KPN gaat toch door met merk XS4ALL

Door AFN op 14 januari 2020 15:28 | Views: 3.682

KPN gaat toch door met merk XS4ALL

DEN HAAG (AFN) - KPN gaat toch door met het merk XS4ALL. Het telecombedrijf heeft dat besloten naar aanleiding van alle ophef bij klanten en medewerkers over de voorgenomen opheffing van de internetprovider.

Volgens een woordvoerder van KPN blijft het streven om de techniek en organisatie achter XS4ALL te integreren binnen KPN. Maar de dienstverlening aan klanten verandert voorlopig niet. Klanten van XS4ALL zullen daarbij zoveel mogelijk door dezelfde medewerkers geholpen worden.

KPN wil met het XS4ALL-personeel ook een nieuw "XS4ALL-achtig" premiummerk voor breedbandinternet gaan maken onder de KPN-vlag. Naar verwachting komt dit nieuwe merk later dit jaar in de lucht. Dan zal het bedrijf waarschijnlijk stoppen met het zoeken naar nieuwe klanten voor XS4ALL. Maar de honderdduizenden bestaande klanten van XS4ALL kunnen gewoon bij dat merk blijven. KPN zal de dienstverlening van het merk blijven onderhouden.

Reacties

XS4ALL werd in 1993 opgericht door een groep hackers. KPN kocht het bedrijf in 1998. De onderneming had begin vorig jaar aangekondigd te stoppen met XS4ALL. Dit leidde tot veel boze reacties van klanten van het merk dat zich onderscheidde door zijn activisme, bijvoorbeeld met de inzet voor privacy online. De ondernemingsraad van XS4ALL was ook tegen en stapte zelfs naar de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Uiteindelijk kreeg KPN gelijk en werd bepaald dat het telecombedrijf het merk mocht opheffen.

De actiegroep XS4ALL Moet Blijven, die is opgericht door boze klanten, is niet te spreken over de nieuwe aankondiging van KPN. Volgens de groep "wordt er gedaan alsof XS4ALL voorlopig mag blijven", maar wordt XS4ALL achter de schermen langzaam ontmanteld. De provider wordt KPN "met een XS4ALL-sticker". De actiegroep noemt het "typerend dat KPN denkt dat klanten blij zullen zijn dat de merknaam XS4ALL nog blijft. Het gaat natuurlijk niet om de naam, maar om alles waar XS4ALL voor staat." Uit de groep komt de nieuwe provider Freedom Internet voort.

Reacties

11 Posts
tinybolus
0
Johannes Servatius
0
Ik heb altijd zo'n dubbel gevoel bij die progressieve internet hippies (met hun rare touwhaar) als ze het hebben over hun privacy. Is het hier in het vrije westen niet gewoon zo dat je daarmee enkel criminelen en andere kwaadwillenden faciliteert? Net zoals XS4ALL-oprichter Gongrijp m.i. later deed met z'n niet af te luisteren telefoons. Ben ik nu zo naïef, of zijn zij het?
klebel
0
Telfort! Totaal niet te vergelijken met XS4ALL, dan weet je echt niet waar je over praat.
ctm
0
KPN wil met het XS4ALL-personeel ook een nieuw "XS4ALL-achtig" premiummerk....
PRIMA IDEE
Ik heb een goede naam voor dit nieuwe premium merk: XS4ALL [copyright mezelf]
Terechter
0
Ieder logisch nadenkend mens met zakelijk inzicht had meteen gesnapt dat het merk XS4ALL beter benut had kunnen worden dan in alle eerdere plannen van KPN. Deze stap van KPN is in ieder geval een hele goede stap in de juiste richting.
pim f
1
Ik wil gewoon xs4all in zijn huidige vorm en met zijn huidige visie en missie, stelletje KPN-dombo's
Lepre Chaun
0
quote:

Johannes Servatius schreef op 14 januari 2020 16:13:


Ik heb altijd zo'n dubbel gevoel bij die progressieve internet hippies (met hun rare touwhaar) als ze het hebben over hun privacy. Is het hier in het vrije westen niet gewoon zo dat je daarmee enkel criminelen en andere kwaadwillenden faciliteert? Net zoals XS4ALL-oprichter Gongrijp m.i. later deed met z'n niet af te luisteren telefoons. Ben ik nu zo naïef, of zijn zij het?

Privacy bestaat helemaal niet meer en zeer zekers niet op internet en ook je eigen smartphone niet .
boswandelaar
0
KPN doet 't gewoon ;-)
Gouden regel : 'Nooit De Kip Met Gouden Eieren Slachten'
Verder gewoon dividend couponnetjes blijven knippen.
Een echte outperformer wordt KPN niet , maar gezien het rooftijdperk van de banken gezien de 0.0 % rente lijkt mij dit een veilige haven om je spaarcentjes te parkeren.
Communiceren blijven we altijd , net als eten en drinken .
Bertus88
0
Vrees dat je toch heel naief bent of niet zoveel van Privacy en democratische Burgerrechten. (Tenzij je liever in China woont, waar je de godganse dag gefilmd wordt en je automatisch boetes krijgt voor elke misstap) Lees dit meermalen bekroonde boek even, superinteressant... www.bol.com/nl/f/je-hebt-wel-iets-te-...
chogogo
1
Verschrikkelijk KPN. Wat zijn jullie toch een dom bedrijf. Eerst oorlog voeren om de naam XS4All weg te krijgen en als Freedom Internet het gewoon op zijn sloffen gaat winnen te denken dat als je de naam XS4All houdt alle klanten blijven? Koninklijke Prutsers en Nietsnutters.
JoghoJogho
0
KPN leidt aan uitstelgedrag. Met glasvezel hetzelfde verhaal. Ze willen buitengebieden niet verglazen want te duur. Op het moment dat bewoners jarenlang geïnvesteerd hebben in een stichting en de contracten bijna getekend worden dat men dan zelf wel glazvezel aan gaat leggen meldt KPN ineens dat ze het toch maar aan gaan leggen. Onbetrouwbare gasten, blij dat ik er weg ben.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.