Koerssprong voor General Electric op rood Wall Street

Door AFN op 28 oktober 2020 18:45 | Views: 2.711

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie duidelijk in de min. Beleggers verwerkten een reeks kwartaalresultaten. Vooral de kwartaalupdate van industrieel concern General Electric viel goed. Verder ging de aandacht naar andere grote bedrijven als vliegtuigmaker Boeing, en techreus Microsoft. Zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen drukten het sentiment.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 18.40 uur (Nederlandse tijd) 2,9 procent in de min op 26.665 punten. De brede S&P 500 daalde ook 2,9 procent tot 3292 punten en technologiegraadmeter Nasdaq speelde 3 procent kwijt op 11.083 punten.

General Electric (GE) verraste met beter dan verwachte resultaten. Het industrieconcern slaagde er vooral in het nettoverlies scherp terug te dringen ten opzichte van een jaar eerder. Dat werd op de beurs beloond met een plus van dik 8 procent.

Thuiswerken goed voor Microsoft

Microsoft profiteerde opnieuw flink van het thuiswerken door de coronacrisis. Bedrijven namen daardoor meer onlinediensten af, maar staken ook meer geld in het huren van ruimte in de cloud om hun eigen software te laten draaien. De omzet van Microsoft ging daardoor flink omhoog. Wel zijn de vooruitzichten van het bedrijf aan de voorzichtige kant. Het aandeel verloor mede daardoor 3,8 procent.

Boeing werd 3,2 procent lager gezet. De vliegtuigbouwer gaat waarschijnlijk nog eens duizenden arbeidsplaatsen extra schrappen als gevolg van de zeer moeilijke marktomstandigheden in de luchtvaartsector door de coronacrisis. Boeing zag de omzet en winst in het derde kwartaal weer duidelijk terugvallen.

Andere bedrijven die de boeken openden waren creditcardbedrijf Mastercard (min 6,5 procent), navigatiebedrijf Garmin (min 0,3 procent), pakketbezorger UPS (min 6,8 procent) en automaker Fiat Chrysler (min 3,8 procent).

Verder staat telecomreus AT&T in de belangstelling na geruchten dat Amazon-topman Jeff Bezos, de rijkste man ter wereld, geïnteresseerd zou zijn in een overname van CNN. Die nieuwszender is nu nog onderdeel van AT&T dat 1,5 procent aan beurswaarde verloor. Amazon verloor 2,9 procent.

De euro was 1,1748 dollar waard, tegenover 1,1758 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 5,7 procent minder op 37,31 dollar. Brentolie zakte 5,2 procent in prijs tot 39,08 dollar per vat. De daling van de olieprijzen werd mede veroorzaakt door de sterk oplopende olievoorraden.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.