Forse winstval voor Société Générale

Door AFN op 6 februari 2020 08:57 | Views: 1.563

PARIJS (AFN/DPA) - Société Générale (SocGen) heeft afgelopen jaar fors minder winst geboekt. De Franse bank kampte onder meer met zwakke activiteiten op de financiële markten en maakt de nodige kosten voor de omvangrijke reorganisatie die het ondergaat. De bank werd ook voorzichtiger over de prestaties in het lopende boekjaar.

De winst van SocGen daalde vorig jaar met 21 procent tot 3,2 miljard euro ten opzichten van een jaar eerder. Verder vielen ook opbrengsten lager uit. Het totale inkomen van de bank daalde met 2 procent tot 24,7 miljard euro.

Topman Fréderic Oudéa temperde de verwachting voor dit jaar als het gaat om het rendement op eigen vermogen. Werd eerder op 9 tot 10 procent gerekend, nu gaat de bank uit van een verbetering met betrekking tot de 6,2 procent afgelopen jaar.

Onder leiding van Ouéda ondergaat SocGen een omvangrijke reorganisatie. Die kost zeker 1600 mensen hun baan. Verder worden de kosten sterk omlaag gebracht. Ook wil SocGen voor miljarden euro's aan bezittingen met het stempel risicovol van de hand doen.

Reacties

3 Posts
[verwijderd]
0
ING bank Deutche Bank Société Générale en vele andere banken zijn aan het wankelen.


We gaan een nieuwe Lehman Brothers event tegemoet factor 100.

Dit is echt krnakzinnig blinde euforie als nooit te voren. Daar hoort een grootste beurskrach ooit bij als nooit te voren.

Die beurstijgingen kunnen helemaa niet plaats vinden er is meer geld op de beurzen dan er geld bestaat dat kan helmaal niet.

Grote patijen manipuleren de beurzen en particulierne beleggers zijn blind en stok doof.
GJF1959
0
MarcoPolo89
0
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.