'HEMA drukte kosten door minder personeel'

Door AFN op 12 oktober 2019 07:43 | Views: 4.115

AMSTERDAM (AFN) - In juli en augustus heeft HEMA minder personeel laten werken om de loonkosten te drukken. Trouw meldt op basis van eigen onderzoek dat het bedrijf zo probeerde het zoveelste verlies te beperken.

De krant citeert uit een e-mail aan ruim vijftig filiaalmanagers in het zuiden van het land. De regiomanager schrijft daarin dat in de periode van half juli tot begin augustus "door alle filialen (..) minder salariskosten ingezet dienen te worden". De reden: "We geven meer uit aan salariskosten dan dat de omzet stijgt".

HEMA werd een jaar geleden overgenomen door ondernemer Marcel Boekhoorn, die het bedrijf een betere toekomst beloofde. Maar volgens Trouw kampt HEMA nog altijd met een torenhoge schuldenlast, een erfenis van de vorige eigenaar Lion Capital.

Afgelopen juni werd bij HEMA een nieuwe cao van kracht, met veel lagere lonen voor nieuwe medewerkers.

Reacties

11 Posts
strtbn
0
Minder personeel leidt tot minder klanten. Ik kom er niet meer omdat er op een afdeling van 2.500 slechts 1 stuks personeel rondhuppelt. Als je een vraag hebt of iets zoekt ben je dus de klos.
Ritageld
0
Dan vindt men het nog vreemd dat steeds meer mensen via internet kopen. Op internet is de service nog beter dan in de winkelstraten.
Happy
0
Hema de nieuwe Bol.com. Alleen moet je het zelf maar zoeken, bij de kassa wachten en thuisbrengen. Ja, dat is inovatief.
Krisna
0
Kan me niet voorstellen dat je bij de artikelen van de HEMA veel hulp nodig hebt...of is het voor jullie allemaal heel moeilijk????
Happy
0
quote:

Krisna schreef op 12 oktober 2019 11:02:


Kan me niet voorstellen dat je bij de artikelen van de HEMA veel hulp nodig hebt...of is het voor jullie allemaal heel moeilijk????


Voor mij vrouw wel haha. Mopperde er altijd. Ging liever naar de V&D maar die kan ze ook al niet meer vinden.
[verwijderd]
0
Allemaal overbodige Chinese rotzooi voorzien van private-label met de tekst Hema. Hier zouden ze het stikstofbesluit op van toepassing te laten zijn i.p.v. de bouwsector die een oplossing biedt voor de krankzinnige huizenmarkt.
strtbn
0
quote:

Krisna schreef op 12 oktober 2019 11:02:


Kan me niet voorstellen dat je bij de artikelen van de HEMA veel hulp nodig hebt...of is het voor jullie allemaal heel moeilijk????
Als je specifiek artikel zoekt en niet bekend bent met de winkelindeling is het toch wel erg handig om even de weg te vragen aan het personeel.
rene l
1
quote:

BAMPOSTNL schreef op 12 oktober 2019 08:22:wat een gedoe met hema.....doodlopende zaakDat ben ik absoluut niet met je eens.
Bij ons loop je vanaf de winkelstraat zo de Hema in, je gaat de roltrap op, je loopt dwars door de winkel heen, en je verlaat op de bovenste verdieping snel het pand waarna je vervolgens uitkomt in het net opgeleverde overdekte winkelcentrum dat grotendeels leeg staat.

Wat ik wel met je eens ben is dat het een aflopende zaak is, het interieur ziet er nog net zo uit als 30 jaar terug, het wordt vanzelf retro.
De mevrouwen van vroeger dachten dat ze beter waren dan de winkelende klanten hebben ze grotendeels vervangen door hele jonge jongens en meisjes die van toeten noch blazen weten.

Je kunt er van alles kopen maar ook bijna niks, het is gewoon een dure winkel en vanmorgen was het alleen druk in het restaurant waar de mensen zich te goed deden aan een goedkoop ontbijtje.

Tja, zo verdien je de centen ook niet.

Bij de Action is het altijd druk, veel onnodige meuk voor weinig, maar ze hebben ook interessante aanbiedingen waar je wel wat aan hebt.

Ook hetzelfde concept, veelal alleen maar jongeren maar ook wat oudere vrouwen.
Het mag ook niet teveel kosten.
Maar ik kan wel zeggen, als je daar wat zoekt is het personeel absoluut behulpzaam.
Vaak weten ze zelf ook niet waar het ligt maar ze helpen je gewoon met zoeken.

Het is gewoon een feit, personeel is een hoge kostenpost, en om de kop boven water te houden betalen ze hooguit het minimumloon, en hoe jonger hoe goedkoper.

Nog een weetje dat ik laatst hoorde van de bedrijfsleider van de Aldi bij ons in de buurt.
Een normale man overigens die niet te beroerd is voor een praatje als hij tijd heeft.
Zowel bij de Aldi als de Lidl wordt gewoon gestuurd op omzet per medewerker.
De bezetting is zodanig dat 1 personeelslid bij de Lidl 250 Euro aan omzet per uur moet genereren, bij de Aldi is dit zelfs 300 Euro.

Bij andere winkels zal dit dus niet anders zijn.
Plein777
0
quote:

BAMPOSTNL schreef op 12 oktober 2019 08:22:


wat een gedoe met hema.....doodlopende zaakKlopt helemaal bij ons in het winkelcentrum Diemen:

De HEMA en Blokker leeg en stampvol mensen bij de Action, geen wonder nu de klanten hebben door hebben dat ze bij de Action voor soortgelijk producten 75% voordeliger uit zijn als bij de HEMA en Blokker.

Bangizwe
0
Dan zal het wel niet lang gaan duren voor de huurprijzen verder onder druk komen. Dan zijn die dividenden ook zero yield.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.