'Uitkering Fortis-claim onder druk'

Door AFN op 18 juni 2019 06:33 | Views: 10.082

'Uitkering Fortis-claim onder druk'

AMSTERDAM (AFN) - Veel meer beleggers dan gedacht hebben zich aangemeld voor de megaschikking die vijf claimclubs hebben uitonderhandeld met Fortis-rechtsopvolger Ageas. Het zijn er zo veel dat de uitkering vertraging heeft opgelopen en gedupeerden rekening moeten en met een lagere vergoeding dan waar ze na het sluiten van de schikking op rekenden.

Ageas kreeg tot nu toe 270.000 claims binnen, terwijl de Belgische verzekeraar rekende op 175.000 tot 200.000 claims, meldt Het Financieele Dagblad.

Na jaren onderhandelen tussen Ageas en vijf partijen die de voormalige aandeelhouders van Fortis vertegenwoordigen, bekrachtigde het gerechtshof in Amsterdam vorig jaar een megaschikking van 1,3 miljard euro. Door de populariteit van de schikking moeten sommige beleggers er nu rekening mee houden dat hun einduitkering lager uitvalt dan verwacht, denken de Vereniging van effectenbezitters (VEB) en Consumentenclaim, twee van de schikkende partijen.

Reacties

11 Posts
dre1960
0
objectief
0
Men is uitgegaan van minder verwachte claims om diverse redenen, dus lijkt de finale uitkering lager te worden. Dit is heel plausibel.
Erik9400
1
Na jaaaaren een paar euro ontvangen.

Is de moeite niet maar wat een omslachtig en kostbaar proces. Wat zouden alle juristen en advocaten wel niet hebben gekost?
dre1960
0
quote:

objectief schreef op 18 juni 2019 08:06:


Men is uitgegaan van minder verwachte claims om diverse redenen, dus lijkt de finale uitkering lager te worden. Dit is heel plausibel.
U praat hetzelfde als Mark Rutte ,de voorziening die is genomen is gewoonweg te laag .
objectief
0
quote:

dre1960 schreef op 18 juni 2019 08:10:


[...]U praat hetzelfde als Mark Rutte ,de voorziening die is genomen is gewoonweg te laag .Wat heeft Mark Rutte met deze claim te maken; haal niet alles door elkaar.
hjs64
1
Ach die hebben gewoon gedacht dat de potentiele claimers inmiddels wel overleden zouden zijn.
DeZwarteRidder
1
quote:

ballie2 schreef op 18 juni 2019 11:47:


Wat een fiasco, kunnen ze nu echt helemaal niets!

Het is juist een enorm succes....!!!
JosBouma
1
Gelukkig heb ik dit voorjaar een deel ontvangen. Er zou nog een vervolg komen. Wel wordt er weer het rare bedrag van € 24,99 van mijn bankrekening afgeschreven. Men zou in deze computertijd toch wel adequater mogen handelen, kan Ageas niet wat behulpzaam zijn? Dan blijft er voor de gedupeerden mogelijk wat meer over. Het is natuurlijk toch maar een fractie van de werkelijke schade die wordt vergoed.
Rowi62
0
Voor wie dit terugleest: Er is aan iedereen die zich meldde (waaronder ik) al een voorschot uitgekeerd en dat was een aardig bedrag. Uiteraard in verhouding tot hoeveel aandelen je had. Ik en mijn kregen circa 900 EUR samen. Rabo - mijn broker - regelde al de nodige formulieren voor mij uit hun database. Het voorschot ging er vanuit dat een deel zich niet (meer) zou melden. Nu er toch meer zich meldden is het beschikbare bedrag dus over die groep zich meldende mensen verdeeld en kan het voorschot het eindbedrag zijn. Het hele toegekende miljardenbedrag is dan verdeeld. EInd goed al goed.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.