Meer winst op hogere omzet voor Acomo

Door AFN op 20 juli 2017 18:32 | Views: 7.016

ROTTERDAM (AFN) - Thee-, specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) heeft in de eerste helft van het jaar meer winst gemaakt op een hogere omzet. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De opbrengsten over eerste zes maanden bedroegen 354,2 miljoen euro. Dat is een stijging van 4 procent ten opzichte van de eerste jaarhelft van 2016, mede door de consolidatie van Delinuts. Dat onderdeel was goed voor 10,8 miljoen euro aan omzet. De nettowinst kwam uit op 17,4 miljoen euro, tegenover 17,2 miljoen euro een jaar eerder.

Volgens Acomo was er in de eerste jaarhelft sprake van sterke prijsschommelingen bij voedingsgrondstoffen. Noten werden fors duurder. Het tegenovergestelde gold voor specerijen. De daling van de prijzen van eetbare zaden leidde tot druk op de marges. De prijzen voor thee in Sri Lanka en Afrika vielen verder hoger uit dan voorzien.

Acomo gaf geen concrete jaarprognose af, maar zei wel vertrouwen te hebben in het halen van ,,goede resultaten voor de aandeelhouders". Het bedrijf stelde het interim-dividend vast op 0,40 euro per aandeel.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.