IKEA laat klanten niet winkelen op afspraak

Door AFN op 25 februari 2021 11:39 | Views: 3.404

HAARLEM (ANP) - Woonwinkelketen IKEA heeft besloten om zijn dertien vestigingen in Nederland niet te openen voor winkelen op afspraak. Wegens het zeer beperkte aantal klanten dat tegelijkertijd op een verdieping mag zijn, is het voor de omvangrijke filialen niet rendabel om de deuren te openen.

"Het is goed nieuws voor retailers die dit willen aanbieden, maar voor ons, een winkel met gemiddeld 25.000 vierkante meters aan oppervlakte, is het geen optie", meldt een woordvoerster van de van oorsprong Zweedse keten.

Het kabinet maakte dinsdag bekend dat winkels klanten op afspraak mogen ontvangen. Maar daarbij geldt wel het maximum van twee klanten tegelijkertijd per verdieping. Ook moeten ze minstens vier uur van tevoren hebben gereserveerd en mogen ze niet korter dan tien minuten de winkel bezoeken.

Onlinewinkelen

IKEA Nederland zegt nu vooral het onlinewinkelen verder te willen verbeteren, zodat klanten gebruik kunnen maken van de optie om te bestellen en af te halen. De keten richtte hier eerder al een speciale drive-thru voor in, waar klanten met de auto hun bestelling kunnen afhalen. Volgens IKEA is er veel interesse, hoewel online bestellen lang niet de gemiste omzet door de winkelsluitingen kan goedmaken.

Voor klanten is het niet compleet onmogelijk om een IKEA-filiaal te bezoeken. Ze kunnen dat vanaf woensdag wel als ze gebruikmaken van een planservice van het woonwinkelconcern. Daarmee kunnen klanten een grote aankoop, bijvoorbeeld keukens of slaapkamer, nog zelf fysiek bekijken in de winkel onder begeleiding van een medewerker. Het is niet mogelijk om dan ook nog een rondje te lopen door de winkel om andere producten mee te pakken, benadrukt een woordvoerster.

Reacties

9 Posts
Menno87
2
Wat verassend, vraag me echt af hoeveel winkels echt open gaan. Je moet haast wel luxe producten verkopen wil je iets kunnen verkopen en er iets van marge op kunnen maken.

Rowi62
0
Al eerder gingen de primeras dicht omdat ze niets verdienden en de pakketboer PostNl kwam voor hen met een hogere vergoeding. Anders lag de pakket retour markt ook op zijn gat.
bdj
1
leuke volvo
1
Lekker geschreven en door de schrijver goed logisch nagedachte, "niet korter dan 10 minuten"!!!
Het moet zijn niet langer.!!!!!
Kwaliteit (logisch nadenken) is ver te zoeken tegenwoordig door dit soort personeel.
J0710B
0
''Winkeliers mogen klanten ontvangen die zich minimaal vier uur van tevoren hebben aangemeld. Per verdieping mogen maximaal twee klanten binnen. Een bezoek duurt minimaal tien minuten, om te voorkomen dat er contact is tussen klanten die elkaar snel afwisselen, zegt de Rijksoverheid.''

nos.nl/artikel/2370001-dit-zijn-de-ni...
Jake90
0
quote:

leuke volvo schreef op 25 februari 2021 14:10:


Lekker geschreven en door de schrijver goed logisch nagedachte, "niet korter dan 10 minuten"!!!
Het moet zijn niet langer.!!!!!
Kwaliteit (logisch nadenken) is ver te zoeken tegenwoordig door dit soort personeel.


Haha ik viel er ook al over. Journalistiek en nalezen/ een 2e lezer. Het lijkt steeds minder voor te komen.
Slow fiction
0
@LEUKE VOLVO

Klopt wat de schrijver zegt hoor.
Misschien even in de spiegel kijken met je verwijtend commentaar terwijl je er zelf naast zit.

Bron: www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksov...
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.