'Pauze in gesprekken met Hyundai over Apple Car'

Door AFN op 6 februari 2021 11:05 | Views: 5.607

'Pauze in gesprekken met Hyundai over Apple Car'

CUPERTINO (ANP) - Gesprekken tussen Apple en de Zuid-Koreaans automakers Hyundai en Kia over de ontwikkeling van zelfsturende auto's zijn onlangs opgeschort. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het is niet duidelijk of en wanneer de bedrijven de onderhandelingen over de productie van autonome auto's weer hervatten.

Verschillende media meldden de voorbije maanden dat Apple en Hyundai werken aan een verbond om samen zelfrijdende auto's te maken. Het Zuid-Koreaanse autoconcern berichtte in januari zelf met de iPhone-maker in gesprek te zijn, maar trok die verklaring later weer in.

De bekendmaking door Hyundai zou tot boosheid bij Apple hebben geleid. Het Amerikaanse bedrijf houdt de ontwikkeling van nieuwe producten vaak jarenlang strikt geheim. Daarnaast zijn er volgens ingewijden interne conflicten bij Hyundai, dat een meerderheidsbelang in Kia heeft. De twee merken zijn het niet eens over wie de eventuele Apple Car mag produceren. Apple wilde tegenover Bloomberg niet reageren.

Er wordt al jaren rekening mee gehouden dat Apple zich op de automarkt stort. Daarmee zou het bedrijf het voorbeeld volgen van andere grote technologieconcerns. Zo werkt Alphabet, het moederbedrijf van Google, via de dochteronderneming Waymo al jaren aan zelfsturende auto's. Microsoft maakte onlangs bekend samen met General Motors te investeren in een start-up voor autonome voertuigen.

Reacties

14 Posts
SuTrade
0
Apple raakt op....Steve, Tim en nu een nieuwe man daar voor nieuwe ontwikkeling.
Tim is in paniek en nu instorten op auto, slecht !
Kijk naar MSF, Google... Nieuwe CEO doen het beter dan de vorige...! Amazon nu ook een nw CEO..


Janklp
6
quote:

SuTrade schreef op 6 februari 2021 11:12:


Apple raakt op....Steve, Tim en nu een nieuwe man daar voor nieuwe ontwikkeling.
Tim is in paniek en nu instorten op auto, slecht !
Kijk naar MSF, Google... Nieuwe CEO doen het beter dan de vorige...! Amazon nu ook een nw CEO..
Sorry, maar dit raakt kant nog wal.
JIBA
0
Tim is echt niet in paniek hoor. Kijk eens even wat ze verkopen en de winsten. Het blijven gewoon mooie gebruiksvriendelijk producten.
Het enige is dat ze niet meer heel vernieuwend zijn gebleken, maar wie wel.
Die Google glass is ook een eersteklas flop gebleken.

Als ze inderdaad een auto gaan ontwikkelen, en ze doen dat gewoon ontzettend goed, dan is het niet meteen een nieuw en uniek product, maar ze kunnen het wel uniek maken in hoe het werkt in combi met alle andere Apple producten.
Dus reken maar dat daar veel te behalen is.
jan de vakman
1
Nou, appletje moet maar vlug door de zure appel heen bijten en de samenwerking met het super topmerk kia in volle gang zetten, daar zullen ze never nooit niet spijt van krijgen, het picantootje doet al meer dan 8 jaar trouwe dienst, zonder ooit 1 verkeerde tik gegeven te hebben en denk er om dat hij het geregeld loodzwaar heeft met de voortgaande Dalm missie!!
Over Dalm gesproken,het is daar zo schoon, dat je van de vloer kunt eten, zelfs buiten is bijna geen stukje ijzer te vinden, alles is omgezet in blinkende knaken,bij de huidige oudijzerprijzen!!
Vanmorgen een heel droevig verhaal in het AD, een vader, waar van de dochters s'zomers niet eens mochten zwemmen,te wulps, heeft zich over een periode van 30 jaar aan ten minste 6 dochters vergrepen, er werd gezegd; wat loopt de boel in dat hele grote gezin toch altijd op rolletjes!,hoe kan je je toch vergissen, mijn super ouwe maat;ome Kees zei altijd;ome Jan eigen vlees trekt niet, maar daar had hij helaas toch geen gelijk in!!
Ook een mooi verhaal; via een huawey telefoon kwam er een prachtige gedigitaliseerde film mijn computer binnen, van de winter van 1991, mijn zoon die hem doorstuurde zie je achter mij op de slee zitten,terwijl ik op het kanaal schaats, ontroerend mooi zo'n oude film van wijlen broer Johan, een vrijgezel. die graag ons gezin filmde!! zal het van het jaar weer mogelijk worden om op het kanaal te schaatsen? als je de weerprofeten moet geloven wel!!
Op het beursje begeven we ons niet graag op glad ijs, wij kiezen voor de kanshebbers,.die met mooie degelijke cijfers komen, aan hun mooie dividend kan je zien dat hun cijfers kloppen en geen gebakken lucht zijn!!
Asmi trok de slee bij mij en zijn grote broer asml trok ook stevig aan het touw;+6,01 en 4,68%,besi had een beetje corona, die was kortademiger en kwam niet verder dan+2,68%
Het beurs spaarpotje post nl ging gisteren als een spoetnik de lucht in, maar dat ouwe dametje kreeg al gauw hoogtevrees,de helft van de winst ging naar de filistijnen,nu ja, op weekbasis toch nog altijd 2,41% winst,ik teken er voor als dit elke week gebeurd!!
Shelletje leed maar een klein verliesje van 21 miljard euro, verschenen jaar,ik verdien zo'n bedragje ook niet iedere week!!,maar wonder boven wonder pluste hij toch nog1,58%, als je de prijzen bij de benzine pompen gadeslaat, weet je dat dat muizen verliesje spoedig als sneeuw voor de zon zal verdwijnen, die prijzen rijzen namelijk de pan uit!!
Aperam rommelt een beetje met pas op de [hoge] plaats, gezien de giga voortschrijdende elektrifisering van het autopark, zal de vraag naar rvs mega blijven,ik denk dat de gang er wel weer in zal komen,temeer omdat bij Dalm rvs all thime high staat en aperam een heel prettig dividend spaarpotje is, van de maand krijgen we weer een valentijn kadootje van hen,zij belonen hun geliefde aandeelhouders elk kw met een leuk zakcentje; dat moest voor alle aandelen verplicht worden!!
Vandaag de overschot van de vorige oogst goed beveiligen tegen koning winter!!
Morgen, als het mogelijk is fysiek heerlijk warmte vinden bij dat heerlijk warme WOORD, de zekerste weg naar het altijd vreugdevolle Paradijs!
Mijn week resultaat poetste het grote verlies van vorige week ruimschoots weg, dus ga ik gewoon weer voor zo'n zelfde komende week!!SJALOOM!!!
optiejunky
0
Apple Moet voor BMW gaan, de enige echte combinatie, zo kunnen ze ook China en EU veroveren.

pim f
3
quote:

jan de vakman schreef op 6 februari 2021 12:20:


Nou, appletje moet maar vlug door de zure appel heen bijten

etcetc Jan hou eens op met je woordsalade die kant noch wal raakt.
donjizwaluwe
1
quote:

Janklp schreef op 6 februari 2021 11:42:


[...]
Sorry, maar dit raakt kant nog wal.

kant NOCH wal
JIBA
1
quote:

Knife Catcher schreef op 6 februari 2021 12:40:


Wat voor vakman rijdt er nu in een picanto?Het is een feit (en misschien het enige zinnige in het hele verhaal) maar een Picanto rijd gewoon echt super fijn.
jan de vakman
0
Heh wat zijn we weer heerlijk positief, in het bedrijfsleven helpt een beetje humor vaak om moeilijke, ingewikkelde beslissingen een stuk makkelijker te nemen, waardoor bedrijven slagvadiger en winstgevender worden,op de beurs werkt het precies zo een klein beetje humor voorkomt veel stress en krampachtigheid, die bijna altijd sloten met geld kosten, bovendien leert het je een stukje zelfspot en nog belangrijker, daardoor beschermt het je tegen al te veel hoogmoed, waaedoor je minder kapitale blunders maakt!!
Knife; iets meer respekt voor mijn Zuid Koreaanse Mercedes S klasse past je zeker, want zo'n solide brok techniek is uitermate geschikt voor mijn hyper moderne recykling bedrijf!!
SuTrade
0
quote:

Janklp schreef op 6 februari 2021 11:42:


[...]
Sorry, maar dit raakt kant nog wal.


Wat zeg jij?????
SuTrade
0
quote:

optiejunky schreef op 6 februari 2021 12:38:


Apple Moet voor BMW gaan, de enige echte combinatie, zo kunnen ze ook China en EU veroveren.


Met deze meneer ben ik eens.... A merk en niet met KIA..... !
Dongen
0
quote:

SuTrade schreef op 6 februari 2021 19:56:


[...]

Wat zeg jij?????

dat de man een leuke stijl van schrijven heeft, die heel verfrissend is en dus aansprekend. Geen zuur verhaal in ieder geval.
SuTrade
0
quote:

Dongen schreef op 7 februari 2021 10:21:


[...]
dat de man een leuke stijl van schrijven heeft, die heel verfrissend is en dus aansprekend. Geen zuur verhaal in ieder geval.
Aha... niks nutters praten en schrijven altijd verfrissend ! OLA
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.