Aegon-baas weet niet of verzekeraar op alle markten actief blijft

Door AFN op 13 augustus 2020 08:01 | Views: 18.110

Aegon-baas weet niet of verzekeraar op alle markten actief blijft

AMSTERDAM (AFN) - Aegon gaat zijn aanwezigheid op verschillende markten tegen het licht houden. Nieuwbakken topman Lard Friese meldde in een toelichting op de halfjaarcijfers dat de verzekeraar momenteel in twintig landen aanwezig is. De vraag is volgens de bestuurder of Aegon in al die landen actief moet blijven, al verpakte Friese dit met termen als "het aanscherpen van de focus".

Over bepaalde markten waar Aegon sterk aanwezig is, zoals in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, bestaat volgens Friese geen twijfel. Ook werd onlangs de samenwerking met Banco Santander uitgebreid, waardoor Aegon zijn activiteiten in Spanje en Portugal uitbreidde. Brazilië en China noemde de topman groeimarkten. Eind dit jaar zal Friese tijdens een strategie-update bekendmaken wat de "verscherpte strategische focus" dan precies inhoudt.

Aegon trok ook zijn financiële verwachtingen voor dit jaar en volgend jaar in. De verzekeraar ziet zich daartoe genoodzaakt vanwege vele onzekerheden, onder meer door de coronacrisis. Het virus zorgt onder meer voor een hoger sterftecijfer en daarmee gepaard gaande kosten. Ook werd het dividendbeleid aangepast, waarbij aandeelhouders op een lagere uitkering moeten rekenen.

Dalende nettowinst

Friese, die aantrad in mei, maakte bij zijn eerste cijferpresentatie bij Aegon een onderliggende winst van 700 miljoen euro bekend. Dat betekende op jaarbasis een daling met bijna een derde. De nettowinst daalde van 617 miljoen euro tot 202 miljoen euro. De kapitaalbuffer van de onderneming viel lager uit. Eind 2019 had Aegon een zogeheten Solvency II ratio van 201 procent, tegen 195 procent eind juni.

Friese benadrukt dat het enige tijd zal duren om zijn plannen tot uitvoer te brengen. Onder zijn leiding zal de verzekeraar zich richten op een vier gebieden. Naast de strategische focus gaat het volgens Friese om het versterken van de balans, het creëren van een meer gedisciplineerde managementcultuur en het verbeteren van de efficiëntie.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
objectief
1
Werk aan de winkel voor Friese, want Aegon blijft weer ver achter bij de andere verzekeraars als ASR (hoewel ze moeten nog raporteren) en NN.
Huppeldepepup
3
Dat valt me mee. Lager dividend, maar wel meer dan nul. Winst ipv verlies. Lage rente in US wordt onhoudbaar door de daar stijgende inflatie. Ben benieuwd wat de beurs ervan vindt.
TraderRon
4
Precies wat je kon verwachten met een nieuwe CEO.
Ook niet erg enkel goed.
Met de bezem er doorheen niet met de zachte hand, eerste resultaten zijn natuurlijk slecht waardoor je ook de kans krijgt om de pijnpunten op te lossen en een nieuwe weg in te slaan. En daarna kun je als CEO de nieuwe betere cijfers laten zien en jezelf op de borst slaan. Dit is uiteindelijk goed voor AEGON en was ook een keer tijd.
[verwijderd]
2
Hopelijk niet meer daling van de koers dan een paar procent; het krachtig optreden van de ceo boezemt wel vertrouwen in. Voor de lange termijn zit ik erin en blijf nu erin. Op dips zoals wellicht vandaag, dus bijkopen.
BeleggerMetGeduld
1
NN en ASR leveren dividend percentages van ruim 6% op jaarbasis. Uitgaande dat er in totaal 12 cnt over 2020 wordt uitgekeerd bij AEGON kom ik dan op een koers van 2 euro.

Risicomanagement lijkt me niet het sterkste punt bij AEGON. Misser in mijn portefeuille dus :(
Arie S
2
En Martine Hafkamp tipte vroeger meerdere keren Aegon o.a. bij Harry Mens. Zo n programma waarbij ze net doen of alles succes is. Onlangs deed ze net of ze niets van banken en verzekeraars moest weten. Allemaal opportuun geleuter.
Bossche marktkoopman
1
quote:

Arie S schreef op 13 augustus 2020 08:49:

En Martine Hafkamp tipte vroeger meerdere keren Aegon o.a. bij Harry Mens. Zo n programma waarbij ze net doen of alles succes is. Onlangs deed ze net of ze niets van banken en verzekeraars moest weten. Allemaal opportuun geleuter.
Leer nu eens om adviezen van dergelijke lieden niet al te serieus te nemen zie oa Geert Schaaij met zijn Fugro en zo kunnen we nog wel een blad vullen.
TVtook
0
Weer een negatieve aanpassing van het verzekerings model in de US. Wanneer houdt dat op? En waarom accepteren accountants en de pensioen statistici dit elke keer weer? De aanpassingen vallen niet in het hoofdstuk ‘ ‘niet materieel’, daar zijn te hoog voor.
En nu wachten tot december update dat is het geduld op de proef stelen. Helaas heb ik ze en maar weer 10% koersverlies nemen.
GJF1959
0
Interimdividend 2020 naar 6 cent. Maar waar blijft het slotdividend over 2019 van 10 cent. Overigens heb ik vrede met de cijfers, er is immers een nieuwe CEO die geen baat heeft bij goede cijfers van zijn voorganger.
BeleggerMetGeduld
1
AEGON lijkt inderdaad wel op BAM. iedere keer als je denkt dat het niet erger kan worden, valt er weer een ander lijk uit een andere kast. Failliet zullen beide bedrijven nooit gaan maar voor een belegger zijn er betere alternatieven (bv casino of staatslot)
GJF1959
1
Brouwsels van de analisten geven slechte informatie. Ik he zelf de cijfers met toelichting opgezocht. Cijfers zijn slechter dan verwacht. Slotdividend wordt NIET uitbetaald. Geen wonder dat kapitaaldaling dam mee valt ( in mijn ogen). Heb je de aandelen, lees de toelichting van de CEO. Het valt meer dan tegen.
GJF1959
0
Brouwsels van de analisten geven slechte informatie. Ik heb zelf de cijfers met toelichting opgezocht. Cijfers zijn slechter dan verwacht. Slotdividend 2019 wordt toch NIET uitbetaald. Geen wonder dat kapitaaldaling dan mee valt ( in mijn ogen). Heb je de aandelen, lees de toelichting van de CEO. Het valt meer dan tegen.
hegveld2023
1
Zich terugtrekken uit een aantal landen, betekent ook Aegon aantrekkelijker wordt voor ASR.
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.