TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom mei 2023

245 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 » | Laatste
Kuiken
7
Het is een lange lap, want een citaat van Goddijn op laatste AVA. Maar beleggen is vooruit kijken.

Een paar jaar geleden hebben we geconstateerd dat we dit probleem fundamenteel anders moeten oplossen. Dat kan, omdat er een aantal dingen zijn gebeurd in de industrie. Er is een enorme toename van automatisch gegenereerde locatiesignalen die we krijgen van onze klanten, er is een grote groei geweest in de open source community en tegelijkertijd is er op het gebied van technologie vooruitgang geboekt met ‘computer vision’, ‘cloud computing’ en kunstmatige intelligentie. De combinatie van al die factoren stelt ons in staat om op een andere manier te kijken naar het bouwen van kaarten.
In ons nieuwe TomTom Maps Platform komt dat allemaal bij elkaar. Het combineert onze eigen gegevens met die nieuwe 'super-bronnen' zoals we ze noemen. Dat zijn universele bronnen die werken over de hele wereld, zoals we de data kunnen halen uit de sensoren die je steeds vaker ziet achter de voorruit van auto's. Daardoor kunnen we het kaarten maken automatiseren, kunnen we betere kaarten maken en kunnen we dat ook tegen lagere kosten doen. Dat is niet alles. Onze klanten en partners hebben hun eigen data die ze ook in die kaart neer willen zetten én onderdeel uit willen laten maken van die applicatie. Ons nieuwe platform is erop gericht om dat ook makkelijk te maken.
Om echt ook naar de toekomst stappen te kunnen blijven maken, is het belangrijk dat de industrie een standaard accepteert en naar één standaard gaat werken. Die is er op dit moment niet. Er is geen standaard voor het maken van kaarten of voor het verzamelen van data en voor het standaardiseren van data. Wij proberen daar verandering in te brengen. We hebben samen met drie grote westkust techbedrijven: Amazon, Meta en Microsoft, de ‘Overture Maps Foundation’ opgericht. Deze stichting gaat onder meer de standaard waarmee onze kaarten zijn gemaakt publiceren, zodat het voor anderen ook gemakkelijker is om data aan te bieden die wij dan weer kunnen integreren in commerciële producten. Die samenwerking is door de industrie met enthousiasme ontvangen. Er is hoop en verwachting dat dit een vlucht zal nemen en dat we ook de eisen die over een paar jaar aan onze kaart worden gesteld kunnen blijven vervullen, doordat het makkelijker wordt om nieuwe data en nieuwe gegevens aan die kaart toe te voegen.
De kaart op zich is belangrijk, maar het is natuurlijk ook belangrijk hoe je die kunt gebruiken. We hebben in afgelopen jaren dan ook veel geld geïnvesteerd om dat makkelijker te maken. We hebben nieuwe ‘software development kits’ ontwikkeld en ‘APIs’, dat zijn ‘application programmable interfaces’, die het ook voor ondernemingen met een kleine ontwikkelafdeling veel makkelijker maakt om die kaart te gebruiken en toe te passen in allerlei applicaties. Dat komt allemaal dit jaar naar de markt. Dus we kijken dan ook met veel verwachting en enthousiasme naar de nieuwe ontwikkelingen en de nieuwe mogelijkheden die die combinatie van een betere kaart en slimmere software kunnen bieden aan TomTom en onze klanten.
tatje
0
ja kuiken, alweer 6 jaar na de ontmoeting op ons beursdagje.

Ik heb de geleerden die altijd tegen vooral Harold schoppen, gevraagd hoe zij het zouden doen.

Heb hier nog steeds geen antwoord op.

Verder als 18 en 2016 komt men niet.
Dutchy Ron
2
Li Auto, a Beijing-based EV maker, revealed its new City NOA (Navigation on ADAS - advanced driver-assistance system) for cars equipped with its AD Max 3.0 autonomous driving system. City NOA will "be able to function without high-precision maps and perceive, decide and plan in real time like a human driver", according to Lang Xianpeng, vice-president of Li Auto's Autonomous Driving group.

Liao Xuhua, an analyst with Beijing-based consulting firm Analysys, said that L3 applications will be limited for a long time into the future, "because it relies on high-precision maps and rich testing data, which is unlikely to be available for mass-produced vehicles in just a few years".

Liao added that China's autonomous driving technology has "caught up rapidly" and is now "on par with" that of the US, which started earlier and has been led by Tesla.

Rest vh artikel gaat over de diverse concepten bij Chinese OEM’s en de discussie of L3+ werkelijkheid wordt en op welke termijn

finance.yahoo.com/news/amid-race-self...
Dutchy Ron
4
Fisker is gearing up to achieve a significant milestone this Friday, as it gets ready to deliver its first-ever Fisker Ocean, marking a historic moment for the company

fiskerati.com/fisker/fisker-ocean-del...

Dat gaat deze week nog leiden tot een persbericht (of blog) van TT, de eerste echte implementatie van de digitale cockpit (Indigo)
Dutchy Ron
3
Fisker gaat aantonen dat de digitale cockpit succesvol is en OEM’s tegen relatief lage kosten eea kunnen integreren waardoor de prijs van de auto laag en betaalbaar blijft en de kwaliteit voldoende (goed is goed genoeg), kortom de beste prijs/kwaliteit

Deftpower and TomTom cooperate by creating a gateway for EMPs into electric vehicle head-units
assets.website-files.com/62894ac59076...

Fisker announces Deftpower as European public charging platform provider
assets.website-files.com/62894ac59076...
gvanmaarsum
0
Toch bijzonder, zou Google Ford verloren hebben aan TomTom in de US???
Wat denk jij Dutchy Ron?
Ook opvallend dat Mercedes Drive Pilot wordt genoemd want de Mecedes account was juist verloren?

Over Toyota TM20 is niks te vinden, zou dit een nieuwe digital cockpit zijn van Toyota icm TomTom?
Dutchy Ron
0
quote:

gvanmaarsum schreef op 1 mei 2023 13:10:

Toch bijzonder, zou Google Ford verloren hebben aan TomTom in de US???
Wat denk jij Dutchy Ron?
Ook opvallend dat Mercedes Drive Pilot wordt genoemd want de Mecedes account was juist verloren?

Over Toyota TM20 is niks te vinden, zou dit een nieuwe digital cockpit zijn van Toyota icm TomTom?
Ik heb dezelfde vragen :-)

We weten dat TT destijds met Lexus en Toyota North America bezig waren met HD Maps, daar is een YouTube filmpje van.
Die testen duren meestal meerdere jaren dus wellicht dat het nu operationeel wordt. Blijft desondanks vreemd dat Toyota in Europa kiest voor Mapbox, weliswaar voor de goedkopere modellen.

archive.autofutures.tv/2020/03/10/tom...

Kan het filmpje van Toyota test met TT HD Maps niet zo snel vinden
Dutchy Ron
0
In 2021 nam Woven Planet Carmera nog over en als ik mij niet vergis zijn alle onderdelen onder Toyota als het ware samengevoegd en harsten ze dezelfde architectuur en hetzelfde concept. Er Mapbox en TT leveren blijft de vraag.

Woven Planet Holdings Inc., a subsidiary of Toyota Motor Corp., yesterday said it is acquiring CARMERA Inc., which specializes in spatial artificial intelligence for automated mobility. CARMERA will join Woven Planet Group as a wholly-owned subsidiary, expanding the company’s footprint beyond its Tokyo headquarters by adding New York and Seattle offices to its planned offices in Silicon Valley and London. Terms were not disclosed.
vanmaarsum
5
Ronald Bruins
-
1 mei 2023

Guido Oudejans is Vice-President Finance bij TomTom. Volgens hem neemt technologie in finance een vlucht en kan de registercontroller alleen daarom al niet achterblijven met zijn kennis over digitalisering. “Je moet kennis hebben van IT-tooling en hoe systemen met data omgaan om met diezelfde data te kunnen modelleren. Controlling gaat daarmee meer en meer naar informatiefacilitator.”

In Google en Apple hebben jullie geduchte concurrenten. Hoe gaan jullie daarmee om?
“Apple is een afnemer van TomTom-locatiedata dus die zien wij meer als een partner. Voor Google ligt dit anders. Zij werken niet alleen aan locatiedata en services, terwijl dat onze specialiteit is. Zij hebben meerdere businessmodellen waaronder Google Search met een onderliggend advertentiemodel. Daarbij komt dat de auto verder automatiseert. Het wordt een rijdende computer. Het is dan de vraag welke partij de autofabrikanten als partner willen. Een partij die commerciële interesse heeft in de data van hun klant en die data in meerdere businessmodellen kan gebruiken? Of een partij waarmee ze een band hebben, die alleen met locatie gebonden data en services bezig is en zodanig kan optreden dat de autofabrikant eigenaar blijven van de klantrelatie en de daarbij horende gegevens.”

executivefinance.nl/2023/05/de-functi...
Draaikont
0
nl.hardware.info/nieuws/84966/apple-c...

Apple CarPlay volop beschikbaar, maar er is een tegenbeweging gaande
Luuk van Gestel 1 mei 2023 07:1917 reacties

Volgens Apple kunnen nu meer dan 800 voertuigmodellen gebruikmaken van CarPlay. Niet zo heel lang geleden waren dat er nog 200 modellen minder. Er is echter een tegenbeweging gaande. Zo trekt General Motors zich terug en zullen toekomstige elektrische auto's CarPlay niet meer ondersteunen.

Sommige autofabrikanten gebruiken liever hun eigen technologie, omdat het besturingssysteem van het voertuig centraal staat en niet de mobiele telefoon - en daarnaast wordt er inkomen uit abonnementsdiensten gegenereerd. Mede daarom heeft General Motors enkele weken geleden bekendgemaakt dat al zijn elektrische voertuigen in de toekomst zonder Apple CarPlay worden geleverd. Alleen de verbrandingsmotoren mogen de Apple-technologie behouden, net als Android Auto. Het bedrijf werkt juist samen met Google aan zijn besturingssysteem, dat speciaal geoptimaliseerd zou zijn voor elektrische auto's. Daarnaast kan er met het systeem van Google gemakkelijker data worden verzameld, om bijvoorbeeld inzichtelijk te krijgen hoe de consumenten rijden en wanneer ze de auto’s opladen.

Ook Tesla ondersteunt CarPlay niet. De iPhone kan verbonden worden met het Tesla-besturingssysteem om bijvoorbeeld te bellen of muziek af te spelen via bluetooth, maar het bedrijf wil de volledige controle over het hoofdscherm niet uit handen geven.

Ondertussen werkt Apple aan CarPlay 2.0, dat dieper geïntegreerd kan worden en bijvoorbeeld de directe controle over voertuigfuncties kan overnemen. CarPlay moet content kunnen bieden voor meerdere schermen in de auto en zo 'een uniforme en consistente ervaring' creëren.
Dutchy Ron
0
Die tegenbeweging spreekt in het voordeel van de digitale cockpit van TomTom (Indogo), daar kunnen nog jaren overheen gaan voordat het aantal auto’s daarmee wordt uitgerust. Uiteindelijk is eigenaarschap over data en privacy toch doorslaggevend en een belangrijke strategische keuze.
bikkelharde winst
0
Surprise, surprise...

Quote 500-lid Harold Goddijn ziet TomTom-salaris stijgen ondanks verlies van €103 miljoen
Dat verlies was niet van invloed op de beloning van Goddijn.

Hoewel het navigatieconcern over 2022 wel meer nettoverlies leed dan het jaar ervoor - €102,7 miljoen verlies tegen een verlies van €94,7 miljoen in 2021 - zag Quote 500-lid en TomTom-medeoprichter en ceo Harold Goddijn zijn jaarbeloning toenemen, blijkt uit de onlangs bij de KvK gedeponeerde jaarrekening over 2022.

Verlies niet relevant voor beloning Goddijn
Deze beloningsstijging komt vooral omdat verlies dan wel winstcijfers geen criterium zijn voor de zogeheten korte termijn beloning. Omdat TomTom wel voldeed aan de gestelde criteria van een gestegen locatie-technologie omzet, een vrije cash flow die on target was en nog een werknemers betrokkenheidsdingetje, had Goddijn recht op nog eens 93% van zijn basissalaris.

Ook dit afgesproken basissalaris was gestegen, van €503.000 in 2021 naar €521.000 in 2022, bedroeg Goddijns korte termijnbeloning €487.000. Aangezien zijn lange termijnbonus €677.000 bedroeg, komt de totale jaarbeloning van Harold Goddijn over 2022 neer op bijna €1,7 miljoen. In 2021 bedroeg deze nog een kleine €1,4 miljoen.

www.quotenet.nl/zakelijk/a43766129/ha...
tatje
0
Ik zeg dat ie het dubbel en dwars waard is.

De schrijver van het artikel moet schrijven, anders droog brood :-)
hvasd2
0
quote:

bikkelharde winst schreef op 2 mei 2023 18:24:

Surprise, surprise...

Quote 500-lid Harold Goddijn ziet TomTom-salaris stijgen ondanks verlies van €103 miljoen
Dat verlies was niet van invloed op de beloning van Goddijn.

Hoewel het navigatieconcern over 2022 wel meer nettoverlies leed dan het jaar ervoor - €102,7 miljoen verlies tegen een verlies van €94,7 miljoen in 2021 - zag Quote 500-lid en TomTom-medeoprichter en ceo Harold Goddijn zijn jaarbeloning toenemen, blijkt uit de onlangs bij de KvK gedeponeerde jaarrekening over 2022.

Verlies niet relevant voor beloning Goddijn
Deze beloningsstijging komt vooral omdat verlies dan wel winstcijfers geen criterium zijn voor de zogeheten korte termijn beloning. Omdat TomTom wel voldeed aan de gestelde criteria van een gestegen locatie-technologie omzet, een vrije cash flow die on target was en nog een werknemers betrokkenheidsdingetje, had Goddijn recht op nog eens 93% van zijn basissalaris.

Ook dit afgesproken basissalaris was gestegen, van €503.000 in 2021 naar €521.000 in 2022, bedroeg Goddijns korte termijnbeloning €487.000. Aangezien zijn lange termijnbonus €677.000 bedroeg, komt de totale jaarbeloning van Harold Goddijn over 2022 neer op bijna €1,7 miljoen. In 2021 bedroeg deze nog een kleine €1,4 miljoen.

www.quotenet.nl/zakelijk/a43766129/ha...
Wie gaat al dat geld uitgeven? Ik denk zijn kinderen( heeft hij deze?) en hun kinderen etc… nieuw geld wordt vanzelf oud geld. Of deze kinderen er blij van gaan worden zal de tijd hen leren.
Zou mooi zijn als onze kinderen ook kunnen gaan meedelen in dit miljoenen verhaal.
Dutchy Ron
0
Overture Maps Foundation releases preliminary map dataset
The release is not intended for use from service providers, but rather to showcase early work with the hope of receiving feedback from the community.

This is not an easy task, something which the foundation acknowledges. They say, “We’re just starting. This is a long, complex road with a lot of challenges ahead. But we are excited about the team that is coming together. The more we work together on this, the bigger the vision becomes. Ultimately, our goal is to build open map data that anyone can use. We think that will massively expand the use of location as a critical part of the world’s shared infrastructure.”

www.geoweeknews.com/news/overture-map...
Dutchy Ron
0
NEW YORK, May 2, 2023 /PRNewswire/ -- Nexar, the leading real-time mapping company, announced today it has achieved a dramatic 40x reduction in the cost of real-time mapping by leveraging cutting-edge technologies, edge AI, change detection and crowdsourcing. As a result, Nexar's CityStream Live platform is making real-time mapping data more accessible to the mobility industry than ever before.

www.prnewswire.com/il/news-releases/n...
Dutchy Ron
0
(Heerbrugg, Switzerland, 2 May 2023) Leica Geosystems, part of Hexagon, today announced the latest addition to its Leica Pegasus TRK portfolio of mobile mapping solutions, the Leica Pegasus TRK100. Specifically designed for GIS professionals, the new mobile mapping system is a powerful, easy-to-use geospatial solution built for large-scale infrastructure measurement and digital twin creation.

Leica Geosystems' Pegasus TRK portfolio is renowned for its simplicity and ease of use, lightweight robust design, and integration with intelligent, autonomous systems. The Pegasus TRK100 is even lighter and smaller, weighing just 14 kilogrammes, making it easy for one person to mount on any vehicle. The new mobile mapping system features the same modular hardware approach allowing users to add more cameras to expand the range of use cases.
www.directionsmag.com/pressrelease/12298

De techniek staat niet stil en de goudzoekers (start ups) komen en gaan
245 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 jul 2024 11:12
Koers 5,045
Verschil -0,055 (-1,08%)
Hoog 5,105
Laag 5,035
Volume 52.941
Volume gemiddeld 310.512
Volume gisteren 360.538

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront