'China tekent niet zomaar bij kruisje'

Door AFN op 14 oktober 2019 11:49 | Views: 9.347

'China tekent niet zomaar bij kruisje'

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China wil nog verder praten met de Verenigde Staten over de handelsvete alvorens een handtekening te zetten onder een gedeeltelijk akkoord. Dat meldden ingewijden rond de kwestie in Peking. China zou onder meer zekerheid willen van de VS dat er een definitieve streep gaat door verdere verhogingen van importtarieven later dit jaar.

China en de VS bereikten voor het weekend een overeenkomst op hoofdlijnen. China zou als onderdeel van de overeenkomst meer landbouwproducten uit de VS importeren. De regering-Trump zou op zijn beurt verdere verhoging van handelstarieven voorlopig in de ijskast zetten. Trump beloofde al een streep te zetten door de geplande verhoging later deze week.

Over de ingreep die voor december staat gepland is formeel nog niets bekend. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin liet weten dat die verhoging doorgaat als er tegen half december nog geen akkoord is getekend. "Maar ik verwacht dat er dan een deal is."

Volgens de bronnen zou het gedeeltelijke akkoord volgende maand geformaliseerd kunnen worden op een economische top in Chili, mits overeenstemming is bereikt over de details.

Reacties

20 Posts
Frayak_2
0
Rodolfo
0
Rodolfo
0
quote:

Frayak_2 schreef op 14 oktober 2019 12:03:


iedereen twitter in de gaten houden, haha te zot voor woorden nieuwe realiteit


Je kan maar beter je aandelen in de gaten houden
dasokwat
0
Ping bedenkt zich weer, hij begrijpt niet eens dat dit pas een begin is van het handelsakkoord.

Hij dacht er met 50 miljard aan sojabonen van af te zijn !
Zolang het handelstekort met China 300 miljard is , is de zaak niet opgelost, en gaan in december gewoon de tarieven (weer) in
finance2u
0
Volgens ingewijden en volgens bronnen...jongens: reageer gewoon niet, krijg je ook niet meer van alle mogelijke fake berichten hopelijk..er klopt nooit iets van
finance2u
0
Laat ze gewoon zeggen wie wat precies heeft gezegd (uit zich zelf, geen suggestieve vragenstellers uiteraard)..maar die namen zijn nooit te vinden
Jopie1962
0
"China zou als onderdeel van de overeenkomst meer landbouwproducten uit de VS importeren. De regering-Trump zou op zijn beurt verdere verhoging van handelstarieven voorlopig in de ijskast zetten."

Ik zou allang rijk zijn als ik de wijsheid in pacht zou hebben.
Gerrit
0
Gerrit
0
Trump altijd heeft geprofiteerd van recessies om zoveel mogelijk vastgoed te kopen en belastingvoordeel af te dwingen.

Behalve de ijsbaan die hij heeft opgeknapt, dat was voor de publiciteit.
Ritageld
0
Overeenkomsten hebben sowieso weinig betekenis meer. Ze kunnen zo maar worden opgezegd. Heeft DT zelf het voorbeeld van gegeven.
thejaguar
0
trump heeft ook in zijn periode als president al 100.0000 keer gelogen, en ook dit is weer een grote leugen. allemaal fake! en toch blijven de beurzen maar stijgen op dit fake nieuws. maar hoe lang blijft dit nog door gaan?
finance2u
0
Nou..als de rente op dit niveau blijft of zelf NOG lager dan zal de beurs wel blijven stijgen
dasokwat
1
quote:

finance2u schreef op 14 oktober 2019 12:41:


Nou..als de rente op dit niveau blijft of zelf NOG lager dan zal de beurs wel blijven stijgen


Totdat ultra links weer een nieuwe tax uitvindt op het bezit van aandelen, want uiteindelijk moet al het geld naar EU zuid verdwijnen
erjee-ff
2
quote:

thejaguar schreef op 14 oktober 2019 12:39:


trump heeft ook in zijn periode als president al 100.0000 keer gelogen, en ook dit is weer een grote leugen. allemaal fake! en toch blijven de beurzen maar stijgen op dit fake nieuws. maar hoe lang blijft dit nog door gaan?

En Obama. En Clinton. En Bush. En ga zo maar door. Politici liegen. get used to it.
don55555
0
Beetje treurig Erjee-ff, dat je niet in staat bent het significante verschil in aantal leugens dat DT uit en die andere presidenten die je noemt geuit hebben waar te nemen. Als je dat vermogen al mist, heeft het ook niet zoveel zin om meningen te uiten, vindt je niet?
erjee-ff
0
[Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
chandue
0
het zwaard
0
NW Europa met Engeland ? maar ook zonder Duitsland, neem ik aan.
Waarom zouden de Denen, Noren en Zweden nu wel bij 'n nieuwe NW unie willen aansluiten ? Dus de oude Europese locomotief Duitsland vervangen door een nieuwe Engelse locomotief. Gekker kan haast niet.
dasokwat
0
Dat zullen zij niet doen, deze landen houden van hun vrijheid, alleen een soort EEG is aantrekkelijk, maar altijd eigen baas blijven.
20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.