'Aegon wil activiteiten in Azië gaan verkopen'

Door AFN op 22 februari 2021 14:15 | Views: 4.875

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar Aegon is van plan activiteiten in Azië te gaan verkopen om zich zo meer toe te leggen op zijn kern- en groeimarkten. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Aegon is actief in onder meer Singapore en Hongkong onder de naam Transamerica.

Naar verluidt heeft Aegon een adviseur ingeschakeld om een koper voor het onderdeel te vinden. De divisie zou minstens 700 miljoen dollar moeten opleveren. Het is overigens nog niet zeker dat Aegon de verkoop definitief gaat doorzetten. Het verzekeringsconcern wilde geen commentaar geven tegen Bloomberg.

In december maakte topman Lard Friese in een nieuwe strategie bekend dat Aegon zich gaat richten op drie kernmarkten: de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Verder wordt gefocust op de groeimarkten Spanje en Portugal, Brazilië en China. Eerder verkocht Aegon al zijn activiteiten in Centraal- en Oost-Europa. De verzekeraar wil op deze wijze zijn kapitaal beter gaan inzetten en winstgevender worden.

Reacties

2 Posts
Lepre Chaun
0
FORT1944
0
AZIE , daar is AGEAS al heellang bezig , het is perfect omdat er weinig tijdverschil is met EUROPA , daar bedrijven met AMERIKA daar meer last van hebben .
Alles wat verkocht kan worden van de niet kern activiteiten met winst is een stap vooruit voor AEGON want met ballast die alleen geld kost direct en indirect schiet men niks op .
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.