'Teleurstellende berichten AMG'

Door AFN op 1 augustus 2019 09:59 | Views: 12.317

'Teleurstellende berichten AMG'

AMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) is wederom met teleurstellende berichten naar buiten gekomen. Kenners van ING wijzen onder meer op het tegenvallende resultaat in de voorbije maanden en het gegeven dat het bedrijf wederom zijn prognoses voor het hele jaar heeft verlaagd.

ING stipt in een rapport over de onderneming onder meer de stevige daling van het terugkerende bedrijfsresultaat (rebitda) aan. Op jaarbasis was hier sprake van een daling met 53 procent tot 24 miljoen dollar. ING en andere marktvorsers hielden al wel rekening met een terugval, maar het uiteindelijke resultaat viel 30 procent lager uit dan waar kenners in doorsnee van uit waren gegaan. ING was daarbij naar eigen zeggen al de meest behoedzame partij.

De flink gedaalde winstgevendheid is voor een groot deel toe te schrijven aan de gezakte prijzen van vanadium en chroommetaal. Ook kampte AMG met extra kosten bij zijn lithiumconcentraatfabriek. ING wijst er op dat al het slechte nieuws voor AMG in één keer naar buiten lijkt te komen. De bank put vertrouwen uit het feit dat AMG zijn groeivooruitzichten op termijn in stand houdt en houdt vast aan zijn koopadvies met een koersdoel van 37 euro.

Het aandeel AMG noteerde donderdag omstreeks 09.40 uur 12,9 procent lager op 22,74 euro.

Reacties

5 Posts
Jopie1962
0
bdj
0
Back up the truck zeggen ze in de US bij dit soort kansen.
Complete order gevuld op 22.
Eikels2
0
Van ruim 52 euro in iets meer dan een jaar naar de 22 euro. Dan heb je het als management goed voor elkaar. Nog even en we staan op de introductiekoers van 15 euro.
Gala-diner
1
De koers zal nog een stuk lager gaan.
Koersdoel van ING stinkt, waarschijnlijk moeten de ING klanten eerst nog uitstappen voordat ze het koersdoel zullen verlagen naar realistische koersdoelen. €17 lijkt mij een stuk realistischer.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.