'Sterk kwartaalbericht voor Aegon'

Door AFN op 10 augustus 2017 09:45 | Views: 4.856

DEN HAAG (AFN) - Aegon heeft in het tweede kwartaal flink boven verwachting gepresteerd. Daarbij is de kapitaalpositie van de groep behoorlijk verbeterd, stellen analisten van KBC Securities.

De marktvorsers wijzen erop dat de zogeheten solvency II-ratio met 28 procentpunt is toegenomen tot 185 procent. Dat is veel beter dan de consensus onder analisten, die 160 procent bedroeg. De forse verbetering is deels het gevolg een aanpassing van de conversiemethode voor het Amerikaanse bedrijf. Op vergelijkbare basis steeg de ratio echter ook nog altijd 13 procentpunt, benadrukt KBC.

Aegon heeft bovendien zijn kapitaalzorgen in Nederland aangepakt. Het concern kondigde aan zijn buffers hier flink te versterken. Door de verzekeraar wordt 1 miljard euro aan kapitaal overgeheveld van de groep naar Aegon Nederland.

Resultaten

De operationele resultaten van Aegon waren eveneens fors sterker dan door analisten was voorzien. Verder zijn de vooruitzichten voor de aanwas van kapitaal door Aegon wat naar boven bijgesteld, stelt KBC.

Analist Joos van Beek van Theodoor Gilissen is ook in zijn nopjes met de bekendmakingen van Aegon. ,,Er werd door beleggers en analisten met veel spanning uitgekeken naar de wijze waarop Aegon de lage solvabiliteit van de Nederlandse activiteiten gaat verhogen. De stevige verbetering die samen met meevallende winst over het tweede kwartaal van 2017 werd gepresenteerd zullen het beleggersvertrouwen in het aandeel goed doen.''

Koersdoel

KBC ziet in het kwartaalbericht aanleiding om zijn koersdoel voor Aegon te verhogen van 5,20 euro naar 5,80 euro. Het advies blijft staan op hold. Theodoor Gilissen herhaalt zijn aanbevolen-advies, met een koersdoel van 5,30 euro.

Aegon schoot donderdagochtend flink omhoog op het Damrak. Eind van de morgen stond het aandeel ruim 7 procent hoger, op 5,19 euro.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.