vooral door non-cash
waardeverminderingen

-- Aanzienlijke waardeverminderingen in Radiology Solutions en Offset
Solutions beïnvloedden de reorganisatiekosten/niet-recurrente
resultaten

-- Bijkomende belastingen i.v.m. de carve-out van Offset Solutions en
de genoemde waardeverminderingen

-- Sterke daling van de nettopensioenverplichtingen (materiële landen):
positieve impact van 177 miljoen euro tegenover eind 2021

Voor veel meer, zie de links:

Bijlages

-- Financial Statements NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

-- Press release NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
[verwijderd]
0
Groene waterstof wordt nieuwe opportuniteit voor Agfa
Voor het eerst in tientallen jaren investeert Agfa - vooral bekend voor zijn beeldvorming - in de vestiging in Mortsel. Er wordt een nieuwe industriële unit gebouwd voor membranen bedoeld voor de productie van groene waterstof.
belga
Vandaag om 08:24
Helemaal nieuw is de activiteit niet, vertelt woordvoerster Viviane Dictus. “We zijn al tien jaar bezig met membranen. Maar door de boom in groene waterstof is er plots veel interesse in. Vorig kwartaal konden we melding maken van 50 klanten, dit kwartaal al van 100.”

De activiteit kent een zeer snelle groei, en daarom gaat Agfa iets minder dan 40 miljoen euro investeren in een nieuwe unit op de site in Mortsel. Het gaat om de eerste investering in tientallen jaren in Mortsel. “Een opsteker voor het personeel”, klinkt het bij het bedrijf.

De membranen worden gebruikt bij elektrolyse, het proces waarbij water wordt omgezet in zuurstof en waterstof. De gassen worden door een membraan van elkaar gescheiden.

www.gva.be/cnt/dmf20230308_92666512
Kojo
0
Het wordt een dubbeltje op zijn kant om niet door de bodem van januari te zakken. Mocht die bodem houden, dan is dit een opsteker en ontstaan er kansen om in te stappen voor korte ritjes.
voda
0
KBC Securities verlaagt koersdoel Agfa Gevaert

Gepubliceerd door Trivano.com op 8 maart 2023 om 09:13

KBC Securities heeft de aandelen van Agfa Gevaert woensdag opnieuw positief beoordeeld. De analisten van KBC Securities herhaalden het advies kopen voor de aandelen van Agfa Gevaert.

Het koersdoel werd verlaagd van 4,90 naar 4,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Agfa Gevaert met 49% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 2,69 EUR.
[verwijderd]
0
ING herhaalt advies voor Agfa Gevaert
Gepubliceerd door Trivano.com op 8 maart 2023 om 11:31
De analisten van ING waren woensdag opnieuw neutraal over Agfa Gevaert. ING herhaalde het advies houden voor de aandelen van Agfa Gevaert.

Ook het koersdoel van 4,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Agfa Gevaert met 49% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 2,68 EUR. Daarmee is ING heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Agfa Gevaert met 59% ziet stijgen tot 4,25 EUR.
[verwijderd]
0
Heeft er iemand een idee wat de impact op de balans zal zijn van de verkoop van de Offset divisie?
Als ik het goed heb krijgt Agfa nog geen 100 miljoen voor een divisie met een omzet van 800 miljoen. Ik neem aan dat dan een groot deel schulden (pensioenlasten?) mee verkocht worden. Als dat het geval is zou er zo toch meerwaarde in de verkoop kunnen schuilen.

Iemand die dit kan inschatten?
JdeFL
2
• Agfa-Gevaert heeft de verkoop van zijn divisie Offset Solutions aan de alternatieve investeringsfirma
Aurelius met succes afgerond. Agfa blijft onder de voorwaarden van de deal bepaalde
verbruiksgoederen (waaronder film) en diensten leveren, maar zal zich vooral kunnen concentreren op
andere groeiende marktsegmenten. De deal gebeurde aan een ondernemingswaarde van 92 miljoen
euro, en de afronding heeft geen impact op het “Kopen”-advies en 4 euro koersdoel. (Bolero)

'Ondernemingswaarde' houdt rekening met de overgedragen schulden.
Verder niets teruggevonden (Q4 resultaten/full year), 't zal wachten zijn op het jaarversleg, mogelijks daar enige toelichting.
JdeFL
0
Stevig verlies, vnl. bij de beeindigde bedrijfsactiviteiten. Op het einde van de lijn toch ook een negatieve cash flow (27M), en krimpende geldmiddelen (blijft nog 108M).
JdeFL
0
• Agfa ging dit jaar eerder traag van start, al stegen de verkoopprijzen in het eerste kwartaal wel degelijk en daalden de kosten. Op naar een sterke tweede jaarhelft is de boodschap, en dat na een omzetgroei met 7,3% in kwartaal 1 tot 270 miljoen euro. Dat is in grote mate te danken aan Digital Print & Chemicals, dat 22% groeide. De groepsbrutomarge steeg van 30,8% naar 32,1%, zodat er 113 miljoen euro bedrijfskasstroom (EBITDA) werd geboekt, goed voor een marge van 4,8%. Het nettoverlies klokte af op 66 miljoen euro, omdat de verkoop van de Offset-afdeling een verlies van 47 miljoen euro opleverde. De vrije kasstroom bleef in kwartaal 1 negatief op -39 miljoen euro. Geen impact op 4 euro koersdoel en “Kopen”-advies (Bolero)
[verwijderd]
0
Tja, de vraag lijkt me vooral wanneer ze terug zwarte cijfers kunnen schrijven. Hopelijk in Q3 of Q4, maar dat is me niet duidelijk. Dan zie ik de koers wel mooi stijgen. Tot dan denk ik bij te kopen in geval van een serieuze terugval.
Hopelijk krijgen we volgende keer ook wat zicht op de evolutie van de Zirfon verkopen (en winsten).
JdeFL
1
• KBC Securities spijkerde het waarderingsmodel van Agfa bij en verlaagt het koersdoel van 4 naar 3,4 euro, weliswaar met behouden van het “Kopen”-advies. De markt reageerde negatief op de 1Q23-resultaten, hoewel Agfa zich tevreden toonde over onder meer de groeimotoren in zijn Digital Print & Chemicals-divisie. Volgens KBCS is het enorme potentieel van zijn Zirfon-membranen voor groene waterstofproductie inderdaad een opsteker, omwille van zeer forse omzetgroei. Dat de winst HealthCare IT negatief werd beïnvloed door een vertraging in de uitvoering van het orderboek wordt niet als problematisch aanzien. (Bolero)
JdeFL
0
Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Agfa
Door ABM ... 16 mei 2023
...

Roba noemt een leidende positie in groene waterstof "de kers op de taart" bij Agfa. De Zirfon-membranen verlagen de kosten van de productie van groene waterstof aanzienlijk, waardoor Agfa zich mogelijk kan positioneren als een leider op de markt voor groene waterstof.

Roba schat dat Zirfon een marktaandeel van 90 procent heeft, met een verwachte omzet in 2030 van ongeveer 0,6 miljard euro. (ABM)

Heb daar eigenlijk nooit in geloofd. Een omzet halen van 0.6Mrd, met een begininvestering van 50Mln, in een oude leegstaande hal.... Kan moeilijk het meest efficiënte zijn.
Soit 2.38€ slot gisteren, stuk onder de 2.50 van een tijdje terug die in 't algemeen al als erg laag gezien werd. En dat met een geregeld inkopende groot-aandeelhouder. Vreemd koersverloop, maar niet uniek in die zin. Materialise is er ook zo eentje (zonder inkopende aandeelhouder dan).
JdeFL
0
www.fsma.be/nl/transaction-search?iss...
Nagekeken, maart '22 en laatste eind december'22 (ong. 1.5M€).
Behoorlijke slotveiling gisteren.
Misschien terug wat aandacht waard?
voda
1
PERSBERICHT: Openbaarmaking over een transparantie-kennisgeving - Gereglementeerde informatie

Openbaarmaking over een transparantie-kennisgeving - Gereglementeerde informatie

(artikel 14 van de wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen)

Mortsel, België -- 19 juni 2023 -- 7.45 AM

Overeenkomstig Agfa-Gevaert NV's statuten werd de drempel, vanaf dewelke een deelneming moet worden bekendgemaakt, vastgesteld op 3%, 5% en elk veelvoud van 5%.

Conform de Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde bedrijven, publiceert Agfa-Gevaert (Euronext: AGFB) de volgende kennisgeving:

Sheffield Asset Management L.L.C. heeft op 15 juni 2023 gemeld dat het op 14 juni 2023 de drempel van 3% naar onder heeft overschreden (noemer is 154.820.528).

Volledige keten van gecontroleerde ondernemingen

Sheffield Asset Management, L.L.C., handelend namens Sheffield Partners, L.P. ("het Fonds"). Sheffield Asset Management, L.L.C. is de algemene partner van het Fonds en oefent de stemrechten uit die verbonden zijn aan de aandelen die in het Fonds worden gehouden. Sheffield Asset Management, L.L.C. heeft twee leden, Brian J. Feltzin, Trustee van het Brian J. Feltzin Revocable Trust, u/a/d 11 mei, 2004 (het beherend lid) en Allison Feltzin (het niet-beherende lid). Brian J. Feltzin en Allison Feltzin zijn niet de uiteindelijke eigenaren van de aandelen, die eigendom zijn van het Fonds. Sheffield Asset Management Llc is geen gecontroleerde entiteit.

Aanvullende informatie

Sheffield Asset Management, L.L.C. is de beheermaatschappij voor beleggingsbeheer die de stemrechten van Sheffield Partners, L.P. naar eigen goeddunken uitoefent bij ontstentenis van specifieke instructies.

Kennisgevingen van belangrijke deelnemingen als gevolg van de Wet van

2 mei 2007 en Agfa-Gevaert NV's statuten, kunnen verstuurd worden naar www.globenewswire.com/Tracker?data=6Z... viviane.dictus@agfa.com.

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit drie divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT en Digital Print & Chemicals. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2022 realiseerde de Groep (inclusief de divisie Offset Solutions) een omzet van 1.857 miljoen euro.

Contact:

Viviane Dictus

Director Corporate Communications

tel. +32 0 3 444 7124

e-mail: www.globenewswire.com/Tracker?data=6Z... viviane.dictus@agfa.com

Bijlage

-- persbericht in pdf
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
JdeFL
0
Nagekeken, kwamen van 3.05% sinds 24/8/22.
www.fsma.be/sites/default/files/issue...
Kennisgeving van 24/08/2022 Noemer op 24/08/2022 : 154.820.528
Houder(s) van stemrechten Aantal stemrechten % stemrechten
1 Sheffield Asset Management LLC 4.719.200 3,05%

Op hetzelfde blad (kennisgeving 10/12/21)
2 AOC Technology SAS (Luxembourg) 10.567.069 6,49%
AOC Value SAS (Luxembourg) 16.582.228 10,19%
SUBTOTAAL 16,68%

Heeft wel achteraf nog bijgekocht, geg. FSMA onvolledig. Jaarverslag:
As of December 30, 2022, Active Ownership Capital S.à.r.l holds a stake in Agfa-Gevaert of 29,636,183 voting rights or 19.14%.
JdeFL
0
Als Sheffield de volle 3% (4.7M aandelen) via de beurs wil verkopen, gaan ze heel heel lang bezig zijn....
Cumulatie volume nu 1.901 stuks, en toch weer 2 cent lager.
connick
0
Vraag me af of dit steungewijs een goed moment zou zijn om een dikke pluk bij te kopen.

En wat de positie van AOC is in het geheel. Die hebben tot nu toe ook nog geen plezier gehad
van hun investering maar dat kan toch niet blijven duren?
90 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 15:02
Koers 1,150
Verschil -0,022 (-1,88%)
Hoog 1,172
Laag 1,140
Volume 79.986
Volume gemiddeld 333.766
Volume gisteren 131.219

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront