D'Ieteren « Terug naar discussie overzicht

D'Ieteren 2023

144 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
voda
1
Degroof Petercam verhoogt koersdoel DIeteren

Gepubliceerd door Trivano.com op 3 april 2023 om 10:47

De analisten van Degroof Petercam waren maandag opnieuw positief over DIeteren. Degroof Petercam herhaalde het advies kopen voor de aandelen van DIeteren.

Het koersdoel werd verhoogd van 215,00 naar 230,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van DIeteren met 29% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 178,70 EUR.
J. Brownie
0
www.tijd.be/markten-live/nieuws/aande...

Leuk Gesprek met Francis Deprez. Mooi en goed om te zien hoe D'ieteren Group continu de focus heeft op het creëren van waarde.
HKG2008
0
Goedemorgen,
heeft iemand de reden(-en) waarom het aandeel zo'n slappe boel is aan het worden? (Nog) niets dramatisch maar is wel iedere dag aan het afkalven....
stockmarket
1
eursblik: mooi instappunt voor D'Ieteren
Door ABM Financial News op 11 mei 2023 10:46 | Views: 744

Beursblik: mooi instappunt voor D'Ieteren
Beeld: ABM Financial News
(ABM FN) D'Ieteren heeft vermoedelijk een sterke jaarstart achter. Dit verwacht analist Kris Kippers, nadat sectorgenoot Boyd van Belron met goede cijfers kwam.

Belron is het belangrijkste onderdeel van de portefeuille van D'Ieteren.

Nu Carlos Brito aan het roer staat van Belron, is het duidelijk dat een IPO één van de mogelijke opties is. Kippers voorziet nog geen beursgang in 2023, maar in het vierde kwartaal zou hierover al wel meer nieuws kunnen komen, denkt hij.

En dat zou een impuls betekenen voor de beurskoers van D'Ieteren.

Ondertussen noteert het aandeel D'Ieteren opnieuw onder 170 euro, wat volgens Kippers een mooi instappunt oplevert. Het betekent namelijk een korting van 30 procent op de intrinsieke waarde berekend door Degroof Petercam.

Gezien de sterke positionering, ruimte om zelf orde op zaken te stellen en een solide financiële positie, ziet de toekomst voor het bedrijf er volgens Kippers rooskleurig uit.

De som van de delen geeft een koersdoel van 230 euro aan. Kippers gebruikt daarbij een korting van 10 procent op de intrinsieke waarde om te corrigeren dat D'Ieteren een investeringsmaatschappij is.

Degroof Petercam heeft een koopadvies op D'Ieteren.

Op de Brusselse beurs wordt het aandeel D’Ieteren donderdagmorgen een half procent lager verhandeld aan 166,30 euro.

Bron: ABM Financial News
SuperDuper
0
D'Ieteren koopt Porsche-dealer Sint-Martens-Latem

Van de negen vestigingen waar in ons land nieuwe Porsches kunnen worden gekocht, zijn er na de overname van Carrera Motors zeven in de handen van D'Ieteren.
stockmarket
0
Beursblik: Kepler Cheuvreux zet koopadvies op D'Ieteren
Door ABM Financial News op 16 mei 2023 08:16 | Views: 617

Beursblik: Kepler Cheuvreux zet koopadvies op D'Ieteren
Beeld: ABM Financial News
(ABM FN) Kepler Cheuvreux gaat het aandeel D'Ieteren weer volgen met een koopadvies en een koersdoel van 215,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van Kepler Cheuvreux.

Kepler kwam in het rapport tot een waardering op basis van de som der delen van 240 euro, maar nam daarbij wel een korting van 10 procent in acht, omdat het aandeel D'Ieteren als holding een lage free float kent. Dit resulteerde in het koersdoel van 215,0 euro.

In het rapport stond Kepler Cheuvreux onder meer stil bij de waardering van één van de zes pijlers van D'Ieteren, Belron. Dat wordt gewaardeerd op 154 euro, en dat betekent volgens Kepler dat de andere onderdelen onterecht laag gewaardeerd zijn.

D'Ieteren heeft verder met de overname van TVH en PHE zijn positie in de markt voor onderdelen en dienstverlening versterkt, aldus Kepler. Deze overnames dateren van juli 2021 en van augustus 2022.

Bron: ABM Financial News
miaowplayer
0
quote:

J. Brownie schreef op 20 april 2023 13:59:

www.tijd.be/markten-live/nieuws/aande...

Leuk Gesprek met Francis Deprez. Mooi en goed om te zien hoe D'ieteren Group continu de focus heeft op het creëren van waarde.
Dat is juist 1v1-lol.io
Nakennis
0

KBC Securities verhoogt koersdoel D’Ieteren
Door ABM Financial News op 2 juni 2023 09:40 | Views: 117

KBC Securities verhoogt koersdoel D’Ieteren
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor D'Ieteren verhoogd van 205,00 naar 225,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

De analisten van KBC zijn van mening dat de huidige waardering van D’Ieteren geen steek houdt. De koers van D'Ieteren is na een fraaie rally in 2021 tot stilstand gekomen. Onterecht volgens KBC Securities, want de groep blijft boven verwachting presteren. Het bedrijf is goed op weg om zijn doelstellingen voor 2025 te overtreffen, aldus KBC

D'Ieteren zal waarschijnlijk een sterke dividendinstroom van Belron ontvangen in de komende jaren en dat biedt perspectief. Hierdoor zal de netto kaspositie stijgen van 632 miljoen in 2022 naar 1,7 miljard euro in 2025. Goed voor een stevige oorlogskas én ruimte voor een aandeleninkoopprogramma.

Op de beurs van Brussel noteert het aandeel D'Ieteren vrijdagmorgen 1,6 procent hoger op 163,80 euro.
Nakennis
0
ADVIES VAN DE DAG Danny Reweghs, 31 mei 16:40

www.beleggersbelangen.nl/2023/05/31/d...

D’Ieteren | Nieuwe kansen voor het onderschatte aandeel

Leestijd ongeveer 3 minuten
De Belgische holding D’Ieteren Groep publiceert steeds maar fraaie cijfers en beleggers reageren er steeds maar koeltjes op. Wie verder kijkt, heeft dus een ideale instapmogelijkheid.

Beleggers tonen geen interesse voor de goede prestaties van D’Ieteren Groep. Eind maart leverde het aandeel 10% in na de presentatie van toch uitstekende jaarresultaten. De vergelijkbare winst steeg in 2022 met 27%, wat meer was dan verwacht. Voor dit jaar zei het bedrijf te rekenen op een winstgroei met 20% naar een aangepaste winst voor belastingen van €900 mln.
Nakennis
0
zie ook onderstaand artikel van vlak na de koersdoelverhoging door KBC op 7 juni

De huidige waardering van D'Ieteren is volgens KBC Securities te laag
KBC Securities verhoogde afgelopen vrijdag zijn koersdoel voor D’Ieteren met 20 euro naar 225 euro. De bank heeft uiteraard een koopadvies voor de holding, die de laatste sessie afsloot op 166,50 euro. Een koers die KBCS als "onredelijk laag" beschouwt.

Het advies van KBC Securities gaf een boost aan de beurskoers van het moederbedrijf van Belron waarvan de koers stagneert na een fantastische rally in 2021, zoals het in rapport van de bank omschreven wordt.

"Een onterechte evolutie", aldus KBC Securities, dat onderstreept dat de groep blijft outperformen en daarmee op koers ligt om haar doelstellingen voor 2025 te overtreffen.

Analisten voegen eraan toe dat de huidige waardering van de aandelenkoers “onzinnig laag is” en dat D'Ieteren de komende jaren waarschijnlijk een sterke instroom van dividenden zal ontvangen van Belron (moedermaatschappij van Carglass).

Die instroom zou genoeg moeten zijn om de netto kaspositie te verhogen van 632 miljoen euro in 2022 naar 1,7 miljard euro in 2025.

D'Ieteren krijgt zodoende de beschikking over een zeer grote oorlogskas en bovendien ook nog eens voldoende manoeuvreerruimte voor een programma voor het terugkopen van aandelen.

KBC Securities heeft dan ook voldoende vertrouwen in het aandeel om zijn koersdoel met 10% te verhogen tot 225 euro, waardoor dit aandeel uit de Bel20 over een potentieel van 35% kan beschikken.

Goed om te weten: D'Ieteren noteert dinsdag ex-dividend en betaalt een coupon uit van 3 euro. Wat neerkomt op een stijging van 45%. De door Factset opgestelde consensus verwacht voor het lopende boekjaar een coupon van 4 euro, ofwel een dividendrendement van circa 2,4%.

Meer in het algemeen moet worden opgemerkt dat KBC Securities zijn koersdoel verhoogde na zorgvuldige bestudering van de kwartaalupdate die D'Ieteren eind mei publiceerde. Voor het eerste kwartaal werd een omzet gerapporteerd van 3,83 miljard euro of een stijging van 20,3 procent op vergelijkbare basis. Tevens bevestigde het management zijn verwachtingen voor het hele jaar.

Het management gaat uit van een bedrijfswinst van ongeveer 900 miljoen euro, een bedrag dat in lijn ligt met de consensus van de analisten.

www.oblis.be/nl/news/2023/06/05/huidi...
Nakennis
2

Sinds Niels Koerts er over positief geschreven heeft daalt het aandeel uiteraard weer. Echt om te gillen en gieren die knul. Vrijjwel alles wat hij 'aanraakt' verandert niet in goud maar daalt :-)
Triest
Nakennis
1

En ook vandaag weer een veel forse daling dan de AEX.

Nadat Niels Koerts er over schreef begint ook dit aandeel fors te dalen.

Knap Niels! Een prestatie van formaat om ook hier weer mis te zitten :-)

Het lukt hem bijna overal! :-)))
144 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 203,800
Verschil -1,800 (-0,88%)
Hoog 204,600
Laag 200,400
Volume 38.937
Volume gemiddeld 42.196
Volume gisteren 28.524

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront