Pakketbezorger UPS blijft profiteren van extra thuisbezorging

Door AFN op 2 februari 2021 13:59 | Views: 1.874

CORONAVIRUS

ATLANTA (ANP/BLOOMBERG) - Pakketbezorger UPS blijft ervan profiteren dat er vanwege de coronapandemie meer pakketjes aan huis worden bezorgd. Ook tijdens het drukke feestdagenseizoen bleven consumenten de winkelstraat mijden. Het Amerikaanse bedrijf voerde mede daardoor de resultaten in het vierde kwartaal verder op ten opzichte van een jaar eerder.

"Onze financiële prestaties overtroffen onze verwachtingen", zei topvrouw Carol Tomé. Buiten de Amerikaanse thuismarkt groeide het aantal dagelijks verwerkte pakketjes met bijna 22 procent. De omzet van UPS steeg in het vierde kwartaal met 21 procent tot 24,9 miljard dollar in vergelijking met dezelfde periode in 2019. De nettowinst klom met 26 procent tot 2,3 miljard dollar. Het afgelopen kwartaal begon het bedrijf ook met het vervoeren van coronavaccins.

Over heel 2020 steeg de omzet van UPS met ruim 14 procent naar 84,6 miljard dollar. De winst steeg met 7 procent naar 8,7 miljard dollar. Over het hele coronajaar vervoerde de bezorger wereldwijd 10,6 procent meer pakketjes. UPS geeft voor dit jaar geen verwachtingen vanwege de onzekerheid rond de coronacrisis.

Reacties

3 Posts
Damokless
0
beer_botje
0
quote:

Damokless schreef op 2 februari 2021 14:05:


PostNL moet op dit nieuws toch vandaag de €3.50 kunnen slechten...


Kennelijk niet......
jan de vakman
0
De cijfers van post nl zijn in ieder geval op alle fronten duidelijk nog beter en wat de vooruitzichten betreft, daar denken ze bij aanhoudende crona zeer goed te scoren en bij verdwijnend corona blijft de pakketten bisniss sterk beter,tegenover vroeger!!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.