'AMG dringt risico's uitbreiding VS terug'

Door AFN op 7 januari 2020 10:40 | Views: 7.592

AMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) dringt de risico's van zijn uitbreiding in de Verenigde Staten terug met een nieuw recyclingcontract. Dat stellen analisten van ING na de bekendmaking van de overeenkomst.

AMG meldde dat zijn dochteronderneming AMG Vanadium afvalproducten van een "grote exploitant van een olieraffinaderij in Noord-Amerika" gaat recyclen. Het bedrijf wint uit gebruikte katalysatoren specialistische metalen.

Marktvorsers van ING wijzen erop dat het om een nieuw contract gaat. Tegelijkertijd steekt AMG 300 miljoen dollar in een nieuwe recyclinginstallatie in de VS. Doordat de capaciteit voor hergebruik daarmee verdubbelt, is ook meer aanvoer van gebruikte katalysatoren nodig.

Analisten van ING hanteren een buy-advies en koersdoel van 35 euro voor AMG. Het aandeel noteerde dinsdag omstreeks 10.25 uur 2,2 procent hoger 21,67 op euro.

Reacties

5 Posts
Nico.de.mus
0
Good job, zo zijn ze niet alleen olie onafhankelijk, maar ook bijna v/d Chinese bijzondere metalen
Joop213
0
quote:

Nico.de.mus schreef op 7 januari 2020 11:03:


Good job, zo zijn ze niet alleen olie onafhankelijk, maar ook bijna v/d Chinese bijzondere metalen


Hoezo olie onafhankelijk? Geen olie, geen raffinage, geen restproduct om te verwerken. Klinkt mij afhankelijk. De omzet zal waarschijnlijk zelfs lineair verlopen met de productie van de raffinaderijen.
Nico.de.mus
1
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.