Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Aventis, Sanofi-Synthélbo en l'Oréal; wat een dag!

112 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
ffff
0

De Franse beurs is er sinds gisteren maar druk mee. Het gonst van de geruchten dat er "iets gaande " is tussen de twee groten farmaceutische bedrijven Aventis en Sanofi-Synthélabo. Ook l"Oréal profiteert daarvan omdat l'Oréal een belangrijke aandeelhouder van Sanofi is. Het leukst van alles is als je ze ALLE DRIE in portefeuille hebt.........

XZorro: Crucell zit toch goed: Vanmiddag heel verhaal gelezen dat Aventis in 20 Amerikaanse staten aangekllagd wordt omdat zijn vaccins tegen de griep niet goed zouden werken! NU snap ik plots waarom ze voor veel geld de technologie van Crucell moeten hebben.....Op Franse websites is het allemaal te lezen, wel wat surfen: dat wel!

ENVOLéE DANS LE SILLAGE DE SANOFI



L'Oréal amplifie sa hausse en cours de matinée, affichant, peu avant midi, un gain de 2,79% à 66,25 euros. Le titre profite de la réapparition de rumeurs faisant état d'un rapprochement imminent entre Sanofi-Synthélabo et Aventis, des spéculations qui dopent les titres des deux sociétés pharmaceutiques (+4,07% pour Aventis, +3,91% pour Sanofi).



L'Oréal, actionnaire de Sanofi-Synthélabo à hauteur de 19,5%, profite logiquement de la hausse du titre, ainsi que des rumeurs de fusion. Le pacte d'actionnaires, qui liait L'Oréal et Total, détenteur de 24,4% du capital, est arrivé à échéance le 2 décembre dernier. Total reste indifférent, en baisse de 1,10% à 143,30 euros.


Christine Cousseau


Cézan
0
FFF, hadden we vorige week nog over, de uitgekotsten. Extreem geval Parmalat, noemde je wel wat, Adecco ook flut. CT vorig jaar nog de gebeten hond maar álle techfondsen PB en ING snoeihard gestegen afgelopen weken.
Hier nog een interessant stukje
............
De minst geliefden van 2003

Tegen de stroom in beleggen is moeilijk, maar het loont vaak wel. Opnieuw blijkt uit onderzoek van Morningstar dat beleggen in onpopulaire fondscategorieën meer oplevert dan beleggen in populaire beleggingsfondsen. Wat waren de minst geliefde fondscategorieën van 2003?

Sinds 1996 bekijken mijn Amerikaanse collega’s ieder jaar wat de meest en minst populaire fondscategorieën waren over het afgelopen jaar. Dit doen ze aan de hand van geldstromen in en uit fondsen. Er wordt niet gekeken naar de fondsen die het beste presteerden, alhoewel in de werkelijkheid het wel vaak zo is dat goed renderende fondsen vervolgens ook de aandacht van beleggers trekken.

Daarna kijkt men hoe een belegging in de populaire en niet-populaire categorieën zou uitvallen in de daarop volgende jaren. Nadat de drie meest populaire en onpopulaire fondsen zijn gevonden, volgt men het rendement van desbetreffende categorieën drie jaar lang.

Het blijkt dat sinds 1987 niet populaire categorieën in meer dan 90% van de gevallen de populaire fondsen hebben verslagen en dat niet populaire fondsen het in 75% van de gevallen beter deden dan het gemiddelde aandelenfonds.

In 1999 waren edele metalen, Latijns Amerika en convertibles uit de gratie bij beleggers terwijl technologie, Japan en de Pacific het meest populair waren. De onpopulaire fondsen bleven gemiddeld bij het nulpunt in de daaropvolgende drie jaar, terwijl de populaire fondsen gemiddeld 26% in waarde daalden. De populaire fondsen van 2000 (health care, midcap groei en technologie) verloren in de driejaarsperiode die net is geëindigd 10,53% per jaar, terwijl de niet populaire Aziatische categorieën in dit tijdsvak een rendement van 0,43% per jaar behaalden.

De minst geliefden van 2003

De vraag dringt zich op wat de minst geliefde categorieën van 2003 waren. Uit Amerikaanse cijfers over in- en uitstroom blijkt dat nutsbedrijven, financiële dienstverlening en communicatie de minst favoriete fondscategorieën waren. Vooral nutsbedrijven lieten over 2003 een beroerd rendement zien. De meest geliefde fondsen vond men in de VS bij Japanse aandelen, convertibles en internationale small- en midcaps.

Bij het beleggen in niet-populaire fondsen is enige voorzichtigheid wel op zijn plaats. Mijn Amerikaanse collega’s adviseren om geduld te hebben en bereid te zijn om de niet geliefde fondsen minstens drie jaar in portefeuille te houden, beleggingen in de kneusjes van gisteren beperkt te houden tot 5% van uw portefeuille en om alle drie onpopulaire categorieën te kopen.

Het is beslist niet eenvoudig om tegen de massa in te gaan, maar uiteindelijk wel vaak lonend. Met gegevens over niet geliefde populaire fondsen kunt u uw voordeel doen. Op zijn minst kun u eruit leren dat kijken naar vergeten en verguisde beleggingen een goede methode is om succesvolle beleggingsmogelijkheden op het spoor te komen.

Freddy van Mulligen is hoofd research van Morningstar Nederland. Hij waardeert uw commentaar, maar kan geen specifieke adviezen over fondsen of portefeuilles geven. U kunt hem bereiken via email freddy.vanmulligen@morningstar.nl.

[verwijderd]
0
Hi Peter ! Dank voor die info, zal wat browsen. Het Frans is geen probleem.

Groet
[verwijderd]
0
Peter,

vooral omdat L'Oréal vorig jaar absoluut niets gedaan heeft, zoals wel meer kwaliteitsaandelen.
Long L'Oréal...

Groeten,

Michael Kraland
[verwijderd]
0
Peter,

vooral omdat L'Oréal vorig jaar absoluut niets gedaan heeft, zoals wel meer kwaliteitsaandelen.
Long L'Oréal...

Groeten,

Michael Kraland
ffff
0
[verwijderd]
0
ABN AMRO is weinig positief over L'Oreal, zitten ze er zover naast ? Klinkt plausibel.

Opinie L'Oréal
Onderstaand treft u de fundamentele opinie van ABN AMRO over het door u gekozen aandeel.


Aandeel: L'Oréal
Sector: Consumptiegoederen
Opinie: Underperformer
Riccode: OREP.PA
Regio: EU


Bedrijfsprofiel
L'Oréal is wereldleider op het gebied van cosmetica met een marktaandeel van meer dan 10%. De omzet wordt vrijwel geheel door de divisie cosmetica gerealiseerd. Bekende merken zijn L’Oréal, Lancôme, Garnier en Maybelline. Meer dan de helft van de omzet is afkomstig uit Europa en ongeveer een kwart uit de Verenigde Staten. De holdingmaatschappij Gesparal (voor 51% in handen van Mme Bettencourt en familie en voor 49% in handen van Nestlé) bezit 53% van de aandelen L’Oréal. L'Oréal heeft een belang van 19,5% in farmaciebedrijf Sanofi Synthelabo.

Beleggingsopinie
Recente resultaten
De autonome omzet van L'Oréal over de eerste negen maanden nam toe met 5.2%. De negatieve valuta-effecten vielen wat hoger uit dan verwacht. De verkoop van luxe producten, die 23% van de omzet uitmaakt, verbeterde met ruim 5% hetgeen meeviel. De prestatie van de consumentendivisie, die 55% van de omzet uitmaakt, was met een stijging van 4.2% zwakker dan verwacht. In Amerika verliep het derde kwartaal zwak met een toename van slechts 0.4%. Bij cosmetica, dat 97% van de omzet uitmaakt, stegen de verkopen in september met 8.5%.
Vooruitzichten
De onderneming handhaaft de verwachting dat over heel 2003 de autonome omzet met 7% zal stijgen. Wij denken dat dit moeilijk zal worden. Om dit te behalen zal het bedrijf veel nieuwe producten moeten lanceren in het vierde kwartaal en voortdurend innoverend bezig moeten zijn. De noodzakelijke introductie van nieuwe producten zal in de komende periode hoge kosten met zich meebrengen.
Opinie
Wij achten de kans aanwezig dat de taxaties voor 2004 in de komende periode verlaagd zullen worden. Dit gezien de voorziene kosten voor de introductie van nieuwe producten en het feit dat de Amerikaanse concurrentie op het gebied van huid- en haarverzorging toeneemt. Gezien de al hoge marges die het concern genereert zal een verdere verbetering hiervan moeilijk worden. Wij vinden het aandeel meer dan voldoende gewaardeerd ten opzichte van sectorgenoten. Onze beleggingsopinie is underperformer.

Geactualiseerd d.d.: 11 december 2003 (koers: EUR 61.90).

ffff
0
Novostar,

Ja ze zitten ernaast! GISTEREN zijn de nieuwe cijfers van l"Oréal gekomen. Ik heb ze vanmorgen nog zitten bestuderen. Zien er juist heel goed uit. ZEKER als je rekening houdt met negatieve impact van de dollar.
Verkoop huidverzogingsprodukten en van parfums meer dan verwacht toegenomen.

Surf naar Franse websites. Staat het allemaal in vandaag en gisteren.

Overigens profiteert L'oréal als grootaandeelhouder van Sanofi van een mogelijke overname. Dat is ook de bijkomende reden dat Total en L'Oréal meestijgen door deze rumors. Want het blijven "Rumors"

Peter
ffff
0
Novostar: vooral de laatste twee alinea"s :

L'Oreal: en hausse sur CA 2003, rumeurs autour de Sanofi.


(Cercle Finance) - L'action l'Oreal poursuit son mouvement ascensionnel à la bourse de Paris puisqu'elle enregistre ce matin un gain supplémentaire de 1,5% à 69E.

Outre l'effervescence qui entoure Sanofi Synthélabo ce matin -dont l'Oreal contrôle près de 20% du capital-, l'action du leader mondial des cosmétiques bénéficie de l'accueil positif réservé au chiffre d'affaires 2003 dévoilé hier après la clôture du marché.

Le groupe français a réalisé l'an dernier un chiffre d'affaires de 14,03 milliards d'euros, en retrait de 1,8% en données consolidées.
Ce recul est imputable essentiellement aux variations de changes (-9%) puisque la croissance organique -baromètre plus représentatif- est ressortie sur la période à +7,1% (périmètre et taux de changes identiques).

Cette performance a permis au groupe dirigé par Lindsay Owen Jones de réaliser d'importants gains de parts de marché dans tous les circuits de distribution (produits professionnels +8,6%, produits grand public +7,7%, produits de luxe +4,2% et cosmétique active +11,9%).

Commentant ces résultats, Mr Owen-Jones a déclaré 'En 2003, grâce à de nouveaux gains de parts de marché, L'Oréal a pu maintenir une croissance très proche de la moyenne des dix dernières années malgré un contexte économique exceptionnellement défavorable'. Il a ajouté 'ces chiffres nous autorisent à confirmer nos objectifs annuels de résultats'.

RB.


Copyright (c) 2003 Cercle Finance.

[verwijderd]
0
ffff,

je zou best gelijk kunnen hebben. AAB heeft de cijfers ook meegenomen in haar overweging doch zag geen aanleiding de mening aan te passen :

"De omzet over het jaar 2003 van L’OREAL bedroeg iets meer dan EUR 14 miljard en dit was in lijn met onze verwachtingen. Wij gaan ervan uit dat 2004, gezien de toegenomen concurrentie, een moeilijk jaar wordt voor de onderneming. Wij vinden de aandelen te duur en handhaven onze beleggingsopinie underperformer".

Ik ken L'Oreal onvoldoende om er iets zinnigs over te kunnen zeggen, maar zal het wel met aandacht volgen.
ffff
0
Novostar,

Is prachtig bedrijf om te volgen. Vanmorgen weer volop in de belangstelling. Waarom NU weer?
Ze hebben een grote vergadering belegd voor morgen! Slim bekeken: in het weekend, want iedereen wordt hypernerveus. Gedachte, gerucht is nu weer dat ze toch hun participatie in de farma willen houden en morgen gaan beslissen welk deel ze in de nieuwe fusiebedrijf gaan nemen.
Beleggers nemen zekere voor onzekere en pakken nu weer hun winst. Ik vind dit allemaal machtig interessant om te volgen. Bericht kwam weer uit New Yor. Dus ook daar houden ze de boel in de gaten. er beweegt van alles.

Trouwens ook de geruchten gelezen over overname deel van Unilever door Danone?

Ik lees er hier niets over, maar in Parijs zijn ze er ook over bezig......

Peter
[verwijderd]
0
Sanofi-Synthélabo biedt $ 60 mrd voor Aventis’

AMSTERDAM (fd.nl) - Het Franse farmaceutische concern Sanofi-Synthélabo, een dochter van L’Oréal, komt mogelijk vandaag met een bod van $ 60 mrd op rivaal Aventis ...
ffff
0
Waarom Sanofi-Synthélabo toch zo belangrijk is voor L'Oréal:

Une décision stratégique majeure pour L'Oréal

Nadège Forestier et Nicolas Daniels
[23 janvier 2004]



Sans doute L'Oréal ne s'attendait-il pas à devoir se prononcer aussi vite sur une offre de Sanofi-Synthélabo sur Aventis. En tout cas, le retour du président Lindsay Owen-Jones d'un voyage en Asie juste à temps pour assister demain matin au conseil d'administration du groupe de cosmétique consacré à ce sujet dénote une certaine urgence.

La décision est stratégique. Actionnaire à hauteur de 19,5% de Sanofi-Synthélabo, L'Oréal tire de cette participation 23% – soit 345 millions d'euros – de son résultat net opérationnel. Certes, la pharmacie est assez éloignée de son coeur de métier. Mais aux analystes financiers qui lui demandent chaque année quand il va vendre ses parts dans Sanofi-Synthélabo, Lindsay Owen-Jones répond invariablement que «le petit Sanofi-Synthélabo dont tout le monde se moque est une perle».

Depuis 1986, la valeur de la participation de L'Oréal dans Sanofi, puis Sanofi-Synthélabo fusionnée depuis 1999, a en effet été multipliée par 61 et s'élevait hier à 8,77 milliards d'euros. Alors que le groupe de cosmétique est l'une des entreprises françaises les plus performantes avec une progression annuelle de ses bénéfices située entre 10 et 15%, Sanofi-Synthélabo enregistre une croissance de plus de 20% par an ! Une cession serait donc dilutive pour le bénéfice par action de L'Oréal.

Pour toutes ces raisons, le groupe présidé par Lindsay Owen-Jones a toujours répété son intention de garder ses actions. L'annonce fin novembre 2003 qu'il mettrait un terme, en décembre 2004, au pacte d'actionnaires qui le liait depuis 1999 à Total n'y a rien changé. Le groupe pétrolier qui détient 24,5% du capital et 33% des droits de vote de Sanofi-Synthélabo devrait en revanche commencer alors à se désengager.

Reste pour L'Oréal l'enjeu comptable. Aujourd'hui, le groupe peut consolider Sanofi-Synthélabo par équivalence car il dispose de 27% de droits de vote, le seuil étant de 20%. C'est-à-dire qu'il comptabilise sa quote-part (19,5%) des bénéfices du laboratoire pharmaceutique. Si, demain, sa participation est moitié moindre, L'Oréal ne pourra maintenir cette méthode que par dérogation. Sans quoi, le groupe ne pourra consolider que sa part du dividende, soit 120 millions d'euros l'an dernier et non pas 345 millions. D'où l'idée selon laquelle L'Oréal pourrait accroître de quelques points sa participation dans un nouvel ensemble issu de la fusion avec Aventis. Sa trésorerie le lui permet.

[verwijderd]
0
ik heb er zo mijn bedenkingen bij als het moet gaan via een vijandige overnames bod; als dat zo is hou ik over een paar jaar m'n hart vast voor het volgende (a la mannesmann) schandaal.
[verwijderd]
0
Aventis verwerpt bod Sanofi-Synthelabo
Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Het management en de Raad van Commissarissen van Aventis verwerpen het bod van sectorgenoot Sanofi-Synthelabo, zo heeft de groep maandag bekendgemaakt.

Voorbeurs raakte bekend dat de Franse farmaciegroep Sanofi-Synthelabo een vijandig overnamebod lanceert op het Frans-Duitse Aventis. Het bod van Sanofi waardeert Aventis op EUR 60,43 per aandeel of een totaal van EUR 48,3 miljard.
Aventis stelt dat andere scenario's een betere industriele en sociale logica hebben. Het bedrijf wijst er ook op dat de prijs die Sanofi biedt, lager is dan wat het bedrijf waard is.


ffff
0
Novostar,

Het BARST van de analyses op het net op dit moment. Echt de moeite om dat te volgen, zeker ook voor mij. Aardig is om te zien hoe de LOKALE pers tegen zo'n overname aankijkt: de toon van de analyses op Bloomberg is duidelijk anders dan die op de franse websites en die is weer anders dan de Duitse... Aardig is ook dat de Fransen steeds spreken over toekomstig TWEEDE grootste farmaceut ter wereld en op Amerikaanse websites is het de toekomstige: DERDE !! Is een detail, maar toch grappig.

Bod is niet royaal als je ziet dat er een premie van nog geen 5 procent op zit t.o.v. laatste koers vrijdag. Van de andere kant: Aventis noteerde wel 42 Euro in juli vorig jaar en wordt nu gewaardeerd op 60.

Sommige beleggers zijn nooit tevreden.......Ik best!

Peter

Wat ik veel interessanter vind , is of er een "witte ridder" komt. Een hoger tegenbod. Daar wordt nu al hier en daar over gespeculeerd.
ffff
0
Het laatste zinnetje in januari van dit jaar speculeert op een witte ridder voor Aventis. Ondertussen zijn er 4 bibliotheken vol geschreven over de verdere strijd om Aventis. Het heeft geen zin dat hier allemaal bij teh ouden.

Alleen een hoogtepunt mag wel even gemeld worden: De Cac 40 staat momenteel alweer in de plus en Aventis zit op zijn top. En nu mar hopen dat die Zwitsers heel veel gaan bieden..

Overigens: Persoonlijk geloof ik er niet zo in omdat de Franse Staat mordicus tegen is. Dat mag natuurlijk niet, maar zo werkt het wel in Frankrijk, dus zie ik de Zwitsers Aventis nog niet zomaar overnemen.

Maar wellicht een goede manier om Sanofi-Synthélabo meer te laten betlaen. Die hebben overigens geweigerd.

Ondertussen doet de hele pharmasector het onder invloed van deze perikelen beter. Glaxo is sinds een week ook weer goed bezig en Merck en Eli Lilly kwamen met mooie resultaten en dito koersreacties. Solvay noteert ook op een fractie 70 Euro, ook al een top.

Peter

ffff
0
Een mooi draadje van 7 jaar oud! Mooi, omdat je er de geboorte ziet van Sanofi-Aventis uit de twee giganten in Frankrijk en Duitsland. Mooi omdat we er oude bekenden in tegenkomen als Michael Kraland en er een levendige discussie ontstaat tussen de KK-bezoekers en mooi om eens te zien hoe zo'n multinational verder evolueert.

Want al bijna een half jaar is er een gigantische overnamestrijd bezig over Genzyme. Die na heel veel gepalaver en na een heel ingewikkelde overnamesom, namelijk de betaling van de aandeelhouders gedeeltelijk nu en gedeeltelijk op een veel later stadium. Afhankelijk of de overgenomen handel wel zo lucratief is. Hieronder een uitvoerige opsomming van heel wat farma-analisten van Franse bodem. Voor de geïnteresseerde! Constateer de vele scepsis, de onderwaardering daardoor van het aandeel. Die sector heeft het ronduit moeilijk.

La fusion Sanofi-Genzyme en voie de conclusion, le titre monte 07/02/2011 à 14h39


par Noëlle Mennella et Toni Clarke

PARIS/BOSTON (Reuters) - Après des mois de négociations, Sanofi et Genzyme sont sur le point de conclure un accord de fusion qui valoriserait à environ 20 milliards de dollars le spécialiste américain des maladies rares.

Les discussions entre les deux groupes se poursuivaient lundi et des sources prédisaient une annonce très prochaine malgré les espoirs déçus d'une publication des termes d'une transaction durant le week-end.

Le porte-parole de Sanofi a indiqué dimanche que le groupe examinait toujours "certaines informations non publiques de Genzyme".

Cette procédure de 'due diligence' a été entamée à la fin janvier. Début septembre, les dirigeants de Sanofi avait prévenu qu'une telle procédure pourrait prendre deux semaines.

"Ce que je vois, c'est qu'une issue positive se profile comme on pouvait l'escompter. Un délai de 24 où 48 heures n'a pas d'importance", commente Arsène Guekam, chez CM-CIC.

Analyste auprès du broker britannique MF Global, Justin Smith renchérit. "Il ne faudrait pas surinterpréter ce qui arrive. C'est une négociation compliquée et les deux groupes doivent prendre leur temps et bien réfléchir."

Les analystes retiennent principalement que l'acquisition de Genzyme sera relutive pour le sixième groupe pharmaceutique mondial, même avec une transaction relevée de 69 dollars par action proposée initialement aux quelque 74 dollars évoqués désormais de sources proche du dossier.

DES SYNERGIES EN PERSPECTIVE

Ainsi, selon les calculs de Philippe Lanone, chez Natixis, Sanofi peut tabler sur un effet relutif de 6% "au moins en 2013" et sur "une création de valeur de plus de trois euros par action lorsque l'opération sera réalisée".

Philippe Lanone estime aussi à 295 millions d'euros les synergies possibles, dont l'essentiel serait réalisé en 2013.

Un autre expert, qui a demandé à rester anonyme, pense que le rachat de Genzyme "serait relutif de l'ordre d'une dizaine de pour cent à l'horizon 2013 et d'une douzaine à l'horizon 2015".

Un troisième analyste évalue l'impact sur le bénéfice par action de Sanofi à 3,6% en 2012 et à 7,5% en 2013, et prévoit que les synergies se situeront à 97 millions d'euros en 2012 et à 200 millions en 2013.

"A 74 dollars, l'opération reste intéressante financièrement car Sanofi n'a pas besoin d'émettre de nouvelles actions pour la financer. Elle creusera la dette mais n'impactera pas le surplus de bénéfice apporté par la fusion avec Genzyme, d'autant que Sanofi a un free cash flow assez important", poursuit cet analyste.

Pour CM-CIC, l'impact relutif serait de 1% à 2% en 2012 et se situerait entre 5% et 6% à partir de 2013.

Cette confiance est reflétée par le cours de l'action Sanofi, qui gagnait 0,76% lundi vers 14h15 à la Bourse de Paris.

Dans des transactions d'avant-Bourse, le titre Genzyme s'inscrivait aussi en hausse, à 73,99 dollars contre 73,40 vendredi à la clôture du Nasdaq.

UNE OPÉRATION QUI NE RÈGLE PAS TOUT

Mais si une acquisition de Genzyme permettra à Sanofi de combler le manque à gagner lié aux pertes de brevets de plusieurs de ses médicaments à l'horizon 2015, les experts relèvent qu'elle ne suffira pas à rééquilibrer à plus long terme le poids de la concurrence des génériques ni à rattraper ses rivaux en termes de performance boursière.

"L'acquisition de Genzyme est clairement créatrice de valeur mais Sanofi devrait aller plus loin en faisant davantage d'acquisitions, et le management pourrait peut-être envisager de revoir sa position sur le rachat d'actions", estime Philippe Lanone.

"Pour moi, c'est une première étape", déclare aussi Arsène Guekam. "Sanofi devra 'délivrer' au niveau de son pipeline de médicaments et au niveau opérationnel. Il devra continuer sa stratégie d'acquisitions et sa diversification dans les pays émergents."

Un autre est plus sceptique. "J'ai un peu de mal à me dire que Genzyme est l'acquisition qui va enclencher un re-rating de Sanofi qui se paye 20% à 30% moins cher que le secteur depuis quatre à cinq ans", dit-il.

S'agissant de l'intégration de Genzyme, les analystes s'accordent à penser que Sanofi devra s'employer à éviter les départs au sein de la direction mais surtout dans les équipes de recherche.

Sanofi publie ses résultats annuels mercredi avant l'ouverture de la Bourse. Dans l'ensemble, les analystes pensent que le groupe restera prudent concernant ses perspectives 2011.

Avec la contribution de Caroline Jacobs à Paris et Jessica Hall à Philadelphie, édité par Dominique Rodriguez

ffff
0
Voor wie van geschiedenis houdt: Realiseer je dat het echte oorspronkelijke sterproduct van Pharming, zo mismeesterd tien jaar geleden, namelijk een goede behandeling voor patiënten lijdend aan de ziekte van Pompe, na een lange ( juridische) strijd werd overgenomen door Genzyme en Pharming zo goed als met lege handen achterbleef. En nu komt dus dat stukje oorspronkelijk Nederlands-Belgische farmaresearch-werk bij Sanofi-Aventis.

Of hoe een balletje toch vreemd kan rollen in 18 jaar tijd. Het is net als in het echte leven......

Peter
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 7 februari 2011 19:07:

Voor wie van geschiedenis houdt: Realiseer je dat het echte oorspronkelijke sterproduct van Pharming, zo mismeesterd tien jaar geleden, namelijk een goede behandeling voor patiënten lijdend aan de ziekte van Pompe, na een lange ( juridische) strijd werd overgenomen door Genzyme en Pharming zo goed als met lege handen achterbleef. En nu komt dus dat stukje oorspronkelijk Nederlands-Belgische farmaresearch-werk bij Sanofi-Aventis.

Of hoe een balletje toch vreemd kan rollen in 18 jaar tijd. Het is net als in het echte leven......

Peter
Met vallen en opstaan word je groot

Vgr.
112 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  0,00  0,00%  17 apr
 Germany40^ 17.843,90 +0,42%
 BEL 20 3.794,57 0,00%
 Europe50^ 4.941,34 +0,55%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.379,35 +0,78%
 EUR/USD 1,0690 +0,17%
 WTI 82,31 +0,12%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront